петък, 30 юли 2010 г.

Крими - 30.07.2010 г.

Акцизни стоки. Общо 8000 кутии безакцизни цигари иззеха служители на икономическа и криминална полиция в Хасково. Вчера, в района на главния път на с. Върбица полицаите извършили проверка на лек автомобил “Фолксваген Пасат”, шофиран от 45-годишен хасковлия. В него били открити 3000 кутии. В лека кола „Форд”, собственост на 23-годишен мъж от областния град, служителите намерили други 2000 кутии, а в “Ауди”, управлявано от 39-годишен мъж от Хасково - останалите 3000 кутии от цигарите без акцизен бандерол. Всички папироси са иззети от полицейските служители с протоколи за доброволно предаване. По случаите са образувани досъдебни производства. /снимки/
Досъдебно производство е образувано в свиленградското полицейско управление срещу 31-годишна харманлийка. Криминалисти от града установили, че в търговски комплекс в Любимец, жената е държала акцизни стоки без бандерол. Иззети са 9 бутилки с алкохол и 130 кутии цигари от различни марки. 360 кутии без бандерол открили и гранични полицаи при проверка на автобус „Мерцедес”. Около 19.00 часа вчера, преди с. Раковица служителите спрели возилото за проверка. Те установили, че пътуващият в автобуса В.Д./52г./, жител на селото, пренасял в ръчния си багаж 360 кутии цигари без бандерол. По случая в районното управление в Кула е образувано досъдебно производство. Петрички полицаи иззеха 391 кутии цигари без акцизен бандерол. Папиросите били открити в гараж на ул. „Г. Урумов”, собственост на К.С. За случая са сезирани митническите органи и е образувано полицейско дознание. Вчера служители на полицейското управление в Търговище са провели операция в с. Лиляк по предотвратяване на незаконната търговия с акцизни стоки. В дома на 60-годишната С.М. от селото полицаите открили 167 кутии цигари от различни марки. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 234 от НК. Цигари със сръбски бандерол бяха разкрити вчера на ГКПП – Връшка чука. По искане на Гранична полиция била направена щателна митническа проверка на влизащ в страната товарен автомобил „Мерцедес”, в който били укрити 110 кутии цигари от различни марки със сръбски бандерол. Същия ден гранични полицаи от Брегово спрели автобус, пътуващ от Видин за с. Раковица. При извършване на проверката служителите забелязали в зеблена торба голямо количество цигари. Преброени са 36 стека цигари без бандерол. Граничните полицаи установили, че акцизната стока е на 52-годишен мъж от Видин, пътуващ в автобуса. По случая е образувано досъдебно производство.

Благоевград. Незаконни боеприпаси и канабис иззеха полицаи от къща в с. Рибник. Криминалисти от районното управление в Петрич извършили вчера проверки в имот, собственост на М.Д. от Петрич. В двора на къщата те открили оранжерия с канабисови растения, откъдето са иззети 65 кг зелена маса, а в стая на втория етаж на къщата полицаите намерили незаконно притежавани боеприпаси - 100 патрона с калибър 5.6 мм и 16 патрона с калибър 9 мм. По двата случая са образувани полицейски дознания и е сезирана прокуратурата.

Силистра. За притежание на наркотици в ареста е задържан 23-годишният Р.М. Той бил проверен от полицейски служители в четвъртък вечерта в областния град. У него били открити шест пакетчета, съдържащи кафеникаво прахообразно вещество с общо тегло 1.13 грама, реагирало на хероин при полевия тест. Наркотичното вещество е иззето, а по случая е образувано досъдебно производство.

Бургас. Полицаи заловили вчера, в 1.30 часа, петима жители на с. Дебелт, откраднали съобщителен кабел. З.Н./40г./, М.М./49г./, А.Ч./28г./, Г.Н./51г./ и Д.М./26г./ били задържани в землището на селото докато разкопавали 35 метра меден многожичен кабел, собственост на телекомуникационна компания. Работата по случая продължава.

В районното управление в Несебър за 24 часа е задържан 50-годишен руски турист, летуващ в Равда, след като на 29 юли, в ресторант в Слънчев бряг, нанесъл побой на съпругата си и бармана на заведението. Състав на Несебърския районен съд е постановил по Указа за борба с дребното хулиганство административна санкция – „глоба” в размер на 500 лв. за хулиганската постъпка на руснака.

Кърджали. Телефонни измамници атакуват Кърджали, алармират от областната дирекция. 21 са обажданията към жители на областния център през последните два дни. Мошениците разиграват класическия сценарий за “катастрофа с роднина” и искат пари, за да бъде освободен шофьорът, причинил произшествието. Засега нито един от атакуваните граждани не е предал пари. 66-годишен обаче изтеглил 2000 лв. след разговор с измамниците, но преди да предаде парите се видял със сина си и това предотвратило финансовата загуба. Полицията предупреждава, че измамниците звънят на стационарни домашни и служебни телефони и призовава гражданите, които получат обаждане за катастрофи с техни близки, в никакъв случай да не предават пари на непознати, а да подадат сигнал на тел. 166 или 112.

Търговище. Около 13 часа вчера, в местността „Аврамови лозя” е намерен изоставен лек автомобил “Пежо 106” с търговищка регистрация, собственост на жена от същия град. От проведените незабавни оперативно-издирвателни действия е установено, че колата – паркирана на бул. „Цар Освободител” - е била противозаконно отнета от 11-годишно момче от с. Бистра. Малолетният извършител е настанен в Кризисния център на Комплекса за социални услуги в града и предстои да бъде преместено в подходящо социално заведение. Момчето е познато на детска педагогическа стая за кражби на велосипед и мобилен апарат, извършени преди няколко дни, а също за дребни кражби от магазини. То споделило с разследващите, че извършило кражбата на автомобила, който бил незаключен, заради “тръпката”, а и за да може да отиде с колата на село, където живеят баба му и дядо му, но объркало пътя. По случая работят инспектори от “Детска педагогическа стая”, които в досегашната си професионална практика не са срещали по-малък на възраст извършител на кражба на кола.

Пазарджик. Двама криминално проявени, откраднали микробус, са задържани при операция на криминалисти на областната дирекция. В началото на седмицата в полицията бил получен сигнал, че микробус „Мерцедес”, който бил паркиран на улица в града е изчезнал. Незабавно с разплитането на случая се заели криминалисти от районното управление, които ден по-късно получили данни, че микробусът е забелязан в пазарджишкото с. Добровница. Когато информацията била потвърдена, полицаите осигурили наблюдение на мястото, където возилото било паркирано. Не след дълго там спряла лека кола с двама непознати мъже. Криминалистите изчакали подходящия момент, когато единият се качил зад волана и докато опитвал да запали мотора, попаднал в полицейския капан. Като видял какво става, неговият авер успял да запали колата и да я подкара, но няколко часа по-късно също бил задържан. Ф.Д. /39г./ и А.П. /43г./ са стари познайници на органите на реда. Ф.Д. е осъждан, с 42 криминални регистрации за противозаконни отнемания на автомобили, кражби на вещи и части от МПС, притежание и разпространение на наркотици и други престъпления При последвалите претърсвания, в жилищата на задържаните полицаите открили множество електрически инструменти, LCD-телевизори, части за автомобили, чиито произход тепърва ще се изяснява. Криминалистите работят и по версия за съпричастността на „дуото” към други две противозаконни отнемания на микробуси от същата марка, станали на територията на Пазарджик. Предстои прокуратурата в областния град да внесе искане за налагане на Ф.Д. на най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража”. Работата по документиране на престъпната дейност продължава.

Варна. При специализирана полицейска операция, проведена вчера, е задържан 17-годишен ученик от Варна, уличен в извършване на 11 грабежа от края на миналата година до момента. След проведените оперативно-издирвателни действия са иззети три мобилни телефона, за които е установено, че са обект на престъпления, извършени на 19 декември м.г., 21 февруари т.г. и 29 март т.г. При последвалото претърсване в жилището, обитавано от тийнейджъра, са намерени фотоапарат, отнет при извършване на грабеж на дамска чанта на 25 февруари т.г. и мобилен телефон, откраднат на 19 декември м.г. Задържаният е предал също така златен пръстен и мобилен телефон, които откраднал на 19 юли т.г. Работата по доказване съпричастността на младия варненец към 11-те грабежа продължава. Уведомен е прокурор.

Пловдив. Двама чужденци са задържани в следствения арест за притежание на наркотици. Вчера, около 12.30 часа, на бул. „Цариградско шосе” в града при проверка служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност” са открили у австрийските граждани /мъж на 28 г. и жена на 25 г./ общо 3.4379 грама хероин и 21.5 милилитра метадон хидрохлорид. Материалите по случая са докладвани в Районна прокуратура – Пловдив.
Боеприпаси са били намерени край пътя Карлово–Баня. Вчера, 43-годишен мъж от Карлово съобщил, че на около 4 метра в ляво от пътното платно е забелязал 2 осколочни фугасни мини с взривател и 3 фугасни снаряда без взривател. Районът незабавно е бил отцепен и се охранява от служители на РУП – Карлово, до пълното му обезопасяване.
Млад мъж и е заподозрян в извършване на кражби на територията на Първо РУМВР. Във вторник срещу сряда от павилион за цигари на ул. „Михалаки Георгиев” са били откраднати 340 кутии с папироси от различни марки, след като е била разбита стена на помещението. В началото на месеца пък са били откраднати 180 кутии с цигари от същия павилион, като в обекта е било проникнато по същия начин. При проведените издирвателни действия е установен извършителят – Р.А./25г./ от Пловдив. Той е задържан за 24 часа.

Бг Таймс

Крими - 29.07.2010 г.

Видин. Непълнолетен видинчанин е заловен по горещи следи след извършени два грабежа в града. Младежът е задържан за срок до 72 часа. Вчера към 5.30 часа в дежурната част на полицията е получен сигнал за извършен грабеж в района на ДКЦ-1 в областния град. 44-годишна видинчанка разказала пред служителите на реда, че около 5.10 часа била нападната от маскиран, който я заплашил с нож, накарал я да свали обиците си и ги отнел заедно с два мобилни телефона и кутия цигари. Докато видинчанката описвала случилото се, в полицията дошла още една жена – 39-годишна от града, също жертва на грабеж. Пред полицаите тя разказала, че около 5.40 часа на парковата алея зад сградата на Енергоснабдяване била нападната от мъж с черна плетена маска с прорези на очите, който я заплашил с нож и отнел дамската й чанта с лични документи, мобилен телефон, три дебитни карти, слънчеви очила, връзка с ключове и два лева на монети. След получаването на сигналите незабавно са предприети оперативно-издирвателни и заградителни действия, при които полицейски екип от видинското управление по горещи следи локализирал и заловил на ул.”Бдин”(срещу блок “Пирин”) автора на престъпленията – криминално проявен 17-годишен видинчанин. При извършения личен обиск у младежа са открити инкриминираните вещи, иззети са черната маска и ножа. Той е задържан за срок до 72 часа с постановление на Районна прокуратура-Видин. По случая е образувано досъдебно производство.


Пловдив. 43-годишен мъж и тинейджър са уличени в извършване на два грабежа в Пловдив. По първоначални данни във вторник около 18 часа на бул. „Копривщица” Е.П. /16г./ от Белащица издърпал от ръцете на 14-годишно момче мобилен телефон и 20 лева. Вчера около 11 часа на бул. „Марица” 97-годишен пенсионер е бил пресрещнат от непознат мъж, който му взел портфейла със 160 лева в него. При проведеното издирване полицаите стигнали до извършителя - М.М. /43г./ от Пловдив, известен на органите на реда и осъждан. Той е задържан за 24 часа в ареста на Второ РУП - Пловдив Над 2000 кутии с цигари без бандерол са били иззети при проверки по сигнали за нерегламентирано съхранение и разпространение на акцизни стоки вчера в областта.
В „Шекер махала” в Пловдив служители на Трето РУП открили в дома на К.Г. /63г./ на ул. „Орехово” общо 1750 кутии от марките „President”, „Capital” и „Pearl”. На ул. „Деница” в същия квартал е бил спрян за проверка лек автомобил „Москвич”, управляван от пловдивчанина М.А. /63 г./. В колата са били намерени още 190 кутии с папироси от марките „Slims”, „Viceroy”, „Ashima” и „Marble”. Междувременно от магазин, собственост на 54-годишна, били иззети общо 86 кутии с тютюневи изделия от различни марки, без платен акциз. По случаите са образувани досъдебни производства по чл. 234 от НК.
С тютюневи изделия, но откраднати, са свързани и други два случая. Цигари на обща стойност 1500 лева са били отмъкнати от павилион в Пловдив, в нощта срещу сряда, когато неизвестни пробили отвор в стената и си „напазарували” 340 кутии от различни марки. Междувременно вчера в РУП – Карлово постъпил сигнал, че около 2.30 часа от магазин на ул. „9-ти септември” в Калофер била извършена кражба на 400 кутии цигари от различни марки на обща стойност 2000 лева, след като нападателите разбили бравата на входната врата.
Група мъже от Стряма са заподозрени в кражба от помпена станция „Дрангово”. Както бе съобщено, в понеделник срещу вторник две потопяеми помпи на обща стойност 10 000 лева са били откраднати от обекта на „ВиК” в Раковски, след като е била разбита входната врата. При проведените издирвателни мероприятия са установени извършителите – А.Д. /40 г./, К.Я. /36 г./, А.К. /30 г./, К.Я. /30 г./, С.Я. /19 г./ и непълнолетния А.К. /17 г./. Работата по случая продължават служители от РУП – Раковски.


Благоевград. Криминалисти от областната дирекция неутрализираха канал за трафик на наркотици на територията на страната. Преди денна главния път Е79 в района на Благоевград е локализиран и спрян принудително лек автомобил „Хюндай”, в който пътували трима варненци, всичките известни на органите на реда с криминални прояви. При проверката на багажника, в специален тайник криминалистите открили 2 пакета със суха тревна маса, облепени с тиксо. При полевия наркотест тревата излязла марихуана с тегло съотв. 402 гр. и 385 гр, като стойността й е към 5000 лв. А.К.(35г.) , В.Я.(34г.) и Т.Г.(26г.) са задържани с полицейска заповед за 24 часа. В рамките на същата операция в с. Яворница е установена и задържана Е.К.(25г.) за съпричастност към разпространяването на наркотици. От нея са иззети амфетамини, пари, sim карти за мобилни телефони и мобилни телефони. По случая е образувано полицейско дознание и е сезирана прокуратурата.
Полицаи от РУП-Петрич провериха имоти и стопани, които отглеждат и разпространяват марихуана. В хода на проверките полицаите установили в двора на С.Ч.(44г./ от с.Коларово зсадени канабисови растения. От градината са иззети 12 кг. зелена маса. В имот в Петрич, собственост на Г.М. /44г./ полицаите открили 13 зелени растения канабис, засадени в градината, иззети са общо 57кг. зелена маса канабис. В мазето на къщата са открити още 3 стръка, окачени за сушене. По двата установени случая са образувани полицейски дознания в РУП Петрич .
16-годишно момче от Разлог пострада тежко при опит за кражба от трафопост. Вчера по обед в РУП-Разлог е съобщено, че при опит да открадне кабели от трафопост на бивш завод в с. Баня непълнолетният от Разлог е получил сериозни изгаряния и е транспортиран към „Пирогов”.


Стара Загора. Вчера към 13.34 часа в РУ “Пожарна безопасност и спасяване” – Гълъбово е съобщено за пожар в пшеничен блок в местността “Караджов баир” в землището на с. Медникарово. В гасителните действия са участвали трима огнеборци от РУ ПБС с един противопожарен автомобил. Огънят е потушен в 14.20 часа, като са спасени около 160 дка от житния блок, но са унищожени са 8 дка пшеница. При извършения оглед е установено, че пожарът е причинен умишлено и след издирване извършителят е установен – М.А. (39г.) от с. Медникарово. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Гълъбово.


Бургас. Две бързи производства са образеувани след неподчинение на полицаи. Вчера през нощта в Пето РУП - Бургас е доведен 49-годишният бургазлия С.Н., който е управлявал автомобил с 1,82 промила. Той е отведен в болницата за медицински преглед, но там проявил агресия и започнал да обижда и псува полицейските служители. Наред със заплахите, водачът опитал и да ги удари с глава. С.Н. не се подчинил на полицейските разпореждания да се укроти и при съпровождането му до служебния автомобил, ритнал задната дясна врата. С.Н. е задържан със заповед за 24 часа и настанен в бургаския отрезвител. По случая е образувано бързо полицейско производство.
Малко по-късно вчера, към 3 часа в същото РУП е съобщено за мъж в нетрезво състояние в блок в к-с «Лазур», който се държал грубо и обиждал полицейските служители. 34-годишният Ю.Ц. от Бургас ритнал единия от полицаите в коляното и го съборил на земята. Задържан със заповед за 24 часа и настанен в бургаския отрезвител. По случая е образувано бързо полицейско производство.
Полицаи от Поморие са по следите на фалшиви пари, след като вчера в местното РУП е получено оплакване от 49-годишна от Ахелой. Тя разказала как по-рано в дома й е дошъл непознат и поискал да наеме квартира за четири дни. Той казал че има само евро и броил 200 евро като предплата за стаята. Хазайката му върнала остатъка от 294 лв., но непознатият вместо да се качи в стаята, си тръгнал. Ахелойката се усъмнила и след проверка установила, че банкнотата от 200 евро, която й дал мъжът, е фалшива. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Поморие.


Ямбол. Вчера на територията на Ямбол са проведени две специализирани полицейски операции. Проверени са 8 обекта за търговия с акцизни стоки и три стокови тържища. В питейно заведение в Ямбол, с управител Н.К. /51г./, в складовото помещение са установени общо 26 бутилки с високо алкохолни напитки от различни марки, облепени с неистински бандерол или с изтекъл срок на валидност. Алкохолът е иззет с протокол. При проверка в района на стоково тържище “Старата автогара” е установен продавач на цигари без акцизен бандерол. С протокол за доброволно предаване от него са иззети 50 кутии цигари, марки „Капитал” и „Ракел”.


ОДМВР-София. Трима младежи били задържани вчера за притежание на наркотици след бързата реакция на служители на РУП-Самоков. Полицаите извършвали обход на района, когато забелязали три момчета със съмнително поведение, които се навъртали около района на местната пощенска станция. Когато служителите на реда се приближили, едно от тях хвърлило на земята кутия от цигари. Непълнолетните били заловени и доведени в полицията. В хода на разследването се установило, че кутията съдържа марихуана. Тримата младежи били разпитани в присъствието на инспектор Детска педагогическа стая. След снемане на обяснения, непълнолетните били предадени на родителите. По случая било образувано досъдебно производство по чл. 354 А от НК. Уведомена е Районна прокуратура-Самоков.
Пиян вандал задържаха снощи полицаи от РУП-Ихтиман. 24-годишният Р.Г. нахлул в къща на ул. “Царчино” и започнал да троши прозорците на двуетажната сграда. Хулиганът се нахвърлил с юмруци върху собственичката С.П. /62 г./и нейната внучка. Уплашените жени сигнализирали в полицията. Незабавно на мястото на инцидента пристигнал автопатрул. Пияният мъж бил задържан в двора на къщата. По време на огледа се установило, че освен изпочупените прозорци, Р.Г. успял да разбие и врата на втория етаж на къщата. Р.Г. бил задържан с полицейска мярка за 24 часа. Мъжът е известен на полицията, в момента с условна присъда. В хода на разследването станало ясно, че между Р.Г. и внука на потърпевшата имало неуредени финансови отношения. Нападателят разказал, че внукът му дължал 2000 лв. и тъй като до момента не върнал парите, Р.Г. решил да си отмъсти.


ГДГП. Гранични полицаи заловиха младеж в момент на извършване на измама с винетки.
Пореден недобросъвестен търговец бе заловен вчера следобед при специализирана полицейска операция на група за контрол към ГД „Гранична полиция”, проведена на територията на контактната зона на ГКПП Капитан Андреево. Акцията е планирана с цел пресичане на незаконната търговия с винетни стикери. В хода на спецоперацията е задържан С.А. /18 г./ от с. Козлец, Хасковска област, в момента на продажба на винетки на завишени цени. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 209, ал. 1 от НК. Уведомена е Районна прокуратура – Свиленград.


ПТП. Към 13 часа вчера, на пътя Попово – Търговище, след ж.п. спирка “Караджата”, водач на “Фиат Пунто” /търговищка регистрация/ - М.М./35 г./ от поповското с. Еленово, се блъснал в спиращ на крайпътна отбивка товарен автомобил с влекач “Мерцедес” /софийска регистрация/ и полуремарке към него, управляван от А.Б. от русенското с. Николово. При инцидента са загинали шофьорът на леката кола и возещият се в нея 58-годишен от Попово. Водачът на товарния автомобил е проверен за употреба на алкохол и пробата е отрицателна. Причините за инцидента са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.


Бг Таймс

Крими - 28.07.2010 г.


Стара Загора. 16 000 кутии цигари без бандерол откриха служителите на реда в специален тайник, пригоден в лек автомобил. За 24 часа е задържан водачът на колата. В.И. /26 г./ от Харманли бил спрян за рутинна проверка около 17.45 ч. вчера на разклона за кв. “Зора”. Той шофирал товарен автомобил “Мерцедес Спринтер”. В хода на проверката, във вътрешната част на товарното отделение на автомобила полицаите открили специално обособен тайник, който бил пълен с папироси. Оттам те иззели 32 мастербокса цигари “Marble Royal” – всички без акцизен бандерол и на стойност около 55 хиляди лева. В.И. е привлечен като обвиняем по незабавно производство за престъпление по чл. 234 ал. 2 т.3, вр.ал. 1, пр.2 от НК. Работата за изясняване на случая продължава. /снимки/


Благоевград. База за отглеждане на индийски коноп е разкрита при проведена вчера операция на територията на Благоевградска област, насочена срещу производството и разпространението на наркотични вещества. Иззети са близо 170 килограма марихуана. В хода на операцията, в помпена станция в землището на с.Митиново, спецполицаите попаднали на база за отглеждане и сушене на наркотичното растение. Иззети са 56 корена полусуха зелена маса и 60 кофички със засадени канабисови растения, реагирали при полевия наркотест на марихуана. При претърсването, западно от станцията те открили и нива с разхвърляна за сушене тревиста маса. Установено е, че на този занаят се е „посветил” З.Н. /54г./ от Петрич, в чийто имот при претърсване били намерени 368 кутии цигари, част от които били с чужд акцизен бандерол, а друга-без обозначение. В РУП-Петрич са образувани две полицейски дознания за извършените престъпления . Друго количество марихуана е открито при рутинна проверка на л.а. „БМВ”, който полицаите спрели на разклона за с. Елешница. Колата управлявал криминално проявеният М.М./37г./ от София, а с него пътувал и 34-годишният Я.П.. Наркотикът е намерен в багажника на колата, разпределен в пакетчета. Двамата са задържани в РУП-Банско с полицейска заповед за 24 часа . По случая е образувано полицейско дознание.


Плевен. Иззети са над 6 килограма канабис, засаден в частни дворове в с. Бреница. На 27 юли в 15.30 часа при проверка е установено, че 47-годишна софиянка отглежда в имота си стръкове индийски коноп. В избено помещение са намерени 14 пластмасови чаши с поникнали стръкове канабис. При проверка на друг адрес в същото село в двора на 74-годишна са намерени отглеждани 18 канабисови стръка с височина 190 см. Растенията са изкоренени от полицията и са иззети за експертизи. По случая е образувано досъдебно производство в Районно управление «Полиция» - Кнежа.


ОДМВР-София. Стар познайник на полицията, специализирал се в кражби на скъпи велосипеди, е задържан за пореден път в РУП-Ихтиман. Вчера през нощта ихтиманецът Б.Н. /31г./ влязъл в двора на къща в центъра на града и отмъкнал оттам два велосипеда “Крос”. Ловкият крадец успял да закара едното колело до Самоков, където го продал за 30 лв., а другото скрил в дома си. След подадения от собственичката сигнал, полицаите започнали разследване на кражбата и много бързо стигнали до автора на деянието. Вчера Б.Н. бил задържан, а велосипедите – изззети. Срещу Б.Н. се води дознание. Крадецът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Б.Н. е стар познайник на полицията, известен за кражби, осъждан.


Монтана. 8 375 консерви с фалшива търговска марка са намерени в складово помещение на берковска фирма. На 27.07.2010 г. след подаден сигнал в РУ Полиция Берковица е извършена съвместна проверка със служители на "Патентно ведомство"- гр. София в складово помещение за готова продукция на фирма в с. Комарево, общ. Берковица. При извършеното претърсване са намерени месни консерви "пастет", върху които е изписано наименованието "Малечко", което е регистрирана марка на "Консервинвест"- ООД с. Православен, обл. Пловдив, публикувана в бр. 6/2009 г. на официалния бюлетин на Патентно ведомство. При огледа са установени 8 375 консерви с готова продукция с надпис "Малечко", от които 7 196 консерви с тегло 120 гр. и 1 179 консерви с тегло 300 гр. Продукцията е иззета и оставена на отговорно пазене във фирмата. Нанесената щета е в процес на изясняване. Работен резултат: досъдебно производство за престъпление по чл.172 б от НК – използване на търговска марка без правно основание. По случая продължава работа РУ Полиция Берковица.


Велико Търново. Три жени /на 55, 39 и 32 г./ от плевенското с. Буковлък заработвали с продажба на насипен тютюн без бандерол. Те пласирали нелегалната стока по 5 лева за килограм и я замаскирвали измежду дрехите, които продавали на пазара в свищовското с. Морава. Двете от тях са криминално проявени. Трите нелегални търговки били спипани при полицейска проверка. Оказало се, че те се снабдявали със стоката от сметище в Плевенско, където „Булгартабак” - Плевен изхвърлял отпадъците. Две от тях са задържани за 24 часа, ще им бъдат съставени актове, като санкциите по тях са в размер от 1 000 до 10 000 лв.


3-годишно момченце, оставено без надзор, пострада при пожар. Сигнал за инцидента е подаден днес около 5.30 часа в полицията на Велико Търново. Пристигналият на място екип от огнеборци установил, че гори едно от помещенията на барака, която се намирала в покрайнините на града. Пожарникарите бързо потушили огъня и успели да извадят детето, което имало леки изгаряния по ръцете. То е откарано в болница без опасност за живота. Детето било оставено само, а пожарът е тръгнал докато то си играело с огъня.


Бг Таймс

вторник, 27 юли 2010 г.

Крими - 27.07.2010 г.

Пловдив. Общо 1670 стека с цигари без бандерол са били иззети от колата и жилището на 38-годишна жена вчера в Труд. Около 12 часа в селото бил спрян за проверка лек автомобил „Рено Канго”, управляван от И.Д./38г./ от Пловдив. В колата били намерени 78 стека с цигари. При последвалото претърсване в къща, обитавана от И.Д. и семейството й, са били открити още папироси без акциз – общо 1592 стека от различни марки. Материалите по случая ще бъдат докладвани в Районна прокуратура–Пловдив.

Благоевград. При проверки, извършени вчера на територията на община Сандански, полицаи от районното управление в града откриха 86 кг канабис. Сухата тревиста маса била разхвърляна да се суши на нива, разположена в дере в землището на с. Горна Сушица. Намереното количество реагирало на марихуана при направения полеви наркотест. Предприети са мерки по установяване на собствениците на нивата.

Петрички полицаи иззеха акцизни стоки без бандерол при проведена вчера на територията на районното управление специализирана полицейска операция. В хода на акцията в с. Ново Кономлади, в близост до гробищния парк, е установен лек автомобил „Фолксваген”, управляван от К.Н./21г./ от с. Генерал Тодоров. В багажника на колата полицаите открили 500 кутии цигари от вносни марки без акцизен бандерол. За случая са сезирани митнически служители. По случая е образувано полицейско дознание.
И на територията на община Разлог вчера бяха проведени проверки по контрола на търговията с акцизни стоки. Служители на „Икономическа полиция” извършили проверки в търговски обекти, при които открили 166 кутии цигари в павилион на ул. „Възраждане”, стопанисван от Е.Т./63г./ от Разлог.

Пазарджик. Пореден търговец на цигари без бандерол бе задържан от служители на районното управление в града. Около 16.30 часа вчера, на изхода от Пазарджик по посока за Пещера, полицейски автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Рено”, управляван от В.Я./49г./ от Пещера. Той превозвал в автомобила си 150 кутии с цигари от различни марки без бандерол. Акцизната стока е иззета, а притежателят и задържан за срок от 24 часа. Срещу него е образувано бързо полицейско производство.

Побойник, нарушил заповед на Районния съд във Велинград, бе задържан от полицейски служители в курорта. Вчера следобед 30-годишният ракитовец А.К. решил да се саморазправя с бившата си 29-годишна съпруга, въпреки издадената му от съда заповед да не доближава жената. След нанесения побой, сигнал за инцидента бил подаден в полицията. Автопатрул задържал за срок от едно денонощие А.К., а по случая е образувано незабавно полицейско производство.

Шумен. След кратко преследване, служителите на реда задържали трима младежи, опитали да източат бензин от няколко паркирани коли. Екшънът се разиграл в нощните часове днес, докато полицейски екип обхождал централната част на Шумен. На паркинга зад градската библиотека полицаите забелязали странното поведение на трима мъже, които обикаляли около лек автомобил “Деу”. При вида на униформените триото побягнало. Полицаите обаче мигновено сигнализирали колегите си – дали описание на злосторниците и на мотоциклета, с който единият от тях вероятно се предвижвал. Последвали заградителни действия и минути по-късно на една от улиците те засекли „Ямаха”-та, управлявана от мъж без предпазна каска. При извършената проверка е установена самоличността му – А.Й./20г./ от с. Салманово. Малко по-късно белезниците щракнали и на ръцете на двамата му авери - 20-годишния И.И. от с. Мараш и 18-годишния С.С. от Шумен. При извършения оглед на паркинга е намерен маркуч, с който гастрольорите опитали да източат бензина от три паркирани автомобила. Материалите по случая ще бъдат предадени на Районна прокуратура.

Районният съд във Велики Преслав наложи наказание “задържане в поделенията на МВР за 15 денонощия” на криминално проявения С.Д./39г./. Около 22.00 часа на 25 юли, при специализирана полицейска операция служители на районното управление минавали през с. Имренчево, когато били спрени от 20-годишен жител на селото. Той се оплакал, че С.Д., който стоял пред магазина на селото, го заплашвал с физическа саморазправа. Униформените се заели да изяснят случая, но тяхното присъствие изобщо не стреснало криминално проявения мъж, който продължил да сипе обиди и закани, дори се нахвърлил с юмруци срещу свой съселянин, опитал да го успокои. Наложило се полицаите да използват белезници при задържането му, но С.Д. продължил да буйства, ударил с глава стъклото на полицейския автомобил, продължил със заканите си – този път към служителите на реда. Срещу него било образувано бързо производство.

СДВР. Служители на Четвърто РУМВР задържаха трима души, извършили кражба на кабели от колекторна шахта, собственост на електроразпределителна компания. Около 2.30 часа тази нощ, при обход на в градинката на бул. „П. Славейков”, полицейски патрул чул подозрителен шум от метал. След проведени от служителите заградителни действия били заловени 25-годишните Л.Р. и М.Г. и М.Д./23г./. И тримата софиянци са познати на полицията. На местопрестъплението е извършен оглед, включително и от служители на компанията, собственик на кабелите. Установено е, че в колекторната шахта, на дълбочина около 15-20 метра, е рязан кабел. В шахтата са открити метални клещи и фенерчета за глава. Намерените вещи са иззети, а лекият автомобил „Пежо”, с който тримата се придвижвали, е откаран в районното управление. Л.Р., М.Г. и М.Д. са задържани за срок от 24 часа. По случая е започнато бързо производство. Предстоят повторни огледи на местопрестъплението и на колата.

Габрово. Габровски криминалисти разкриха авторите на кражба на 100 м релси. Сигналът за извършено увреждане на контра релси между гарите Царева ливада и Габрово, на около 2 км след гара Стойчевци в посока Саботковци, бил получен на 20 юли. Започнало разследване опо случая, в хода на което криминалистите попаднали в следите на двама братя /на 26 и 27 г./ от с. Жълтеж, осъждани за кражби. В „актива си” те са записали още една идентична кражба, извършена на 21 юни. Тогава успели да задигнат 50 м контра релси с тегло 1550 кг по същата линия, за която е заведена преписка в РУТП-Горна Оряховица. После дуото пласирало крадената стока на 57-годишен мъж от Габрово. Двамата братя са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа. Работата по изясняване на цялостната им престъпна дейност продължава.

Бг Таймс

понеделник, 26 юли 2010 г.

26.07.2010

Велико Търново. Само за ден търновски полицаи разкриха грабеж. Служители на районното управление областната дирекция успели да установят и задържат извършителите на грабеж, извършен в петък, около 19 часа. Тогава 71-годишен от Дебелец отишъл да нагледа пчелина си край града и бил нападнат от двама непознати. След като му нанесли няколко удара с юмрук в лицето и му отправили заплахи, те му взели 6000 лв. и потеглили с автомобил към Габрово. На следващия ден в полицейското управление във Търново били доведени двама – 29-годишен търновец, известен на органите на реда и 30-годишен от Килифарево. След проведени процесуално-следствени действия е изяснено, че именно те са нападателите от пчелина. Иззети са лек автомобил „Форд Куриер” и дрехи. Двамата са задържани за 72 часа. Образувано е досъдебно производство. Уведомена е Районна прокуратура - Велико Търново.


Бургас. Във връзка с инцидента от 21 юли, при който, след сбиване пред дискотека на Южния плаж в Приморско между две групи, е починал 35 годишният И.К. от Царево, служители от местното районно управление са установили участниците в побоя. Шестима от тях – Т.В./35г./, брат му Г.В./36г./, М.М./34г./, С.Г./29г./, М.Е./27г./и Г.Г./38 г./, всички от Приморско, са отведени в полицейското управление за уточняване на съпричастността им към деянието. Двама – М.М.и Г.Г. са освободени след няколко часа, тъй като е констатирано, че са напуснали дискотеката 10 минути преди сбиването и нямат отношение към случая. В резултат на работата на криминалисти от ОДМВР-Бургас и РУП-Приморско спрямо М.Е./27г./е повдигнато обвинение и той е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 115 от НК.


Враца. Вчера към 22.30 часа в РУП-Враца е получено съобщение за съмнителен човек пред банкомат на ул. „Иванка Ботева в областния град. При пристигането на място, екипи на СОД и на РУ”Полиция”-Враца установили и задържали двама - С.В./38г./ и Д.В./42г./ от Враца. При обиска, у втория полицаите намерили пластмасов капак /водач/ на четец от АТМ-устройство. По-късно, при огледа на местопроизшествието е установено, че в областта на четеца на АТМ-устройството има видими следи от въздействие. Близо до банкомата са намерени два капака - водачи от АТМ-устройство. Двамата са задържани в РУ „Полиция”- Враца. Образувано е дознание.


Благоевград. Служители на МВР иззеха около 2100 кутии цигари без бандерол при няколко проверки на територията на областта. 1000 кутии и наркотици са иззети от полицаи от Петрич, които вчера спрели за проверка на ул. „Рокфелер” в града лек автомобил ”Мерцедес”, управляван от З.П./36г./ от града. Цигарите са намерени в колата, в която пътувал и петричанинът М.П./35г./. При последвало претърсване в дома му, полицаите открили пакетче с 5,1 гр. хероин. По случая в РУП-Петрич е образувано полицейско дознание. 990 кутии цигари без бандерол иззели полицаи при рутинна проверка на автомобил в с. Господинци. Вчера те спрели „Фолксваген„ в селото и открили вносните марки цигари в багажника на колата, управлявана от хасковлията Е.М. (41г.). За случая са сезирани митническите органи.
Още 72 кутии иззели разложки полицаи от търговски обект в с. Баня в рамките на операция за контрол на акцизните стоки, проведена в магазини и складови бази на територията на РУП-Разлог. Нередовните цигари са иззети с протокол. За случая са сезирани митническите органи.


Хасково. 150 кутии безакцизни цигари иззеха димитровградските полицаи. Вчера съвместно с представители на Агенция „Митници” те извършили проверка в два обекта на Неделния пазар в Димитровград. От 24-годишен жител на Омуртаг и 21-годишна жителка на омуртажкото с. Козма Презвитер са иззети незаконно продаваните цигари без бандерол. Образувано е досъдебно производство.


ПТП. 32-годишен мъж от кърджлийското с.Кокошане и жена с неустановена самоличност са загиналите при зверска катастрофа снощи на пътя Хасково - Харманли. Верижната катастрофа отне живота на двама души и рани шестима. Инцидентът е станал около 20 часа в района на Бряговските завои на международния път за Турция. 38-годишен турски ггражданин с джип “БМВ Х6” изгубил контрол по време на неправилно изпреварване на забранен участък и ударил отзад “Пежо” с 58-годишен пловдивски водач. Френската кола се забила челно в идващото насреща “Рено Лагуна”, шофирана от 32-годишния, който по-късно е починал. Последвали удари в още два леки автомобила – “Волво” и “Фолксваген Пасат” с водачи на 37-годишен хасковлия и 32-годишен турски гражданин. Накрая джипът блъснал и товарно “Волво”. Загиналите са шофьорът на “Рено”-то и спътничката му, чиято самоличност все още се изяснява. Пострадало е 19-годишно момче от същата кола, което е с множество фрактури по крайниците. 37-годишния шофьорът на “Волво”-то е с фрактури по тялото. Управляващият джипа е със счупено рамо, а синовете му - на 9 и 15 години са с комоцио. С фрактури е пътувалият с тях мъж. Всички пострадали са настанени в хасковската болница без опасност за живота.

25.07.2010

Пловдив. 21-годишен пловдивчанин, оказал яростна съпротива и опитал да скъса служебната карта на полицай, е задържан за 24 часа. Инцидентът е станал малко след полунощ вчера близо до ресторант на бул. Никола Вапцаров”. Автопатрул забелязал група младежи, които се суетели около младо момиче, паднало на земята. Служителите на реда спрели колата и се приближили към групата. Установили, че на младата дама /18 г./ й е прилошало – по думите й от три бири. След легитимиране полицаите поискали документите за самоличност на останалите четирима от компанията – двама на 21 години и 17-годишна пловдивчанка. Вместо да покаже документа си за самоличност, В.Д. започнал да сипе обиди, поискал униформените отново да се легитимират и когато единият от тях извадил картата си, той опитал да я издърпа. Не спрял дотук – В.Д. оказал яростна съпротива докато полицаите го качвали в патрулката, а вътре започнал да рита по седалките. Той е отведен в Първо РУП- Пловдив и е задържан за 24 часа. На майката на непълнолетната пък е съставен акт по чл. 8, ал. 4 от Закона за закрила на детето. Материалите по случая са докладвани в Районна прокуратура – Пловдив.


Трима пловдивчани са задържани за притежание на наркотици. И.Р. /44 г./, Г.Б. /34 г./ и С.Н. /19 г./ били засечени около 17 часа на ул. „Прохлада”. В тях служители на Шесто РУП и сектор „Противодействие на криминалната престъпност” открили над 44 грама хероин. Материалите по случая са докладвани в Окръжна прокуратура – Пловдив.


Друг техен „колега” е задържан от служители на РУП-Карлово. 19-годишният В.Г. от Сопот бил спрян за проверка в ранните часове на вчерашния ден. При обиск в него били открили 11 топчета с амфетамин. По време на проверката той оказал яростна съпротива, дори успял да удари единия от полицаите – това наложило служителите да използват белезници при задържането му. В.Г. остава в следствения арест за 72 часа, а материалите по случая са предадени на прокуратурата.


Бургас. Плевенчанин е задържан за притежание на наркотици. Той бил засечен в Обзор докато управлявал мотопеда си „Хюндай” и в него полицаите намерили 200 грама марихуана. Последвало претърсване и в жилището, което той ползвал, където проверяващите открили 40 грама хероин, 15 - метамфетамин, електронна везна и материали за дозиране на дрогата. На Л.К. е постановено задържане за срок от 72 часа. Работата по случая продължава.


Криминалисти продължават работа по изясняване на инцидент, станал вчера по обяд. Трима мъже са задържани по подозрение за нанесен от тях побой над 20-годишен бургазлия. Около 15.20 ч. в полицията бил подаден сигнал, че млад мъж лежи на улица „Тодор Грудов”. Пристигналият екип установил, че мъжът е пострадал от побой и при проведените светкавични заградителни действия задържали тримата му нападатели - Д.С. /24 г./, баща му – Н.С. /52 г./ и Х.В. /25 г./. Пострадалият е настанен в болница, няма опасност за живота му.


Габрово. Неправоспособен водач, шофирал след употреба на алкохол крадена кола и предизвикал пътно транспортно произшествие, е задържан в полицейския арест. Пътният инцидент е станал вчера около 12.30 ч. на бул. „Ст. Караджа” – л.а. „Фолксваген Поло”, управляван от М.Р./27г./ , удря движещия се пред него л.а. „Рено 19”. За щастие пострадали от инцидента няма. Пристигналите на място пътни полицаи бързо установили, че М.Р. се е качил зад волана след употреба на алкохол – дрегерът отчел 2.97 промила в кръвта му, и че не притежава свидетелство за правоуправление на МПС. В хода на проверката униформените изяснили, че фолксвагенът не е негова собственост – нещо повече – малко преди това собственикът й я бил обявил за издирване, след като „изчезнала” от двора на къща в с. Крушево. На местопроизшествието е извършен оглед. По случая в РУП-Габрово е започнато досъдебно производство.


Кърджали. Два спасителни екипа на Гражданска защита са отстранили гнезда на стършели и оси след подадени сигнали от граждани. На тел.112 е било съобщено, че рояк от жилещите насекоми има в опасна близост до катерушки в двор на детска градина и във вилната зона на село Айрово. Спасителите са обработили местата с нафта и са отстранили гнездата.

24.07.2010

Пловдив. Мъж бе уличен в притежание на наркотици. Служители от Второ РУМВР – Пловдив спрели за проверка 29-годишния Н.Б./29г./. При последвалия личен обиск от джоба на панталона му било иззето топче с кафяво прахообразно вещество. Експертната справка установила, че наркотичното вещество е хероин – 0.0839 грама. Пловдивчанинът е бил задържан за 24 часа в ареста на районното управление. Материалите по случая са докладвани в Районна прокуратура – Пловдив.


40-годишен мъж бе задържан за 24 часа в ареста за хулиганска проява. Вчера около 3 часа в Първо РУМВР бил получен сигнал, че във фурна на бул. „Н. Вапцаров” Н.К./40г./ обиждал и отправял цинизми към пловдивчанка, а после я ударил по рамото със стъклена бутилка. Срещу Н.К. е образувано бързо полицейско производство. Причините за възникналия скандал се изясняват.


Плевен. На 23 юли в 1.30 часа момент на кражба на телефонен кабел в центъра на с. Одърне са задържани петима мъже – 17-годишен местен жител и четирима /на 19, 22, 24 и 27г./ от Пордим. Групата демонтирала телефонен проводник от шахта, собственост на телекомуникационна компания. Полицейска проверка установила, че и петимата имат регистрации за кражби и са осъждани. По случая е образувано досъдебно производство.


С една доза амфетамин в града е задържан 24-годишен плевенчанин. Проверката е извършена на 23 юли в 11.30 часа на бул. „Европа”. Младият мъж е криминално проявен и осъждан. Наркотичното вещество е иззето за експертизи. Мъжът е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.


Благоевград. В 10 часа днес в Първо РУМВР е получен сигнал от паник бутон на обект на ул. „Васил Мечкуевски”. Незабавно на място е изпратен полицейски автопатрул, който установил, че е извършен обир в златарско ателие. Собственикът обяснил на служителите, че четирима непознати с маски нахлули в обекта, минути след отварянето му, ударили го по главата, задигнали изложените на витрината златни накити и избягали с автомобил. Извършен е оглед на местопрестъплението. Собственикът на ателието е транспортиран до болницата за преглед. Стойността на откраднатите златни бижута е в процес на изясняване. Предприети са заградителни и издирвателни действия за установяване и залавяне на извършителите. По случая е образувано полицейско дознание .


Стара Загора. Сигнал за извършена кражба на метални детайли от топлофикационно дружество бил получен в районното управление в Казанлък. След извършения оглед и проведените оперативно-издирвателни действия полицаите установили извършителите - Т.А./29г./ и 14-годишно момче от Казанлък. Двамата прескочили оградата на предприятието и след като прерязали два катинара, проникнали в цех към фирмата и извършили кражба на клапани, капак и клапан на редуктор, кабели и други метални детайли. Т.А. е задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

23.07.2010

Бургас. Служители на Първо районно управление «Полиция» задържаха 24-годишен плевенчанин, присвоил лаптоп, а преди време измамил управител на бензиностанция и присвоил 3 200 лева срещу обещание да я оборудва. Операцията е проведена вчера, след като ден по-рано млада дама се оплакала в полицията, че познат, на когото отстъпила преносимия си компютър за ден, отказва да й го върне. Оказало се, че той вече го е пласирал в заложна къща, откъдето полицаите го иззели. Криминалистите установили, че в края на м. юни П.Г., представяйки се за собственик на охранителна фирма, зарибил управител на бензиностанция с обещанието да оборудва обекта му с камери срещу добра оферта от 3 200 лева, в която влизали и материалите. Когато обаче получил парите, П.Г. се покрил. По случаите са образувани досъдебни производства.


Пловдив. 700 кутии цигари със стар акцизен бандерол са иззети вчера в Асеновград. Съвместна проверка на служители на РУП – Асеновград и Агенция „Митници” – Пловдив е проведена вчера. Нелегалните папироси от марките „GD” и „WINSTON” са открити в гараж на ул. „Стоян Джамсъзов”. Помещението е собственост С.Н. /33 г./, известен на полицията. Работата по случая продължава.


Кърджали. Сериен извършител на кражби от незаключени офиси и жилища е установен и настанен в помещението за малолетни е непълнолетни РУ-Кърджали вчера. 15-годишното момче е разкрито от полицията след подаден сигнал за извършена кражба на пари от дамска чанта от фирмен офис в областния център. При проведените издирвателни действия полицаите са стигнали до момчето няколко часа след сигнала за произшествието. Откраднатите 20 лв. са били похарчени. В хода на проверката станало ясно, че непълнолетният е извършил още 3 кражби на пари в Кърджали от апартамент и офиси. Материалите по случая ще бъдат изпратени в прокуратурата от РУ-Кърджали с мнение за налагане на възпитателна мярка.


В.Търново. Двама криминално проявени са задържани и уличени в извършване на 17 домови кражби. Те вилнеели от около два месеца в Горна Оряховица. Служителите на реда започнали работа по случая още след подадените първи сигнали от пострадали граждани. Криминалистите установили идентичен почерк – злосторниците прониквали в домовете на хората през незатворени прозорци или незаключени външни врати. Така разследващите попаднали по следите на двамата местни жители - Г.М. /28 г./ и К.А. /23 г./, които са задържани вчера по време на проведена специализирана полицейска операция. Те са криминално проявени и със съдебни регистрации, а К.А. е и с влязла в сила присъда за кражби.


57 кг марихуана са открити от полицаите при проведена спецоперация на територията на с. Плаково. В хода на претърсванията, в двора на имот на 79-годишна жена, полицаите се натъкнали на 250 стръка зелена растителна маса, реагирала при полевия тест на марихуана. По случая е образувано досъдебно производство и е уведомена прокуратурата във В.Търново. Акцията е продължение на операция в началото на месеца, при която отново в с. Плаково в двора на друг имот бяха изкоренени 90 стръка канабис.


Враца. Продължава издирването на криминално проявеният С.П. /19г./, известен с прякора Мачката, който вчера предизвика скандал и нарани с хладно оръжие двама души в бар в областния град. Вчера криминалисти претърсиха апартамент в кв."Дъбника", ползван от него, където откриха пет хартиени опаковки с бяло прахообразно вещество, реагирало при теста на амфетамин и две найлонови пликчета със същия наркотик.


Пазарджик. Друг криминално проявен също е задържан за притежание на хероин. 19-годишният Г.Н. от Пещера бил спрян за полицейска проверка. Униформените открили трите пакетчета наркотик в мобилния му телефон Той е заподозрян и в извършване на кражба. По случая се води дознание.

22.07.2010

Монтана. 1588 кутии контрабандни цигари са открити при проверка на два автомобила. Около 23.30 часа снощи на изхода от с. Замфирово са спрени за проверка лек автомобил "Мерцедес", собственост на 38-годишния Г.Н. от Годеч, и лек автомобил "Рейндж Ровър", управляван от 45-годишния П.О. също от Годеч. При извършената проверка в багажниците на автомобилите са намерени по четири гуми. При демонтажа на джантите в тях са открити общо 1588 кутии цигари от различни марки с акцизен бандерол на Република Сърбия. Цигарите са иззети. Работата по случая продължава.

Плевен. Вчера при проверка в павилион в град Долна Митрополия, стопанисван от 25-годишна местна жителка, са намерени 60 кутии с цигари без валиден български акцизен бандерол. Незаконната стока е иззета с протокол за доброволно предаване. По случая е образувано досъдебно производство.
Над 63 килограма насипен тютюн без бандерол пък откриха служители на полицията по време на специализирана акция, проведена вчера в Левски. От къщата на 50-годишен проверяващите иззели 11.300 кг ситно нарязан тютюн и 1600 къса заготовки за цигари. По-късно от друг адрес в града са конфискували 62 кг ситно нарязан тютюн, 70 000 къса заготовки за цигари, електронна везна и машина за вакумно-термично запечатване.
Предстоят експертизи на нередовната стока. Съставени са протоколи за доброволното й предаване. По случаите са образувани досъдебни производства за престъпление по чл. 234 от НК. Сезирана е прокуратурата.


Благоевград. Полицаи от Сандански иззеха цигари без бандеролен знак при проверки по контрола на акцизните стоки, извършени на територията на Сандански. Установени са нарушения в търговски обект на ул. „Осогово” в града, собственост на Е.О. от същия град. Оттам полицаите иззели 435 кутии цигари от вносни марки без бандерол. По случая е образувано полицейско дознание.
Разложки полицаи задържаха крадци на телефонен кабел в района на местността Предел. На 20 юли полицаи установили двама мъже от с. Горно Краище, които извършвали изкопни работи в отсечката Бетеловото – Предел, и предотвратили кражбата. В колата на И.Т./53г./ са открити 20 м оловна обвивка и две съединителни муфи. 53-годишният мъж и неговият съучастник и съселянин Б.Т. са задържани. Работата по случая продължава.


Хасково. Вчера икономически полицаи проверили търговски обект на улица “Единство” в града. В складовото помещение на павилиона, стопанисван от 33-годишна хасковлийка, полицаите са открили и иззели 237 кутии цигари от различни марки без акцизен бандерол, които са предадени с протокол за доброволно предаване.
Пожар възникна вчера, около 17 часа, в апартамент на улица “В.Левски”, при който са изгорели покъщина и голямо количество насипни цигари, съхранявани в жилището. От пожара е пострадала 28-годишната собственичка, която е получила 25%-изгаряния в областта на крайниците и гърба. Тя е приета в хасковската болница без опасност за живота. В хода на проверката, икономически полицаи проверили и жилището на 25-годишния й съпруг на улица “Звезда”, където също открили около 30 кг насипни цигари, вероятно предназначени за нерегламентирана търговска дейност. Работата по изясняване на причините за пожара продължава, образувано е досъдебно производство.


Кюстендил. Вчера, около 20 часа, в Дупница е спрян за проверка лек автомобил “Мерцедес” със софийска регистрация. Колата управлявал столичанинът В.П./32г./, а заедно с него пътувал К.Н./41г./ от Сливен - криминално проявен и осъждан, включително и за разпространение на наркотични вещества. Установено е, че автомобилът е без документи за собственост. При извършеното претърсване, под кората на багажното отделение на возилото в прозрачен найлонов плик е открито бяло прахообразно вещество с общо тегло 28.45 гр, реагирало на амфетамин при полевия наркотест. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор. Колата и намереното наркотично вещество са иззети. Двамата мъже са задържани за 24 часа.


Враца. При проведена вчера полицейска операция за противодействие на разпространението на наркотични вещества в района на КПП-Ребърково е извършена проверка на лек автомобил „Фиат Типо”, управляван от М.Т./25г./ от Оряхово, криминално проявен, и пътувалия с него В.А./30г./, също от Оряхово. Във въздуховод до волана е намерен найлонов плик със суха листна маса с тегло около 30 грама, реагирала на канабис. М.Т. и В.А. са задържани за 24 часа.


Бургас. Служители на Пето РУМВР извършили вчера претърсване в дома на 19-годишния бургазлия И.Р. Там полицаите намерили и иззели 54 полиетиленови пликчета със зелена суха тревна маса, реагирала на канабис при направения полеви наркотест. Точното количество на намереното наркотично вещество е в процес на установяване. И.Р. е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.


Ловеч. Цял боен арсенал бе разкрит на територията на с. Дерманци, след предприета полицейска операция на служители на ОДМВР-Ловеч и колегите им от полицейските управления в Луковит, Тетевен и Ловеч. В хода на акцията са проверени 16 адреса, откъдето са иззети ловна пушка 12 калибър, други три самоделни пушки с различни калибри, самоделен пистолет с нарезна цев, преправен газов пистолет, три цеви за нарезно оръжие и една за гладкоцевно, 101 патрона, 34 метра огнепроводен шнур и оптичен уред. Работата по документирането на случая продължава. /снимки/


Пловдив. Полицията е предприела всички необходими мерки по издирването на извършителите на крупна кражба от апартамент в града. По първоначални данни вчера, между 7.30 и 12 часа, неизвестни влезли в дома на 67-годишен мъж на ул. „Ниш”, след като са разбили патрона на входната врата. От жилището били откраднати ловните оръжия на собственика – карабина и три пушки, както и револвер с 50 боеприпаса за него. Извършителите са взели също и шест ръчни часовника, четири от които позлатени, златен дамски пръстен с диамант, 4000 лева и 600 евро. На тръгване крадците са прибрали и 5 кутии с пури и 10 стека цигари.


Видин. С полицейска мярка за срок до 24 часа вчера е задържан криминално проявеният И.Д./32г./ от с.Дреновец. Той е уличен, в кражбата на 207 м меден ел.проводник от три междустълбия в родното си село, извършена на 20 срещу 21 юли. По случая е образувано досъдебно производство.


Кърджали. Шестима извършители на кражба на медни проводници на стойност 1610 лв. са предадени на прокурор с мнение за обвинение пред съд. Приключеното досъдебно производство в РУ-Крумовград е срещу К.К./32г./, М.Г./35г./, Г.Т./37г./, С.С./29г./, Х.Г./21г./ и С.Г./28г./. Шестимата разкопали кабела от училищен двор в с. Чернооки. Те са заловени от полицията, докато се опитвали да го предадат.


ПТП. Мъж загина при катастрофа тази сутрин по пътя Разград - Русе. Инцидентът възникнал около 4.31 часа на главен път Е-70, в района на 38 км. Служители от РУМВР-Ветово се отзовали на сигнала за катастрофата. Те установили, че лек автомобил „БМВ”, движещ се в посока Русе, при нормална видимост и суха пътна настилка, в тъмната част на денонощието, при ляв завой, напуснал пътя вляво по посока на движение и се ударил в дърво. В резултат на удара колата се е разцепила на две, а водачът – 31-годишен мъж от Омуртаг, е починал на място. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група и съдебен лекар. Причините за произшествието се изясняват, образувано е досъдебно производство.


Бг Таймс

сряда, 21 юли 2010 г.

Крими - 21.07.2010 г.

Стара Загора. Старозагорка пострада при измама. Вчера в РУП-Стара Загора е получено съобщение, че същия ден, около 13 часа неизвестен се обадил по телефона на 59-годишна жена и й съобщил, че синът й е задържан, защото е блъснал с колата си човек, който по-късно починал. Непознатият поискал от жената 15 000 лева, за да бъде освободен синът й. Предприети са незабавни оперативно-издирвателни мероприятия и при опит да получи исканата сума е задържан Ф.М. (29г.) от София. Образувано е досъдебно производство. Работата по доказване на цялостната престъпна дейност на лицето продължава.
Вчера към 3.40 часа в РУ “Полиция” – Казанлък е съобщено за запалена входната врата на апартамент в ж.к.“В. Левски”. При извършения оглед е установено, че вратата е била залята с горима течност и запалена. Обгоряла е боята на касата и външната страна на вратата. Пожарът е загасен от съседи. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

Пловдив. 40-годишна жена е уличена в умишлено представяне на неверни данни пред полицейски служители. Вчера в Пето РУП–Пловдив бил получен сигнал от Н.П. /40г./ от Пловдив, че около 12 часа мъж, когото познава по малко име, е отвлякъл 8-годишния й син Г.П. Детето било при родителите на Н.П. в пазарджишкото с. Бъта, откъдето е било отведено по поръчка на бившия мъж на пловдивчанката. По молба на разтревожената майка, момченцето незабавно е било обявено за общодържавно издирване.
При проведените съвместни действие със служители от ОДМВР – Пазарджик и РУП–Панагюрище било установено, че по-рано същия ден детето е било предадено на баща му Е.П. в присъствието на майката, съдия-изпълнител и служител от „Детска педагогическа стая” в РУП – Панагюрище. Материалите по случая ще бъдат докладвани в Районна прокуратура – Пловдив.
46-годишен мъж от Сопот е задържан в ареста за хулиганство и оказана съпротива на полицай. Вчера около 1.30 часа бил получен сигнал, че от апартамент на бул. „Иван Вазов” се чуват силна музика и викове. Пристигналият на място полицейски служител установил, че Л.Т. /46г./ и близките му празнуват. Докато го предупреждавали да спре музиката, почерпеният Л.Т. замахнал и ударил полицая. Пристигналият на място автопатрул на РУП–Карлово укротил мъжа и го отвел в районното управление, където Л.Т. задържан за 24 часа. Материалите по случая ще бъдат докладвани в Районна прокуратура – Карлово.
Мъж бе заловен при опит да извърши кражба на кабели от ел.мрежата. В неделя около 3 часа служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност” са задържали на кръстовището на ул. „Кап. Райчо” и ул. „Хан Аспарух” В.Г. /38 г./. Той се канел да отреже проводниците от разпределително табло на трафопост, собственост на „ЕВН България”. По-късно същия ден е бил заловен и неговият съучастник – Р.М. /45 г./. Двамата пловдивчани са известни на полицията и осъждани. Те са задържани в следствения арест.


Благоевград. Антимафиоти иззеха наркотици от жилище на 20-годишна в Сандански. Вчера служителите на сектор „БОП”, съвместно с полицаи от РУП-Сандански проверили дом на ул. „ Воден”, обитаван от Х.Н.(20г.) от Бургас. В хода на проверката в апартамента са открити и иззети метална капсула с 2 бучки бяло вещество, реагирало на амфетамин и найлоново пакетче със суха тревиста маса, реагирала положително на марихуана. По случая е образувано полицейско дознание в РУП Сандански.
Петрички полицаи иззеха 37 кг. канабис от нива в землището на с. Дрангово. Служители на РУП-Петрич извършили проверки за противодействие на производството и разпространението на индийски коноп в района на Петрич. В землището на селото, в нива - общинска собственост, полицаите открили стръкове индийски коноп, окачени да се сушат на храсти около нивата. Иззети са 37 кг. канабис. По случая в РУП Петрич е образувано полицейско дознание .


Плевен. Вчера при полицейска проверка в дома на 50-годишна в с. Асеновци са намерени канабисови растения, засадени в сакции и отглеждани в мазата. При направения първоначален наркотест засадените стръкове са показали реакция като канабис. Общото тегло на зелената тревна маса е 330 грама. Любителката на джоинта и 29-годишният й син са задържани за 24 часа. Канабисовите растения са иззети за експертизи. За случая е уведомена прокуратурата.


Монтана. 105 грама марихуана са открити в пратка, доставена в кафе-аперитив в Берковица. Към 13,30 часа вчера, след сигнал е извършена съвместна операция от служители на РУ Полиция-Берковица и Териториално звено БОП-Монтана.Проверен е кафе-аператив, собственост на едноличен търговец в Берковица. При акцията е намерена пратка, доставена от софийска куриерска фирма с офис в Монтана. При извършеното претърсване и изземване в пратката са открити 105 грама тревна маса, която при направения полеви тест е индикирала на марихуана. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Полиция-Берковица.
Берковски полицаи задържаха водач на товарен автомобил с 3,03 промила алкохол. Към 3 часа в Берковица дежурен автопатрул при РУ "Полиция"-Берковица установил, че 43-годишният Д.Ц. от същия град управлява товарен автомобил "Форд Транзит Конект-230" след употреба на алкохол с концентрация на алкохол 3,03 промила, отчетени с дрегер. Той е задържан в РУ"Полиция"- Берковица за 24 часа. По случая продължава работа РУ Полиция-Берковица.


Бургас. Вчера служители от Районно управление «Полиция» Камено са установили извършителите на взломна кражба от склад за заваръчна техника и резервни части на фирма, при кято биели отнети две ролки с тръбна електродна тел, а пред склада били подготвени за изнасяне още количество от същия материал, 4 високоволтови предпазителя, 5 ръкохватки за аргонно-дъгово заваряване, 6 амортисьори за товарни автомобили, 3 електрически прекъсвача, болтове, гайки и др. /всичко на обща стойност около 2 000 лева/. По случая били задържани М.В./18г./, 16-годишния му брат Н.В. и 43 годишната им майка Н.В., всички от Камено. Работата за документиране на случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» Камено.


ОДМВР-София. Трима пияни шофьори били спипани вчера от пътни полицаи в Годеч, Елин Пелин и Самоков. Рекордните 3,07 промила показала алкохолната проба на И.В. /42 г./, шофирал л.а. “Рено 9” из улиците на Елин Пелин. Полицейски патрул спрял за проверка возилото късно снощи в центъра на Елин Пелин. На употребилия алкохол водач бил съставен акт. По случая се води бързо полицейско производство по чл. 343, ал.1 от НК.
Автопатрул на РУП-Годеч извършил проверка на лада с чужди регистрационни табели, управлявана от 60-годишен мъж. Оказало се, че Б.Д от Годеч управлява пиян – 1,41 промила отчел дрегера. При последвалата проверка на автомобила станало ясно, че колата била бракувана. Нередовният автомобил е задържан в местното районно управление. На водача бил съставен акт, води се досъдебно производство.
Младеж бил спипан да шофира БМВ пиян в Самоков снощи. Пътни полицаи установили, че М.П. /23 г./ управлява возилото с 1,63 промила. Младежът отказал кръвна проба. Водачът бил санкциониран по Закона за движение по пътищата. По случая се води бързо полицейско производство.

Иззети акцизни стоки без бандерол. Търговище. При съвместна проверка на служители на РУ “Полиция”-Омуртаг, служители на ТЗ “БОП” и на Митническо бюро-Търговище вчера около 13 часа в складово помещение в на дома на Х.С./46г./от същия град, били открити 36 бутилки високоградусен алкохол от следните марки: 26 еднолитрови бутилки ракия “Пещерска” и 9 - “Карнобатска”, 2 - водка “Савой”, 1 - водка “Флирт”, всички бутилки облепени с неистински акцизен бандерол. По случая е образувано досъдебно производство.
Също в Омуртаг, при проверка в хранителен магазин с материално-отговорно лице Х.С./46 г./ от същия град били открити 260 кутии цигари от различни марки, облепени с акцизен бандерол, като Х.С. не притежава лиценз за търговия с тютюневи изделия. В лек автомобил “Фолксваген Голф” – собственост на сина му М.М./23г./, паркиран до магазина, били открити 6 стека цигари, необлепени с акцизен бандерол. Уведомени са служители на Митническо бюро-Търговище и е взето отношение за съставяне на акт за административно нарушение.

Ямбол. Вчера при обход на повереният им участък оперативни служители от РУ "Полиция"-Ямбол получили предложение от непознат да си купят цигари без бандерол от марките „Ева” и „Карелия”. При извършената проверка е установено, че търговмката е П.С/34 г./, жителка на Ямбол. Тя предала с протокол 86 кутии цигари от марките „Ева - слим” и „Карелия - слим” без бандерол. По случая работи РУ "Полиция"-Ямбол.
Също вчера, в Елхово автопатрул спрял за рутинна полицейска проверка лека кола „Сеат-Ибиса”, собственост и управлявана от Ч.Ч./28 г./, живущ в града. При проверката в купето на автомобила са открити 187 кутии цигари марка „CAPITAL” /80мм./, без акцизен бандерол. По случая в РУП - Елхово е образувано ДП, за престъпление по чл.234 от НК.


Видин. Общо 293 кутии цигари са иззети вчера в с.Рабиша при две проверки, извършени от полицаи, граничари и митничари. В имот на В.Ц./66г./ са намерени и иззети 148 кутии цигари без български акцизен бандерол. Нередовна акцизна стока е открита в имот, обитаван от К.К./41г./ - иззети са 145 кутии цигари. По двата случая в РУ”Полиция”-Белоградчик са образувани досъдебни производства.


Плевен. От 9.30 часа до 16 часа вчера в община Левски е проведена специализирана операция за противодействие разпространението на акцизни стоки без бандерол. В хода на акцията са проверени три адреса в града и две къщи в с.Асеновци. При претърсване в дома на 43-годишна са намерени в панер за пране 10 кутии с цигари без бандерол, с надпис "Raquel-cold classic superior qualiti gidarettess 200/20 filter cigarettes». От дома на 50-годишен са иззети 515 грама тютюн и 19 кутии заготовки за цигари. От къщата на друг 50 годишен са конфискувани 5 килограма тютюн в насипно състояние. От къща в село Асеновци, обитавана от 40-годишна, са иззети 143 броя различни по вид и марка цигари без бандерол. При проверка в дома на друга 40-годишна от същото село са намерени 43 кутии с цигари без бандерол он марка "Джинлинк". Нередовната стока е иззета с протоколи за доброволно предаване. Сезирана е прокуратурата.


Бг Таймс

Крими - 20.07.2010 г.

София. Тази сутрин към 03.00 часа 16-годишна потърсила помощ в полицията. Тя обяснила, че час по-рано на кръстовище в кв. „Орландовци”, докато пътувала с приятеля си в л.а. „БМВ”, неин познат изскочил от тъмнината с насочен срещу колата автомобил и стрелял. Водачът обаче успял да запази самообладание, продължил по посока кв. „Бенковски”, където изчакал идването на полицейски екипи. При извършения оглед на колата е установена дупка от куршума на задното ляво стъкло. В хода на предприетите от столичното Второ РУП действия е задържан извършителят Д.Д. /28г./, който е криминално проявен. На този етап не е открито оръжието, работата по изясняване на обстоятелствата около случая продължава.


Монтана. Хероин е открит при полицейска проверка в частен дом в гр. Монтана. Над 500 грама хероин задържаха монтанските полицаи. Вчера те извършили претърсване на стая на бул. "Христо Ботев", обитавана от 25-годишния П.Ц.. На нощното шкафче те забелязали кафяво прахообразно вещество, което при направения наркотест реагирало на хероин. По случая е образувано досъдебно производство в РУП - Монтана.


Пазарджик. Велинградски криминалисти задържаха двама извършители на кражба, за която сигнал в полицията е подаден преди четири дни. Потърпевшият обяснил, че с изненада установил, че от джоба му липсва портфейла с лични документи, кредитни и дебитни карти, малко по-късно разбрал, че от картата му са изтеглени 400 лева. След няколко дни усърдна работа криминалистите в курорта успели да влязат в дирите на извършителите - С.Д. /33г./ и С.Б. /30 г./ от Велинград. Те са задържани за срок от 24 часа, а по случая е образувано дознание.


Голямо количество цигари без бандерол откриха за пореден път служители на сектор “Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР - Пазарджик. Вчера те провели специализирана полицейска операция на територията на пазарджишкото село Синитово. Така попаднали и в къщата на 80-годишния жител на селото И.С., където при претърсването намерили 8000 кутии с цигари от марката “LM” без бандерол. Акцизната стока е иззета, а по случая е образувано полицейско производство.


Мъж и двама тийнейджъри от пазарджишкото село Говедаре са задържани от служители на сектор “Криминална полиция”. Полицаите работили по сигнал за изнасилване на 18-годишна. Те установили обстоятелствата окло извършеното престъпление - към 22.30 ч. миналата сряда на улица в пазарджишкото село младата дама била настигната от лека кола, в която непознат мъж я качил насила, престъплението е извършено в покрайнините на селото. Със случая се заели криминалисти, експерт и разследващ полицай, които скоро влезли в дирите на Р.С. /21 г./. Продължава работата по изясняване на съпричастността и на двама непълнолетни съучастника. Очаква се днес Районната прокуратура в областния град да удължи срока на ареста на тримата.


Бг Таймс

понеделник, 19 юли 2010 г.

Крими - 19.07.2010 г.

Кюстендил. Полицаи откриха наркотични вещества, скрити в колата на пловдивчанин. Лекият автомобил „Рено Клио” с пловдивска регистрация бил спрян за проверка вчера, около 16.00 часа на паркинг на главен път Е-79. Служителите установили, че собственикът – С.Д./42г./ от Пловдив и 25-годишният му спътник - гръцки гражданин, са скрили в предната лява врата в кухината на тонколоната бяло прозрачно пликче с прахообразно вещество с тегло 3.2483 гр, реагирало на хероин. В кухина на автомобилното табло пък полицаите открили прозрачен плик със скрити в него други три пакета. Два от тях – с тегло съответно 40.9621 гр и 5.8292 гр, съдържащи прахообразно вещество, което реагира на хероин. В третия пакет имало 32.0052 гр суха листна маса, реагираща на канабис. Двамата мъже са задържани за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.


Пловдив. Служители на Второ РУМВР заловиха извършителите на грабеж, станал в събота в града. Около 21.30 часа на автобусна спирка срещу Централна гара 61-годишна пловдивчанка припаднала. Докато жената се свести, от врата й бил издърпан 10-грамов златен синджир с кръстче. При проведените издирвателни действия били заловени извършителите – И.Б./33г./ и Б.Р./51г./, и двамата от Пловдив и известни на полицията. Материалите по случая са докладвани в Районна прокуратура – Пловдив.


42-годишен мъж от Стара Загора е задържан в ареста за 24 часа, след като управлявал колата си в нетрезво състояние и оказал съпротива на полицейски служители в Първомай. Вчера, около 20.30 часа, в районното управление бил получен сигнал, че по пътя Хасково – Пловдив пикап „Нисан Кинг” се движи по начин, по който създава опасност от пътно-транспортно произшествие. Изпратеният незабавно на място автопатрул се опитал да спре автомобила на ул. „Цариградска”, но шофьорът му пропуснал стоп-палката и увеличил скоростта. Малко по-късно „Нисан”-ът бил спрян на ул. „Цветница”. Водачът – К.М./42г./ от Стара Загора, бил порядъчно почерпен. Той се държал агресивно, заплашвал и обиждал полицейските служители. Мъжът отказал да представи документите си за самоличност и шофьорската книжка, както и да бъде изпробван с дрегер. Срещу него е образувано дознание по чл. 325, ал. 2 от НК.


Цигари и алкохол без бандерол били намерени вчера в лек автомобил, собственост на пловдивчанин. При проверката служители от Четвърто РУМВР иззели от паркиран на ул. „Беласица” „Фолксваген Пасат”, собственост на В.Н./48г./, 112 кутии папироси и 70 литра алкохол от различни марки без платен акциз.


Стара Загора. За броени часове служители на районното управление в града заловиха извършител на грабеж. Вчера по обед, на бул. „Цар Симеон Велики”, мъж издърпал от врата на 46-годишна старозагорка златен ланец с кръстче. Малко по-късно полицаи заловили 20-годишния Х.С. от Стара Загора, криминално проявен. Той е задържан за срок от 24 часа. Работата по доказване и документиране на цялостната му престъпна дейност продължава.


В 14.40 часа вчера в Чирпан служители от полицейското управление извършили проверка на лек автомобил „ВАЗ 2101” със старозагорска регистрация, управляван от 30-годишния чирпанлия Ю.А. В багажника на автомобила - с който се придвижвали и Я.А./43г./ и С.С./45г./, също от Чирпан – полицаите открили 40 метра многожичен телефонен кабел, който Я.А. и С.С. откраднали от шахта, намираща се в западния край на парк „Памуклука”. Работата по случая продължава.


Служители от полицейското управление в Гълъбово извършили вчера претърсване в дома на 46-годишния Й.К. от с. Обручище по сигнал за незаконно извършване на търговска дейност, свързана с изкупуване на черни и цветни метали без разрешение. Иззети са различни видове метални отпадъци, чието тегло е в процес на установяване. Работата по случая продължава.


Търговище. 50 чугунени решетки за улични водостоци, собственост на фирма в града, били откраднати вчера от скрадова база. В резултат на успешните оперативни действия извършителите на кражбата - Д.И./42г./, Ю.Ю./29г./, Р.С./19г./, М.А./26г./ и С.А./42г./, всички от Търговище – са задържани. По случая е образувано досъдебно производство.


Кърджали. За откраднат CD-плейър, дебитна карта и лични документи от автомобил полицаи са задържали В.Д./32г./. Кражбата е била извършена от отключен “Мерцедес” в с. Вишеград снощи около 18 часа. След подадения сигнал незабавно били организирани издирвателни действия и 45 минути по-късно извършителят на деянието е бил установен. От него са иззети техниката и откраднатите документи. Работата по случая продължава.


Двама извършители на кражба от заведение в областния център са предадени на прокурор с мнение за съд. Н.К./21г./ и Н.В./19г./ са повредили врата на складово помещение и откраднали 36 бутилки различни видове алкохол, 36 бутилки безалкохолни напитки и хранителни продукти за около 700 лв. Извършителите на деянието са били заловени от полицаи в близост до местопрестъплението. Бързото производство е приключено от РУ-Кърджали и материалите са изпратени в прокуратурата.


14-годишно момче, избягало от Дома за деца, лишени от родителски грижи в Хасково, било установено в Кърджали. Автопатрул на полицейското управление забелязал непълнолетния младеж в центъра на града и при извършената проверка се изяснило, че той е обявен за издирване. Тийнейджърът е предаден на конвойната служба за транспортиране в социалното заведение.


Монтана. На 18 юли в 8.00 часа 63-годишен мъж подал сигнал в управлението, че пред вилата му в областния град е извършена кражба на 60-метров меден проводник, свързващ вилата с електропреносната мрежа. В резултат на проведените оперативно-издирвателни действия по "горещи следи" монтански криминалисти разкрили извършителите - криминално проявените Б.П./19г./ и 16-годишния му съучастник, и двамата от Монтана. Отнетите вещи са намерени.


Служители на участъка във Вълчедръм пък разкриха авторите на взломна кражба от сграда в с. Септемврийци, собственост на мобилен оператор. Криминално проявените 17-годишни Б.П. и М.В., и двамата от същото село, проникнали в помещението, счупвайки прозорец, и откраднали външно и вътрешно тяло на климатик "Кариер", както и 30 акумулаторни батерии. Климатикът е предаден с протокол за доброволно предаване. Работата по двата случая продължава.

Бг Таймс

Крими - 18.07.2010 г.

Велико Търново. Мъртво пиян водач преследва джип, а после се блъсна в ограда. Мъртво пияният А. М.(33г.) от Долна Оряховица в продължение на няколко километра преследвал и неколкократно блъснал лека кола "Ланд Ровер Филандер", управляван от Х. Х. (3 г.) от същия град. Инцидентът станал снощи, около 21,30 часа на пътя Долна Оряховица - с.Драганово. На входа на „Захарни заводи” в Горна Оряховица двата автомобила са установени от полицейски автопатрул. При спирането им, водачът на опела рязко променил посоката си на движение и се отправил в посока Долна Оряховица, като полицейският екип го последвал. На десен завой водачът на опела А.М. изгубил управление над автомобила, излязъл от пътното платно и се ударил в телената мрежа на летището на Горна Оряховица, като съборил 5 междустълбия. А.М. оказал съпротива при задържането. Тестван е за алкохол с дрегер и апаратът е отчел 3,00 промила. Взета му е кръвна проба. Задържан е за 24 часа. До вчера той не е бил известен на органите на реда.

Пазарджик. Млад мъж, извършил кражба на няколко дебитни карти и изтеглил немалка сума от тях, бе задържан от криминалисти от РУП-Пазарджик. В началото на юни в РУП-Пазарджик бил получен сигнал от 36-годишната В.Б. от областния град. Жената съобщила, че апаш е задигнал дамското й портмоне с лични документи и дебитни карти. Малко по-късно било установено, че от сметките на тъжителката са изтеглени общо 3500 лева. В резултат на близо едномесечната усърдна работа на пазарджишките криминалисти, скоро бил установен и извършителя - криминално проявеният Н.Й./25г./ от пловдивското с.Йоаким Груево. Той е задържан в ареста на полицейското управление в областния град, а Районната прокуратура в Пазарджик е удължила срока на задържането му със 72 часа. Работата по случая продължава.
Мъж, управлявал камион с чужди регистрационни табели, бе задържан от служители на РУП-Велинград. В дома му били открити още крадена мантинела и незаконно добит дървен материал. В петък, в местност край курорта „Юндола” автопатрул на РУП-Велинград извършил проверка на товарен автомобил „ГАЗ” с водач М.Ш./31г./ от велинградското с.Света Петка. Органите на реда установили, че младият мъж управлява возилото с регистрационни табели, отговарящи на лека кола „Пежо”. При последвалата проверка в дома му били открити още около 4 кубически метра незаконно добита дървесина и 10 парчета нарязана мантинела с обща дължина около 12 метра. М.Ш. е задържан в ареста, а по случая е образувано дознание.


Кърджали. Бутилка със запалителна течност е била хвърлена тази нощ около 2,30 часа пред заведение в Джебел. Изгорели са пластмасов стол и две покривки на външни маси. Сигналът за произшествието е бил подаден от собственика, който нощувал в заведението. Дежурна оперативна група е извършила оглед на мястото на произшествието. Образувано е досъдебно производство. Изяснява се видът на запалителната течност и мотивите за деянието. Полицията издирва извършителя.


Бургас. Към 22.30 часа снощи,. във Второ РУП-Бургас е съобщено за възникнал инцидент в к-с «Славейков» пред магазин «Кауфланд». Установено е, че между 24-годишния Д.М. от Бургас и А.Г./36г./ от Бургас възникнало пререкание и Д.М. заплашил с газово оръжие опонента си. При проверката у Д.М. са намерени два газови пистолета марка «Вайпър». Той е задържан за 24 часа във Второ Районно управление «Полиция» - Бургас. Работата по изясняване на приичните за инцидента продължава.


ПТП. Тежък инцидент в района на с.Сребърна, област Силистра отне живота на млад мъж. Рано тази сутрин в селото, близо до екопътеката, неправоспособният водач Ж.А./20 г./ управлявал джип „Тойота” след употреба на алкохол, като возел на предния капак А.Я. на 20 години. При движението, возещият се на капака младеж паднал и е прегазен от задната дясна гума на автомобила. За да доведат пострадалия в спешния център в Силистра, зад волана седнал С.В. , също на 20 години, който е правоспособен водач от една година, но също бил пил. Движейки се в посока към.Силистра, джипът се блъснал в ограда на дворно място. Дошлият с линейката лекар е констатирал смъртта на прегазения младеж. По случая работи екип на РУ”Полиция” Силистра.
Дете е с опасност за живота, след като бе блъснато от лек автомобил вчера. Около 20.10 часа до бензиностанция в Розино лек автомобил „Волво”, управляван от В.А./24г./ от Монтана, ударил пресичащия пътното платно И.М./9г./. и напуснал местопроизшествието. Момченцето е настанено в болница в Пловдив с травми по главата и корема. Избягалият водач бил заловен от служители на РУП – Пирдоп и е бил доведен в РУП – Карлово. Тестът с дрегер не е отчел алкохол в кръвта му. Причината за инцидента е движение с несъобразена скорост на място, където играят деца. По случая е образувано досъдебно производство.


ПБС. Към 17.20 часа в РУП-Казанлък е получено съобщение за възникнал пожар в частен дом в града, в ж.к. «Изток», в дома на 55-годишна жена. Установено е, че на терасата на апартамента е инсталиран газов котлон с бутилка. В резултат на ползването му, през неизправен редуцил – вентил започнало изтичане на газ и последвало запалване. Жената била в близост до котлона по време на запалването, като получила втора степен изгаряне по тялото / близо 45%/ и изпаднала в травматичен шок. Откарана е за лечение в Клиниката по изгаряния в Пловдив, с опасност за живота.


Бг Таймс

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket