вторник, 30 ноември 2010 г.

Жена сгази полицай на браздата

Жена сгази полицай на браздата

вторник,30 ноември 2010

Благоевград

Млада и неопитна дама блъсна с колата си граничен полицай на ГКПП Илинден на българо-гръцката граница. В понеделник в района на граничния пункт станал пътният инцидент.

38-годишната Цветанка Борисова от Плевен шофирала лек автомобил „Роувър”, но загубила контрол над управлението. Возилото излязло от пътното платно и преминало през левия крак на намиращия се на тротоара 31-годишен граничен полицай А.П.

Полицаят изпълнявал в момента служебните си задължения и въобще не очаквал, че ще стане жертва на ПТП. В резултат на инцидента той е с контузна рана на крака.

Алкохолната проба на плевенчанката, която е само с 1 месец стаж зад волана, е отрицателна.

По случая се извършва проверка.

Владимир Симеонов

асн / Крими Бг Таймс

30 000 евро откраднаха от частен дом в Бургас

30 000 евро откраднаха от частен дом в Бургас

30 ноември 2010

Бургас. 30 000 евро са откраднати от частен дом в Бургас, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града. Вчера чрез отключване с подбран или подправен ключ е проникнато в частен апартамент, намиращ се на бургаската улица "Мария Луиза", обитаван от 38-годишна бургазлийка, откъдето е извършена кражба на сумата от 30 000 евро. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление "Полиция" - Бургас.

иаф / Крими Бг Таймс

понеделник, 29 ноември 2010 г.

12-годишно момче е било изнасилено от вуйчо си

Вуйчо насилил 12 годишно момче

29 ноември 2010

Перник, България

12-годишно момче, което е било изнасилено от вуйчо си, е преодоляло психическата травма. Детето е било от семейство, което не го е водило при специалисти. Бащата, майката и сестра му, която е по-голяма изгонили вуйчото-насилник, който в последствие заминал в чужбина и все още е там. В момента момчето учи.

Този случай бе разискван в Перник с Роби Гилигън, професор по социална работа в Тринити колидж в Дъблин, Ирландия. Специалистът е в България за представяне на пилотен за Перник и София проект "Травмата като повод за развитие - трябва да погледнем света през детските очи".
Момчето е претърпяло сериозен стрес, но в момента е един нормален младеж, който се справя. Според специалистите в този случай на детето е помогнало много семейството, а и момчето е казало веднага на майката за това, какво му се е случило.

"Трудно е за всеки, но специално за момчетата е изключително трудно. Това е много добре, че детето има доверие на родителите си и,че и те му вярват. А и правят нещо по въпроса", коментира пред zaPernik.com
Гилигън.

Децата, преживели сексуално насилие, не са научени да споделят за проблема си. Публичното говорене на хора, преживели насилие, отсъства в България. Затова такива деца се втурват в интернет и търсят сродни истории.

Според Гилигън говоренето и питането помага на децата да преодолеят ужаса от преживяното насилие и да водят пълноценен живот.

На дискусия в заседателната зала на Община Перник специалисти дадоха примери за деца преживели насилие и за това как те са преодолели тази травма, благодарение на семейството, приятелите и социалните контакти.

20-30% от деца, преживели сексуално насилие, се възстановявят. Много зависи от това доколко те ще изпитат в живота си други лоши събития в бъдеще. Но ако няма такива, едно дете може да премине през училище и да продължи нагоре, посочи Гилигън.

Времето след насилието е много важно, защото човекът се възстановява и намира нови смисли да продължи живота си. Принадлежността към различни групи - клубове, работа, училище са много важни за възстановяването, твърди специалистът.

иаф / Крими Бг Таймс

четвъртък, 25 ноември 2010 г.

Закараха „Ягуар” за скрап

Закараха „Ягуар” за скрап

четвъртък,25 ноември 2010

Плевен

Нагъл крадец отмъкна „Ягуар”, паркиран на централния булевард „Кирил и Методий”, и го предаде за скрап.

Легендарната английска машина била обезобразена до неузнаваемост и с нанесени непоправими щети, когато полицията я открила в пункт за вторични суровини. Преди това колата била паркирана в непосредствена близост до заложна къща недалеч от полицейско управление и противопожарната служба, където има постоянно дежурство. Криминалистите хванаха извършителя на вандалството – 26-годишен плевенчанин.

Предишния ден в друг пункт за изкупуване на метали в Плевен бе открита бронзова камбана, тежка 80 кг. Оказа се, че двама безбожници я демонтирали от камбанарията на храма в с. Гиген. Седмица по-рано пък рецидивистът от Велико Търново Деян Димитров открадна трактор „Коматцу” от фирмата, в която работел, и взе за него 7000 лева като за старо желязо.

Евгени Горанов

иас / Крими Бг Таймс

Ескалатор захапа 3-годишно дете

Ескалатор захапа 3-годишно дете

четвъртък,25 ноември 2010

Варна

Светкавична реакция на екип на аварийно-спасителни дейности към Пожарната във Варна спаси ръката на 3-годишно момченце, заклещено в ескалатор в търговски център.

Около 11,30 часа, докато се возело на подвижната платформа в Гранд Мол Варна, 3-годишното момченце, което било оставено свободно от майката, загубило равновесие, подхлъзнало се по стръмните стъпала и паднало в началото на ескалатора, където лентата заклещила ръчичката му.

Подвижното съоръжение захванало с ръката и част от ръкава на дрехата му, разказаха очевидци. Детето уплашено се разпищяло и крясъците му се чули из целия МОЛ, но бързата реакция на служителите, които спряли веднага захранването, предотвратили по-тежък инцидент.

Управата веднага сигнализирала на телефон 112 и на мястото след няколко минути пристигнал екипът за аварийно-спасителни дейности към Пожарната във Варна от трима пожарникари и двама техници.

Специалистите разглобили половината ескалатор, за да освободят ръката на малкия Йоан. Детето е без сериозни травми, но е откарано с кола на Бърза помощ в Шокова зала на МБАЛ „Света Анна”. Оттам казаха, че детето е добре и само връхчетата на пръстите му са посинели от притискането в машината. Няма контузии и други травми, а само уплаха, която бързо преминала.

Добромир Радушев

иас / Крими Бг Таймс

Ученичка от преславската гимназия по селско стопанство родила момиченце през лятната ваканция

Десетокласничка ражда през ваканцията, оставя бебето си

четвъртък, 25 ноември 2010

Шумен

Ученичка от преславската гимназия по селско стопанство родила момиченце през лятната ваканция, но оставила детето в дом и отново влязла в час.

16-годишната Д.Р.Д. не е посочила баща на детето си, а нейното семейство живеело в крайна бедност, сочат докладите на дирекциите по „Социално подпомагане” и „Закрила на детето”. Бебето проплакало през август в МБАЛ-Шумен, но още в болницата майката - ученичка обяснила, че няма къде да гледа рожбата си и ще продължи да учи в десети клас тази учебна година.

Новороденото е настанено в социален дом с решение на районния съд в Шумен. Тийнейджърката Д.Р.Д. обаче не е подписала декларация, че се отказва от момиченцето си П. и детето ще бъде гледано една година в дома. Проверка на социалните работници е установила, че самата ученичка живее в крайна мизерия, защото двуетажната къща на родителите й била паянтова и с течащ покрив. Фамилията нямала вода и баня, а единствената „екстра” в жилището е електричеството. Майката и бащата на непълнолетната родилка били категорични, че не могат да издържат и внучка. В училището на момичето изобщо не знаеха за престоя й в родилно отделение.

От началото на годината 28 изоставени деца са били върнати в биологичните им семейства. Нови 94 деца в Шуменско са били оставени в домове. Около 40 са осиновяванията, като по-голям дял са тези за чужбина, става ясно от справките на местната социална дирекция.

Биляна Веселинова

иас / Крими Бг Таймс

15-годишен блудствал с 11-годишно момче

15-годишен блудствал с 11-годишно момче

Насилникът, който е познат на семейството, е закопчан

четвъртък, 25 ноември 2010

Димитровград

15-годишен димитровградчанин е задържан от полицията заради блудствени действия с 11-годишно момче от кв. „Черноконево“, съобщиха от полицията в Хасково. Сигналът за извращението е подаден вчера от майката на по-малкото дете, която е съобщила в местното Районно управление, че предишната вечер спрямо синът й са извършени блудствени действия от познато на семейството момче.

Пострадалото дете е освидетелствано в Съдебна медицина, където се е потвърдило, че спрямо малолетния има извършено полово сношение и блудствени действия, извършени под заплаха и физическа принуда, казаха от областната дирекция на полицията.

Димитровградските криминалисти са провели издирвателни действия и са установили и задържали непълнолетния извършител. Работата по случая продължава.

Георги Пеев

иас / Крими Бг Таймс

24-годишна българка е задържана за трафик на кокаин на международното летище в Атина

Атина откри половин кило кока в корема на българка

24 ноември 2010,

Атина,Гърция

24-годишна българка е задържана за трафик на кокаин на международното летище в Атина. Младата жена пристигнала в Гърция от Бразилия с прекачване в Цюрих. Проверката била извършена във вторник по сигнал за опит за внасяне на кокаин в страната.
При разпита жената признала, че е погълнала опаковки с наркотик и се съгласила да бъде откарана в болница

Българката е била отведена в клиника в Атина, където е установено, че в стомаха й има 40 херметично затворени пакетчета.

Оказало се е, че в пакетчетата има 441 грама чист кокаин. Нашенката ще бъде обвинена за трафик на наркотици.

иаб / Крими Бг Таймс

сряда, 24 ноември 2010 г.

Задържаха сводница на непълнолетни проститутки в Разград

Задържаха сводница на непълнолетни проститутки в Разград

Автор:Марина Бенова - кор. на БНР в Разград

21-годишна жена, занимаваща се със сводничество и склоняване към проституция, е задържана при специализирана полицейска операция в Разград. За нея са работили 22-годишна жена и две непълнолетни момичета – на 15 и на 17 години, на които сводницата осигурявала клиенти срещу заплащане като удържала част от парите. Услугата се извършвала по мотели, хотели и частни жилища в Разград.

Разпитани са 8 души, свидетели и клиенти. 21-годишната сводница, с инициали З.Б. ще бъде разпитана, а мярката за задържане спрямо нея ще бъде удължена с 48 часа. Събраните материали са предадени в прокуратурата. Работата по случая продължава.

бнр / Бг Таймс

вторник, 23 ноември 2010 г.

Човек е бил блъснат от бързия влак Видин - София тази сутрин

Човек се хвърли под бързия влак Видин - София

Гергана Тодорова

Човек е бил блъснат от бързия влак Видин - София тази сутрин, съобщиха за Дарик от БДЖ. Според непотвърдена информация става въпрос за самоубийство.

Бързият влак е спрян от движение от 10 часа в междугарието Томпсън и Реброво. Движението все още не е възстановено. Във влака пътуват около 300 души, за които не е организиран превоз след инцидента.

От БДЖ обясниха за Дарик, че организация за превоз на пътниците с автобуси се прави само в случаите, когато нарушението е по вина на компанията или е свързано с невъзможност да се преминава през самото място на инфраструктурата. Влакът ще бъде пуснат в движение, когато следствените органи си свършат работата.

др / Крими Бг Таймс

19-годишно момче е настанено в „Пирогов” със счупен череп и опасност за живота след побой пред заведение в Студентски град в София

19-годишен се бори за живота си след побой в Студентски град

Николай Христов,Павел Хаджиев

19-годишно момче е настанено в „Пирогов” със счупен череп и опасност за живота след побой около 4.30 ч. пред заведение в Студентски град в София. Заедно с него са пострадали още трима младежи. Момчета били нападнати от неизвестна група при излизане от дискотека „Котън Клуб”.

Боят станал на метри от дискотеката, близо до денонощен павилион за закуски. Самоличността на нападателите към момента все още не е известна.

В резултат на побоя 19-годишният Денис Пехливанов е със счупен череп и опасност за живота, съобщиха от МВР. Другите трима пострадали са с по-леки травми. Те са били прибрани от полицаи в Седмо РПУ, където да дадат показания за случая и се очаква по-късно да бъдат освободени.

Дарик научи, че вероятната причина за боя е скарване между двете групи. Точните обстоятелства, довели до инцидента, обаче тепърва ще се изясняват, уточниха от МВР.
Районът, където компанията е била нападната, е отцепен от полиция.

Районът на Студентски град не е по-опасен от всеки друг район на София. Това каза за Дарик Димитър Дилчев - кмет на район „Студентски" във връзка с инцидента с 19-годишния младеж.

Димитър Дилчев: „Надявам се извършителите да бъдат заловени по-бързо и да се вземат много строги мерки и пред съда да си получат заслуженото. Това е нещо, което не може по никакъв начин да се толерира".

Смятате ли, че трябва да се вземат някакви допълнителни мерки спрямо насилието в района, тъй като това не е първият подобен инцидент?

Димитър Дилчев: „Това е работа на МВР. Районът не е опасен, той не е по-опасен от който и да е район в София. За съжаление в София, и във всички други градове, такива инциденти стават. Няма как кметовете да реагират на тези неща. Вероятността да стане такова произшествие е еднаква в целия град. Трагедията е, че това става напоследък все с млади хора. Дай Боже момчето да се оправи. Тук не говорим за Студентски град. Тук говорим за насилието между младите хора. Не е редно да гледаме само Студентски град за тези неща. Тук е въпросът не къде се е случило, а защо се е случило, и защо става сред младите хора. Нима ако стане в центъра на София, няма да му обърнем внимание?! До там ли сме се докарали?"

На 5 декември 2008 г. студентът Стоян Балтов беше пребит до смърт от други момчета пред столичната дискотека „Амнезия” в Студентския град. Съдебномедицинска експертиза доказа, че 20-годишният студент по фармация е починал от черепно-мозъчна травма. Следите от побоя приличали на грайфери на обувки, пише в експертизата.

дарик / Крими Бг Таймс

понеделник, 22 ноември 2010 г.

Българка е била удушена от афганистанец в гръцкия град Патра

Афганистанец удушил българка в Гърция

22 ноември 2010

Патра,Гърция

Българка е била удушена от афганистанец в гръцкия град Патра, съобщи агенция АНА-МПА.
20-годишната жена се е познавала с 25-годишния удушвач. Той отишъл в дома на момичето и там го удушил с кабела на зарядното за мобилен телефон.

Авганистанецът се е предал на полицията. Мотивите за убийството все още не са ясни.

иаб / Бг Таймс

19-годишен е мъжът,чиито труп е открит обгорял в трафопост в Дряново

19-годишен е мъжът, чиито труп е открит обгорял в трафопост в Дряново

22 ноември 2010

Дряново. 19-годишен е мъжът, чиито труп е открит обгорял в трафопост в Дряново. Това съобщи за радио „Фокус”-Велико Търново Десислава Маджарова от Областната дирекция на МВР-Габрово. Днес предстои трупът да бъде разпознат. По предварителна информация младежът е влязъл в трафопоста да краде. В 11.05 часа вчера в Районно управление „Полиция” - Дряново е получен сигнал, че в трафопост в двора на „Дряново Авто” ООД на ул. „Шипка” в Дряново, е намерен обгорял труп на лице от мъжки пол. Трупът е откаран за аутопсия в МБАЛ „Д-р Тота Венкова” - Габрово.
По случая е образувано досъдебно производство
Деница КРЪСТЕВА

иаф / Крими Бг Таймс

53-годишен мъж се е обесил в Смядово

53-годишен мъж се е обесил в Смядово

22 ноември 2010

Смядово. 53-годишен мъж се е обесил в Смядово, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен. Около 10.00 часа вчера в Районно управление “Полиция” – Велики Преслав е получен сигнал, че в дома си на ул. “Стара планина” в град Смядово е намерен обесен 53-годишен мъж. При извършения първоначален оглед данни за насилствена смърт не са установени.
Образувано е досъдебно производство.

иаф / Крими Бг Таймс

Убийството в с. Гара Лъкатник - Цялата стая,шкафове,хладилника са опръскани с кръв

Зверско клане в Лъкатник 20-годишен преби и уби баба си

неделя,21 ноември 2010

София

Убийството в с. Гара Лъкатник е зверско клане. Цялата стая, шкафове, хладилника са опръскани с кръв. Бабата е наръгана на няколко места в областта на шията, най-вероятно е срязана и артерията, което е може би причината за бързата смърт. Това разказа главен инспектор Николай Николов – директор на Областната дирекция на МВР – София, за убийството на 70-годишна жена от 20-годишния й внук тази нощ, за което АСН съобщи.

Жертвата има и една прободна рана в областта на хълбока. Внукът първо е бил баба си, ритал я е с кубинките. Тя се е опитвала да става. След което той е освирепял още повече и тогава е взел кухненския нож, който е намерен, и с него я е клал, обясни Николов пред Фокус.

Отивайки на място видяхме, че портата на недвижимия имот е отворена. Получихме информация, че близките са разбили катинара, с който е била затворена. Влизайки навътре в дворното място в постройка, използвана като лятна кухня, забелязахме че има разбит прозорец, а стъклата са паднали вътре в помещението. Полицаите намерили бабата на леглото като лицето й било покрито с възглавница.

В стаята е намерено оръжието на престъплението – кухненски нож. Иззети са и други веществени доказателства и бързо е разкрит извършителят на престъплението - 20-годишният й внук Н.С. от с. Световрачене. Той е намерен в жилището на другата му баба по майчина линия. Направил е пълни самопризнания.

Като мотив за престъплението младежът е посочил, че се е скарал с баба си заради стари семейни проблеми. Той е задържан с полицейска мярка за 24 часа.

АСН / Бг Таймс

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket