неделя, 29 август 2010 г.

Автомобил уби жена на спирка




Автомобил се вряза в автобусна спирка,уби жена

28 август 2010

София,България

Сн.Иво Мирчев www.ivomirchev.com

Млада жена загина нелепо в столицата при катастрофа между два леки автомобила на кръстовището на околовръстния път с бул. "Монтевидео", съобщиха от МВР. Единият автомобил се е качил на тротоара и е ударил жената, която е чакала автобус на спирката.
Тежкият инцидент е станал в 9.21 часа. Жената, на видима възраст около 30 години, е починала на път за болницата.

При инцидента няма други пострадали. Все още се установява причината за катастрофата, прави се оглед на място.

иаб / Бг Таймс

понеделник, 23 август 2010 г.

Крими - 22.08.2010 г.

Бургас. Служители на Районно управление «Полиция» - Приморско задържали вчера 30-годишния Т.Н. и криминално проявения К.П. /31г./ и двамата от Бургас. При личен обиск у първия полицаите намерили и иззели 30 полиетиленови пликчета с бяло прахообразно вещество /амфетамин/. При претърсването на лек автомобил «Гранд чероки» /софийска регистрация/, управляван от втория и в квартира в Приморско, са намерени 45 патрона – калибър 7.65 мм. Двамата са задържани за 72 часа в Районно управление «Полиция» - Приморско. Срещу тях са образувани две дознания. Работата за установяване и доказване на цялостната им престъпна дейност продължава.
Към 17.45 часа в Районно управление «Полиция» - Созопол е съобщено за кражба от лека кола. «БМВ», паркирана в района на къмпинг «Смокини». Извършителите - 30 годишният А.Я. и 26 годишният К.Б., и двамата от Бургас, са задържани от двама летуващи в Созопол служители на ГДБОП. Изяснено е, че А.Я. и К.Б. са проникнали в старозагорското «БМВ Х5», след като счупили задното дясно стъкло на колата. От автомобила на 46-годишния старозагорец, те откраднали чанта с багаж за летуване. Вещите – предмет на престъплението са открити и иззети, а ддвамата са задържани за 24 часа в Районното управление в Созопол. Работата по случая продължава.


Стара Загора. На 17 и на 20 юни в РУ “Полиция” – Стара Загора са образувани досъдебни производства за кражби от частни домове, извършени по идентичен начин. И при двата случая, мъж се представял за инкасатор, който трябва да отчете водата или тока и така влязъл в домовете на жените /85 и 74 г./ от Стара Загора. Докато “отчитал”, мнимият инкасатор отвличал вниманието на стопанките, като ги пращал да му донесат вода. Така от единия дом изчезнали 100 лв, а от другоия– 95. В хода на работата за издирване на мнимия инкасатора, полицаите изяснили, че двете кражби са извършени от 36-годишния Г.И. от Стара Загора. Работата по случая продължава.


Пожари и аварийно-спасителни дейности. Борова гора се е запалила в землището на с. Завоя, община Кирково. Сигналът за произшествието е подаден вчера в 16,50 часа. Петима огнеборци от звеното в с.Подкова са потушили пламъците. Изгорели са 10 декара от гората. Причините за пожара се изясняват. По случая е образувано досъдебно производство в РУ-Кирково. Без загуби е пожарът в с.Мишевско, община Джебел. В 16 часа вчера там са се запалили сухи треви. Огънят бързо е бил потушен от екип на РС “Пожарна безопасност и спасяване”-Джебел.
Спасителен екип на Гражданска защита е обезопасил рушаща се дървена постройка в близост до детска площадка в Кърджали. Сигналът е подаден вчера в 10,45 часа на дежурния в общината. Екип от спасители на Гражданска защита е оградил мястото и е ограничил достъпа на хора до постройката.


ПТП. 16-годишен загина, а трима са с опасност за живота. Пътният инцидент е станал вчера към 19 часа, на пътя София – Бургас, на около 300 м. източно от карнобатското с.Венец. При неправилно изпреварване шофьорката на софийски «Фолксваген пасат» - 46 годишна кубинска гражданска, която живее във Франция, изгубила контрол над автомобила и се ударила в крайпътно дърво. На място е загинал 16-годишен от София, пътувал на задната седалка. Ранени са 14-годишната му сестра, която е настанена в бургаската болница, с опасност за живота, майката–43-годишна столичанка, пътувала до шофьорката и водачката на автомобила – Н.М.. И тримата са в настанени за лечение в болницата в Бургас.


Бг Таймс

Крими - 21.08.2010 г.

Пловдив. Двама мъже бяха заловени непосредствено след извършена от тях кражба в Първомай. Около 1 часа автопатрул на РУП-Първомай спрял за проверка М.А./ 53 г./ и Д.Д./ 59 г./ с 11 метални тръби от скеле. Установено било, че тръбите са откраднати от двора на църквата „Св. Георги” в Първомай. Работата по случая продължава.


Трима пловдивчани бяха заподозрени в притежание на наркотици. Вчера около 17 часа на ул.”Богомил” в Пловдив служители от Четвърто РУП са заловили В.Н./ 27 г./, К.Г./ 26 г./ и С.К./ 27 г./ с 0.1751 грама хероин. Мъжете са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Работата по случая продължава.


Мъж бе заловен в Пловдив в момент на продажба на цигари без бандерол. Вчера на ул.”Дилянка” полицаи от Трето РУП са задържали С.С./ 39 г./ от Гълъбово да търгува с цигари „Виктори”, „Монд” и „Марбле”. При претърсване в лекия му автомобил „Фолксваген” били намерени 360 кутии с цигари без бандерол.


Стара Загора. На 17 август неизвестен, чрез взломяване на входна врата, проникнал в таванско помещение на ул. “В. Левски”. Оттам откраднал 10 м медни тръби за парно и две 20-литрови метални туби с нафта. Образувано било досъдебно производство. В резултат на проведените оперативно-издирвателни действия било установено, че кражбата е извършена от М.Г. /23 г./ от Стара Загора и Г.Т. /21 г./ от Богомилово. Работата по случая продължава РУП - Стара Загора.


Вчера около 11 часа на ул.”Тича” криминалисти спрели за проверка лек автомобил “Пежо 306” с който се придвижвали Г.Д. /29г./, К.К./22г./ и М.С./32/г. и тримата от Стара Загора. У К.К. бил намерен и иззет полиетиленов плик със суха растителна маса, реагирала на марихуана. Впоследствие в дома на същия били открити 11 полиетиленови плика с бяло, прахообразно вещество - амфетамин, 11 таблетки –метамфетамин и 3 плика с растителна маса –марихуана. К.К. и водачът на “Пежо”-то Г.Д. са задържани за 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Стара Загора.


На 20.08.2010 г. служители на РУ “Полиция” – Казанлък са извършили проверка в дома на 41-годишната З. Х. на ул. “Крали Марко”. В жилището били открити и иззети 73 кутии цигари “Marible Royl” - без бандерол и 14 кутии “King Red” - със стар бандерол. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.


Русе. Пожар в района на Многопрофилната болница в Русе вдигна на крак екипи на МВР. Няма пострадали хора. Сигналът бил подаден снощи в 21.45 часа. Веднага на мястото били изпратени три екипа на "Пожарна безопасност и спасяване", с 12 огнеборци, както автопатрул на полицията. Били изпратени и два екипа на Гражданска защита. На място било установено, че гори работилницата за поддръжка на медицинското заведение, намираща се на първия етаж в сграда, недалеч от хирургичния блок. В нея не е имало хора. Пожарникарите са локализирали и изгасили бързо пожара. Нанесени са материални щети, няма пострадали. Причините за възникване на пожара се изясняват. Предстои извършване на оглед от дежурно - оперативна група.


Бг Таймс

Крими - 20.08.2010 г.

София. Вчера, непосредствено след извършен грабеж на два златни синджира от 57-годишна жена, служители на Първо РУП задържали извършителите. Жената била нападната около 14 часа на ул. “Асен Йорданов”. Минути след подадения сигнал, в резултат на бързите заградителни действия, криминалистите заловили Д.Г./23 г./ и 20-годишния И.С. У тях са намерени отнетите вещи. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.


За броени дни криминалисти от Трето РУП установиха и задържаха грабител, отнел златен синджир от 61-годишен столичанин. На 17 август около 16 часа в района на Владайска река потърпевшият бил нападнат от младеж, който със сила отскубнал от врата му златния накит и избягал в неизвестна посока. Криминалистите бързо влезли в следите на грабителя – 16-годишно момче, известно на инспекторите от Детска педагогическа стая за множество противообществени прояви. Материалите по случая са докладвани в Софийска районна прокуратура.


Мярка за неотклонение “задържане под стража” за срок от 72 часа е наложена на Д.М./22 г./, известен на органите на реда за кражби и грабежи. Криминалисти от Четвърто РУМВР установили, че на 9 август около 9 часа на ул. “Краище” той откраднал от 64-годишна жена златен синджир и два медальона. Работата по установяване и на други извършени от него престъпления продължава.


В Първо РУП е задържан К.Й./25 г./, известен на полицията за кражби и грабежи. В края на месец май той откраднал 70 лв. от 22-годишна столичанка. Жената била нападната от К.Й. на ул. “Козлодуй”. Той я заплашил с побой и отмъкнал наличните й пари. На заловения е наложена мярка за неотклонение “задържане под стража” за срок от 72 часа.


Благоевград. Вчера около 15.30 часа в РУП-Сандански бил получен сигнал за възникнал скандал на ул. „Даскал Козарев”. Веднага на мястото бил изпратен полицейски екип, който установил, че разправията е между двама братя – Б.Х. и В.Х. След употреба на алкохол В.Х. за пореден път провокирал роднините си. Само ден преди това му бил съставен предупредителен протокол. Този път мъжът трябвало да отиде в районното управление за изясняване на случая. Пиян, той започнал да ругае и блъснал полицейския служител в стената. Служителят на реда получил средна телесна повреда – фрактура на дясната ръка. Мъжът е задържан полицейска мярка за 24 часа, образувано е досъдебно производство.


37-годишен мъж от с.Пирин пострадал при пиянски скандал. Снощи около 20.30 часа в РУП-Сандански бил получен сигнал от центъра за спешна медицинска помощ за постъпил мъж с прободна рана в областта на корема. Незабавно бил изпратен полицейски екип, който установил самоличността на пострадалия – А.Г./37 г./. Инцидентът станал пред кръчмата в селото. Развихрил се пиянски скандал, който прераснал в бой. При заформилото се меле мъжът бил намушкан с нож от опонентите си. Бил извършен оглед на мястото, участниците в скандала са установени, доведени в районното управление и са им снети обяснения. Пострадалият мъж след операция е оставен за лечение в болница, без опасност за живота. Образувано е полицейски дознание.


Видин. Вчера видинските полицаи са провели операция на територията на Видин. В хода на акцията били претърсени пет адреса в жилищата на криминално проявените Я.Я./40 г./, Л.Л./44 г./, И.А./47 г./, А.С./39 г./ и Н.Л./35 г./ от същия град. От там полиците иззели компютърни конфигурации - два преносими компютъра; мултифункционално устройство - скенер, копир и принтер, ламиниращо устройство, ламинати, шест мокри печата и щемпела; 14 свидетелства за регистрация на МПС, 6 ксерокопия на свидетелства за регистрация на МПС, ксерокопия на полици "Гражданска отговорност" за същите автомобили, удостоверение, издадено от "Автомобилно рециклиране", заедно с договор и две приложения без съдържание и лек автомобил "Митцубиши Еклипс" с латвийско свидетелство за регистрация и монтирани на него швейцарски регистрационни табели. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 308, ал.7 от НК. Работата по изясняване на престъпната дейност на посочените лица продължава.


Ямбол. Ямболските полицаи са задържали 58-годишна жена. Вчера служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР - Ямбол са провели акция за противодействие на измами, свързани с лъжливо осигуряване на работа в чужбина. Извършено е претърсване и изземване в офиса на 58-годишната Н.Ч. от Ямбол, за която са получени данни че въвежда в заблуждение граждани и получава пари за уж извършвана посредническа дейност. В хода на проверката са иззети тетрадки със списъци, счетоводни документи и голямо количество попълнени автобиографии за кандидатстване за работа. Срещу Н.Ч. са извършвани няколко проверки и е осъждана за престъпление от същия вид. Жената е задържана за срок от 24 часа по ЗМВР. Работата по случая продължава в рамките на воденото досъдебно производство в ОД на МВР - Ямбол.


Перник. Трима криминално проявени са задържани вчера за кражба на телефонни кабели. Около 16.30 часа бил получен сигнал, че в района на кариерата в кв.“Калкас” неизвестни горят кабели. Пристигналите на място служители на реда задържали Н.В./30 г./, Л.Т./22 г./ и М.В./25 г./ в момент на горене на проводниците. Мъжете се движели с два леки автомобила с които прекарвали плячката. Колите - “Ауди 80” и “Мазда 121”, също са задържани. По първоначални данни кабелите били откраднати от пернишката ул.“Ленински проспект”. Вчера бил подаден сигнал от представител на оператора, че на същата улица са срязани и отнети неустановена дължина телефонни кабели. Тримата мъже са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.


Пазарджик. Двама млади мъже, извършили кражба на микробус, бяха заловени от служители на районното управление в града. Сигнал за престъплението подал 33-годишният собственик на возилото. Микробусът “Мерцедес”, паркиран в нивата на мъжа, привлякъл вниманието на апашите, тъй като бил бракуван и без регистрационни табели. В резултат на проведените оперативно-издирвателни действия било установено, че извършителите са пазарджиклиите Л.К./21 г./ и Г.В./19 г./. Те успели да натоварят мерцедеса на платформа и поели към първия пункт за изкупуване на метални отпадъци. Така били заловени от органите на реда. Срещу „дуото” е образувано бързо полицейско производство.


Млад мъж, размахвал боен пистолет в питейно заведение, бе задържан от служители на районното управление в Пазарджик. Двадесет минути след полунощ днес частна охранителна фирма подала сигнал в полицията, че има задействан паник бутон от кафене в пазарджишкото с. Мало Конаре. Пристигайки на мястото, униформените установили, че в продължение на няколко часа 35-годишният жител на селото З.В. се черпел с алкохол и отказал да напусне, след като работното време на заведението приключило. Той дори размахал законно притежавания си боен 9-милиметров пистолет. Едно от момичетата, работещи в кафенето, проявило съобразителност, издебнало удобен момент и отнело оръжието от ръцете на въоръжения клиент. Персоналът подал сигнал с помощта на паник бутон и на мястото освен охранители пристигнала и полиция. Униформените незабавно задържали буйстващия мъж в ареста на полицейското управление в областния град. Оръжието и боеприпасите намиращи се в него, са иззети, а по случая е образувано бързо полицейско производство.


Търговище. 42-годишен мъж е задържан за извършена от него кражба в частен дом. От 11 до 19 август в с. Априлово неизвестен извършител проникнал през неукрепена входна врата в частен дом и откраднал телевизор, телефон “Самсунг” и газов револвер “Ekol Vipel” – 5,5 мм. След проведените по “горещи следи” оперативно-издирвателни действия бил разкрит извършителят на деянието – 42-годишният Х.И. от същото село. Наложена му 24-часова мярка „задържане под стража”.


Пловдив. Двама мъже бяха заловени при опит за кражба от строителен обект край Асеновград. Снощи около 23 часа близо до ресторант полицаи са заловили Г.Д./ 26 г./, известен на полицията и осъждан, и Й.Б./26 г./ при опит да откраднат алуминиев електрически проводник. Двамата асеновградчани са задържани в ареста за 24 часа.


Кюстендил. Снощи полицаи са задържали 27-годишния С.Т. В нетрезво състояние той предизвикал скандал с клиенти на заведение в Рила, държал се агресивно и повредил инвентар. С.Т. ще остане в ареста на районното управление “Полиция” в Рила 24 часа, съставен му е и акт по УБДХ.


Пътен инцидент. Тежка катастрофа стана около 04.30 часа тази сутрин на първокласен път Плевен – Русе, на пътна отсечка между разклона за Пордим и с. Обнова. Товарен автомобил “Ивеко” с прикачено полуремарке и румънска регистрация, пътуващ в посока Плевен – Русе, се ударил в аварирал и спрял на платното автобус “Сетра” със софийска регистрация. Изпратената на място дежурно-оперативна група установила, че водачът на тира е починал. В автобуса не е имало пътници. Шофьорът му бил извън колата. Уведомен е дежурен прокурор, образувано е досъдебно производство. Работата продължава разследващ полицай.


Бг Таймс

Крими - 19.08.2010 г.

СДВР. Четири улични грабежа, извършени през последните дни на територията на Първо, Второ, Четвърто, и Седмо РУМВР, разкриха столични криминалисти. Непосредствено след грабеж, извършен вчера, около 17 часа на кръстовището на ул. “Н.Коперник” и бул. “Шипченски проход”, служители на Първо РУМВР задържали единия от двамата извършители – 24-годишният И.Г., известен на МВР за кражби и грабежи. Сигналът за грабежа е подаден от 60-годишна столичанка, нападната от двама непознати, които със сила отскубнали от врата й златен синджир и побягнали в неизвестна посока. От последвалите оперативни действия, втория грабител – 23-годишният П.П. е установен и е в процес на издирване. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.
Също за грабеж на златен синджир в Четвърто РУМВР е задържан 22-годишният Д.М., известен на МВР за грабежи. На 14 август, в Южния парк, разминавайки се с млада жена, в присъствието на двете й деца, отскубнал от врата й златния синджир с медальон и изчезнал в неизвестна посока. Задържаният е от Врачанското с. Моравица и пребивава на територията на София без адресна регистрация. Наложена му е мярка “задържане под стража” за 72 часа. Продължава работата за установяване на други извършени от него престъпления на територията столицата.
На 10 август във Второ РУМВР 67-годишна жена съобщила, че на кръстовището на бул. “Сливница” и ул. “Княз Борис І” е нападната от двама младежи, които издърпали златни й синджир и избягали. В хода на оперативно-издирвателната работа се включили и криминалисти от сектор “Грабежи” при СДВР. нападателите – 20-годишният Е.З., известен за кражби и грабежи и 23-годишният Х.Л., неизвестен до момента на полицията, са установени и задържани. Материалите по случая са докладвани в СРП. Работата по установяване и на други извършени от тях престъпления продължава.
Също на 10 август, около 8,30 часа, до блок в ж.к. “Младост”, 81-годишна жена е нападната от непознат, който издърпал от ръцете й дамската чанта с документи и сумата от 214 лева. В хода на оперативно-издирвателната работа, криминалисти от Седмо РУМВР влезли в следите на грабителя и задържали 28-годишният Д.М., известен на полицията за кражби и грабежи. На задържания е повдигнато обвинение и му е наложена мярка 72 часово задържане.
На 12 август в Шесто РУМВР е задържан 27-годишният В.П., известен на МВР за кражби. Установено е, че в началото на март, в кв. “Бояна” В.П. нанесъл побой на 33-годишна столичанка и отмъкнал три мобилни телефона и 360 лева. На задържания е повдигнато обвинение и му е наложена мярка за неотклонение “Подписка”.

Стара Загора. В РУ “Полиция” – Казанлък са задържани извършителите на серия кражби от частни домове. След продължително разследване, вчера при акция на казанлъшките криминалисти са задържани многократно осъжданият за кражби М.В. (24г.) и Н.С. (25г.), и двамата от с. Енина. Изяснено е, че от март до август двамата са извършили серия кражби от частни жилища на територията на РУП – Казанлък. Те прониквали в домовете през нощта чрез взлом на дограмата на прозорците или като разрязвали мрежите против насекоми и отнемали пари и скъпоценни накити. В техните и домовете на още двама от обкръжението им са открити и иззети сребърни накити и други вещи, свързани с престъпната дейност. Към момента е установена съпричастността им към шест кражби, за които са заведени досъдебни производства. М.В. и Н.С. са задържани за 24 часа. Работата по установяване и документиране на цялостната им престъпна дейност продължава.
Вчера казанлъшки полицаи са извършили проверка в дома на И. Й. (54г.) в казанлъшкия комплекс “Васил Левски”. В жилището са намерени и иззети 19 стъклени бутилки с вместимост от 500 милилитра с надпис “Внимание силно запалително – отровно” със закрепени към тях метални тръбички и 21 запалки към тях. Бутилките са фабрично произведени и спрени от производство преди около 15 години. Освен това в апартамента са открити тротилова пресовка с тегло от 400 грама, 13 патрона калибър 7.62х54, електро-капсул възпламенител; множество части за огнестрелно оръжие; електрически металотърсач и два приклада за пушки. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.
Към 8.10 часа вчера в РУП – Чирпан е съобщено за възникнал скандал в района на градското сметище и побой на 27-годишен чирпанлия. При проверката на мястото на инцидента, в крайпътна канавка близо до сметището е намерена и иззета самоделна пушка, пригодена за стрелба с ловни патрони 12 кал. Предприета е оперативно-издирвателна работа и е установено, че оръжието е незаконно притежавано от друг участник в сбиването – Д.А. (31г.) от Чирпан, който го захвърлил веднага след инцидента. Той е задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Чирпан.


Сливен. Сливенските антимафиоти задържаха вчера двама мъже за изнудване, действали на територията на областния град и региона. Сутринта служителите от териториално звено "Борба с организираната престъпност" при ОДМВР - Сливен предприели акцията, при която са задържани 31-годишният В.Д. и 36-годишният А.С. и двамата от Сливен. При претърсвания в домовете им в областния град са открити и иззети 3 ножа и бухалка. Двамата са криминално проявени и осъждани. Изяснено е, че техен съучастник в рекета бил и съгражданинът им А.Б./22г./, който засега се укрива. В.Д. и А.С. ще останат в ареста 72 часа – мярка, наложена от Окръжна прокуратура - Сливен. Образувано е досъдебно производство.


Благоевград. Благоевградски полицаи издирват родителите на новородено. Неизвестен мъж оставил в Дома за медико.социални грижи бебе на седмица – такова съобщение е получено вчера към 14 часа в Първо РУП-Благоевград от служители в дома. Непознатият заявил за новороденото момиченце, че детето е на снаха му и той след малко ще я доведе. Не се представил и след малко изчезнал. Полицаи са правят проверка по случая. Предприети са мерки за установяване на родителите и „приносителя”. За случая е сезирана прокуратурата.
Полицаи от ОДМВР иззеха вчера над 260 кг. канабис. Четвърт тон са открити в нива в землището на с.Струмяни, община Сандански. При проверката служителите на реда открили в земеделския имот 20 купчини стръкове орязан канабис. Други 13 кг. суха маса канабис са намерени в нива в с.Самуилово, където в местността ”Кюлюко” полицаите открили разхвърляни за сушене стръкове от наркотичното растение. От имота, собственост на Г.Б. (30г.) от селото, са иззети 15 кг сух канабис. По случая в РУП-Петрич е образувано полицейско дознание.
Полицаи от Петрич разобличиха извършителите на крупна кражба на метални елементи от машини в дърводелски цех. В хода на оперетивно-издирвателната работа криминалистите установили група от седмина, които крадели от цеха в продължение на няколко дни. В РУП-Петрич са задържани с полицейска заповед и петимата, всички от Петрич. Работата по случая продължава .


Ловеч. Към 7 часа вчера, до бензиностанция в Ловеч, автопатрул на РУП-Ловеч спрял за проверка лек автомобил "Опел Астра" /плевенска регистрация/, управляван от Т.М./28г./ от плевенското с.Асеновци. При проверката в автомобила се намерени 99 кг. насипен тютюн и 141 кутии различни марки цигари без акцизен бандерол. В «Опел»-а пътували и Б.К./30г./, Е.И./31г./ и С.М./24г./, и тримата от с.Буковлък. По случая е образувано досъдебно производство.
Също вчера, към 3.10 часа в РУП-Ловеч е получен сигнал за прекъсване на телефонната линия между гр.Летница и с.Крушуна. Незабавно са предприети мерки и около 3.45 часа, полицаи спрели за проверка лека кола «БМВ», управлявана от З.С./39г./ и пътувалите на предната дясна седалка М.Г./26г./ и П.С./21г./, и тримата от Летница. При проверката на автомобила, на задната седалка и в багажника са открити навити на рула проводници и ножовка. На място е извършен оглед, а «БМВ»-то и кабелът са иззети. Извършен е оглед и на мястото, откъдето е проводникът - общо към 99 метра. Образувано е досъдебно производство, а тримата са задържани за 24 часа в РУП-Ловеч.


Кюстендил. Издирван от Интерпол-Словения автомобил са открили вчера дупнишки полицаи. Автомобилът “Фолксваген Транспортер” е обявен за издирване на 4 август т.г. Служителите на реда са го иззели от дупничанин, който наскоро станал собственик. Той не е известен на полицията с противозаконни деяния. Автомобилът е иззет в Районно управление “Полиция” в Дупница. Работата по случая продължава.
Тази нощ около 1.10 трима маскирани заплашили с нож служителка на бензиностанция в Дупница и отнели от обекта около 500 лв. и 10 ваучера за мобилен оператор. След като нападателите се изнесли от обекта, служителката сигнализирала в полицията, местопрестъплението е посетено от дежурна група на полицията, образувано е дознание по случая в Районно управление “Полиция” – Дупница.


Плевен. Преди 3 дни, в РУ «Полиция» - Кнежа е получен сигнал за кражба от частен дом в Кнежа, собственост на 45-годишна от града. Неизвестен откраднал 40 грама златни накити - дамски гривни, колие, обеци, златна монета и мъжки пръстени, на обща стойност около 2000 лв. След бързо издирване полицейски служители установили и задържали извършителя на кражбата – 41-годишен мъж от Кнежа. Той е разпитан пред съдия и е направил пълни самопризнания. Уведомен е дежурен прокурор и е образувано досъдебно производство. Работата продължава разследващ полицай.


Хасково. Снощи към 21:15 часа в Симеоновград, при полицейска проверка на лек автомобил”Форд Ескорт”, управляван от Д.Д./22г./ от Симеоновград, е открито кило зелена листна маса, реагирала при наркотеста на марихуана. В автомобила пътувал и А.Ж./23г./ от Симеоновград. По случая е образувано досъдебно производство. Двамата са задържани за 24 часа.
Също вчера, в Харманли, при проверка на търговски обект, стопанисван от С.С. /38г./ от града, полицаи установили продажба на дрехи със запазена търговска марка. Полицейските служители са иззели 37 панталона и 12 тениски. По случая е образувано досъдебно производство.


Кърджали. 24-годишна, откраднала портмоне с пари и лични документи от апартамент, бе установена и задържана от полицията. Д.Р. проникнала в незаключено жилище на бул.”Беломорски” в областния център. След като забелязали липсата, потърпевшите подали сигнал в РУ-Кърджали. При организираните издирвателни действия, полицаите стигнали до извършителката. Парите все още не са били похарчени. Документите и портмонето били изхвърлени в района на кражбата и също са открити. Образувано е досъдебно производство.


Пазарджик. Антимафиоти задържаха свой стар познайник, притежавал наркотици. Снощи около 20 часа, служители на ТЗБОП-Пазарджик засекли криминално проявения Й.Т.- Тафрата /31г./. При обиска у него било открито кафяво прахообразно вещество - общо 11 грама. Последвалият полеви наркотест реагирал положително на хероин. Малко по-късно спецполицаите извършили и претърсване в дома му, където са намерени още 20 хартиени пакетчета-тип писмо с хероин. Дрогата е иззета, а притежателя и задържан в ареста. Срещу него е образувано дознание.
За пореден ден панагюрски полицаи иззеха цигари без бандерол. Снощи около 21 часа в Стрелча автопатрул спрял за проверка „Лада”, управлявана от А.Я./40г./ от града. Заедно с него пътували А.Д./48г./ от хисарското с.
Красново и С.А./34г./ от Пловдив. При направената проверка на возилото униформените открили 23 кутии с цигари без бандерол, както и чувал с нарязан тютюн, с общо тегло 8.5 килограма. Акцизната стока е иззета, а притежателите и задържани за срок от едно денонощие.


Видин. Акцизни стоки без бандерол откриха видински полицаи при проверки във видинския кв.”Нов път”. Досъдебно производство е образувано срещу К.К./27г./, след като в двуетажна постройка, Дебелянов", обитавана от него са намерени почти 1000 кутии цигари без бандерол с от марките "WINNER", "RAQUEL" и YES".
При полицейска операция всъщия квартал досъдебно производство е образувано и срещу Г.Г./32г./ от Видин. На тавана в дома му полицаите открили към 60 кутии цигари без бандерол, също от марките "WINNER"; и "RAQUEL", а също и "VICEROY", както и 100-литров бидон сжълтеникава течност и аромат на ракия намерен в двора на къщата.


Пловдив. Хиляда кутии с цигари без бандерол иззеха полицаи вчера в Пловдив. Около 16 часа при проверка в жилище на ул.”Ландос” служители от Шесто РУП установили , че 45-годишната С.Д. държи там на склад 500 кутии „Маrlboro” и 500 кутии „Bond”. Жената е задържана в ареста за 24 часа.


Бг Таймс

Крими - 18.08.2010 г.

Стара Загора. Неправоспособен водач се опита да подкупи служители на районното управление в Гълъбово. На 17 август около 12.35 часа на ул. ”Стефан Караджа” полицейски екип спрял за проверка лек автомобил “Опел Астра” със сливенска регистрация. След направената справка станало ясно, че водачът - Я.П. /33 г./ от Нова Загора е с отнета книжка поради изчерпване на лимита от контролни точки. По време на съставянето на акта за установено административно нарушение 33-годишният мъж подал на полицейския служител полица за задължителна застраховка “Гражданска отговорност” с прикрепени към нея две банкноти по 20 лв., като е настоял служителят “да се почерпи” и да не му съставя акт. Я.П. е задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.


Благоевград. Антимафиоти от иззеха 121.500 кг канабис от имоти в с. Първомай при проведени вчера на територията на селото и землището към него проверки за установяване на производство на индийски коноп. В операцията се включили служители на териториалното звено „БОП”, районното управление в Петрич и ГПУ Златарево. В хода на проверките в двор, собственост на В.В./76 г./, открили засадени в тенекиени кутии четири стръка зелени растения с тегло 17.500 кг, реагирали положително на марихуана при направения полеви наркотест. 16 корена с тегло 104 кг от наркотичното растение пък били открити в двора на 49-годишния П.Б., между оранжериите. По двата случая са образувани полицейски дознания.


Акцизни стоки без бандерол иззеха полицаи при проверка на автомобил в Петрич. Вчера на ул. „Кавала” полицаи спрели за проверка „Мерцедес”, управляван от З.П./36 г./ от Петрич. В багажника на колата били открити 50 стека цигари от вносни марки без акцизен бандерол. Иззетите кутии са предадени с протокол на митнически служители. Срещу З.П. има вече заведено досъдебно производство за това, че на 25 юли т.г. от автомобила му икономически полицаи са иззели 100 стека цигари без акцизен бандерол. По новия случай е образувано полицейско дознание.


Скандал между съседи завърши със стрелба в Благоевград. Вчера в Първо РУМВР бил получен сигнал за инцидент на ул. „Сан Стефано”. На място незабавно бил изпратен полицейски автопатрул, който прекратил възникналия скандал. Служителите на реда установили, че при разпрата между В.П. и Т.С., живеещи в една жилищна сграда, са произведени изстрели с газов пистолет. Оръжието е предадено с протокол от В.П. Потърпевшият Т.С. е прегледан в болница и освободен. Стрелецът е задържан с полицейска заповед за 24 часа. Работата по случая продължава.


Извършител на побой задържаха петрички полицаи. Вчера в районното управление в града бил получен сигнал от ЦСМП за постъпила жена с черепна травма, жертва на побой. Незабавно на място е изпратен полицейски екип. 39-годишната жертва разказала, че била нападната от семейство от Петрич в промишлената зона на града, докато се придвижвала на мотопед със свой близък. Внезапно пред тях се изпречил лек автомобил. От него излезли Н.Н., В.Н. и М.Н. и започнали да я бият. В.Н. нанесла на потърпевшата удар по главата с тъп предмет и избягала. При проведените незабавни издирвателни действия е задържан Н.Н./58 ./ от Петрич. Съпругата му В.Н. се е укрила и в момента се издирва. По случая е образувано полицейско дознание.


Хасково. 11 канабисови растения откриха полицаи при проверка, извършена вчера, в с. Малко Асеново. Насажденията, с височина 230 см, се намирали в дворно пространство, собственост на П.Т./65 г./. При направения полеви наркотест те реагирали на канабис. По случая е образувано досъдебно производство.


Габрово. Севлиевски полицаи също откриха засадени в дворно място растения, които реагирали на канабис при полевия наркотест. При извършена вчера полицейска проверка в дома на М.Г. на ул. „Раковски” в града служителите открили четири растения. В помещение на жилищната постройка били намерени и три кибритени кутийки със семена, които също реагирали на канабис. По случая е образувано досъдебно производство.


Пловдив. 838 флакона с неистински козметични продукти от известна марка бяха иззети вчера при специализирана операция на служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност” и сектор „Специализирани полицейски сили”. 69 кашона с надпис на козметичната компания били открити при претърсване на складови помещения на ул. ”Ген. Кюркчиев” в града, стопанисвани от фирма с управители Т.Т./34 г./ и известния на полицията Г.Ч./31 г./. В помещение на същата фирма на ул. ”Елена” служителите намерили още 10 флакона от същия гел. Установено е, че козметичният продукт не само е фалшив, но и не отговаря на техническите параметри на оригиналния гел, което го прави опасен за здравето на потребителите.
Над 200 кутии цигари без бандерол иззеха служители на районното управление в Асеновград при проверка на лек автомобил и магазин. Вчера на ул. ”Св. Георги” бил спрян за проверка „Опел Вектра”, управляван от 47-годишната М.А. от града. В колата полицаите открили 60 кутии от различни марки. В магазин на ул. ”Места”, ползван под наем от М.А., били иззети още 144 кутии цигари.


Бързо полицейско производство е образувано срещу младеж, нанесъл побой на мъж в Пловдив. Около 23 часа в района на Централна ж.п. гара непознат издърпал патерицата на минаващ край него човек и с нея безпричинно започнал да удря 56-годишна жена и 61-годишния й съпруг, като в същото време им отправял и заплахи за убийство. След получения сигнал за случилото се служители на Транспортна полиция са заловили хулигана – известния на органите на реда М.М. 19-годишният младеж е задържан в ареста за 24 часа.

Пазарджик. Цигари без бандерол иззеха панагюрски полицаи тази нощ. Екип на районното управление спрял за рутинна проверка лек автомобил „Форд”, управляван от Д.О./26 г./ от Панагюрище. Униформените установили, че младият мъж превозва в колата 500 кутии „Малборо” без бандерол. Акцизната стока е иззета, а Д.О. е задържан в ареста. Срещу него е образувано бързо полицейско производство.
Полицейско производство е образувано срещу мъж, управлявал автомобил с вече отнета шофьорска книжка. Около 15.00 часа вчера, в местност край Сърница служители на районното управление във Велинград извършили проверка на 55-годишния велинградчанин Д.Ц. Оказало се, че мъжът шофира „Шкода”-та си, въпреки че шофоьорската му книжка е била отнета през май тази година.


Ямбол. Тунджанските криминалисти разкриха извършителя на множество кражби от частни домове в четири села на общината. В периода от 1 до 18 август на територията на Болярско, Бояджик, Гълъбинци и Златари са извършени множество кражби на медни проводници. В резултат на проведените оперативно-издирвателни действия е установен извършителят - И.С./44 г./ от с. Бояджик. Разследването на цялостната му престъпна дейност п родължава.


Перник. Четирима криминално проявени са задържани за кражба на телефонни кабели. Тази нощ около 4 часа във Второ РУМВР е получен сигнал, че срещу районния младежки дом в кв. “Мошино” неизвестни отварят капаци на шахти. Служителите на реда на място задържали познатите на полицията М.В./25 г./, М.В./22 г./, Ц.Г./18 г./ и 16-годишно момче. Установено е, че групата е изкъртила шахта и са срязани телефонни кабели. Уведомен е мобилният оператор, собственик на съоръженията. Започнато е досъдебно производство.
Двама криминално проявени са задържани за грабеж тази сутрин от служители на Първо РУМВР. Около 7.30 часа е получен сигнал от продавачка на вестници, че неизвестни са я ограбили, след като я заплашили с физическа саморазправа. Малко по-късно патрулиращи полицаи задържали столичаните Д.В./31 г./ и Н.М./34 г./. Първият е с богато криминално досие предимно за грабежи и изнасилвания, като е излежавал и ефективна присъда. Криминалисти установили, че двамата са ограбили две продавачки на будки за вестници в центъра на Перник. От едната са отнети около 100 лв., а другата сума е в процес на установяване. Двамата са задържани с полицейска заповед за срок от 24 часа, като ще им се иска и постоянен арест. Започнато е досъдебно производство.


Добрич. Полицаи от Балчик задържаха 26-годишен за блудство. На 13 август сутринта жител на балачишко село съобщил в полицията за престъпление, от което е пострадала 76-годишна жена от селото. Оперативна група е изпратена към мястото за оглед. В разговори с пострадалата и съседи са изяснени обстоятелствата – през нощта жената се събудила от шум пред дома й, а по-късно в къщата й влязъл непознат. Той първо я нападнал с дървена летва и взел 10 лв, после блудствал с възрастната стопанка. Скоро след това избягал в неизвестна посока. Балчишките полицаи организирали издирване и вчера насилникът - М.И. /26 г./ е задържан. Той е разпитан пред съдия, по случая е заведено досъдебно производство. М.И. ще остане в ареста 72 часа, той е криминално проявен. Процесуално–следствените действия по документирането и доказването на престъпната дейност на извършителя на грабежа продължават.


СДВР. Кражба на златни накити от жилище на бул. “Европа” разкриха криминалисти от Девето РУМВР. На 14 август, след взлом на метална решетка на входната врата на къщата, е извършена кражба на златни гривни, ланци, обеци и пръстени, общо около 110 грама. По случая е образувано досъдебно производство. В хода на разследването, криминалистите бързо влезли в следите на извършителя и на 17 август задържали 17-годишен, известен на МВР за множество кражби на територията на столицата. При разпита непълнолетният заявил, че е предал откраднатите вещи на леля си, която ги е оставила в заложна къща в квартала. Инкриминираните вещи са намерени и иззети. На младежа е наложена мярка за неотклонение “задържане под стража” за 72 часа. Работата по установяване и на други извършени от него престъпления продължава.


17-годишен грабител бе установен и задържан от криминалисти на Четвърто РУМВР. На 20 юли около 18,30 часа в парковото пространство на НДК 14-годишен тийнейджър е нападнат от непознат, който със заплахи отнел мобилния му телефон и избягал в неизвестна посока. При проведените оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия, извършителят на грабежа е задържан. Непълнолетният е известен на полицията за кражби. Телефонът е намерен и иззет. Задържаният е привлечен като обвиняем. Материалите по случая са докладвани в СРП.


След получен сигнал за опит за грабеж, служители от Първо РУМВР заградили района и задържали извършителя – 35-годишния М.Л., неизвестен до момента на полицията. Около час след полунощ на 15 август столичанин заявил, че близо до дома му на ул. “Хан Крум” е нападнат от непознат, който се опитал да му отмъкне парите (120 лева), но той оказал съпротива и грабителя побягнал в неизвестна посока. Бързата реакция на полицаите довела до задържане на извършителя. Материалите са докладвани в СРП. Работата по случая продължава.


Непосредствено след кражба на части от лек автомобил, паркиран пред блок в ж.к. “Младост-2”, служители на Седмо РУМВР задържали извършителите. На 16 август около 3 часа 41-годишният П.М., 19-годишният Б.М., неизвестни до момента на полицията и 20-годишният А.Р., известен за кражби, успели да демонтират катализатор от “Ситроен Ксара Пикасо”, но близо до местопроизшествието са задържани от служителите на реда. И на тримата е наложена мярка “задържане под стража” за срок от 72 часа.


На 17 август около 2 часа след полунощ на бул. “Възкресение” възникнал скандал между роднини, който прераснал в сбиване. Автопатрулът, пристигнал на място, установил, че при сбиването има пострадали - жена и двама мъже, които са откарани в Института „Пирогов”. Най-тежко пострадалият е 46-годишен мъж, с фрактура на черепа, с опасност за живата. На местопроизшествието автопатрулът задържал двама от заподозрените извършители – 32-годишния А.П. и 18-годишния Б.Р., известни на МВР за кражби и грабежи. Работата по случая продължава.


Монтана. Полицаи от районното управление във Вършец иззеха 32 грама канабис от жилището на 21-годишен местен жител. Вчера към 17.15 часа, в жилището на И.Н., известен на органите на реда, при претърсване са намерени и иззети 32.60 грама суха тревиста маса, която при извършения полеви тест реагира на канабис. Образувано е досъдебно производство по чл. 354 а, ал. 3 от НК. Работата по случая продължава.


Видин. На 17 август, около 20.00 часа в полицейския участък в Брегово бил получен сигнал за възникнал семеен скандал между К.М./40 г./ и неговия баща П.М./69 г./. На място веднага бил изпратен служител от участъка. При изясняване на случая към полицая били отправени обидни думи и закани за саморазправа, а синът разкъсал дрехата му. Извършителят на хулиганската проява е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувана проверка за престъпление по чл. 325 ал. 2 от НК.


ПТП. Мъж загина, а друг бе ранен при катастрофа, станала вчера на пътя Първомай – Поповица. Около 17 часа в района на Татаревска чешма лек автомобил „Рено Флуенс”, управляван от 39-годишен турски гражданин, при движение с несъобразена скорост, излязъл вдясно от пътя и се преобърнал, блъскайки се в крайпътни дървета. Водачът на колата бил откаран в болница в Пловдив с комоцио, рани по главата и болки в гръдния кош, без опасност за живота. На място е починал 47-годишният му спътник, също турски гражданин. В спасителната операция са участвали служители на ГД„Пожарна безопасност и спасяване” и Гражданска защита.


Бг Таймс

вторник, 17 август 2010 г.

Крими - 17.08.2010 г.

София. Грабител рецидивист установиха и задържаха криминалисти от сектор “Грабежи” при СДВР. От проведените оперативно-издирвателни и процесуално следствени действия било установено, че в последните дни на юни Ф.Ф./30 г./ извършил четири грабежа на територията на столицата. На 21 юли, слизайки от автобус на градския транспорт, той отскубнал два златни синджира от врата на столичанка. На 26 юли около 22.45 часа нападнал жена в ж.к. “Зона Б-5” и отскубнал ланеца й. На следващия ден по обяд, в трамвай №18 направил опит да вземе златните обеци на 67-годишна жена. На 28 около 21.15 часа на ул.“Зайчар” откраднал дамска чанта с документи и лични вещи. След като влезли в следите му, криминалистите го задържали при полицейска акция на спирка на градски транспорт на бул. “Сливница”. Ф.Ф. е криминално проявен за грабежи и кражби. Приведен е в следствения арест на бул. “Г.М.Димитров”. Работата по установяване и на други извършени от него престъпления продължава.


Непосредствено след получен сигнал за извършен грабеж и незабавни заградителни действия, служители от Първо районно управление задържали Г.И./26 г./. На 14 август около 20.30 часа млада жена била нападната от неизвестен, който я заплашил, взел мобилния й телефон и избягал в неизвестна посока. Малко след това мъжът бил задържан, а телефонът - иззет. Г.И. е регистриран за противозаконно отнемане на моторно превозно средство. Срещу него е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава.


Вчера служители от Шесто РУП задържали 23-годишен мъж, извършил два грабежа в столицата. И.С. е криминално проявен за кражби и грабежи. В хода на оперативно-издирвателната работа било установено, че вечерта на 18 юни на ул. “Ген. Суворов” той откраднал дамска чанта с лични документи, мобилен телефон и 100 лева. На 4 август около 22.00 часа на бул. “Цар Борис ІІІ” нападнал жена и откраднал дамската й чанта с пари, документи и мобилен телефон. Наложена му е 72-часова мярка за неотклонение “задържане под стража”.


На 3 юли половин час след полунощ пред заведение на бул. “Мария Луиза” бил ограбен италиански гражданин. След като го набил, непознатият му отнел италианска лична карта, дебитна и здравна карти и мобилен телефон. В хода на оперативно-издирвателните и процесуално следствени действия, криминалисти от Трето РУП задържали 16-годишен младеж. Материалите по образуваното досъдебно производство са изпратени в Софийската районна прокуратура.


Двама автокрадци, известни и за други престъпления на територията на столицата, са задържани от служители от Пето районно управление. На 28 юли собственикът на микробус “Форд Транзит” подал сигнал в полицията, че колата му, паркирана при Военна академия “Г.С.Раковски”, е изчезнала. Криминалисти от група “Престъпления, свързани с МПС” влезли в следите на извършителите и задържали Б.М./45 г./, с прякор Гунди” и Д.М./18 г./, с прякор Немеца. Микробусът бил намерен и върнат на собственика. На задържаните е наложена 72-часова мярка “задържане под стража”.


Снощи около 22 часа между жители на столичния квартал “Левски” възникнал скандал, прераснал в побой с последвала средна телесна повреда. Около половин час преди получения в СДВР сигнал, 19-годишният П.П. минал с БМВ-то си с висока скорост, форсирайки на отсечка между улиците “Рилска обител” и “Княгиня Косара”. В момента там играели деца от квартала и възмутени родители направили забележка на водача за опасното шофиране. След около 20 минути П.П. се върнал на мястото с “подкрепление” от 6-7 човека, между които и бащата на приятелката му - Д.С./41 г./. По данни на свидетели, групата, въоръжена с бухалки и ножове предизвикала скандал, прераснал в побой, при който един от родителите пострадал тежко. Пострадалият бил настанен в “Исул” със сътресение на мозъка. По случая в Пето РУП е образувано досъдебно производство. Двамата са задържани с полицейска мярка за 24 часа, материалите са подготвени за изпращане в Софийската районна прокуратура. Столичните криминалисти продължават работата по издирването на извършителите на въоръжен грабеж в с. Сеславци. Сигналът в столичното Пето РУП е подаден в 10.10 часа тази сутрин. По първоначална информация двама въоръжени мъже с камуфлажни дрехи взели от пощата в селото 16 000 лева и избягали в неизвестна посока с автомобил. Няма пострадали.


Пловдив. Младеж бе задържан в ареста за 24 часа за отправени заплахи за убийство към телевизионен репортер. Вчера около 15 часа на около 2 километра от село Катуница К.Р./68 г./ отнел насила от 35-годишен репортер-оператор касета с видеозапис. Журналистът бил заснел материал във връзка с разследване за незаконни строежи на К.Р. Непосредствено след това пред дома на К.Р. в селото репортерът бил заплашен с убийство от внука на К.Р - Г.Р./19 г./, който се опитал и да го удари. Бързата намеса на униформените служители предотвратила саморазправата с репортера. След това касетата със записа била върната на журналиста от К.Р в присъствието на полицаи. Във връзка с инцидента в селото има засилено полицейско присъствие с оглед предотвратяването на евентуални нарушения на обществения ред.


Цигари без бандерол бяха иззети от служители на Шесто районно управление в Пловдив. Вчера около 17 часа при полицейска проверка е установено, че К.А./26 г./ държи на склад на ул.”Златица” 580 кутии с цигари „Walton” и „Maiwand”.


Пловдивчанка стана поредната жертва на телефонна измама. Вчера около 12 часа на домашния телефон на 51-годишна жена се обадил мъж, който се представил за адвокат. Съобщил, че дъщеря й е убила човек при катастрофа. За да не влезе в затвора, трябвало да се платят 15 000 евро. По предварителна уговорка час по-късно на улицата пред дома си пловдивчанката предала исканата сума на непознат мургав мъж на възраст около 20-23 години. Работата по издирването на извършителя продължава.


Пазарджик. Извършител на кражба от пункт за изкупуване на метали бе заловен от служители на Полицейския участък „Изток” в областния град. На 4 август била подадена жалба от собственика на пункт за изкупуване на метални отпадъци в Пазарджик. 55-годишният мъж заявил, че е извършена кражба на 16 килограма цветни метали. При проведеното разследване криминалистите от местния полицейски участък стигнали до самоличността на извършителя – К.И. /19 г./ от същия квартал. Той е задържан в ареста и срещу него се води дознание.


Кюстендил. Вчера кюстендилски полицаи заловили в момент на извършване на кражба на медна ламарина 31-годишен мъж. Л.Т. около 14 часа демонтирал 29 кв. м ламарина от покрива на сграда на бул. “България”. Задържан е с полицейска мярка за 24 часа. Работата по установяване на съпричастността му и към други извършени кражби продължава в РУП – Кюстендил.


48-годишен мъж от с. Слокощица е задържан вчера от кюстендилски полицаи заради хулиганско и агресивно поведение. С.Д. отправял закани срещу своя съседка и счупил входната врата на дома й. Държал се по същия начин и с пристигналите на местопроизшествието служители на реда. С.Д. ще остане в ареста 24 часа, съставен му е и акт по Указа за борба с дребното хулиганство.


Бг Таймс

понеделник, 16 август 2010 г.

Крими - 16.08.2010 г.

СДВР. Служители от Трето РУМВР задържаха 33-годишен при опит за грабеж. Н.Б. от Пловдив пребивавал на територията на столицата без адресна регистрация. На 13 август, около 19.45 часа, в ж.к. “Красна поляна”, той нападнал 25-годишна столичанка, като се опитал да издърпа от врата й два златни синджира. Тя оказала съпротива и нападателят избягал в неизвестна посока, но скоро бил задържан. Н.Б. е известен на МВР за кражби и грабежи. Наложено му е задържане под стража за срок от 72 часа. Работата за установяване и на други извършени от него престъпления на територията на столицата продължава.
Крадец рецидивист от Бяла, пребивавал в столицата без адресна регистрация задържаха криминалисти от Второ РУМВР. На 23 срещу 24 юли, от сградата на кметство в с.Кубратово е извършена кражба на монитор и 600 лева. В хода на разследването се включили служители на Отдел “Експертно – криминалистическа дейност” -СДВР. Извършителят А.М./42г./ е известен за кражби в различни райони на страната. По случая е образувано досъдебно производство.
При полицейска операция на бул. “Ботевградско шосе”, криминалисти от Пето РУМВР спрели за проверка 25-годишния В.Г. При обиска у него са намерени 76 топчета с хероин. След доклад на материалите в СГП на В.Г. е взета прокурорска мярка “парична гаранция” в размер на 1500 лева.
Прокурорска мярка за неотклонение “подписка” е наложена на 24-годишния Ф.Я. от Враца, неизвестен до момента на полицията. При проведените оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия, криминалисти от Седмо РУМВР установили, че в тайник в ж.к. “Дружба” Ф.Я съхранява 40 дози хероин, за които задържаният признал, че са предназначени за разпространение. Работата по случая продължава.
Тийнейджърска свада с последвала саморазправа наложи инспекторите от Детска педагогическа стая при Шесто РУМВР да вземат отношение по случая. На 2 август столичанин заявил в районното управление, че в района на училище в ж.к. “Овча купел”, момиче отнело от 14-годишната му дъщеря 40 лева, сребърно колие и мобилен телефон. В хода на оперативно – издирвателната работа инспекторите установили, че след спор между двете, 15-годишната й бивша приятелка в знак на отмъщение й отнела вещите. Материалите по случая са докладвани в СРП.


Пазарджик. Трима мъже и една жена са задържани от служители на РУП-Велинград за блудство с непълнолетно момче. Половин час след полунощ в неделя, екипи на полицейското управление в курорта атакували адрес на къща за гости. В една от стаите полицаите открили Н.П./34г./ от София, А.Т./31г./ от Благоевград, В.К./36г./ от Велинград и 29-годишната столичанка М.С. да блудстват с 15-годишен младеж от курорта. На мястото незабавно е извършен оглед от дежурна група, а четиримата са задържани за 24 часа в ареста. За случая е уведомена Районната прокуратура във Велинград. В хода на разследването е установено, че членовете на групата примамвали жертвите си с малки парични суми, с посещение на питейни и развлекателни заведения. Изясняват се и данни, според които на непълнолетните са предлагани и наркотични вещества. С постановление на прокуратурата срокът на задържане на четворката е удължен със 72 часа. Работата по случая продължава.
След сигнал от гражданин, служители на РУП-Пазарджик задържаха мъж, източвал чужди банкови сметки. В събота около 21 часа в РУП-Пазарджик жител на града съобщил, че на улица в центъра, близо до банкомат забелязал мъж със съмнително поведение. Автопатрули светкавично блокирали указаното място. При направената проверка е установено, че 55-годишният столичанин Л.Т. току-що е изтеглил 250 лева с фалшива дебитна карта. Недалече от него е открит паркиран автомобила му „Ситроен”, в който криминалистите намерили 11 пластики на дебитни и кредитни карти, както и 7600 лева в брой. Мъжът е задържан в ареста, а фалшивите карти и парите са иззети. Продължава работата по документиране на престъпната му дейност.


Пловдив. Мъж, търгувал с цигари без бандерол, се опита да подкупи полицаи вчера в землището на с.Първенец. Пред стоковото тържище „Родопи 95” автопатрул на Първо РУП извършил проверка на лек автомобил „Опел Комбо” с водач М. Х./26 г./ от Първенец. След като в колата му били намерени 1 500 кутии с цигари „Слимс лайт”, мъжът предложил 130 лева на полицаите, за да си „затворят очите”. При последвалото претърсване в дома на М.Х. били открити още 1 080 кутии с цигари „Walton Royal Bland” и 80 кутии „Slims Raquel”. По случая е образувано досъдебно производство. М.Х. е задържан в ареста за 24 часа.
Други 2 280 къса цигари без бандерол иззеха полицаи вчера от градския пазар в Раковски. При проверката униформените установили, че А.Т./73 г./ притежава 11 кутии с надпис „Пегасус” с по 200 къса цигари във всяка една от тях и още 4 рула с по 20 къса цигари .
Мъж бе заловен непосредствено след извършен от него грабеж в Карлово. Вчера около 14.30 часа на ул.”Водопад” непознат нападнал 70-годишна и й отнел дамската чанта с 240 лева, мобилен телефон и лични документи. След подадения в РУП-Карлово сигнал за случилото се, полицаи заловили нападателя – С.Д./28 г./ от с.Иганово. Той е задържан в ареста за 24 часа.


Монтана. Служители на Участък “Полиция”-Бойчиновци разкриха грабеж, извършен преди година и 7 месеца в с. Владимирово. На 31 декември, около 1 часа в с. Владимирово, община Бойчиновци, трима неизвестни влезли в дома на 83-годишния К.М. от същото село и със сила и заплаха му отнели 600 лв. и купони за хляб. По случая в РУ Полиция-Монтана е образувано досъдебно производство. При разследването служители на Участък Полиция-Бойчиновци установили извършителите – двама братя - Ц.Ц./31г./ и А.Ц./29г./, криминално проявени, както и доведеният им баща С.А./39г./, и тримата от Владимирово. Материалите по случая са изпратени на Районна Прокуратура-Монтана за възобновяване на досъдебното производство.


ПБС. Тежък пожар в мебелен магазин гасиха миналата вечер русенските огнеборци. Огънят обхванал и леки автомобили пред обекта. При гасенето е пострадал служител от ПБС.
Сигнал за огъня е получен в русенската пожарна вчера в 19:14 часа от тел. 112. Към обекта - мебелен магазин на ул.“Дунав”
незабавно са изпратени два противопожарни автомобила с осем огнеборци, както и три полицейски екипа от Първо РУП за обезопасяване на района и евакуиране на хората от сградата. С пристигането на място, екипите установили, че гори цялото помещение на търговския обект на площ от около 400 кв.м, а също лек автомобил “Пежо 405”, паркиран близо до витрината на магазина. Частично е обгорял и лек автомобил ВАЗ.
Към разразилия се пожар е изпратен и трети противопожарен автомобил от с трима служители. Междувременно пожарникарите проверили сградата нагоре, където се помещават предимно фирмени офиси. Изведени са мъж и жена, които са без наранявания. За безопасността на огнеборците е прекъснато електрозахранването и газоснабдяването към обекта.
При гасенето от втория етаж се откачило външно тяло на климатик, което паднало върху пожарникар от Първо РУ ПБС. Той е прегледан и настанен в болницата за наблюдение. Пожарът е потушен около 20:05 часа.
Районът остава заграден за оглед днес. По случая е образувано досъдебно производство. Причините за инцидента се изясняват.


Бг Таймс

Крими - 15.08.2010 г.

София. 14-годишен младеж е задържан в столичното Пето районно управление. На 6 август около 14 часа на последната спирка на автобус №85 в жк:”Х.Димитър” двама неизвестни блъснали на земята 10-годишно момче и му отнели телефона. След проведените оперативно-издирвателни действия криминалистите установили извършителя и го задържали. Образувано е дознание, работата по случая продължава.


В Първо районно управление са задържани И.Б./36г./ и Х.Д./24г./, криминално проявени. Двамата нападнали софиянец на бул.”Шипченски проход” срещу входа на пазар „Ситняково” и му отнели портфейла. В него имало пари и лични документи. След проведените оперативно-издирвателни действия мъжете са установени и са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е досъдебно производство, работата по случая продължава.


Кърджали. Полицейски служител е бил наранен в областта на лицето, след като 37-годишен е насъскал куче срещу него. Инцидентът е станал снощи в 20.45 часа в района на автогарата в областния център. Двама служители на реда са реагирали на сигнал за скандал в заведение, където мъж се скарал с приятелката си и се държал агресивно. Когато полицаите пристигнали на място, авторът на свадата бил напуснал заведението. Издирен е и при опит да бъде изяснена ситуацията, Н.Е. насъскал срещу служителите, кучето, което водел със себе си. Животното се нахвърлило върху единия полицай и го ухапал по лицето. Мъжът е задържан в районното управление в Кърджали. Образувано е досъдебно производство.


Стара Загора. 27-годишен мъж опитал да подкупи полицаи е задържан в районното управление в Гълъбово. Вчера около 6 часа около 100 м от път ІІ-55 бил спрян за проверка лек автомобил “Рено 19”, управляван от М.С./27г./ от Хасково. Полицаите забелязали, че водачът е във видимо нетрезво състояние и го тествали за употреба на алкохол. Дрегерът отчел 2.04 промила алкохол в кръвта. При съставяне акта за установяване на нарушението, М.С. предложил подхвърлил банкнота от 20 лв. в купето на патрулния автомобил. Мъжът е задържан с полицейска мярка за 24 часа, срещу него са образувани досъдебни производства за престъпления по чл. 304, ал. 1 от НК и чл.343б ал.1 от НК.


Пловдив. Пловдивчанин бе задържан в ареста на районното управление в Раковски за 24 часа, след като направи опит да осуети полицейска проверка. Тази нощ около 1 часа на кръстовище в Брезово е бил спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген Пасат”, управляван от М.Т./ 43 г./. Мъжът отказал да бъде тестван с дрегер за употреба на алкохол и не пожелал да получи издадения му талон за медицинско изследване. При излизане без покана от колата си той блъснал в лицето единия от проверяващите го полицаи, след което побягнал по улицата. М.Т. е бил настигнат от униформените служители и отведен с белезници в районното управление в Раковски.


Пазарджик. Извършител на серия от взломни кражби бе задържан след сигнал на собственик на кафене. В петък около 3 часа неизвестен успял за проникне в кафене в с.Ветрен дол. Там обаче мъжът бил изненадан, тъй като попаднал на 43-годишния собственик, който незабавно сигнализирал в районното управление в Септември. Пристигналият веднага дежурен автопатрул заловил неканения гост. Оказало се, че това е М.З./37г./ от велинградското село Драгиново. Наложена му е 24-часова мярка „задържане под стража”. В хода на разследването било установено, че той е извършил още две кражби, съответно от пенсионерски клуб в пазарджишкото село Братаница и от павилион за бърза закуска в областния град. От там той отмъкнал кафе-машина и целия наличен оборот. Работата по документиране на престъпната му дейност продължава.


Панагюрски полицаи заловиха криминално проявен извършил кражба. В петък следобед в дежурната част на районното управление в Панагюрище бил получен сигнал от 69-годишен мъж, служител в Здравната каса. По негови думи неизвестен незабелязано влязъл в кабинета му, намиращ се на първия етаж в местната поликлиника. От чантичката му била извършена кражба на 180 лева. При проведените оперативно-издирвателни действия „по горещи следи” панагюрските криминалисти бързо влезли в дирите на извършителя. Оказало се, че това е стария им познайник И.П./22г./ от средногорския град. Той е задържан в ареста, а по случая е образувано бързо полицейско производство.


Пътни инциденти. Мъж загина на място при катастрофа, станала тази сутрин на пътя Карлово – село Васил Левски. Около 7 часа лек автомобил „Алфа Ромео”, управляван от Т.К./ 26 г./, се блъснал в крайпътно дърво. Пътуващият в колата 23-годишен мъж е загинал на място. Шофьорът на алфата е настанен в болница в Пловдив с опасност за живота. Двамата мъже са от Казанлък.


Момиче загина, а водач и пътник са с фрактури след удар на кола в стълб в село Каран Върбовка. Сигналът за инцидента е подаден на тел.112 в 4.13 часа. Лек автомобил „Опел Астра”, управляван от 23-годишен мъж, при ляв завой изгубил управлението над колата, напуснал платното и се блъснал челно в железобетонен стълб. В резултат на удара на място е починала 19-годишна девойка, а водачът и возещия се на задната седалка 19-годишен младеж, са настанени в русенската болница, без опасност за живота. Образувано е досъдебно производство.


Бг Таймс

Крими - 14.08.2010 г.

ПЛОВДИВ. Възрастна жена бе измамена вчера в Пловдив по схемата „убит при катастрофа човек”. Около 11 часа 77-годишната пловдивчанка получила обаждане на домашния си телефон от мъж, представил се за адвокат. Той заявил, че дъщеря й при пътен инцидент е причинила смъртта на мъж и за да не влезе в затвора, трябвало да се плати. По предварителна уговорка майката предала на непознат младеж торбичка със златни бижута на стойност 500 лева, 500 евро и 760 лева. Срещата между двамата станала близо до дома на жената. Работата по случая продължават служители от Първо РУП.


БУРГАС. След получен сигнал служители на Пето Районно управление «Полиция» - Бургас съвместно със служители от агенция «Митници» - Бургас са проверили спортен клуб «Марс», разположен до бл. 6 в к-с «Възраждане» , където в помещение са открити и иззети около 15 литра наливен алкохол, 3 стека цигари «Манчестър» и 2 кутии цигари «LM», без акцизен бандерол. На 49 годишния Т.П. от Бургас, стопанисващ помещението е съставен акт за административно нарушение.
За времето от 23.00 ч. на 12.08.т.г. до 03.00 ч. на 13.08.т.г. на територията на Несебър и Слънчев бряг, служители на Районно управление «Полиция» - Несебър са извършили проверка на дискотеки, крайбрежни алеи и плажни ивици за присъствие на малолетни и непълнолетни лица, просещи, проституиращи и разпространяващи наркотични вещества. Проверени са 95 лица, сред които са установени 20 проституиращи. На паркинга пред офис център «Корал» в Слънчев бряг е задържан криминално проявеният И.Д., 27 годишен от Несебър, в когото е открито пликче с две бели хапчета / амфетамин/. Проверени са дискотеките : «Мания», «Камелот», «Лазур», «Хелп», денс клуб «Виго», дискотека «Клуб 66» и увеселително заведение «Капитан Джак» - не са установени малолетни и непълнолетни лица. Въпреки това на управителите са съставени протоколи за предупреждение за недопускане на малолетни и непълнолетни лица след 22.00 часа. В хода на специализираната полицейска операция е установено малолетно дете, което системно е склонявано от родител да проси / материалите по случая са докладвани на Районна прокуратура – Несебър/. По същото време на територията, обслужвана от Районно управление «Полиция» - Созопол е извършена проверка в нощни питейни и увеселителни заведения за наличие на малолетни и непълнолетни лица, просещи, проституиращи и разпространяващи наркотични вещества. Проверени са общо 5 обекта, като са съставени един акт по Закона за българските документи за самоличност и предписания. Не бяха установени нарушения по Закона за закрила на детето.
Вчера в 08.50 ч. в Районно управление «Полиция» - Несебър е получено съобщение, за това че в района на х-л «Меридиан» в Слънчев бряг, лек автомобил «Мерцедес CL 500”, с врачанска регистрация, управляван от пиян мъж, се движел с висока скорост и увредил леко таксиметров автомобил, след което се отдалечил в посока х-л «Свежест». При проведените незабавни заградителни мероприятия автомобила е спрян за проверка до к-с «Браво-1» в Слънчев бряг, като е констатирано че «Мерцедеса» се управлява от криминално проявеният Ц.П., 21 годишен от с. Галиче, общ. Бяла Слатина. Ц.П. не е представил свидетелство за управление на МПС и лична карта, като твърдял, че ги е загубил. При проверката Ц.П. предложил на полицейските служители подкуп, като подхвърлил на предната дясна седалка на служебния автомобил банкнота от 50 лв. На мястото на инцидента е повикана дежурната оперативна група и патрул на «Пътна полиция», който с дрегер е тествал Ц.П. за употреба на алкохол. Апаратът отчел наличие на 1,96 промила алкохол в кръвта на Ц.П., но същият е отказал да даде кръв за анализ. Съставен му акто за това, че управлява МПС след употреба на алкохол и след като е лишен от правоуправление. Банкнотата, подхвърлена в полицейския автомобил е иззета, като веществено доказателство. Ц.П. е задържан в Районно управление «Полиция» - Несебър с полицейска заповед за задържане 24 ч. Образувани са две досъдебни производства, за които е уведомена Бургаска окръжна прокуратура. Процесуално -следствени действия за документиране престъпната дейност на Ц.П. продължават.


.
ГД ГРАНИЧНА ПОЛИЦИЯ. Снощи . в 20.30 ч. гранични полицаи от ГПУ Свиленград, са задържали в землището на с. Маточина, общ. Свиленград, четирима без документи за самоличност. По техни данни те били от иракски произход - А.А на 24 г., Ф.К. на 22 г., М.К. на 21 г. и Г.Р. на 32 г. Четиримата са преминали незаконно държавната граница от Турция за България. Задържаните се намират в ГПУ-Свиленград. Уведомена е прокуратурата.


ПЪТНО-ТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ

ПЛЕВЕН. Тежка катастрофа стана рано тази сутрин /около 06.20 часа/ на главен път ПП-3 (Плевен – София), на км.124+720, близо до разклона за с.Ракита. На прав участък от пътя, при пътна маркировка с разрешено изпреварване, микробус с румънска регистрация, движещ се къмСофия, навлиза в насрещната лента за движение по пътя и удря правилно движещ насреща му лек автомобил «Форд Фиеста». На място са загинали шофьорът на лекия автомобил и возещият се до него 17-годишен младеж. 29 – годишния шофьор на румънския микробус е с охлузни рани, а пътуващите в микробуса други трима румънски граждани са с различни наранявания и са транспортирани в болница. На мястото е изпратена дежурна оперативна група и екипи на ЦСМП и РУ «ПБС». Уведомен е дежурен прокурор в ОП – Плевен. Работата продължава.


Бг Таймс

Крими - 13.08.2010 г.

СДВР. Грабител, нападнал и ограбил японец в Борисовата градина преди броени дни, е установен и задържан от криминалисти от Първо РУМВР. На 9 август около 14 часа, близо до посолството на Русия, 36-годишният бил пресрещнат от непознат, който го заплашил и му отнел мобилния телефон, 400 лева и 100 000 японски йени. В хода на оперативно-издирвателната работа се включили криминалисти от сектор “Грабежи” при СДВР и РПУ – Самоков. Извършителят – 26-годишният Б.К. е известен на МВР и осъждан за кражби и грабежи. Наложена му е 72-часова мярка за неотклонение. Работата по случая продължава.
Вчера служители от участък “Възраждане” задържаха К.М. от Танзания, известен на МВР. При личен обиск у него са намерени 10 топчета с хероин и 6 с амфетамин. След доклад в СРП, на задържания е наложена мярка за неотклонение “задържане под стража” за срок от 72 часа. Работата по случая продължава. Също при полицейска операция служители от сектор “Наркотици” -СДВР задържаха в момент на покупко-продажба дилърите А.А. /25 г./ и 17-годишния А.Д., известни на МВР, както и четирима техни клиенти. По време на проверката единият от купувачите изхвърлил на земята синьо полиетиленово пликче с хероин. При обиска от А.Д. са иззети 49 топчета с хероин – 19 грама и едно пликче с марихуана. Материалите са докладвани в СГП. На непълнолетния е повдигнато обвинение и му е наложена мярка “родителски контрол”.
Автокрадец, извършил две противозаконни отнемания на моторни превозни средства, задържаха криминалисти от Седмо РУМВР. На 21 юли столичанин съобщил, че личният му автомобил “Москвич”, паркиран близо до Зимния дворец в “Студентски град”, е откраднат. Криминалистите влезли в следите на крадеца и задържали 25-годишния В.Н. от Монтана, неизвестен до момента на полицията. В хода на оперативно-издирвателната работа станало ясно, че през февруари той е извършил кражба и на друг лек автомобил – “Шкода”, паркиран пред блок в квартала. На задържания е повдигнато обвинение и му е взета мярка за неотклонение за срок от 72 часа. Работата за установяване и на други извършени от него престъпления продължава. Също за кражба на кола в Пето РУМВР е задържан 26-годишният Л.Ц. През април той противозаконно отнел лек автомобил “Фолксваген Голф”, паркиран пред магазин в кв. “Оборище”. Материалите са докладвани в СРП. Работата по случая продължава.


Ямбол. 1380 кутии цигари без бандерол иззеха служители от ОДМВР-Ямбол при две акции за предотвратяване на търговията с акцизни стоки. В района на ж.п.гарата полицай при от РПУ установил три жени да предлагат цигари от различни марки без бандерол. С протоколи са иззети 430 кутии от уличните търговки Н.Д. /40 г./, С.М. /34 г./ и П.С. /47 г./ от Ямбол. 950 кутии с цигари без акцизен бандерол иззели служители от сектор “БОП”. Незаконната стока е открита в дома на 51–годишната Ф.И. на ул. “Тополница”, където вчера в хода на проверката антимафиотите намерили и иззели с протокол два мастербокса с цигари от марките “Raquel-Slims” и “Walton”. Установено е, че Ф.И. успяла да продаде 5 стека от тях. По случаите се извършват проверки в ОДМВР - Ямбол.


Благоевград. Вчера в РУП-Сандански е получен сигнал, че в местността "Доневски дупки" в землището на с.Драката една от нивите е засадена с канабис. При проверката на място полицаите установили, че по нивата с площ около 250 кв.м. са разпръснати за сушене 68 изрязани стръка канабис - общо около 85 кг. По случая в РУП - Сандански е образувано досъдебно производство.
Полицаи от същото управление проверили и сигнал за търговия с акцизни стоки. В жилищна сграда на ул. "Йорданка Николова" в санданското с.Левуново са установени 68 стека цигари "Малборо" и 4 стека цигари с марка "Родео" без бандерол. Описаните стоки са предадени с протокол за доброволно предаване от Н.П. /33 г./, който живее на адреса. По случая в РУП - Сандански е образувано досъдебно производство по чл. 234 от НК.


Кюстендил. Двама мъже, превозвали 1000 кутии цигари без бандерол, са задържани вчера от дупнишки полицаи. Рутинната проверка на леката кола “Ауди” е извършена около 18.30 часа на ГП Е-79, близо до разклона за Бобошево. В автомобила, управляван от 41-годишния И.В. от кюстендилското с.Лозно, пътувал и 19-годишният му син. Служителите на реда открили в багажника 500 кутии цигари от марката “Капитал” и още толкова в приспособен тайник в купето. При извършеното претърсване е иззет и пистолет „ТТ” с два пълнителя, като разрешителното на 41-годишния мъж за притежание и носене на оръжието е с изтекъл срок. Баща и син са задържани за 24 часа в полицейския арест в Дупница, автомобилът и 4 мобилни телефона също са иззети от РУП – Дупница. При последвалите процесуално-следствени действия в дома на И.В. са открити и иззети 8 пластмасови туби с 2 вида алкохолна течност. Образувани са досъдебни производства за престъпления по чл. 234 от НК в РУП – Дупница и РУП – Кюстендил.


Хасково. 50-годишен хасковлия, търгувал с цигари и тютюн без акцизен бандерол, е установен при полицейска операция, проведена от служители на ОДМВР в кв.”Република”. Открити са 19 ръчно изработени пакета с по 20 ръчно свити цигари и найлонова торбичка с около 500 грама ситно нарязан тютюн, готов за употреба. Под масата на търговеца е открита и картонена кутия с 38 къса ръчно изработени цигари. При проверката е установен и 16-годишен от Хасково, от когото са иззети 34 кутии цигари от различни марки, без акцизен бандерол. По случаите са образувани полицейски преписки.


Монтана. 9 180 къса незаконни цигари са иззети от два съседни адреса в Лом. След сигнал вчера служители на РУ-Полиция в Лом са провели полицейска операция в града, при която е извършено претърсване и изземване от два съседни адреса в крайдунавския град. В жилището на 59-годишната И.Н. са намерени 239 кутии цигари без акцизен бандерол от марките “Йес”, “Пърл Виктори”, “Ракел Голд”. Собственичката доброволно е предала незаконната стока. На съседния адрес полицаите иззели от дома на 72-годишната И.М. 220 кутии незаконни цигари от марките “Йотингер” и “Монд”. По случаите са образувани досъдебни производства по чл. 234, ал. 1 от НК.
Полицаи от Якимово върнаха моторна резачка на местен жител след едномесечно разследване. На 15 юли в полицейския участък "Полиция"-Якимово 67-годишният С.А. от същото село се оплакал, че от дома му е открадната скъпа моторна резачка за дърва. При проведеното разследване е разкрит извършителят – 33-годишният П.И. от същото село, криминално проявен, осъждан. Намерени са веществени доказателства, работата продължава в участъка в Якимово.


Смолян. Към 10 часа вчера, в гориста местност в Смолян, на около 30 метра от ул. “Перелик”, служители на районното управление задържали 24-годишния Д.Р. от града докато поливал 17 стръка канабис. На мястото е извършен оглед, Д. Р. Ще остане в ареста 24 часа в РУП – Смолян. По случая е образувано досъдебно производство.


Пловдив. Непълнолетно момиче изчезнало снощи от Асеновград. В полицейското управление в същия град е получен сигнал от 32-годишна жена от Кричим, че около 23.30 часа на ул.”Перелик”, 15-годишната й дъщеря насилствено е качена в автомобил, който потеглил в неизвестна посока. Същия ден майката и дъщерята пристигнали на гости в Асеновград и около 21 часа 15-годишното момиче отишло да купи безалкохолни напитки. След като девойката не се прибрала, роднините тръгнали да я търсят. Братовчедка видяла как непознат насила качил тийнейджърката в автомобил. След извършената проверка, полицаи от РУП-Асеновград установели евентуалния извършител на отвличането - 16-годишно момче от Исперихово, с който похитената преди време е живяла на съпружески начала. Младежът и момичето се издирват.


ПТП. Дете почина вчера, след като падна от каруца, превозвала пясък. Вчера около 18.30 часа на ул.”Крайречна” в Пловдив, 7-годишно момче от Пловдив е паднало от каруцата на дядо си. По първоначални данни това се е случило, след като на момчето му прилошало. В безпомощно състояние, то незабавно е било качено в лек автомобил от роднините си, но на път за болница е починало.
Вчера към 17,15 часа, на бул. “М. Андрей” в Търговище, до моста за пешеходци над р.Врана, правоспособният водач М.М./35 г./ от града, управлявайки колата си “Фолксваген Голф” не пропуснал и ударил пресичащия булеварда на пешеходна пътека 11-годишен велосипедист. Момчето е настанено в болницата в Търговище с фрактура на крака, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.
Тежка катастрофа отне живота на мъж, а друг е тежко ранен. Инцидентът станал вчера около 13.15 часа в района на 64-ти километър на АМ”Тракия” в посока за Пловдив. Лек автомобил „Опел Кадет”, управляван от 46-годишният П.П. от казанлъшкото с. Ръжена се врязал в задната част на ремарке на товарно „Волво”. Камионът, чийто водач е М.К./46 г./ от Белоградчик, е бил спрян в аварийната лента. От удара леката кола буквално влязла под ремаркето. На местопроизшествието се отзовали екипи на „Магистрална полиция”, „Спешна помощ”, пожарната и „Гражданска защита”. За съжаление, шофьорът е починал на място, а пътувалият с него Д.Д./22г./ от Бургас е транспортиран в пловдивска болница в тежко състояние. Извършен е оглед от дежурна група на РУП-Септември. Причините довели до катастрофата са в процес на изясняване, води се дознание.


Бг Таймс

четвъртък, 12 август 2010 г.

Крими - 12.08.2010 г.

Сливен. 34-годишен мъж, извършвал лихварска дейност, е задържан вчера при полицейска операция „Лихварите” в Твърдица. След получен сигнал за извършване на незаконна банкова дейност на площад "Свобода" в града бил спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген голф”, управляван от криминално проявения М.А. /34 г./. При извършената проверка в колата били открити и иззети осем дебитни карти от различни населени места в община Твърдица с прикрепени към тях ПИН-кодове и разписки за извършени транзакции от банкомати. Полицаите иззели от 34-годишния мъж 1900 лв. и празна бланка на запис на заповед. При последвалото претърсване в дома на родителите му в Шивачево, където в момента живеел, били иззети още 15 бланки запис на заповед с различни издатели и шест пълномощни от различни упълномощители. М.А. е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е досъдебно производство./снимки/


Полицай от Нова Загора прострелял вчера със стоп-патрон задържан при опит за бягство. Г.С./21г./ бил задържан с полицейска мярка за 24 часа по повод образувана проверка за извършени престъпления по чл. 198, ал. 1 и 234, ал. 1 от НК. През април му била наложена мярка за неотклонение "домашен арест", която той нарушил и на 11 август Районният съд в Нова Загора изменил мярката в "задържане под стража". Около 11.30 часа при привеждането му в Окръжния следствен арест и свалянето на белезниците от ръцете му, той блъснал конвоиращият го полицай и побягнал към вратата в двора на полицейското управление, опитвайки се да я прескочи и избяга. След предупреждение полицаят го прострелял със служебния си "Макаров" със стоп-патрон в гърба. На пострадалия е оказана медицинска помощ, няма опасност за живота му и не се налага лечение в болнично заведение. След медицинския преглед, Г.С. бил върнат в районното управление.


София. Два грабежа на златни синджири, извършени преди броени дни в столичните квартали “Дружба” и “Модерно предградие”, разкриха криминалисти на Осмо и Девето районно управление. На 6 август пред блока, в който живее, 39-годишна жена била нападната от непознат, който със сила отскубнал от врата й златния накит. Криминалистите бързо влезли в следите на извършителя и задържали 28-годишния К.Г., криминално проявен за кражби и грабежи. След доклад на материалите в Софийска районна прокуратура, на К.Г. е наложена 72-часова мярка “задържане под стража”. На 4 август близо до жилището й столичанка била нападната от младеж, който й откраднал златния синджир и избягал в неизвестна посока. В хода на оперативно-издирвателната работа криминалистите установили и задържали 22-годишния П.Г. По случаите са образувани досъдебни производства.


При проведена полицейска акция служители от звено “Наркотици” при столичното Седмо районно управление задържали в момент на покупко-продажба 28-годишния Н.Ц. /дилър/ и неговия клиент – младеж на 21 години, който предал на полицаите найлоново пликче с марихуана. При извършеното претърсване в жилището, обитавано от 28-годишния мъж били иззети 15 полиетиленови пликчета, с общо 7 грама марихуана. Задържаният Н.Ц. пребивавал в столицата без адресна регистрация. Задържан е за 72 часа. Работата по случая продължава.


За 72 часа е задържан и В.В./42 г./, криминално проявен за кражби. Той е заловен непосредствено след извършена от него кражба на строителни инструменти от жилище на бул.”Цар Борис ІІІ”. Образувано е досъдебно производство.


Търговище. При проведена специализирана полицейска операция са задържани трима извършители на грабеж. В акцията са участвали служители на ГД „Криминална полиция”, ОДМВР-Търговище и РУ-Омуртаг. Установено е, че през февруари криминално проявените М.А./35г./ от Омуртаг, Н.И./28г./, Й.К./41г./от Варна са откраднали 2000 лева, два мобилни телефона, ръчен часовник и ключове от жилище от 17 – годишен младеж от Омуртаг. Извършителите се придвижвали с автомобил с полицейска лампа. В хода на разследването е установено, че тримата са извършители и на още три кражби на територията на областите Варна, Разград и Шумен. Й.К. и Н.И. са задържани за 72 часа, повдигнати са им обвинения. Работата по случая продължава.


Кърджали. Подпалвач е задържан тази нощ в 1 часа в районното управление. 46–годишният Т.Т. разлял запалителна течност под балкона на къщата на свой съсед и предизвикал пожар. Огънят бил потушен от екип на регионалната служба “Пожарна безопасност и спасяване” в областния център, преди да бъдат нанесени сериозни материални щети. По първоначални данни свада от личен характер е в дъното на палежа. Дежурна оперативна група е извършила оглед. По случая е образувано досъдебно производство.


Криминалисти от Крумовград разкриха извършителка на кражба на дебитна карта. Досъдебно производство е образувано срещу Х.М./21г./. Жената прибрала картата и листче с пин код от чантата на своя гостенка, а след това изтеглила 200 лв. Нищо неподозиращата притежателка на дебитната карта била сюрпризирана от съобщение, че е извършена транзакция, след което направила проверка на документите си и установила липсата. Изтеглената сума е върната.


Пловдив. Малолетно момче простреля по невнимание с въздушна пушка приятеля си в Белозем. Снощи около 21 часа бил получен сигнал, че в болница в Пловдив е постъпило ранено дете. При извършените първоначални следствени действия полицаите установили, че 11-годишен при неправилно боравене с въздушна пушка е ранил в главата 14-годишно момче. На пострадалия тийнейджър е оказана медицинска помощ и той е изписан е за домашно лечение. След случилото се непълнолетното момче избягало и до момента се укрива. Въздушната пушка е намерена и иззета от полицията.


Полицаи от Раковски предотвратиха самоубийството на млад мъж. Снощи около 22 часа бил получен сигнал на телефон 166, че в ромската махала в Раковски 22-годишен мъж се е качил на електрически стълб и прави опит да хване проводниците, които били под напрежение. Служители от районното управление незабавно се свързали по телефона с подстанцията в Раковски с молба да бъде спряно електроподаването в квартала. На място полицаите разговаряли с 22-годишния Г.А. и го убедили да слезе от стълбата. Междувременно бременната му съпруга припаднала. Екип на Бърза помощ откарал жената и съпруга й в болница в Пловдив, където двамата са оставени под лекарско наблюдение. По първоначални данни причината за случилото се е семеен скандал.


Велико Търново. Голямо количество насаден канабис бе открито от великотърновските полицаи вчера. Служителите на реда извършвали процесуални действия на местопроизшествие в района на "Кюнлюка", когато в полугористата местност намерили 67 стръка зелена тревиста маса с тегло 2.441 кг. По случая е образувано досъдебно производство по чл.354, В, ал.1 от НК. При претърсване на нива в землището на с. Карайсен, собственост на 29-годишната Б.Д., служителите на реда открили други 700 засети растения, които при тестване с полеви наркотест реагирали на канабис. Общото им тегло било 580 кг. Образувано е досъдебно производство. По случая е задържан Т.К. /35 г./ от с.Карайсен, който живеел с младата дама на семейни начала. В биографията си мъжът е записал 3 присъди по чл. 194 и 195 от НК, за аналогични престъпления той има и четири криминалистически регистрации.


Хасково. При полицейска операция вчера на кръстовището на улиците ”Дунав” и ”Раковски” бил спрян за проверка лек автомобил ”Фолксваген Голф”, управляван от М.Д./26 г./ от Стара Загора. При проверка на пътуващата в колата 20-годишна Т.Р. от Димитровград бил открит полиетиленов плик с амфетамин с тегло 20 грама. В колата пътували още и С.С./24 г./ от Димитровград и С.А./26 г./ от Стара Загора. Всичките са криминално проявени. 50 грама канабис бил открит в дома на 26-годишния З.К. Мъжът е криминално проявен, имал наложена мярка ”домашен арест” за предишно престъпление, свързано с наркотични вещества. По двата случая е образувано досъдебно производство.

Бг Таймс

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket