вторник, 25 януари 2011 г.

Жестоко убийство разтърси русенското село Хотанца

Жестоко двойно убийство в русенското село Хотанца

Жестоко убийство разтърси русенското село Хотанца. Жертвите са мъж на 72 години и 65-годишната му съпруга. Според информация от полицията цялата къща е била в кървави следи, предаде кореспондентът на БГНЕС в Русе.

Съпрузите са намерени в различни помещения, в различни пози, с множество наранявания по главите, фрактури на черепите и обилна кръвозагуба. По първоначални данни травмите са нанесени с твърд тъп предмет, предполага се с чук, а смъртта е настъпила преди около 48 часа. Версията за обир засега не се потвърждава, тъй като няма следи от разхвърляне и грубо претърсване на помещенията на къщата и прилежащото към нея барче. Оперативно-издирвателните и процесуалните действия продължават и в момента. Провежда се повторен оглед и претърсване на улици и дворове.

Труповете са открити снощи, след като единият от синовете не успял да се свърже с майка си и баща си, съобщи на извънредна пресконференция директорът на ОД на МВР-Русе комисар Светослав Първанов. Синът позвънил на съсед с молба да отиде да ги види. Гледката била ужасяваща и човекът веднага извикал кметицата, която алармирала полицията. Основната версия, по която се работи, е за убийство заради дългове – семейството е имало барче от 10-ина години, в което давали на почти цялото село да консумира на вересия. Според съселяни жената се притеснявала, че трудно ще си съберат парите, още повече, че по този начин се пазарува и от магазина, защото хората в Хотанца са бедни и нямат препитание.

Противоречива е информацията дали книгата, в която са описвани длъжниците, е налице или не. Според полицията - да, според хората от селото - тя липсва. В селото има инсталирани камери за видеонаблюдение, но те следят само площада и кметството, а къщата и барчето се падат малко встрани и затова не е заснето кой е влизал там. Убитите са били нормално семейство, според думите на съседите им. Преди да се пенсионират, жената е работила в Института за земеделско стопанство "Образцов чифлик", а мъжът е бил тракторист. Полицията разпитва цялото село, но засега данни за конкретен извършител на деянието, както и за възможния мотив за извършеното убийство. По думите на сина техниката и парите в къщата не липсват. Органите на реда работят по всички възможни версии. /БГНЕС

Русе / България

crimebgtimes.blogspot.com

четвъртък, 20 януари 2011 г.

Труповете на мъж и жена са открити във вила в местността "Чашка" в кв. "Б. Българанов",Шумен

Откриха двама мъртви във вила край Шумен

Труповете на мъж и жена са открити във вила в местността "Чашка" в кв. "Б. Българанов", съобщиха от полицията, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Сигналът е получен в 9.45 часа тази сутрин. Телата са на 43-годишен мъж и 21-годишна жена, които нямат родствена връзка. Имената на починалите са Ергюн и Теодора, научи БГНЕС от източник, пожелал анонимност. Двамата са открити от собственика на вилата, който е роднина на мъжа и му е дал ключовете, за да я ползва. Няма данни за насилствена смърт, съобщи полицейски източник. Вероятно причината е смърт от задушаване с газ. Според друга версия е възможно да са починали от медикаменти или наркотици. Телата са намерени в легло. Криминалисти извършиха оглед във вилата, след което телата бяха откарани от линейка на съдебна медицина. Предстои да бъде направена аутопсия на починалите, която да изясни причината за смъртта им. /БГНЕС

Шумен / България

crimebgtimes.blogspot.com

Труп на мъж е открит към 17,00 часа вчера в Северния парк в София

Откриха труп в Северния парк в София /Подробности/

20 януари 2011

София /КРОСС/ Труп на мъж е открит към 17,00 часа вчера в Северния парк в София, съобщиха за Информационна агенция КРОСС от МВР.

41-годишният мъж се казва Борислав.

Според МВР, става дума за самоубийство.

Мъжът се е самонаранил с нож, като е имал порезни рани по шията, корема и ръцете.

Работодателят му се е обадил в МВР да издирва Борислав.


Намереният мъж не е криминално проявен.


Очакват се резултатите от аутопсията, която се извършва във ВМА.


crimebgtimes.blogspot.com

четвъртък, 13 януари 2011 г.

Мъж удушил жената на свой приятел

Мъж удушил жената на свой приятел след запой

12 януари 2011

София /КРОСС Столичните криминалисти разкриха убийство, извършено вчера, съобщават от МВР. Вчера около 3.20 часа 41-годишен мъж съобщил в полицията, че жената /34г./ с която живеел в апартамент в ж.к. Дружба, е починала. Към адреса веднага е изпратен полицейски екип, направен е оглед. Установено е, че по тялото на 34-годишната софиянка няма следи от насилие. При извършената по-късно през деня съдебно-медицинска експертиза, обаче е изяснено, че причината за смъртта е задушаване.

В хода на разследването полицаите стигнали до повече подробности около случилото се - напр., че двойката не била сама вечерта преди инцидента. На гости им бил техният приятел 37-годишният Р.С. и след обилен запой тримата спали в една и съща стая. Към 3 часа гостът събудил домакина за да му каже, че приятелката му е мъртва, след което си тръгнал.

Р.С. от София е задържан по-късно в дома му. Той е криминално проявен за изнасилване. След проведените разпити от служители на сектор „Престъпления против личността"-СДВР и Институт по психология-МВР, гостът направи пълни самопризнания за извършеното от него убийство.

По случая е образувано досъдебно производство. На извършителя е наложена 72-часова мярка „задържане под стража".

crimebgtimes.blogspot.com

сряда, 12 януари 2011 г.

Престрелка в центъра на Разград

Скандал между двама мъже завърши с престрелка в центъра на Разград

12 януари 2011

Разград. Скандал между двама мъже завърши с престрелка в центъра на Разград. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в града. Инцидентът станал около 19.45 часа снощи пред магазин „Елегант” на бул. „България”. Скандалът между 49-годишния Н.Г. от Тутракан и 55-годишния Й.А. от село Стражец прераснал в побой и размяна на обидни думи. Н.Г. извадил газов пистолет и произвел два изстрела в областта на очите и брадичката на Й.Г. Двамата мъже са задържани за 24 часа и са им съставени актове по УБДХ.
Мъж с порезна рана в областта на слепоочието е приет в Спешен център – Исперих. Сигналът е подаден в РУП – Исперих около 01.00 часа тази нощ. 37-годишният С.И. от село Подайва получил раната след скандал с 26-годишния А.С. в дома му. Гостенинът нанесъл удар със стъклена бутилка в лявата страна на главата на домакина си. Пострадалият е настанен в болницата под наблюдение, а по случая е образувано досъдебно производство по чл. 129, ал.1 от НК.

иаф / crimebgtimes.blogspot.com

вторник, 11 януари 2011 г.

Районният съд в Гоце Делчев осъди 17-годишен,извършвал сексуални действия с три момчета

Районният съд в Гоце Делчев осъди 17-годишен, извършвал сексуални действия с три момчета

11 януари 2011

Гоце Делчев. Районен съд-Гоце Делчев е осъдил 17-годишния М.Й. от Гоце Делчев, който бе обвинен в извършването на сексуални действия с три момчета на възраст около 9 години. Това съобщи председателят на институцията Мария Карагьозова, предаде кореспондентът на радио „Фокус”-Пирин. Делото се е гледало вчера, а присъдата е постановена късно вечерта. Решението на съда е непълнолетният младеж да бъде наказан с „лишаване от свобода” за 11 месеца, но той е освободен от изтърпяването на присъдата, поради законово основание, тъй като е непълнолетен. Младежът ще бъде настанен във възпитателно училище – интернат. В 15-дневен срок предстои да бъдат изготвени и мотивите за произнесената присъда. Междувременно съдът е уважил граждански иск, внесен от родителите на едно от трите деца, с които осъденият е имал непозволени от закона сексуални отношения. Искът е за обезщетение в размер на 10 000 лева.
Даниела КРАНТЕВА

crimebgtimes.blogspot.com

понеделник, 10 януари 2011 г.

19-годишният Левент Мустафа от шуменското село Тодор Икономово е бил прострелян

Крадци простреляха преследвача си

КРАСИМИР КРУМОВ

10.01.2011

19-годишният Левент Мустафа от шуменското село Тодор Икономово е бил прострелян, докато преследвал с братята си среднощни крадци. Апашите били трима и след схватката са се оттеглили в тъмнината, засега няма насоки за самоличността им, съобщи вчера полицията. Успоредно със силите на реда над 50 автомобила от Икономово се организирали в нощно опълчение, но и тяхното издирване не дало резултат.

Всичко започнало към девет и половина в събота вечерта. 25-годишният Бейзат, 24-годишният Бюлент и брат им Левент се били събрали за вечеря в къщата на баща си. По някое време Левент забелязал в съседната къща на Бюлент съмнителни мъже. Те обикаляли из двора, където са животните, и явно се канели да отведат стоката. Непознатите били със захлюпени качулки на главите. Извикал им, тримата се стреснали и хукнали да бягат в посока на близкото село Дойранци. По дирите им хукнали тримата братя и техен приятел – 16-годишният Юзджен. Едва в края на селото преследвачите успели да настигнат бегълците, но тогава един от тримата непознати открил огън с пистолет. Куршумите улучили Левент в ръката и крака, а бандитите избягали. Един от братята останал при ранения, а другият заедно с 16-годишното момче продължил гонката. Настигнали стрелците в тъмното, започнал ръкопашен бой. В мелето пострадал и малкият Юзджен – съборили го с юмруци в главата. Другоселците успели да избягат, а жертвите подали сигнал на 112, но при идването си полицията вече не открила бандитите.

вмон / crimebgtimes.blogspot.com

събота, 8 януари 2011 г.

Трупът на 6-месечно бебе е открит в град Радомир

Откриха трупа на 6-месечно бебе в Радомир

Поредният зловещ инцидент с пеленаче се разигра в България. Трупът на 6-месечно бебе е открит в град Радомир.

Трагедията се е разиграла в блок 21 на радомирския квартал "Арката". Полицията получава сигнал, че бащата на детето редовно бие майката. Те посещават семейството и при разговор с майката чувстват, че има нещо нередно. Полицаите завеждат семейството в местното РПУ, за да доизяснят случая. Когато ги разделят, майката признава, че на 21 декември тяхното дете много плачело. Бащата го ударил, след което го завили с одяла. На другия ден, когато отишли при него, видели, че то е мъртво. Уплашили се и решили да заровят бебето на няколко километра от техния блок. Оттогава минали около 20-тина дни. Не е ясно дали майката е била измъчвана от някакви угризения. Полицията е успяла да намери трупчето само за един ден. Разпитът на майката е приключил, тя е отведена в РПУ Радомир. Бащата е задържан за 24 часа и се намира в мястото за временно задържане в Областната дирекция на полицията в Перник. Работата с него ще продължи и утре. Семейството има още три деца – на 1,5 годинка, на 8 и 12 години. За по-големите деца се грижат социални работници от Социално подпомагане, а най-малкото е настанено в Дом за деца лишени от родителска грижа в село Дрен, обслужено е медицински. За момента е решено децата да не бъдат разпитвани. /БГНЕС

Радомир / България

http://crimebgtimes.blogspot.com

четвъртък, 6 януари 2011 г.

Закопчаха мъжете от известната сутеньорска фамилия Айковите в Харманли

Закопчаха мъжете от известната сутеньорска фамилия Айковите в Харманли

6 януари 2011

Харманли, България

При полицейска акция в Харманли са били задържани 57 годишен баща и двамата му синове на 32 и 34 години от известната фамилия Айковите.
От години се знае, че тези хора се занимават с насилствено склоняване към проституция, имат и опити за отвличане на момичета с цел продаването им за проститутки зад границата.

От Областната дирекция на МВР информираха, че при извършения в дома им обиск са били открити големи суми от български пари и валута – 21 000 лева, 32 779 евро и 13 060 щатски долара. Арестуваните не са могли да покажат документи за произхода на парите и затова са задържани в следствения арест.

В Харманли отдавна се знае, че тези мъже от години се занимават с продаване на човешка плът и че насилствено карат момичета и жени да проституират.

Разследването по случая се води от Районна прокуратура в Харманли. Образувано е досъдебно производство.

Тодорка Николова,БЛИЦ

crimebgtimes.blogspot.com

Двама души загинаха при пожар в столицата

Двама души загинаха при пожар в столицата

06 януари 2011

София /КРОСС/ Столичните огнеборци гасиха пожар, възникнал в къща на ул. „Селиолу”. При последвалия оглед са открити безжизнените тела на 61-годишна жена и 24-годишен мъж, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Сигналът за пожар в къща на столичната улица „Селиолу” е получен тази сутрин към 07.13 часа. На място пристигнали екипи от огнеборци и бърза помощ, които установили, че пламъците излизали от третия етаж на сградата. В резултат на предприетите бързи гасителни действия, огънят е потушен, но при последвалия оглед пожарникарите открили в две от стаите труповете на жена и млад мъж, чиято самоличност е установена.

Действията по разчистване и изясняване на вероятната причина за възникналия инцидент продължават и в момента.

crimebgtimes.blogspot.com

Общ работник във фамилно стопанство е бил зверски изнасилен и убит

Кравар уби колега с нож и сопа

Общ работник във фамилно стопанство е бил зверски изнасилен и убит в нощта срещу вторник в новопазарското село Сечище. 45-годишният Фильо Х. от село Невша от три години работел във фермата на Кольо Николов-Казака (57 г). В отглеждането на кравите в стопанството помагал и Иван Г. (48 г.), по прякор Белия. Наскоро Иван бил изгонен от Казака, тъй като не се справял с работата и пиел. Белия обаче се върнал в стопанството уж на гости на колегата си Фильо. В нощта на убийството двамата са се черпили, но по-късно Иван избухнал и нападнал приятеля си. Освен сексуалната гавра, Белия буквално е помлял от бой Фильо. По първоначална информация Иван е вързал единия крак на жертвата си за леглото му с колан, гаврил се е с Фильо, намушкал го е с ножа и го е пребил до смърт със сопа. Фильо бил самотник, без близки и роднини, а задържаният Иван също нямал такива, разказаха хора от село Сечище.
Биляна Веселинова

вст / crimebgtimes.blogspot.com

Железничар намери смъртта си на релсите на гара Славяново

Влак премаза железничар край Славяново

сряда,05 януари 2011

Търговище

Железничар намери смъртта си на релсите на гара Славяново, след като бе размазан от бърз влак. Случаят се разследва от Транспортна полиция, заяви за АСН шефът на ОД на МВР-Търговище комисар Станимир Парашкевов.

45-годишният Ремзи Р. работил на жп гарата в Славяново от години, а според местните обичал да си пийва. Не е ясно дали смъртта на човека е настъпила заради употреба на алкохол, но тепърва аутопсия ще установява точната причина за трагедията.

По първоначални данни инцидентът е станал около 15.00-15,30 часа днес. Ремзи имал три деца, съпругата му боледувала, а семейството живеело в бедност.

Биляна Веселинова

асн / crimebgtimes.blogspot.com

сряда, 5 януари 2011 г.

Взрив на газова бутилка вкара трима в болницата

Взрив на газова бутилка вкара трима в болницата

05 януари 2011

Добрич /КРОСС/ Взрив на газова бутилка вкара трима в болницата, предаде Добрич онлайн. Вчера в 15.40 часа е получено съобщение за избухнала газова бутилка в работилница на фирма в гр.Добрич. При посещение на местопроизшествието е установено, че при заваряване на демонтиран резервоар на товарен автомобил за дизелово гориво, с вместимост около 800 литра, същия е избухнал. В резултат на ударната вълна и пламъците са пострадали лицата В.К., на 41 години, П.Д., на 66 години и Д.Д., на 41 години от гр.Добрич.

Пострадалите В.К. и П.Д. са транспортирани във Военноморска болница гр.Варна с множество изгаряния и с опасност за живота. Д.Д. е настанен в МБАЛ Добрич за наблюдение. Нанесени са значителни материални щети по оборудването на работилницата и по паркираните наблизо автомобили /счупени стъкла/. По случая е образувано досъдебно производство.

crimebgtimes.blogspot.net

Мъж падна от моста до ресторант „Ропотамо"

Мъж падна от моста до ресторант „Ропотамо"

05 януари 2011

София /КРОСС/ В Клиниката по неврохирургия на УМБАЛСМ „Пирогов", с опасност за живота е приет мъж на 28 г. Той е с фрактура на черепа, мозъчен хематом, счупени долна и горна челюст. Мъжът е паднал от моста до ресторант „Ропотамо", съобщават от „Пирогов".

След медицинска помощ, за домашно лечение е освободен мъж на 34 г. Той се е самопрострелял с газов пистолет в жк „Гоце Делчев".

BgTimes.Net

Обраха пощата в Габрово

Обраха пощата в Габрово

сряда,05 януари 2011

Габрово

Габрово осъмна под полицейска обсада след като неизвестен обра пощата. Пощенският клон на площад "Белорусия" в Габрово е бил ограбен в късният следобед вчера, съобщиха от полицията.

Неизвестен мъж с ниско нахлупена шапка и шал на лицето, влязъл в пощата, заплашил двете служителки, с пистолет, прехвърлил се зад стъклената преграда грабнал наличните пари и изчезнал. Сумата все още не е уточнена.

Тя ще стане ясна днес след извършване на ревизия. Няма пострадали при обира, засега няма информация крадеца да е стрелял.

Пощенският клон се пази от частна охранителна фирма. От полицията са предприети всички мерки за издирване на престъпника всички входно изходни артерии са със засилен полицейски контрол.

Иван Иванов

иаф / BgTimes.Net

Мъж на 58 години е скочил от 12-ия етаж на хотел "Космос" в Бургас и е починал на място

Мъж в депресия скочи от х-л "Космос" в Бургас

сряда,05 януари 2011

Бургас

Мъж на 58 години е скочил от 12-ия етаж на хотел "Космос" в Бургас и е починал на място, съобщиха от пресслужбата на ОД на МВР в града.

Мъжът е бил гост на хотела, настанен в стая на 12-я етаж. В стаята е намерено предсмъртно писмо. Мъжът се е лекувал от депресия, казаха от полицията.

АСН / BgTimes.Net

вторник, 4 януари 2011 г.

Изнасилиха групово и брутално деветокласничка в гората


Изнасилиха групово и брутално деветокласничка в гората

Crime Bg Times

Crime Bg Times


ХРИСТО ПЕТРОВ

04.01.2011

Непълнолетно момиче от Сливен стана жертва на брутално изнасилване, след като било насила качено в лек автомобил пред входа на местно заведение. Деветокласничката тъкмо се канела да се раздели с приятелките си, когато от автомобил със зацапани номера изскочили двама здравеняци, ошамарили девойчето и го напъхали с колата. Пред смаяните погледи на свидетели автомобилът потеглил с мръсна газ по изровените и неосветени улици в квартала. Ден по-късно жертвата сама пристигнала в местното районно полицейско управление и разказала на дежурните полицаи за случилото се. По думите й в колата имало трима млади мъже, които без много приказки я набили, вързали ръцете й отзад и след като я откарали в обрасла с храсти и дървета местност в крайградската вилна зона, я принудили да ги „обслужи”. Ученичката е освидетелствана от съдебен медик, прегледът показал сериозни увреждания по тялото й, включително разкъсвания в аналната област. Според запознати по случая имало заподозрян за съучастие – пуснат в отпуск затворник от Стара Загора.

монитор / BgTimes.Net

понеделник, 3 януари 2011 г.

Двама маскирани са обрали бензиностанция във Варна

Двама маскирани са обрали бензиностанция във Варна

03 януари 2011

Варна. Двама маскирани са обрали бензиностанция във Варна, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Варна. Извършителите на тежкото криминално деяние са установени и задържани часове след престъплението, съобщи на пресконференция директорът на ОД МВР – Варна, комисар Димитър Димитров.
Днес в 1,40 часа в Дежурната оперативна част на Трето РУП – Варна, е получен сигнал от работещ в бензиностанция “Про - Венд” в жк “Възраждане” за въоръжен грабеж. Две неизвестни лица с маски на главите и прорези за очите заплашили с пистолет и нож тъжителя, привели го в санитарното помещение на сградата и откраднали метална каса, закрепена в дървен шкаф. В нея по данни на работника е имало около 4000 лв. Мъжът дава подробно описание на извършителите.
Предприети са незабавно заградителни и издирвателни мероприятия. В резултат на тях в бл. 104, вх. 9 в заключена междуетажна стая на 5 етаж са открити касата, нож и пистолет.
Установени са извършителите – Хр. В. на 20 години от Варна, Ив. Д. на 30 години – осъждан, от Варна и Й. Ив. на 21 години от Варна. Първите двама, единият от които служител в бензиностанцията, са задържани за срок до 72 часа. Третият е обявен за общодържавно издирване.
По случая е образувано досъдебно производство, съобщи окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров. И подчерта, че добрата съвместна работа между представителите на Прокуратурата на България във Варна и служителите на МВР в морския град ще продължат и през новата година, като целта е не само борба с престъпността, но и по-спокоен живот за всички варненци.

crimebgtimes.blogspot.com

Ограбиха офис на мобилен оператор в Бургас

Ограбиха офис на мобилен оператор в Бургас

03 януари 2011

Бургас. Ограбиха офис на мобилен оператор в Бургас, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

Около 05.20 часа вчера в Първо Районно управление „Полиция” - Бургас е получено съобщение за извършена взломна кражба от офис на мобилен оператор, разположен на ул. „Васил Левски” №53.

В офиса е проникнато, чрез натиск с твърд предмет на стъклената врата на магазина, като е извършена кражба на четири преносими компютъра и оборотните пари от касовите чекмеджета и метална касета.

Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление „Полиция” - Бургас.

иаф / crimebgtimes.blogspot.com

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket