събота, 30 април 2011 г.

НОВ ПРЕБИТ ОТ ГЕСТАПО ИЛИ "НАШ'ТА" ПОЛИЦИЯ НА БОКО - ТИКВАТА И ЦВЪЦКО ЦВЪЦКОВ





Полицаи направиха на „кюфте” младеж, може би погрешка

Петък, 29 Април 2011

МВР дълго крие случай на насилие с контузии, случил се в центъра на София

Да си с дълга коса и да се прибираш към 1 през нощта от един от клубовете около НДК очевидно е престъпление, ако си попаднал в „окото" на полицейска акция, организирана за превенция на престъпния контингент в централната част на София. Това се случва в района на столичното Първо РПУ, най-голямото в столицата на европейска България. Събитието е от преди 15-ина дни. Информация за него няма в публичните бюлетини на МВР.
24-годишният Радослав, компютърен дизайнер в печатната база на БНТ, се прибира от купон в един от клубовете около НДК. Излиза от подлез. В това време до него спира червена кола, от нея изскачат двама и с викове „Полиция" и т.н. го повалят на земята. В това време от подлеза излизат други момчета, които се включват в суматохата, като решават, че някой бие техен познат. Представителите се за полицаи викат подкрепление. Идват 4 патрулки. Какво точно се е случило след това засега няма достатъчно информация. Единственото от МВР което казват, е че полицейските действия са вследстивие на съпротива и неподчинение.
Резултатът за Радослав са серия от контузии, за които си е извадил медицински свидетелства.

Вельо Русев

София прес / crimebgtimes.blogspot.com

57-годишен мъж се самоуби снощи в София

Мъж се самоуби в центъра на София

Автор: Лъчезар Цветков

57-годишен мъж се самоуби снощи в София. От мерки за безопасност, районът в близост до столичната пожарна служба на улица "Раковски" беше отцепен.

След продължилата повече от пет часа драма, мъжът, който беше заплашил да се самоубие, изпълни заканата си и сложи край на живота си. Това стана в неговият личен в офис, в който се беше барикадирал.

Все още не са ясни мотивите за случилото се, както и предпоставките. Преговорите с него продължиха няколко часа, и въпреки усилията на психолозите от МВР, развръзката беше трагична.

бнр / crimebgtimes.blogspot.com

четвъртък, 28 април 2011 г.

Маскирани откраднаха 1,5 кг злато от заложна къща

Маскирани откраднаха 1,5 кг злато от заложна къща

Четвъртък, 28 Април 2011

1,5 кг злато откраднаха двама маскирани от заложна къща в столичния квартал „Дружба", съобщиха от полицията.

Кражбата е станала снощи към 21,45 ч., а сигналът в полицията е подаден в 22 ч.

Апашите нахлули с пистолети в заложната къща, която се намира на бул. „Цветан Лазаров", като са заплашили служителя, който е бил там.

Според първочаналните му показания са откраднати 1,5 кила злато.

Столични полицаи са извършили оглед на мястото. Крадците се издирват.

София прес / BgTimes.Net

Шефката на пътното управление в Пазаржик се самоуби

Шефката на пътното управление в Пазаржик се самоуби

28 април 2011

София /КРОСС/ Временно изпълняващият длъжността директор на Областното пътно управление в Пазарджик, Марияна Фиданова се е самоубила вчера сутринта. Това съобщиха за Информационна агенция КРОСС от полицията в града.
44-годишната жена е скочила от прозореца на стълбищната площадка между 6 и 7 етаж, в блока в който живее.
Сигналът за инцидента е подаден около 8.30 ч. в сряда.
На място са изпратени екипи на полицията и екип на Спешна помощ, който е констатирал смъртта.

Тялото е откарано за аутопсия в Съдебна медицина.
Основната весрия, по която работят разследващите е самоубийство. За това говорят събраните на местото на инцидента доказателства.

Никой от роднините или колегите на жената не е забелязал в поведението й каквито и да било признаци за това, че тя се кани да сложи край на живота си.
Според източници на КРОСС обаче възможен мотив за крайната стъпка са служебни проблеми.

Марияна Фиданова е и.д. шеф на Пътното управление-Пазарджик от есента на 2010 г., след освобождаването на инж. Иван Дишков.

crimebgtimes.blogspot.com

вторник, 26 април 2011 г.

57-годишен е спипан да блудства със собствената си внучка

Дядо насили 12-годишната си внучка

26 април 2011

София, България

57-годишен изверг е спипан да блудства със собствената си внучка, съобщиха от пресцентъра на варненската полиция. Гаврата се разиграла преди седмица, но момичето осмелило да се оплаче в Четвърто РПУ едва вчера по обяд.
От проведеното разследване се установило, че 57-годишният Р.Г. от Казашка река извел 12-годишната си внучка в гората уж да сече дърва. Той обаче я принудил да си свали дрехите. На свой ред извратенякът направил същото, а след това започнал да опипва детето.

След като гаврата лъснала, ченгетата веднага закопчали дядото за 24 часа. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група и инспектор от “Детска педагогическа стая”. Има иззети веществени доказателства и биологични следи.

12-годишното момиче е освидетелствано от съдебен лекар и е настанена в кризисен център. Уведомени са прокурори от Варненската окръжна и районна прокуратури. Образувано е досъдебно производство.

Орлин Филиповски, БЛИЦ

crimebgtimes.blogspot.com

Трупът на 52-годишният Красимир Кръстев,който бе в неизвестност повече от три месеца,изплува в Дунава

Труп на безследно изчезнал изплува от Дунав

понеделник, 25 април 2011

Враца

Трупът на 52-годишният Красимир Кръстев, който бе в неизвестност повече от три месеца, изплува в Дунава, съобщиха от полицията във Враца. Полуразложеното тяло е открито близо до местността Галовски плаж в района на родното му село Остров.

Мъжът изчезна на 19 януари привечер заедно с 40-годишната магазинерка от с. Михайлово Красимира Градинарска.
Месец по-късно трупът на съпругата на общинския съветник в Хайредин Ангел Стефанов бе открит в запустяла къща, а непълнолетните й убийци арестувани.

От Кръстев обаче нямаше и следа. Той е бил женен в Троян и живеел там със съпругата си. Ден преди да изчезне пристигнал на гости на приятеля си Борислав Личков в Козлодуй. Излязъл към 17 часа, като зарязал в дома на своя домакин личните си документи, мобилния телефон и свитък с медицински изследвания.

Униформени от Козлодуй за часове намерили таксиметровия шофьор, който бил повикан на адреса от Кръстев. Той разкрил, че е закарал клиента си до бензиностанция на "Петрол" в близкото село Гложене. Видял, че оттам Кръстев тръгнал пеша към Мизия. Най-вероятно мъжът се е хвърлил в минаващата през това градче Огоста, която се влива в Дунава. Водите са го влачили три месеца, макар че реката бе претърсена веднага след като бе подаден сигнал, че е в неизвестност.

Разследването на смъртта му продължава, а водещата версия е самоубийство. Трудно е обаче да се обясни защо не се е хвърлил направо в Дунава при Козлодуй, а е трябвало да ходи до по-малката река.

Райна Тошева

асн / crimebgtimes.blogspot.com

неделя, 24 април 2011 г.

На място са загинали шестима младежи - едно момиче и пет момчета на възраст между 17 и 19 години







Тридневен траур в Симеоновград за шестимата загинали ученици

Милена Михова

Тридневен траур в Симеоновград за шестимата загинали ученици

Тридневен траур ше бъде обянен в Симеоновград в памет на шестимата младежи, които бяха пометени от автомобил 20 минути преди християнският свят да отбележи Възкресение Христово. Общината ще поеме разходите по погребенията на загиналите. Сред жертвите има младежи от Стара Загора, София и Велико Търново. Всички обаче са родом от Симеоновград, познават се от невръстни деца и спазвали традицията на всеки празник да се събират в родното си място.

crimebgtimes.blogspot.com

:::

Какво каза пред Дарик лелята на едно от загиналите момчета - Валентина Гецова, чуйте в прикачения файл ТУК.







Роднини на загиналите деца: Бяха неразделни. Не доживяха да си кажат "Христос Возкресе"

Милена Михова

Приятели от детските години били шестимата младежи, които загинаха снощи в зверската катастрофа в симеоновградския квартал Злати дол. Животът разделил шестимата, тъй като през последните години семействата им се преместили да живеят в различни краища на България. Младежите обаче не пропускали празник без да се съберат в родното си място. Минути преди да бъдат връхлетени от колата на 23-годишния си съгражданин, те излезли от дома на едно от момчетата и се запътили към църквата, за да посрещнат Великден. Само двама оцелели след свирепия удар.

Цял квартал опустя. Бяха неразделни от деца. Не доживяха да си кажат „Христос возкресе" в святата нощ. Нашият празник свърши завинаги. Това каза пред Дарик бащата на Трифон, един от загиналите тийнейджъри. Трябваше да е абитуриент, онзи ден купихме костюм за бала, сега ще го погребем с него, допълни човекът.

Не знам дали само шофьорът е виновен. Този път е убиец, целият в дупки. Черен Великден, през сълзи каза лелята на загиналия 17-годишен Красимир - Валентина Гецова. Тя и семейството й научили за трагедията през нощта. Пристигнали в хасковската болница с надеждата, че тяхното дете е сред оцелелите. Никой не казва нищо, няма информация. Заявиха ни, само че децата са вътре в чували и толкова. Някои от родителите още не са дошли за разпознаването, разказа Валентина.

Заедно живяха, заедно си отидоха, каза братовчедката на едно от двете загинали момичета - Мелин.

Рано тази сутрин в двора на хасковската съдебна медицина започнаха да се събират роднини на загиналите деца. Те заявиха, че не познават младия шофьор, предизвикал инцидента. Повечето признаха, че се молят за живота му, както и за този на останалите трима оцелели младежи. Както Дарик информира най-сериозно е състоянието именно на водача, предизвикал катастрофата, който е с черепно-мозъчна травма и е транспортиран в Пловдив. Момче и момиче са настанени в харманлийската болница. А друго момче е освободено за домашно лечение.

Рано тази сутрин на мястото на трагедията още личаха петната кръв. Остана и съборения електрически стълб, разказаха хора от Симеоновград. Малкото градче, както и региона отдавна не помнят таккава трагедия. Последната катастрофа отнела отново шест човешки живота в хасковско стана преди повече от година и половина. Тогава при челен удар край Свиленград загина семейство турски гастарбайтери.

Какво каза пред Дарик лелята на едно от загиналите момчета - Валентина Гецова, чуйте в прикачения файл

crimebgtimes.blogspot.com

:::

АУДИО МОЖЕ ДА СЛУШАТЕ ИЛИ ДА СВАЛИТЕ ТУК.






23-годишният Даниел Георгиев с 1,3 промила уби шестима в Симеоновград

Екип на Дарик

23-годишният Даниел Георгиев с 1,3 промила уби шестима в Симеоновград

© снимки: DarikNews.bg, Хасково

Шестима младежи на възраст между 17 и 19 години - две момичета и четири момчета - загинаха след като бяха ударени от автомобил в Симеоновград. Шофьор на автомобила "Опел Вектра" е 23-годишният Даниел Георгиев от Симеоновград, който според първоначалните данни карал с 1,3 промила алкохол в кръвта.

Георгиев карал с висока скорост, загубил управление над колата и се ударил в стълб, след което колата се преобърнала и ударила преминаващи пешеходци - осем младежи. Инцидентът е станал на ул. "Съединение" в кв. Злати дол, около 23.50 часа. Огледът на местопроизшествието не е установил спирачен път.

Загиналите Яница Бойчева, Георги Георгиев, Евгени Атанасов, Красимир Марков, Мелин Зеид, Трифон Трифонов са от София, Стара Загора и Симеоновград. Двама от младежите - Мария Луиза Неделчева и Милен Жеков - са ранени. Те са настанени в болницата в Харманли.

Шофьорът е с опасност за живота в Пловдивската болница, има фрактура на черепа. Двамата му спътници са без опасност за живота. Младежът, който се е возил на предната седалка до Георгиев е задържан, съобщиха от полицията в Хасково. Той е собственик на колата и ще бъде обвинен за това, че я е предоставил на човек в нетрезво състояние.

23-годишният водач има шофьорска книжка от 31 януари 2011 г. Той е управлявал автомобила си с над 100 км/час, при разрешена скорост 50 километра в градски условия. Колата е собственост на родения през 1966 година Тодор Марков. И той, и Георгиев са местни жители. Назначената техническа експертиза, която трябва да установи технически изправен ли е бил автомобилът, е силно затруднена поради пораженията по колата.

Основната хипотеза за катастрофата до този момент е поведението на шофьора. Касае се за негова изначална грешка, каза пред Дарик наблюдаващият случая прокурор Павел Жеков от Окръжната прокуратура в Хасково. Той опроверга тиражираните версии за спукана гума на „Опел"-а. Ако се възстанови, младият водач ще отговаря по член от Наказателния кодекс, касаещ причиняване на смърт по непредпазливост на две или повече лица, с предвидено наказание от 5 до 15 години затвор. Срещу него обаче все още няма повдигнато обвинение заради невъзможността му да участва в следствени действия поради здравословно състояние. Загиналите младежи били приятели от детските години. Животът разделил шестимата, тъй като през последните години семействата им се преместили да живеят в различни краища на България. Младежите обаче не пропускали празник, без да се съберат в родното си място. Минути преди да бъдат връхлетени от колата, те излезли от дома на едно от момчетата и се отправили към църквата, за да посрещнат Великден.

"Цял квартал опустя. Бяха неразделни от деца. Не доживяха да си кажат "Христос Воскресе" в святата нощ. Нашият празник свърши завинаги", каза пред Дарик бащата на Трифон, един от загиналите тийнейджъри. "Трябваше да е абитуриент, онзи ден купихме костюм за бала, сега ще го погребем с него", допълни опечаленият.

"Не знам дали само шофьорът е виновен. Този път е убиец, целият в дупки. Черен Великден", през сълзи каза лелята на загиналия 17-годишен Красимир - Валентина Гацова. Тя и семейството й научили за трагедията през нощта. Пристигнали в хасковската болница с надеждата, че тяхното дете е сред оцелелите. "Никой не казва нищо, няма информация. Заявиха ни само, че децата са вътре в чували и толкова. Някои от родителите още не са дошли за разпознаването", разказа Валентина.

Рано тази сутрин в двора на хасковската съдебна медицина започнаха да се събират роднини на загиналите деца. Те заявиха, че не познават младия шофьор, предизвикал инцидента. Повечето признаха, че се молят за живота му, както и за този на останалите трима оцелели младежи.

Рано сутринта на мястото на трагедията още личаха петната кръв. "Остана и събореният електрически стълб", разказаха хора от Симеоновград.

Малкото градче, както и регионът, отдавна не помнят такава трагедия. Последната катастрофа, отнела отново шест човешки живота в Хасковско, стана преди повече от година и половина. Тогава при челен удар край Свиленград загина семейство турски гастарбайтери.

crimebgtimes.blogspot.com

:::




Шофьорът при катастрофата в Симеоновград бил с 1,3 промила алкохол в кръвта

Автор: БНР

Шофьорът, който уби шестима младежи в Симеоновград, е бил с 1,3 промила алкохол в кръвта. Това съобщи директорът на Областната дирекция на МВР-Хасково Петьо Петров. Колата, с която стана инцидентът, е без спирачен път преди да се блъсне в електрическия стълб. Шофьорът на автомобила, 23-годишният Данаил Георгиев, е в тежко състояние в болница в Пловдив.

20 минути преди полунощ той загубил управление над автомобила си, колата се блъснала в железобетонен стълб и ударила група пешеходци, които вървели по тротоара. На място са загинали шестима младежи - едно момиче и пет момчета на възраст между 17 и 19 години.

crimebgtimes.blogspot.com

:::

Ексклузивно в БЛИЦ: Снимки на загиналите деца

24 април 2011

Симеоновград, България

Експерти: Смъртта е летяла със 160 км/ч
До снимки на тийнейджърите, които минути преди настъпването на Великден бяха убити в Симеоновград от автомобил, управляван от 23-годишния Даниел Георгиев, се добра кореспондентът на БЛИЦ в Хасковско. "Опел"-ът застигна шестте жертви в гръб и мина през тях без спирачен път.

На място загинаха 18-годишната Яница Бойчева, гимназистка в Гълъбово, 17-годишната Мелин Зеид, ученичка в симеоновградското СОУ "Климент Охридски", 19-годишният Георги Георгиев, ученик в хасковската гимназия по дървообработване, 18-годишният Трифон Трифонов от София, Красимир Марков, ученик в Стара Загора и Евгени Атанасов.

В болницата в Харманли с тежки наранявания е настанена Мария-Луиза Неделчева. Тя е с мозъчно сътресение и наранявания на дробовете, с опасност за живота. В същата болница е и 17-годишният Милен Жеков, който е пострадал най-леко.

Същевременно експертите, които днес извършваха повторен оглед на мястото на катастрофата, твърдят, че колата се е движела по разбитата павирана улица поне със 150-160 км/ч. Те потвърдиха, че причина за изгубване на контрол над автомобила от неопитния и пил алкохол шофьор е попадналото в улична дупка предно колело.

Екипът на БЛИЦ изразява искрените си съболезнования към близките на невинните жертви. Дано душите им почиват в мир!

crimebgtimes.blogspot.com

:::

Шестима младежи загинаха в катастрофа навръх Великден

Дарик Хасково

6-ма младежи между 17г и 19г починаха на място в пътен инцидент станал снощи в 23,40 часа на улица „Съединение в Симеоновград. 23-годишният Д. Г. от града, шофирайки лек автомобил Опел Вектра, поради движение с несъобразена скорост е загубил контрол над колата, ударил се е в железобетонен стълб, след което е качил колата по тротоара, където е помлял група пешеходци. От удара на масто са починали: 3 момчета от Симеоновград, съответно на 17г, 18г 19г и 19годишна девойка от града; 19-годишен софиянец и 18-годишно момиче от Стара Загора. В катастрофата са пострадали: водачът на колата, който с фрактура на черепа и лява подбедрица и е настанен в пловдивската болница, с опасност за живота. Возещият се в колата отзад 19-годишен симеоновградчанин е прегледан и освободен за домашно лечение. С охлузни рани в хасковската болница е 17-годишен младеж от града, а с вътрешни наранявания е 19-годишна девойка , която е приета в харманлийската болница, без опасност за живота.

crimebgtimes.blogspot.com

:::

Прокуратурата: Поведението на шофьора е причина за катастрофата

Милена Михова

До края на деня трябва да стане ясен резултатът от кръвните проби за алкохол на 23-годишния шофьор от Симеоновград, който предизвика тежка катастрофа, при която загинаха шестима младежи.

Основната хипотеза за катастрофата до този момент е поведението на шофьора. Касае се за негова изначална грешка. Това каза пред Дарик наблюдаващият случая прокурор Павел Жеков от Окръжна прокуратура Хасково. Той опроверга тиражираните версии за спукана гума на Опела-убиец.

Ако се възстанови младият водач, чието име по информация на Дарик е Даниел Георгиев, той ще отговаря по член от Наказателния кодекс, касаещ причиняване на смърт по непредпазливост на две или повече лица, с предвидено наказание от 5 до 15 години затвор. Срещу него обаче все още няма повдигнато обвинение заради невъзможността му да участва в следствени действия поради здравословно състояние.

crimebgtimes.blogspot.com

:::

1,3 промила алкохол в кръвта на шофьора предизвикал катастрофата в Симеоновград

Милена Михова

Нарушения на шофьора са основната версия в разследването на тежката катастрофа, довела до смъртта на шестима младежи в Симеоновград снощи. Висока скорост в комбинация с 1,3 промила алкохол в кръвта са причина 23-годишният Даниел Георгиев да изгуби контрол над опела си, да се забие в уличен стълб, след което да помете осем младежи, убивайки на място шестима от тях.

Изначална грешка на шофьора, така наблюдаващият прокурор Павел Жеков от Окръжна прокуратура Хасково определи причините за катастрофата довела до смъртта на шестима приятели на възраст от 17 до 19 години. Младежите така и не стигнали църквата, където трябвало да отбележат Възкресение Христово. Водачът на опела-убиец Даниел Георгиев също се бори за живота си в пловдивска болница. Ако се възстанови младият водач ще отговаря по член от Наказателния кодекс касаещ причиняване на смърт по непредпазливост на две или повече лица, с предвидено наказание от 5 до 15 години затвор. Срещу него обаче все още няма повдигнато обвинение, заради невъзможността му да участва в следствени действия поради здравословно състояние. По данни на полицията Георгиев е имал книжка от около 3 месеца и вомемнта на катастрофата е пътувал от Харманли към центъра на Симеоновград.

crimebgtimes.blogspot.com

сряда, 20 април 2011 г.

13-годишно момче е открито обесено в Елена

13-годишно момче е открито обесено в стопанска постройка в Елена

20 април 2011

Елена. 13-годишно момче е намерено обесено в стопанска постройка в Елена, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Велико Търново. Вчера около 17,55 ч. тялото на детето е открито от чичо му. Следи от насилие върху трупа не са открити. Трупът е изпратен за аутопсия в МОБАЛ - Велико Търново. Уведомен дежурен прокурор.

иаф / crimebgtimes.blogspot.com

понеделник, 18 април 2011 г.

Баща на болно бебе преби лекар

Баща на болно бебе преби лекар

18 април 2011

София, България

Екшънът се разиграл пред очите на медицинската сестра Валя Червеняшка
Лекарят от детското отделение на болницата в Бяла Слатина е пребит, а телефонът му потрошен, за да не звънне в полицията, съобщиха от ОДМВР-Враца. Д-р Иван Янакиев е освидетелстван от съдебен лекар, който подробно е описал нараняванията му.

Екшънът се разиграл пред очите на една от осъдените в Либия медицински сестри Валя Червеняшка късно вечерта в събота. Към 21,50 часа в отделението нахлул 21-годишният ром Венцислав Петков от Бяла Слатина, който носел на ръце 4-месечния си син Себастиян. С него била и майката на детето Бисерка. Те обяснили, че идват с бебето, което било изписано предишния ден, защото продължава да кашля, плаче и е неспокойно.

Докторът започнал прегледа, но в един момент нервите на бащата не издържали. Сторило му се, че лекарят умишлено се бави. Той се нахвърлил върху медика с псувни и обиди, като взел да го блъска, да го удря по лицето и да го рита. Лекарят се пресегнал за телефона си, за да звънне за помощ, но агресивният мъж грабнал преди него апарата и го разбил в мозайката на пода.

Валя Червеняшка, която в този момент се занимавала с друго болно дете успяла все пак да се обади в полицията. Когато униформените пристигнали, от побойникът нямало и следа. Той е открит чак в понеделник призори и е арестуван.

Пеленачето пък е било оставено в отделението за сметка на болницата, съобщи пред "Стандарт" Червеняшка. То е било лекувано десет дни от бронхеолит в стационара и здравната каса не поема разноските, когато се налага да бъде настанено за лечение втори път в един месец с една и съща диагноза. Оказва се, че бебето все пак е оздравяло и е изписано в понеделник по обяд.

Пострадалият педиатър е с голям опит. Той е пенсионер, но поради липса на кадри все още работи в детското отделение. Според Червеняшка случаят на саморазправа с доктори не е прецедент. В отделението често нахлуват роми, които се държат безпардонно с белите престилки. Във въпросната вечер е имало невъоръжени пазачи наети чрез бюрото по труда, но не е имало причина те да откажат достъпът до отделението на баща, който носи болно дете.

иаб / crimebgtimes.blogspot.com

сряда, 13 април 2011 г.

18-годишно момиче пострада при падане от скали в Шуменското плато

18-годишно момиче пострада при падане от скали в Шуменското плато

13 април 2011

Шумен. 18-годишно момиче пострада при падане от скали в Шуменското плато, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Шумен. Около 11.40 ч. от Център 112 е получен сигнал, че на Шуменското плато в района на скалите над пътя за квартал „Дивдядово” е възникнал инцидент. На място са изпратени служители на Районно управление „Полиция”–Шумен, група „Спасителна дейност” при Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението”-Шумен и екип на Центъра за спешна медицинска помощ. Изяснено е, че момиче е паднало от около 20 метра височина. Спасители и полицаи са достигнали до девойката. Въпреки трудния терен около половин час след подаване на сигнала момичето е изнесено с носилка. Пострадалата е транспортирана в МБАЛ-Шумен. Установена е самоличността й – 18-годишно момиче от Шумен. Извършват се процесуално-следствени действия. Образувано е досъдебно производство.
На 11 март около 17.50 ч. 16-годишно момче почина след като падна от почти същото място на скалите над кв. „Дивдядово”.

иаф / crimebgtimes.blogspot.com

При бой между трима ученици в Благоевград 17-годишен ученик от село Хвостяне е бил прободен в крака с нож

17-годишен ученик е бил прободен с нож

Автор: Страшимир Марчев - кор. кор на БНР в Благоевград

При бой между трима ученици в Благоевград 17-годишен ученик от село Хвостяне е бил прободен в крака с нож. Той е в болница без опасност за живота.

Другите две момчета, на възраст 17 и 15 години, са от Якоруда и село Горно Драглище. С непълнолетните побойници ще работи инспектор от Детската педагогическа стая.

crimebgtimes.blogspot.com

50-годишен мъж системно изнасилвал 17-годишната си дъщеря

Полицията в Смолян задържа баща, системно изнасилвал дъщеря си

13 Април 2011

50-годишен мъж е бил арестуван от смолянската полиция, след като 17-годишната му дъщеря подала сигнал, че той я е изнасилвал системно, съобщи в сряда говорителят на местаната прокуратура Иван Спиров, цитиран от „Фокус”.

Сигналът до разследващите е бил подаден от момичето в понеделник, като обяснило, че баща й я насилвал от години и няколко пъти е имало и полов акт помежду им. Момичето е било заплашвано след това от родителя си да не казва за случилото се.

Според първоначалната информация задържаният системно е злоупотребявал с алкохол и семейството му е имало тежки проблеми, които няколко пъти са довели до раздяла със съпругата му. По думите на Спиров разследващите са проверили и версията, че сигналът е фалшив, но събраните доказателства до момента потвърждават извършеното престъпление.

Ако вината на бащата бъде доказана в съда той е заплашен от затвор между 3 и 10 години. Процесуално-следствените действия продължават, като са назначени съдебномедицински експертизи, за да се установи състоянието на момичето. Ще се назначи и съдебнопсихиатрична експертиза, издирват се и свидетели, уточни Иван Спиров.

медиапул / crimebgtimes.blogspot.com

събота, 9 април 2011 г.

Испания ни върна двоен убиец - Стоян Петров-Килъра

Испания ни върна двоен убиец

09.04.2011

сн. ВОС

Стоян Петров-Килъра остава за постоянно в ареста, реши състав на Варненския окръжен съд.

От 2009 година той е издирван в Европа с Европейска заповед за арест (ЕЗА), издадена от варненската прокуратура.
Едва на 11 март тази година, Стоян Петров е бил задържан в испанския град Хуелва, след което компетентните испански власти са предали Петров на България, за да бъде разследван и съден за грабеж, извършен през 2004 година в съучастие с небеизвестния Недялко Димитров (Момата).

Поводът за ареста му е именно грабежът, но Килъра има доста по-зловещо криминално минало, като на първи март тази година задочно бе осъден на 20 години затвор за убийствата на Манол Хаджиев, извършено в с.Казашка река и на Златко Калайджиев, извършено в землището на с. Приселци, община Аврен през август 2008 година.

Вторият подсъдим по това дело серийният убиец Недялко Димитров (Момата) получи доживотна присъда при специален режим, след като съдът призна вината му за съучастие като помагач на Стоян Петров за двете убийства.
В двата случая Момата изкопавал дупките, в които били заровени телата.

До това дело се стигна, едва след като през 2009 година Момата направи самопризнания и посочи на следствените органи местата, където са заровени телата на Манол и на Златко. По-късно делата за двете убийства бяха обединени. Стоян ще може да обжалва 20 годишната си присъда пред Апелативния съд във Варна още тази година.

Междувременно Петров стана и подсъдим по друго наказателно дело за убийството на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов. Делото така и не тръгна на 7 март тази година, когато беше насрочено, защото Бургаският окръжен съд го прекрати и върна на прокуратурата за доразследване.

нюз.бг / crimebgtimes.blogspot.com

Петима загинаха при стрелба в холандски търговски център

Петима загинаха при стрелба в холандски търговски център, нападателят се самоуби

Автор: Франс прес / Мария Петрова - БНР

© Снимка: ЕПА / БГНЕС

Полицаи пристигат на мястото на инцидента в Алпен аан ден Райн

Петима души са били убити, а най-малко единадесет - ранени, при стрелбата в търговски център в град Алпен аан ден Райн в западна Холандия, съобщиха местните власти.

В момента има шестима загинали, включително човек, отговорен за това, каза на пресконференция Бас Еенхорн, изпълняващ дейността кмет на града. Четирима души са сериозно ранени, а други седем са с по-малко сериозни рани.

Свидетели, цитирани от холандското радио, заявиха, че мъж е започнал да стреля по купувачите с автоматично оръжие в търговски център в град Алпен аан ден Райн. Стрелбата довела до масова паника сред хората. Накрая стрелецът се самоубил с друго оръжие.

Тази информация беше потвърдена и от Еенхорн, който каза: Мъж с автоматично оръжие е открил стрелба срещу тълпата, в която е имало много семейства и деца, които пазарували. Бас Еенхорн допълни, че мъжът е действал сам, но не посочи как се казва. Според свидетели нападателят бил на около 20 години.

Хората в търговски център се опасявали, че стрелците може да са повече от един. Полицаите евакуирали сградата, когато пристигнали на мястото на събитието.

Стрелба е имало в търговския център Ридерхоф, причинявайки смъртта на няколко души, а други няколко са ранени, гласеше по-ранно съобщение на кметството. Първоначално холандската информационна агенция АНП съобщи за най-малко двама загинали.

crimebgtimes.blogspot.com

петък, 8 април 2011 г.

Пловдивски юрист се е наръгал с нож в гърдите и е починал на място

Пловдивски адвокат си направи харакири

08.04.2011

Ели Крумова

Пловдивски юрист се е наръгал с нож в гърдите и е починал на място. Мъжът не е оставил предсмъртно писмо, но въпреки това от полицията смятат, че е самоубийство. Причината за тази категоричност е, че адвокатът е бил заключен в кантората си на ул. „Брезовска” 30, а ключът стоял превъртян отвътре.

Причините за фаталното решение на юриста по граждански дела и търговско право Валери Зотев все още не са ясни, обясниха криминалисти от Пловдив. Те получили сигнал, че адвокатът не се е прибрал през нощта, и вчера по обяд отишли на място в офиса му да проверят дали е добре.

Когато полицаите отворили офиса, открили окървавеното и безжизнено тяло на Зотев. Оказало се, че той се е самоубил часове по-рано. Точният час на самоубийството ще бъде установен при аутопсия днес, уточниха от полицията.

Юристът е избрал хладно оръжие, за да сложи край на живота си. Наръгал се е веднъж в областта на гърдите, но ударът е бил фатален. Заради цялостната обстановка в кантората и заключената врата от полицията са убедени, че става въпрос за самоубийство.

Близки и познати на 42-годишния Валери Зотев обаче смятат, че той не би посегнал на живота си. Човекът бил изключително ведър, спокоен и уравновесен. Преди години се оженил в София, но после се развел. Голямата му дъщеря учи в чужбина. Когато се върнал в Пловдив, се оженил отново и му се родило второ дете. Имал стабилен брак и нямал финансови проблеми, разказаха негови приятели. Според тях Валери никога не би се самоубил.

вмо / crimebgtimes.blogspot.com

четвъртък, 7 април 2011 г.

Хванаха полицай да краде кабели

Хванаха полицай да краде кабели - Вестник Конкурент

Полицай от РПУ към АЕЦ „Козлодуй” бил заловен с крадени кабели в хайрединското село Михайлово, съобщиха от МВР. Около 22.50 часа във вторник в полицейския участък в Хайредин бил получен сигнал, че се извършва кражба на телефонен кабел между селата Манастирище и Бързина. Екип униформени веднага се отправил към мястото, но не заварили там никого. Забелязали обаче два изкопа и улики за незаконно деяние. При последвалия обход на района на улица „Георги Димитров” в Михайлово те забелязали съмнителен джип „Опел Фронтера”, а до него бил и шофьорът – 43 годишния Красимир Барашки. Оказало се, че той е служител на РПУ към „АЕЦ Козлодуй”. Това обаче не спряло униформените да проверят колата, в чийто багажник намерили две парчета телефонен кабел с обща дължина 36.4 м. Барашки обяснил, че не е крал кабелите, а само ги взел от изкопа между Манастирище и Бързина. В купето на автомобила обаче колегите му открили и ножовка.
Според отлично осведомен източник Красимир Барашки е задържан за 24 часа и по всяка вероятност ще му бъде наложено дисциплинарно наказание. Има улики, че той не е действал сам, работи се по установяване на евентуални съучастници. Началникът на РПУ „АЕЦ Козлодуй” Пламен Игнатов /на снимката/ уточни, че Барашки има 19-годишен стаж в системата на МВР.

http://www.konkurent.bg / crimebgtimes.blogspot.com

Пияна жена удари с колата си Руски паметник в София

Пияна жена блъсна Руски паметник

bTV

07.04.2011

Пияна жена удари с колата си Руски паметник в София. Катастрофата станала малко след полунощ. Дрегерът отчел 2.01 промила алкохол в кръвта на 39-годишната шофьорка. Жената шофирала с близо 90 км/ч от улица "Опълченска" към кръговото на Руски паметник, когато излетяла от пътя и се ударила в него. Опитала се да избяга, но била задържана от пристигналия полицейски автопатрул. Проверката с дрегер е установила голямо количество алкохол в кръвта й, а по думите на очевидци на инцидента не е имало причина за катастрофата.

вмо / crimebgtimes.blogspot.com

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket