вторник, 29 март 2011 г.

Голямо количество злато и пари са откраднати от 47-годишна жена под предлог за разваляне на магия в Стара Загора

Злато и пари са откраднати от 47-годишна жена под предлог за разваляне на магия в Стара Загора

29 март 2011

Стара Загора. Голямо количество злато и пари са откраднати от 47-годишна жена под предлог за разваляне на магия в Стара Загора, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Стара Загора. Вчера в Първо РУ “Полиция” – Стара Загора е получено съобщение от 47-годишна жена, че на същата дата е допуснала в дома си две непознати жени, които й заявили, че й е направена магия. Слез сложни ритуали по “разваляне на магията” посетителките й отнели 1000 лв., златни обици, две венчални халки, златен дамски пръстен с камък, 3 златни колиета с кръстчета, позлатен кръст със златен ланец и два пендара от 24 каратово злато. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Първо РУ “Полиция” – Стара Загора.

иаф / BgTimes.Net

понеделник, 28 март 2011 г.

Стрелките на часовника с час напред

Местим стрелките на часовника с час напред в неделя,27 март 2011 г.

В неделя сутринта часовниците трябва да се преместят с час напред, тъй като от 27 март 2011 г. се въвежда лятното часово време.


Съгласно министерското постановление от 1997 година лятното часово време влиза в сила от 3.00 ч. сутринта в последната неделя на месец март.

Връщането към астрономическото време ще се извърши в 4.00 ч. на 30 октомври, когато часовниците ще трябва да се върнат с 1 час назад.


Според медици преминаването от астрономическо към лятно часово време и обратно разстройва биологичния часовник на човека.

Нарушава се възприятието, свързано с редуването на тъмната и светлата част на денонощието в зависимост от сезона.

При някои хора може да се наблюдава дори т. нар. десинхроноза - отпадналост, главоболие, замаяност, нарушение на съня, депресивно настроение и загуба на апетит.

Тази година е последната, в която в Русия въвеждат лятно часово време, реши миналата година правителството на страната. /БГНЕС


София / България


BgTimes.Net

40-годишен бизнесмен се обеси близо до дома си в смолянския квартал “Каптажа”

40-годишен бизнесмен се обеси в Смолян

28 март 2011

Смолян. 40-годишен бизнесмен се обеси близо до дома си в смолянския квартал “Каптажа”, предаде репортер на радио "Фокус" - Смолян. Бисер М. е намерен в склад до къщата си снощи, потвърдиха и от полицията. Смолянчанинът е женен и има две деца. Занимава се с търговия и притежава кафе-автомати в областния град. Тепърва ще се изясняват причините, които са довели до трагичния случай.
Нели ГЕРГЬОВСКА

иаф / crimebgtimes.blogspot.com

петък, 25 март 2011 г.

Нова драма със стрелба,този път в Чирпан

Цветан Цветанов:Нова драма със стрелба,този път в Чирпан

25 март 2011

София,България

Простреляни са били един мъж и две жени.
Току-що ми съобщиха, че в момента полицията трябва да се справя с нова драма, този път в Чирпан. Там има ранени, простреляни при сбиване между ромски банди, каза Цветанов по време на парламентарния контрол в Народното събрание.

Един мъж и две жени са били простреляни при групов скандал в Чирпан, съобщиха по-късно от Областната дирекция на МВР-Стара Загора.

В 10.47 часа днес на тел.112 е получено съобщение за простреляни лица на ул. „Кокиче” в град Чирпан.

Изпратените на място екипи на РУ „Полиция” – Чирпан са установили, че при възникнал скандал межди две групи са били простреляни трима.

В Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) – Чирпан са откарани за оказване на медицинска помощ: 42-годишен мъж – с прострелян в областта на коляното, 30-годишна жена – с прострелни рани в областта на гърдите и рамото и 34-годишна жена, чиито наранявания в момента се уточняват.

След намесата на служителите на реда, конфликтът е прекратен, организирано е засилено полицейско присъствие в района. В РУ “Полиция” – Чирпан са задържани седем от участниците в инцидента – М.Т. на 28 години, Д.А. на 33 години, А.Д. на 18 години, И.М. на 43 години, К.М. на 36 години и 17 годишен младеж – всички от Чирпан.

иаф / crimebgtimes.blogspot.com

четвъртък, 24 март 2011 г.

Тялото на 15-годишно момиче е намерено в градския парк в Мездра

Труп на 15-годишна открит в Мездра

24 март 2011

Мездра,България

Тялото на 15-годишно момиче е намерено в градския парк в Мездра.
Трупът на тийнейджърката е видян в храсталак от случаен минувач, който веднага сигнализирал в местното районно управление, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Враца.

На мястото веднага са изпратени следователи, тече оглед.

Директорът на ОДП-Враца Росен Иванов уточни, че момичето има прободни рани в областта на шията.

По неофициална информация момичето е от София.

Тя е била на гости при приятели в Мездра, затова името й няма да се съобщава, преди да бъдат уведомени близките й.

иаб / crimebgtimes.blogspot.com

понеделник, 14 март 2011 г.

Учител на 61 години е починал днес по време на час с шестокласници

Учител почина пред шестокласници в Габрово

Учител на 61 години е починал днес по време на час с шестокласници, съобщи БТА. Нещастният случай е станал в основното училище "Неофит Рилски" в Габрово.

Според директора на учебното заведение Диана Данаилова Никола Иванов влязъл за първия час по техника и технологии, започнал урока си и изведнъж му прилошало и припаднал. Децата извикали училищната медицинска сестра, която му направила сърдечен масаж и изкуствено дишане, докато чакали екипа на Бърза помощ .

Малко по-късно мъжът починал в стационара на Бърза помощ. Предполагаемата причина за смъртта е инфаркт или образуване на тромб. Предстои да бъде извършена аутопсия.

Педагогическият съветник в училището е разговарял с децата след преживения стрес, уточнява Данаилова. Освен техника и технологии Иванов преподавал по български език и литература.

crimebgtimes.blogspot.com

сряда, 2 март 2011 г.

Йосиф Йосифов-Йоско е карал джипа,причинил катастрофата в "Бояна"

Йосиф Йосифов-Йоско е карал джипа,причинил катастрофата в "Бояна"

02 март 2011 11:01

София /КРОСС/ Йосиф Йосифов-Йоско от Сливен е шофирал джипа, който уби двама души в столичния квартал "Бояна" тази сутрин. Имено той е причината за тежкия инцидент, станал в 7.05 часа на бул. „България” и ул. „Александър Пушкин”.
Управляваната от него машина е марка Мерцедес. При изпълнение на десен завой тя навлиза в насрещното движение и се удря в лек автомобил "Киа".
В резултат на удара на място загинаха двама души от лекия автомобил - на 31 и 53 години. Други двама, също пътници на "Киа"-та са ранени. Те са приети във ВМА.
Самият Иосифов е с опасност за живота в "Пирогов".

От „Пирогов” уточняват, че той е с множество наранявания на главата, гърдите, корема и фрактура на лявата подбедрица. Приет е в 7.25 ч.

Полицията продължава работата по случая. Тепърва ще се установяват причините за възникналата тежка катастрофа.

crimebgtimes.blogspot.com

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket