сряда, 28 септември 2011 г.

25-годишна “жрица на любовта” затрила клиента си, който я наел да се позабаблява

Проститутка заколила бивш затворник

Убийцата е арестувана

28 септември 2011

София, България

25-годишна “жрица на любовта” затрила клиента си, който я наел да се позабаблява. На 29 август открили трупа на Т.В в Сливница. В продължение на месец софийски криминалисти издирвали убиеца.
Жертвата била прободена в гърдите с остър предмет, а при претърсване на околността е намерен окървавен нож, с който най-вероятно било извършено престъплението.

От МВР поясниха, че Т.В. излязъл от затвора преди година, където излежал 25-годишна присъда за грабеж и убийство. При проверките е отпаднала версията за отмъщение от страна на близки на убития.
Междувременно полицаите установили, че мъжът поддържал връзки с няколко проституиращи жени, които пребивавали на централна гара.

Свидетели посочиха, че в деня преди убийството, Т.В. бил забелязан в района на гарата, където наел проститутка. Установено е и че след датата на убийството една от проституиращите жени С.Б. (25 г.), изчезнала мистериозно. Според данните на полицията тя е криминално проявена, наркоманка.
Вчера жената е задържана в с. Краводер, Врачанско, където пребивавал баща й без адресна регистрация. Тя е доведена в полицията в Сливница.

Пред разследващите тя признала извършеното престъпление. По думите й тя се запознала с мъжа на гарата на 28 август и се уговорили да отиде в дома му, за да се „забавляват", срещу което щяла да получи 50 лева. Мъжът обаче не устоял на обещанието си и я карал да прави неща, против волята й. Двамата се скарали, агресивният мъж си взел вече дадените пари, започнал да я заплашва и дърпа за косата. Изплашената С.Б. грабнала оставения на масата нож и при самозащита го пробола в гърдите, след което избягала.

иаб / crimebgtimes.blogspot.com

Арестуван е 63-годишен мъж - Стоян Стоянов-Златния ,склонявал ученички към проституция


Сгащиха Златния, склонявал ученички към проституция

Стоян Стоянов се представял за моден агент, сред жертвите му има 13-годишни момичета

28 септември 2011

София, България

Арестуван е 63-годишен мъж, склонявал ученички към проституция.
Става въпрос за Стоян Стоянов-Златния, информира Нова тв. Той се представял пред момичетата като човек, който журира в конкурси за красота и модни състезания, но истината била, че той няма нищо общо с модните среди, а склонявал към проституция.

За Златния се разбрало от родителите на едно от потърпевшите момичета и от 17-годишна тийнейджърка, която попаднала в схемата на мъжа. Девойката се е съблазнила от сумите, които Стоян предлагал за секс с него - между 50-100 и 500 лв.

Сред жертвите на Златния имало и 13-годишни тийнейджърки. Той примамвал момичетата, като им обещавал пари за дрехи, за прически. Мъжът обещавал на ученичките, че ще ги направи модели. Той се представял за моден агент и раздавал визитки, че е управител на модна агенция. Той казвал на момичето - звънни ми да идем да пийнем по кафенце или да хапнем. В последствие кафето прераствало в предложение за секс срещу пари.

Схемата действала по метода една приятелка казва за услугите му на друга. В замяна момичето, довело своя дружка да се запознае с него, получавала по 50 лв.

иаб / crimebgtimes.blogspot.com

17-годишен българин - Станислав Николаев Косев втрещи полицията в американския град Атланта,хвърчи без книжка с 200 км/ч

Наш джигит подлуди Атланта

17-годишният шофьор хвърчи без книжка с 200 км/ч, получи 21 обвинения

17-годишен българин втрещи полицията в американския град Атланта, след като фуча без шофьорска книжка по улиците на града с близо 200 км в час в опит да избяга от служителите на реда, съобщиха местни медии. Белият "Форд Мустанг" на нашенеца, идентифициран като Станислав Николаев Косев, бил спрян от полицейски патрул, тъй като отвътре се носела твърде силна музика. Първоначално тийнейджърът, който живее в Далас, признал, че няма шофьорска книжка, но впоследствие изненадващо натиснал газта и се опитал да се измъкне от полицаите. Във видеозапис от полицейския автомобил се вижда как младежът хвърчи с над 190 км в час в предградията на Атланта, провирайки се между автомобилите и навлизайки често в насрещното платно. Бялата спортна кола минала на сантиметри покрай местен жител, който се отървал като по чудо. В един момент шофьорът загубил контрол върху мощната машина, която прелетяла над канавката и се забила в къща. Станислав се опитал да избяга от катастрофиралия автомобил, но бил арестуван. Младежът показал българска шофьорска книжка, която вероятно е фалшива, тъй като той няма нужните години, за да притежава истинска.
Срещу него са повдигнати 21 обвинения за различни нарушения, включително три за углавни престъпления. В момента Косев е на свобода срещу 21 000 долара гаранция.

в ст / crimebgtimes.blogspot.com

вторник, 27 септември 2011 г.

Крими информационен бюлетин - 27.09.2011 г.

Информационен бюлетин

Пловдив. 47 души са задържани снощи за нарушаване на обществения ред по време на неразрешен протестен митинг, свързан със събитията в Катуница. Срещу 8 от тях са образувани бързи производства, на 9 са съставени актове по Указа за борба с дребното хулиганство. 14 непълнолетни младежи, участвали в протестите, са предадени на родителите си с протокол. На останалите са наложени различни административни наказания. Снощи около 19 часа в протестния митинг на площад „Съединение” участваха около 2000 души, сред тях и футболни фенове, събрани чрез призив по социалната мрежа в интернет. Половин час по–късно шествието се отправило към централния площад, съпровождано от полицейски кордон. Въпреки полицейското присъствие някои от протестиращите успели да хвърлят пиратки и бомбички, както и камъни по движещи се автомобили. Счупена била камерата на една от националните телевизии, потрошено било и предно обзорно стъкло на полицейски бус. Няма пострадали граждани и полицейски служители. Междувременно в пловдивската дирекция на МВР постъпили и лъжливи сигнали за напрежение в ромските махали, но проверките установила, че там обстановката е спокойна, проведени са разговори и с гражданите в тези кварталите. Днес превантивната работа в рисковите квартали за недопускане на ескалиране на напрежението там.
Столичанин е задържан в полицията за притежание на фалшиви евра и подправена лична карта. В събота около 18.00 часа в сектор „Противодействие на икономическата престъпност” бил получен сигнал, че той сее опитал да пробута в казино фалшива банкнота от 200 евро. При последвалата проверка сигналът бил потвърден – оказало се, че Р.Г. /24 г./ се легитимирал с подправена лична карта, носел в себе си и 19 неистински банкноти с номинал от 200 евро на обща стойност 3 800 евро. По случая е образувано досъдебно производство. След докладване на материалите в прокуратурата му е наложен арест в рамките на 72 часа.

Благоевград. Служители на регионалното звено на ГДБОП иззеха и унищожиха 728 кг марихуана при специализирана операция по противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества на територията на община Петрич. При извършена проверка в държавен горски фонд землище на с.Габрене полицаите открили нива със засадени 114 корена от наркотичното растение, с височина 2,5 м. Общото унищожено количество канабис възлиза на близо 730 кг. Предприети са мерки по установяване на лицата, стопанисвали нивата. По случая е образувано досъдебно производство.

В.Търново. Служители на областната дирекция задържаха обявен за общодържавно издирване. Тази сутрин, около 02,19 ч. на кръстовище в града те спрели за проверка л.а. „Пежо 206”, управляван от 27-годишен жител на Г. Оряховица. В колата пътувал и съгражданинът му С.Н. /29г./. Последвала справка за шофьора и спътника му, която показала, че С.Н. е обявен за издирване във връзка с водено срещу него досъдебно производство в РУП–В. Търново. Той е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Срещу водача е образувано бързо производство за притежание на наркотично вещество – при обиск в него е намерен и иззет около грам канабис.

София област. Полицаи от РУП – Своге задържаха 40-годишна криминално проявена, извършила само за един следобед шест кражби. Снощи, докато патрулирали в централната част на града, служителите на реда забелязали жена със съмнително поведение. В нея те открили две чужди лични карти, свидетелство за правоуправление и документ за платена гражданска отговорност на автомобил, но самата тя била без лична карта. След като криминалистите установили самоличността й - Б.П. /40 г./ от Варна, установили, че същия следобед била свалена от кондуктора на влака на гарата в Своге, тъй като се возела без билет. Минути по-късно дамата се впуснала в действие. Най-напред се вмъкнала в къща, чиято врата не била заключена. В една от стаите видяла оставено на шкаф мъжко портмоне, грабнала го и избягала, без да я усети собственикът, който през това време бил в дома си. За нейно съжаление в портмонето имало само документи. После гастрольорката отишла на пазара и се заговорила с жена, която носела тежки пазарски торби. Докато приказката вървяла Б.П. успяла незабелязано да бръкне в една от чантите и да открадне портмонето на непознатата с пари и документи. Влязла и в сувенирен магазин в центъра на града, където използвала заетостта на продавачката и отмъкнала портмонето й с 20 лева, дебитна и лична карта. При проведения разговор, варненката признала и за още четири свои кражби, извършени същия следобед по идентичен начин. Дамата набързо вземала парите от откраднатите портмонета и захвърляла ненужните й документи. Б.П. е задържана в рамките на 24 часа, продължава работата по документиране на престъпната й дейност.

Кърджали. Служители на областната дирекция издирват измамници, успели да измъкнат 1800 лв. от 70-годишна жена. Сумата била “заработена” по най-популярната схема – съобщение, че синът в семейството е причинил катастрофа, при която е загинало дете и спешно са необходими пари, за да отърве задържането. Разтревожената майка изобщо не се усъмнила в достоверността на разговора и около 15.30 часа предала парите пред жилището си на непознат за нея мъж. По случая е образувано досъдебно производство за измама. Полицията отново призовава гражданите да проявяват повече бдителност когато непознати им се обаждат по телефона и в никакъв случай да не избързват с изпълнението на предложените сделки.

Кюстендил. 38-годишен мъж от с. Рилци, извършил кражба от петролна база, е задържан вчера от служителите на реда. Той бил засечен докато шофирал лекия си автомобил „Пежо”. При проверката се оказало, че багажникът на колата му е пълна с електрически проводници и водопроводни части. Последвалите оперативни действия установили, че Ю.Т. е откраднал частите от петролна база в Кочериново. Той е задържан с полицейска заповед за 24 часа, по случая е образувано дознание в РУП Рила.

crimebgtimes.blogspot.com

четвъртък, 22 септември 2011 г.

Български трафикант на дрога,137 кг хероин - Живко Русев получи доживотна присъда в Иран

Хероин затри българин в Иран

Затвор доживот за шофьора Живко Русев, прокурорът искаше смърт

22 септември 2011

Табриз, Иран

137 кг хероин зачерниха живота на шофьора Живко Русев в Иран. Съдът в град Табриз е отвърдил доживотната присъда на българина, съобщи неговата дъщеря Биляна пред „Всеки ден". Русев бе арестуван в Иран преди 3 години, след като в камиона му били открити пакетите с дрога.
От задържането си до момента Русев твърди, че не е знаел, как дрогата се е оказала в камиона му. Суровото наказание беше прочетено на българина преди близо две години, а преди седмица бе обжалвано пред по-горната инстанция на иранския съд. Тогава прокурорът настоял за смъртно наказание.

Тамошните закони са изключително строги към трафикантите на дрога. Бесило грози всеки, хванат дори със 100 грама наркотик. Решението на съда в град Табриз за потвърждаване на доживотната присъда на българина ще бъде официално обявено идния понеделник.

Според източници на "Всеки ден" от външно министерство тежкото наказание не било окончателно. Имало възможност то да бъде обжалвано пред още една съдебна инстанция. Затова щяло да бъде направено необходимото по дипломатически и съдебен път, след като в България пристигне решението на иранските магистрати.

Имало възможност Русев да бъде преместен от затвора в Табриз в друг в столицата Техеран, която е на 1000 километра, а там е посолството ни, добавиха източниците от Външно. Така дипломатите по-често щели да му ходят на свиждане и да придвижат документацията по следващото обжалване на присъдата.

От Министерството на външните работи са категорични, че ще настояват за смекчаване на присъдата. Обмисляли се и варианти за прехвърляне на Русев в България, но в тази насока ситуацията била сложна, защото нямаме договор за правна помощ с Иран. Това означава, че към днешна дата всеки осъден там трябва да излежи присъдата си на място. Според дипломатите Живко Русев бил единственият българин в ирански затвор.

“Надявах се баща ми да бъде оправдан, защото съм убедена в неговата невинност. В многобройните ни разговори по телефона от затвора татко винаги е твърдял пред мен, че няма нищо общо с хероина, намерен в тира му. Още повече, че той е оставял камиона си на паркинг и е ходил да пазарува. Възможно е през това време хероинът да е сложен в него”, обясни Биляна Русева. Тя се надява всички обвинения срещу баща й да отпаднат и той да се прибере с чисто име в България.

Дъщерите Биляна и Даниела и досега не могат да намерят обяснение как точно баща им се оказал в епицентъра на наркоафера. Те се чували с него по телефона само за по няколко минути, защото правилата в затвора били такива. Татко им непрекъснато повтарял, че е невинен. Те му вярват безпрекословно, фактът, че преди да потегли за България пазарувал близо до паркинг, доказвал неговата невинност. И че някой е сложил пакетите в камиона му, без негово знание.

Имало и двама свидетели, които можели да потвърдят, че Живко не е бил през цялото време на паркинга - пазачът и продавачът от магазина. Цели две години иранските правосъдни власти не бяха успели да ги издирят. “Надявам се в понеделник, когато документите пристигнат, да разбера дали тези изключително важни свидетели са били намерени и разпитани", каза Биляна Русева.

Засега дъщерите не планират да пътуват до Иран. Те не са виждали баща си, откакто е в затвора. Твърдят, че са безсилни, че нямат полезен ход, освен да чакат окончателното решение на иранския съд и да подкрепят духа му.

Биляна и сестра й Даниела разчитат и се доверяват изяло на иранския адвокат на татко си Могадам Фар. Той е нает от нашето външно министерство веднага след ареста на Русев. Юристът е предпочетен пред много други заради солидната си професионална биография. Преди да стане адвокат, Могадам Фар дълги години е бил съдия в град Табриз и се слави като един от "Наркосараите" на Иран.

По думите на Биляна защитникът на баща й е убеден, че по време на разследването и в съдебния процес са били направени много пропуски, довели до едно от най-тежките наказания - доживот. Юристът щял да използва тези пробойни и при по-нататъшното развитие на съдебната сага на последната инстанция.

иаб / crimebgtimes.blogspot.com

Младоженец в затвора заради малолетна булка

Социалните настанили девойката в кризисен център

Младоженец в затвора заради малолетна булка

Съдът прие, че 14-годишното момиче е било изнасилено

Авторът

Ромските девойки често пристават на избраниците си, преди да навършат пълнолетие.

Диана Варникова

22.09.2011

Мургав младоженец от Пещера отива зад решетките за 3 години, след като местният районен съд го призна за виновен, че е изнасилил 14-годишна непълнолетна. Според 19-годишния Ганчо Спасов обаче ставало дума за неговата годеница, с която се взели по любов преди година. Родителите на младоженците направили пазарлъка, а кандидат-невестата сама му пристанала, искайки

да заживее с него под един покрив

И пред разследващите, и пред Темида девойката обяснила, че не е била насилвана, а напротив – сама е поканила Ганчо у дома си, двамата дори са имали връзка и на няколко пъти са живели заедно за по две седмици, тъй като се обичали. След като била насила разделена от жениха си и настанена в кризисен център, малолетната младоженка продължила да се среща и разговаря през прозореца на заведението с избраника на сърцето си. За да подкрепи племенницата си и да защити младото семейство, от чужбина от гурбет бе призована и леля й, която потвърди, че девойката доброволно отишла в дома на Ганчо и заживяла там като негова жена. Това са трайни ромски традиции за купуване на булка, потвърди родственицата и обясни, че майката и бащата на жениха дори не могли да платят исканата от сватовете сума, но въпреки това и двете фамилии благословили младите и им пожелали да живеят в сговор и мир и

да си народят куп наследници

Преди дни пазарджишките магистрати пък осъдиха на 10 месеца пробация друг мургав любовник – 16-годишния Борис Йорданов от Септември, който миналата есен откраднал 13-годишната си невеста Ж.М., както повелявала ромската традиция. И двете семейства не се противопоставили на младоженците, които вече се радвали на дъщеря и това още повече скрепило брака им. Заради загрижеността на главата на семейството, който припечелвал добри пари и издържал жена си и детето си, за което потвърдили и социалните работници от „Закрила на детето”, Борис се размина с ефективно наказание и бе осъден условно.

в мо / crimebgtimes.blogspot.com

сряда, 21 септември 2011 г.

Поредната хем сърби,хем боли - била изнасилена

Свалка в Интернет завърши с изнасилване

сряда, 21 септември 2011

Велико Търново

Изпечен изнасилвач, представял се за романтичен Дон Жуан в интернет, беше заловен от полицията. След светкавична акция на криминалисти от РУ в Горна Оряховица бе арестуван 44-годишният С.Д. от същия град.

Мъжът се запознал в нета с 50-годишна жена и започнал да я ухажва. След известно време, когато тя повярвала в любовта му, решили да си уговорят среща. На 20 септември около 21 ч. двамата се срещнали в Арбанаси, след това отишли на заведение, но вечерта завършила трагично.

След като постояли в арбанашката механа, мъжът извел новата си приятелка навън, метнал я в колата и я закарал в местността Манастира. Насред поляната до самата кола той я изнасилил, след което отпрашил с форда си.

Жената сама успяла да позвъни на свои роднини, но докато те успеят да пристигнат на мястото, тя се прибрала. След като описала преживяването си пред полицаите, те се задействали и за няколко часа открили и задържали фалшивия Ромео. Оказало се, че мъжът вече е съден за друго изнасилване, което сега също ще утежни новото му наказание. С.Д. е задържан в полицията и е привлечен като обвиняем.

Иван Иванов

асн / http://crimebgtimes.blogspot.com

вторник, 20 септември 2011 г.

Трима души бяха застреляни снощи, а един е в тежко състояние след семеен спор за имот в Ябланица

Тройно убийство в Ябланица

Трима души бяха застреляни снощи, а един е в тежко състояние след семеен спор за имот в Ябланица. Сред загиналите има и дете на 15 години.

Сигнал за извършеното тежко криминално престъпление в семейна вила в Ябланица е подаден към 22.15 часа снощи.

По първоначални данни спор за имот между 73-годишния Г.П. и семейството на сестра му, която е на 70 години, е довел до трагична развръзка, при която на място са загинали синът й на 51 години и 15-годишният й внук.

На мястото на престъплението е извършен оглед, предприети са оперативно-издирвателни действия за установяването и задържането на Г.П.

Подробности ще научите от видеото.

бнт / crimebgtimes.blogspot.com

четвъртък, 15 септември 2011 г.

Доберман разкъса 3-годишната Мирела пред очите на майка й

Прегриза й вратлето пред очите на майка й Милена

Доберман разкъса Мирела от ревност

Кучето побесняло, че 3-годишното дете си играе с улично коте

Доберман разкъса 3-годишната Мирела пред очите на майка й. Домашното куче изревнувало, че момиченцето си играе с улична котка. И се хвърлило срещу детето. Мелезът между доберман и "улична превъзходна" прегризало вратлето на Мирела, която издъхнала за минути - след разкъсана сънна артерия и обилна кръвозагуба.

"Оставете ни, преживяваме нечовешка мъка. Как да понесем загубата?", пита през сълзи дядото на Мирела, докато заключва портата пред чуждите хора, събрали се до къщата на ужасите в ромския кв. "Рудничар" в Перник. Зад вратата, събрани смълчани в двора на къщата, са се събрали близките на Мирела. Току-що са изпратили дрешки, за да бъде облечено малкото Миме за последния си път към дома. Дядото е съсипан, но в гласа му трепери нотка на ярост. Не към околните, а към близките, защото не са предотвратили драмата. Никой обаче не е и предполагал, че четириногият любимец ще се превърне в кръвожаден убиец и ще отнеме живота на дете. "Отиде си мъничето, а беше толкова сладко и умно. С какво това семейство е заслужила тази участ", рони сълзи и хлипа на улицата и съседката Иванка Кръстева. Жената първа се притекла на помощ след писъците на Мимето. Както и останалите комшии обаче, нищо не могла да стори, за да го спаси. Ужасната трагедия се разиграла малко преди 20 ч във вторник точно до портата на двора. Бабата тръгнала за работа и в къщата останали майката Милена и невръстната Мирела. Двете се заиграли карти на пътеката, а около тях както винаги се навъртало домашното им куче. Изневиделица се появила улична котка и Мимето я гушнало да я гали. После поискала вода и майка й влязла вътре, за да й донесе. След секунди чула силен писък. Изтичала навън и видяла кучето над детето, а около тях кръв. Жената закрещяла и се хвърлила да се бори с псето. Веднага притичали и дузина съседи. "Няколко мъже от близките къщи дори прескочиха оградата", разказва комшийката Иванка. "Хвърлиха се да освободят детето от пастта на звяра, но трима едва успяха да го откъснат от Мимето. Когато я вдигнаха, главичката й висеше, толкова жестоко бе разкъсана. Кучето продължаваше да напада и дори ухапа майката по хълбока", реди жената през сълзи спомените си от кошмара. И разказва, че един от съседите качил майката и дъщеричката в колата си и натиснал педала на газта към болницата. Детето обаче вече било в клинична смърт. Лекарите от Спешното отделение не могли да сторят нищо, за спасяване вече било късно.
"Момиченцето бе с разкъсано вратле.
Сънната артерия бе прекъсната и кръвта е изтекла много бързо", обясняват медиците в Перник. Екипът, който е приел хлапето, още не може да се отърси от спомена за Мирела. Специалисти с дългогодишен стаж споделят, че подобно нещо не са виждали.
Вчера, ден след трагедията, кварталът е притихнал от ужас и скръб. Всички съчувстват на семейството на Мирела за загубата. Мнозина обаче не си спестяват обвиненията към близките, че са позволявали на детето да играе с куче с подобна порода и нрав. Някои дори се нахъсват да изгонят своите дворни помияри, за да не попаднат в такава ситуация.
Съседи разказват, че семейството купило къщата в квартала преди около 5 г. Живеели заедно бабата Иванка, майката Милена, брат й, който е още ерген, и малкото Миме. Иванка работела, а Милена в момента била на трудовата борса. Кучето имали поне от година. Мирела постоянно си играела с него, дори го хранела от шепичките си. Според една от хипотезите именно котката е предизвикала ревност в кучето . "Лаеше по чужди хора, скачаше по оградата, когато някой минаваше по улицата", признават съседите. Нито един от тях обаче не е чул или видял псето да ръмжи срещу момиченцето.
Кучето убиец е умъртвено около час след трагедията. Дошлите на място полицаи го прибрали, а после го подложили на евтаназия.
Анна ГЕОРГИЕВА

в ст / CrimeBgTimes.Blogspot.Com

сряда, 14 септември 2011 г.

Непълнолетен изнасили 14 - годишно момиче

Непълнолетен изнасили 14 - годишно момиче

14 Септември 2011

Пловдив /КРОСС/ Сигнал за блудство с 14-годишно момиче е получен в РУП - Асеновград. 53-годишна асеновградчанка е съобщила, че съседът й С.А. /17 г./ бил извършил блудствени действия с непълнолетната й дъщеря в периода от 24.08. до 30.08. Тинейджърът, който е известен на полицията, е арестуван за 24 часа в районното управление. Материалите по случая са докладвани в Районна прокуратура - Асеновград.

crimebgtimes.blogspot.com

вторник, 13 септември 2011 г.

В САЩ тръгна дело за убийство на българката Лора Николова

В САЩ тръгна дело за убийство на българка

Обвиняемият Джошуа Дракър може да получи смъртна присъда

Снимка: Интернет

вторник, 13 септември 2011

Атланта

В Атланта започна делото срещу предполагаемия убиец на българската студентка Лора Николова. Тя и нейният приятел - американец, бяха намерени застреляни в дома им.

След повече от 7 години в ареста, 33-годишният Джошуа Дракър може да получи смъртно наказание за престъплението. В момента се избират 12-те съдебни заседатели, които ще вземат решението, съобщи бТВ

На 5 април 2004 г. полицията намери телата на 25-годишната Лора и нейния годеник - 40-годишния Дейвид Андрю Робъртсън, в къща в предградието на Атланта. Малко по-късно бяха арестувани двама души. В хода на разследването става ясно, че задържаните - Мелиса Макрейър и Джошуа Дракър, са извършили двойното убийство, докато опитвали да оберат къщата.

Бащата на Джошуа е виден свещеник в Атланта. Именно той издаде сина си на полицията. Неговите показания ще бъдат ключови в процеса.

За първи път след няколко дни семейството на Лора ще застане очи в очи в мъжа, отнел живота на дъщеря им. Присъдата се очаква до месец.

асн / Crime Bg Times

събота, 10 септември 2011 г.

30-годишен сводник - Зафер от Исперих и приятелят му Ахмед от село Яким Груево отвлече бащата - 56-годишния Лютфи Хасанов на две к.рвета

Бил го, защото не искали да проституират

Сводник отвлече баща на две жрици

СНИМКА: в мо

Дъщерите на Ахмед работели като проститутки в чужбина, но наскоро се отказали от занаята.

МОНИТОР

10.09.2011

30-годишен сводник от Разград отвлече бащата на две момичета, отказали да проституират. Екшънът станал в исперихското село Райнино. Зафер от Исперих и приятелят му Ахмед от село Яким Груево нахлули през нощта в дома на 56-годишния Лютфи Хасанов. Те напъхали уплашения човек в автомобила си с и отпрашили.

На шосето край съседното село Вазово двамата свалили похитения, набили го и го оставили сам в тъмната нощ. Потрошеният мъж лазил с часове на 4 крака, докато се прибере у дома на разсъмване. Тогава близките му алармирали полицията.

Зафер и Ахмед погнали Лютфи, за да му отмъстят заради дъщерите му. Двете жени работели като проститутки в чужбина. От известно време обаче те отказвали да излизат на лов за клиенти и приходите на сводниците пресъхнали. Зафер и Ахмед са криминално проявени, вече са осъждани и са били в затвора. Полицията разследва случая. Срещу двамата похитители е образувано досъдебно производство.

в мо / crimebgtimes.blogspot.com

петък, 9 септември 2011 г.

Гей двойката Владо Тотев и Бисер Борисов, които бяха арестувани заради възлагане на мокра поръчка, са планирали убийство на кредит

Жертвата започнала да заеква, когато и съобщили за заговора

Гей двойката платила убийство с кредит

Взели назаем 7 бона за капарото на килъра

КРУМ СТОЕВ

Докато Владо и Бисер уточнявали детайли около покушението, коментирали по мобилните телефони и любовните си приключения с различни мъже.

ЙОРДАН ЙОЧЕВ

09.09.2011

Гей двойката Владо Тотев и Бисер Борисов, които бяха арестувани заради възлагане на мокра поръчка, са планирали убийство на кредит. Двамата мъже взели заеми от 4 различни банки, един от които за 80 000 лева, и не можели да ги обслужват. Притиснати до стената, двамата решили да организират покушението на 42-годишния Явор Гаврилов. Мъжът имал 90 квадрата апартамент зад румънското посолство в София, оценен на 110 000 лв., който възнамерявали да присвоят, след като го убият. Заради липсата на пари обаче Владо и Бисер взели заем от 7000 лева, за да платят капаро на извършителя, съобщиха разследващи пред „Монитор”.

Сложната схема беше разплетена от столични полицаи от СДВР на 3 септември, когато била платена първата част от парите за мократа поръчка. Веднага след това били арестувани всички по веригата. Бисер бил изненадан точно преди да влезе в столичен магазин Т-маркет. По същото време барети нахлули в луксозната квартира в кв. „Иван Вазов”, където живеел Тотев с мъжката си половинка. Докато му претърсвали апартамента, русенските им колеги сложили белезниците на криминално проявения Камен Колев с прякор Меча, който приел да извърши убийството. Криминалистите от дунавския град веднага били готови да действат, като получили сигнал от софийските си колеги, защото познавали отлично Колев.

Останалите двама ангажирани около организацията на убийството били посредникът Юлиан Николов и куриерът Пламен, който занесъл парите до Русе.

„Двамата поръчители се бяха обърнали към посредник, който имаше известни контакти в криминалните среди,

неговата задача беше да намери килър

обясниха разследващите. Според запознати Юлиан бил фитнес маниак със солидна физика. Преди да стигне до неговите услуги, гей двойката сама се опитала да си намери човек за убийството. Трима казали „да” на предложението, но двама поискали 30 000 лева, а един обявил цена от 20 бона, което отказало Бисер и Владо. Хомосексуалистите планирали спешно да ликвидират Явор, защото вече имали няколко купувачи за апартамента му.

Жилището било прехвърлено по най-елементарния начин чрез използване на фалшиво генерално пълномощно, издадено на името на Владо, след което имотът си сменил собственика. Предстои проверка на нотариуса, за да се установи дали и той е

взел пари за изповядването на сделката

Поръчителите се познавали с него от трети човек. Той чул, че Явор е закъсал с пари и иска да си ипотекира жилището, а Владо се представил за човек с контакти в определена банка, от която може да му издейства по-добри условия. Паралелно с разговорите по телефона, при които двамата поръчители уточнявали детайли от плана, Бисер и Владо си говорели за любовните си приключения с различни партньори.

След като плановете им били осуетени, полицаите отишли при потенциалната мишена, за да й съобщят за готвения план.

„О, боже. Вие сериозно ли ми говорите.

И кога трябваше да бъда убит

шокирал се Гаврилов. Разследващите му обяснили, че по план вчера (на трети септември – б.а.) е трябвало да бъде похитен, затова през последните 3 месеца е бил с полицейска охрана, без да знае. Мъжът пребледнял от ужас, започнал да заеква и да трепери.

„Момчета, цял живот не мога да ви се отплатя”, казал Явор пред полицаите и им благодарил над 15 пъти.
.
Сменили ключалката за жилището на Явор
Докато Явор е бил на морето, за да работи, ключалката за апартамента му е била сменена. Гаврилов оставил ключовете за жилището на свои приятел, за да го наглежда и да го използва като склад, докато той не си е в София. Като се върнал през май, установил, че не може да си влезе. Предполага се, че именно тогава Владо или изпратен от него човек е сменил ключалката.

Докато траело разследването, криминалистите имали няколко критични момента. Единият бил дни преди арестите, когато полицаите останали с впечатлението, че убийството ще бъде извършено по-рано, и се наложило екип да стигне до 3 минути до жилището, за да спаси Явор от евентуалното покушение.

в мо / crimebgtimes.blogspot.com

сряда, 7 септември 2011 г.

4-годишното момченце от Кърджалийско пострада при хирургическо обрязване

Родителите на осакатено дете искат 280 бона от докторите

4-годишното момченце от
Кърджалийско пострада при хирургическо обрязване

сряда, 07 септември 2011

София

Родителите на 4-годишното момченце, чийто полов орган беше изгорен по време на медицинско обрязване, поискаха над 280 000 лева обезщетение от болницата в Кърджали и от лекаря, извършил сюнета.

Родителите твърдят, че заради несполучливата операция детето им не може да уринира нормално и не посещава детска градина. Искът на родителите е срещу болничното заведение и срещу уролога д-р Чанко Митрев.

Предявените от родителите на детето искове са за неимуществени вреди за 280 000 лв. и имуществени – в размер на 2 210 лева. Семейството твърди, че детето им било прието в болницата в Кърджали, където половият му член е бил изгорен с електрически ток.

Това наложило спешно транспортиране на момченцето в секция по изгаряния и пластична хирургия в института „Пирогов" в София.

„Случаят е от април 2010 година”, съобщи урологът д-р Чанко Митрев от болницата в Кърджали. Той не отрече, че e приел малкия пациент и е извършил манипулацията. „Няма нищо криминално и нищо покрито.

Случаят е минал през медицинска комисия, през следствие, през прокуратура, през всички инстанции. Има присъда. Няма място за сензация”, бе краткият отговор на лекаря.

„Това безспорно е медицинска грешка, извършена по време на рутинна операция отпреди близо година и половина. Никой не е застрахован от подобно нещо, даже и лекар с голяма практика. Но съдът се е произнесъл и ние приемаме решението”, заяви изпълнителният директор на кърджалийската болница д-р Тодор Черкезов.

Според него в болницата не са дали гласност по случая, единствено защото са се водили следствени действия. "Всичко е изяснено в хода на проверката и на д-р Митрев е наложено административно наказание. Той вече не е началник на урологично отделение”, каза още д-р Тодор Черкезов.

Окръжният съд е прекратил производството, защото законът повелявал самият пострадал да заведе подобно дело. Родителите имали намерение да обжалват пред Апелативния съд. Тяхното обяснение е, че не може малолетният им син да заведе дело.

По думите на медика д-р Чанков родителите имат право да обжалват и нека органите да се произнесат по случая. Потърпевшото семейство е от кърджалийско село. Майката е безработна, бащата работи в строителството, имат и други деца.

„Не желаем случаят да се коментира повече. Живеем в малко населено място, където всички хора се познават и не искаме да се шуми. Ако сме искали да дадем гласност, щяхме да направим това още миналата година”, сподели пред репортер на агенция Стандарт Нюз майката на момченцето.

Родителите на детето се опасяват, че ако случаят се раздуха, всичко ще бъде за сметка на детето. Майката изрази опасение, че публичността може да има негативно въздействие върху сина им. Тя смята, че медийният шум ще рефлектира сериозно върху психиката му когато порасне.

„Знаете, тръгват приказки, слухове. Не искаме синът ни да расте и с тази травма”, каза майка и помоли да не безпокоят семейството им повече.

Какви ще бъдат следващите им стъпки, родителите ще решат, след като се консултират с адвоката си.

Ирина Ангелова

асн / crimebgtimes.blogspot.com

вторник, 6 септември 2011 г.

Двама пловдивчани са заподозрени в изнасилване на 17-годишно момиче

Двама пловдивчани са заподозрени в изнасилване на 17-годишно момиче

06 септември 2011

Пловдив. Двама пловдивчани са заподозрени в изнасилване на 17-годишно момиче, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пловдив. Вчера в Първо РУП е бил получен сигнал от А.Д. на 17 години, че двама непознати мъже са я изнасилили в апартамент в Пловдив. Тинейджърката обяснила на полицаите, че около 20.00 часа в неделя била в интернет-зала на ул. „Гавраил Кръстевич”. Оттам била завлечена насила от двама посетители, които я качили в паркиран отпред лек автомобил „Опел” и завързали очите й. После мъжете откарали девойката в апартамент, където я принудили да прави секс с тях. На другата сутрин, около 3,30 часа, насилниците отново поставили превръзка на очите на момичето и го отвели с колата близо до дома му. При извършените издирвателни мероприятия са били заловени извършителите – А.Г. на 35 години и Д.Д. на 33 години, известни на полицията. Те са задържани за 24 часа в ареста на районното управление. Работата по случая продължава.

иаф / CrimeBgTimes.Blogspot.Com

17-годишен българин - Цветомир Петрушев беше прегазен от автомобил и едва не загина в американския град Атланта

Неизвестен блъсна 17-годишен българин в Атланта и избяга

06 септември 2011

Атланта, САЩ /КРОСС/ 17-годишен българин беше прегазен от автомобил и едва не загина в американския град Атланта. Неизвестният засега шофьор избягал от местопрестъплението, съобщава myfoxatlanta.com.

Сънародникът ни се казва Цветомир Петрушев и е четирикратен шампион по борба на щата Джорджия.
В момента той е в кома, а лекарите от местната болница се борят за живота му.

В неделя сутринта момчето напуснало дома на своята приятелка, Габриела, след възникнал спор между двамата. Според момичето, инцидентът е станал около две минути след това.

Лекарите са оптимисти, Цветомир ще оживее благодарение на страхотната си физическа форма. Налага се обаче от част от черепа му да бъде премахната, за да се облекчи мозъкът от високото кръвно налягане.
Пред медията баща му пък разказал, че синът му се събудил за няколко минути и дори стиснал ръката му.

http://crimebgtimes.blogspot.com

Намериха убит 11-годишния Присиян

Намериха убит 11-годишния Присиян

Детето с рани по врата и по тялото

6 септември 2011

Шумен, България

11-годишният Присиян Ивов Иванов от Шумен е бил намерен убит късно снощи, съобщиха от ОД на МВР-Шумен. Детето има наранявания по врата и по тялото.
Трупът на момчето е намерен в сградата на недовършения Търговски дом, който се намира между ул. „Цар Освободител" и ул. „Казанджийска", в близост до къща-музей „Панчо Владигеров" в града.

Има заподозрян за убийството на 11-годишното дете, който е задържан.

Сигналът за изчезналото дете бе подаден на 5 септември в 0,12 часа на телефон 112 от майка му, след като синът й не се прибрал вкъщи след игра.

иаб / crimebgtimes.blogspot.com

събота, 3 септември 2011 г.

Избягал затворник - 27-годишният Венцислав Василев с прякор Парадей изнасили студентка

Избягал затворник изнасили студентка

03.09.2011

Избягал затворник, изнасилил студентка брутално в средата на август, е бил заловен от полицията в четвъртък. Извършителят на тежкото престъпление е 27-годишният Венцислав Василев с прякор Парадей. Той изтърпявал наказание лишаване от свобода за изнасилвания и грабежи в общежитието от открит тип в Самораново, съобщи вчера шефът на затвора Борислав Забеков.

Василев нападнал жената около 1,30 след полунощ, като преди това избягал от болницата в града, където се лекувал от пневмония. Веднага след изнасилването мъжът се прибрал в здравното заведение.

„Въпросът е как се е стигнало до бягството, защото все пак там има охрана“, коментира още директорът на затвора Борислав Забеков.

Преди два дни от затвора в Бобов дол е подаден сигнал за затворника Венцислав-Парадей, че е избягал и от общежитието в Самораново. Часове след престъплението полицаи задържали извършителя в заведение в кв. “Какваклия” в Дупница. Най-вероятно Венцислав се е изплашил от извършеното и е решил да избяга и от общежитието, уточни Борислав Забеков. По негови думи там затворниците се охраняват от двама полицаи, а лишените от свобода ги преместват там едва след като докажат, че имат добро поведение. 27-годишния Венцислав е от ромски произход и е от Дупница.

в мо / crimebgtimes.blogspot.com

четвъртък, 1 септември 2011 г.

Хасковлия насече съсед със самурайски меч

Хасковлия насече съсед със самурайски меч

четвъртък, 01 септември 2011

22-годишен младеж нападна с нож и самурайски меч свой съсед в Хасково. Жертвата е в болница, с наранявания, но без опасност за живота, съобщи Фокус.

В около 20,30 часа в сряда, в парк на хасковския булевард “Илинден”, възникнал конфликт между младежи на 22 години и 29 години.

Кавгата прераснала във физическа саморазправа, при която по-младият извадил нож и сувенирен самурайски меч, с които нанесъл порезни рани на съседа си в областта на носа и гърба.

Извършителят е задържан за 24 часа, а на пострадалия е оказана медицинска помощ. Оставен е за наблюдение в МБАЛ-Хасково без опасност за живота.

До този момент и двамата отказват да съобщят причините за възникналия конфликт.

асн / crimebgtimes.blogspot.com

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket