понеделник, 31 октомври 2011 г.

Крими информационен бюлетин - 31.10.2011 г.

Информационен бюлетин

Перник. Ловна пушка и патронташ са иззети от жител на пернишкото с. Люлин. Съставен му е акт за административно нарушение, като глобата е от 500 до 2000 лв. Днес, при проверка на изборната секция в с. Люлин, служители от ОДМВР – Перник забелязали мъж, който вървял с пушка през рамо по улицата. Ловджията - 71-годишният Е.М. бил напълно оборудван – с пушка, патронташ, камуфлажни дрехи и нож. Въпреки забраната за лов в изборния ден, както и забраната за носене на ловно оръжие на обществено място, Е.М. решил да разнообрази деня си с острел на диво животно. Законно притежаваното оръжие марка „ИЖ – 27” и патронташът са иззети. На 71-годишният мъж е съставен и акт за административно нарушение съгласно Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000лв.
Пиян шофьор на автобус е установен в Трън. Полицаите проверили превозното средство марка „Ивеко” и водача - 48-годишния Д.С. от Перник, който трябвало да пътува с организирана екскурзия за деца от Трън до Рилски манастир. При изпробването на 48-годишния мъж с техническо средство за алкохол, били отчетени 0,57 промила. Взета му е кръвна проба и му е съставен акт за административно нарушение по Закона за движение по пътищата. Незабавно е сигнализиран управителят на частната фирма и е изпратен резервен водач, който седнал зад волана на автобуса. Служителите от Областна дирекция на МВР–Перник проверяват всички автобуси и шофьорите, осъществяващи превоз на деца в региона и по различни дестинации към страната и чужбина. Това е третият санкциониран шофьор от началото на годината до момента.

Монтана. Вечерта на 28 октомври, към 19,35 часа, от тел. 112 е получен сигнал за възникнало сбиване непосредствено пред ж.п. гарата в крайдунавския град. Незабавно е изпратен автопатрул на РУП-Лом, който е открил на мястото 39-годишния П.Б. от Лом и лекия му автомобил «Хюндай Санта Фе». Колата била с видими повреди по стъклата. Мъжът заявил, че бил нападнат от непознати, които му нанесли побой и с дървени бухалки изпочупили стъклата на автомобила му. Мъжът е транспортиран незабавно в болницата в Лом. Прегледът не е показал фрактури, нито вътрешни наранявания. Според лекарския екип не са нанесени телесни повреди на пациента. По негово настояване той е преместен в Ортопедично отделение, откъдето самоволно е напуснал на следващия ден. Самият той не е имал здравна осигуровка. В РУП - Лом са придприети процесуално-следствени действия за изясняване на случая. Образувано е досъдебно производство по чл. 216 – за унощижаване и повреждане на чуждо имущество.

Кърджали. Изгубил се в гората 87-годишен от село Горна крепост, е бил открит при организирана акция на полицаи със служебно куче от РУП-Кърджали, служители на областното управление “Пожарна безопасност и защита на населението” и местни хора. В петък към 22,30 часа в полицията е получен сигнал, че възрастният човек не се е прибрал в дома си, след като излязъл да събира дърва. Незабавно сформираният екип от полицаи, пожарникари и местни хора започнал издирването. Хората безуспешно обикаляли местността докъм 3 часа през нощта, когато временно прекратили издирването. На разсъмване търсенето продължило и човекът бил открит около 12 часа в събота жив и без сериозни травми. Той разказал, че когато тръгнал да се прибира към дома си, се подхлъзнал и паднал от около 5 метра височина във вода. Успял да се измъкне, но се объркал в местността и не успял да намери пътя към дома си. При падането получил охлузни рани по лицето и крайниците. Транспортиран е до болницата в Кърджали.
Четирима са задържани за кражба на 10 метални пръта от пешеходния мост, който свързва пазара с ж.к.”Възрожденци” в Кърджали. И.О./19г./, Р.А./28г./, Т.Т./35г./, Ю.Ф./26г./ и 17-годишен разбили част от съоръжението и измъкнали арматура от него. Автопатрул на РУП-Кърджали забелязал бригадата и извършил проверка. Извършителите на кражбата били заловени, докато укривали нарязаните метални пръти, за да се върнат по-късно за превозването им. Откраднатите вещи са иззети и са на съхранение в РУП-Кърджали. Образувано е досъдебно производство.

Шумен. Спор за пари довел до семеен скандал и схватка между двама мъже. Към 18 часа вчера в РУП - Велики Преслав е съобщено за доведен в болницата пациент /59г./ от с.Имренчево. Мъжът бил с порезни рани – две по гърба и една на ръката. Оказана му е медицинска помощ, но отказал да бъде настанен за лечение. Полицаите бързо изяснили, че нараняванията му са причинени при семейна разправия. Разбрало се, че по-рано през деня в дома в с.Имренчево дошли 38-годишна жена и 40-годишен мъж от с.Мостич, които живеят заедно. Те поискали да вземат дебитната карта на съпругата на 59-годишния, която е и майка на посетителката от близкото с.Мостич. Стопанинът на къщата отказал да им даде картата, заформил се скандал, а после и схватка, при която са причинени нараняванията. Със заповед на основание чл.63, ал.1, т.1 от ЗМВР за срок от 24 часа Б.М. от с.Мостич. е задържан. Образувано е досъдебно производство по чл.129 от НК. Работата по изясняване на случая продължава.

Благоевград. Полицаи задържаха двама мъже, нападнали собственик на търговски обект в Сандански. Към 20 часа на 28 октомври, в РУП- Сандански е получен сигнал за побой - двама мъже нападнали собственик на баничарница в града. Незабавно на място е изпратен полицейски автопатрул. Служителите установили в баничарницата на Г.Л. двама мъже, които вече били започнали саморазправата с него. Боят е прекратен, при инцидента няма пострадали. Установена е самоличността на двамата нападатели. В РУП с полицейска заповед за 24 часа са задържани С.Б./47г./ от с. Долна Рибница и А.Г./36г./ от с.Лебница. По първоначални данни мотивът за разправията е неизплатен дълг. Работата по случая продължава.

Стара Загора. Специализирана полицейска операция за противодействие на кражбите на медни проводници от електропроводната мрежа е проведена на 28 октомври. На територията, обслужвана от Второ Районно управление «Полиция», на ул. «Прасковата градина» са задържани 33-годишният П.П., брат му – М.П./32 г./, 32 годишният А.М., Р.Д./28г./и С.Т./35г./, всички от с. Градец, община Котел. Групата се придвижвала с два автомобила - Сеат «Толедо» /старозагорска регистрация/ и Фолксваген «Пасат» /сливенска регистрация/, в които са открити клещи /резачки/, ползвани за извършването на престъпленията. Петимата са привлечени в качеството на обвиняеми и разпитани пред съдия, като им е наложена мярка «задържане под стража» за срок до 72 часа.

Плевен. Домови крадци са задържани от служители на полицията в Белене. След претърсване в домовете на 47-годишен и 25-годишен в с.Татари е установено, че между 10 и 15 октомври мъжете влезли с взлом в частна къща в селото, за да крадат. След като разбили три секретни патрона на входни врати, със сила и с помощта на инструменти те откраднали каквото намерили - телевизор, климатик, газови бутилки и др. вещи. След домовата атака извършителите си разпределили задигнатото. Полицаите са ги открили в домовете им и ги иззели като веществени доказателства. Мъжете са разпитани пред съдия и са направили пълни самопризнания. Работа по случая продължава разследващ полицай.

Силистра. Непълнолетен е заловен да шофира без книжка и след употреба на алкохол. Вчера около 19.20 часа в с.Посев полицейски служители спрели за проверка мотоциклет, управляван от 17-годишно момче. Оказало се, че освен неправоспособен, младежът е и в нетрезво състояние. С дрегер била отчетена алкохолна проба 1.54 промила. Мотоциклетът пък бил оборудван с регистрационни табели, издадени за друго МПС. Момчето е приведено в помещението за задържане на непълнолетни, по случая е образувано досъдебно производство.

crimebgtimes.blogspot.com

неделя, 30 октомври 2011 г.

Крими информационен бюлетин - 28.10.2011 г.

Информационен бюлетин

Плевен. След прецизна оперативна работа разследващи полицаи и криминалисти от Червен бряг и ОДМВР – Плевен разкриха извършителите на тежко престъпление. В 6:20 часа на 19 май в полицията дошъл 36-годишен собственик на златарско ателие. Той разказал как минути по-рано двама маскирани го причакали и нападнали на партерния етаж на входа му. Единият пръснал спрей в очите му, а вторият му нанесъл удар с тръба по ръката и главата. Нападателите отнели малко куфарче със златни накити с общо тегло около 1 килограм, сумата от 300 - 400 лева, около 30 грама златни заготовки и лични документи, след което избягали. З6-годишният произвел по посока на оттеглящите се грабители 11 изстрела със законно притежавания си пистолет "Глог 19", калибър 9/19. В хода на оперативно-издирвателната работа са установени извършителите - 27-годишен от с.Ясен и 24-годишен от Плевен, и двамата – криминално проявени. Намерени са маските, с които действали. ДНК-профилът потвърдил самоличността на грабителите. Мъжете направили самопризнания. Първоначално двамата са задържани за 24 часа, после са приведени в следствения арест в Плевен. Към момента със съдебно решение мярката им за неотклонение е променена в "домашен арест". По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 198 от НК. Полицейските действия са под непосредственото ръководство на Окръжната прокуратура.
На 27 октомври криминалисти и техните колеги от «Охранителна полиция» при РУП-Червен бряг провели операция по линия на престъпленията против собствеността. След постъпили сигнали за кражби полицаите предприели оперативни действия и претърсване в частни имоти, обитавани от криминално проявени. В дома на 21-годишен в Червен бряг, с регистрации за кражби, са намерени крадени вещи. Сред тях - преносим компютър, усилвател за лек автомобил и авторадио СД. На друго място - кравеферма между с.Горник и Червен бряг, обитавана от 24-годишен, са намерени музикална уредба и преработен газов пистолет. Инкриминирани вещи са открити и къщата на 22-годишен в с. Сухаче. Намереното от полицаите е обект на предварителни проверки по две досъдебни производства, образувани в Червен бряг. Работата продължава.

СДВР. Двама маскирани, нападнали и ограбили възрастна столичанка, били заловени след светкавични действия на служители от Второ районно управление. Старите познайници на полицията И.С. /33 г./ и С.Г. /26 г./ са задържани за 24 часа. Вчера следобед на тел. 112 бил получен сигнал за нападната жена в апартамент в ж.к. „Надежда”. На място незабавно били изпратени автопатрул, криминалисти и дежурна оперативна група. Полицейските служители установили, че около 16 часа на входната врата на жилището на 80-годишната М.Т. се позвънило и тя отворила. Възрастната жена била повалена от непознат мъж, който похлупил главата й с дреха, започнал да я бие, души и й нанесъл удари с нож по шията. Жената оказала яростна съпротива и успяла да нарани грабителя по ръката. По време на побоя нападателят успял да пребърка джобовете на жената и да отнеме мобилния й телефон. Докато жертвата лежала безпомощна на пода, забелязала, че грабителят има и съучастник. Потърпевшата била транспортирана в „Пирогов” с комоцио, фрактура на носа и порезни рани по гърлото. Криминалисти и патрулиращи полицаи блокирали района и не след дълго на ул. „Дравски бой” в кафене забелязали двама съмнителни мъже. При последвалата проверка станало ясно, че това са криминално проявените столичани И.С. /33 г./ и С.Г. /26 г./. По ръцете си вторият имал следи от наранявания, което насочило полицаите, че това може да са нападателите. По време на задържането двамата мъже се опитали да окажат съпротива. Доведени са в полицията за изясняване на случая. При претърсване на жилището на И.С. в ж.к. „Надежда” от кухненски шкаф бил иззет мобилният телефон, обект на грабежа, а от гардероб в антрето - черна вълнена шапка с прорези за очите. И двамата задържани са стари познайници на полицията – И.С. – за кражби, хулиганство, палеж и шофиране в нетрезво състояние, а аверът му – за кражби, грабежи, изнасилване и закана за убийство. По случая се води досъдебно производство в местното районно управление. Разследващият екип продължава работата по случая.
Криминалисти от група „Кражби” в столичната дирекция и техни колеги от Девето районно управление спипаха двама стари познайници на полицията – единия известен за кражби, а другия – за наркоразпространение. Служителите на реда издирвали от дълго време известния за кражби Д.Н. - Драго наркомана /42 г./, за който имали информация, че в началото на октомври разбил автомобил пред жилищен блок в трети микрорайон на ж.к. „Люлин” и отмъкнал панела на радиокасетофон. Тогава две жени станали свидетелки на случващото се и се опитали да го заловят, но той успял да избяга през един от входовете на блока. Междувременно станало ясно, че мъжът, заедно със сина си К.Н /20 г./, известен за грабежи и осъждан, пребивава в къща в кв. „Смърдата”, ул. „Фортов път” – Западен парк. Преди два дни полицаите атакували адреса и спипали Д.Н. и сина му. През това време в жилището дошъл друг стар познайник на полицията - Е.Щ. – Емо Косата”, /25 г./ от ж.к. „Люлин, който снабдявал бащата и сина с наркотици. При обиск на автомобила „Опел Корса”, с който се придвижвал, служителите на реда иззели полиетиленово топче с близо пет грама хероин и електронна везна.
Д.Н. и Е.Щ. били задържани в местното районно управление за 72 часа. Пред служителите на реда Д.Н. отказал да признае за извършената кражба, но бил разпознат от свидетели на престъплението. Разследващият екип продължава работата за установяване на съпричастността му към други кражби, извършени в района. Е.Щ., известен за разпространение на наркотици, бил привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 354 А от НК.
Крадла на 11 златни монети с общо тегло 153 грама била задържана в Четвърто районно управление. На 23 октомври в полицията дошла столичанка, която съобщила, че от апартамента на починалата й майка на ул. „Свиленица” липсват златните монети. С помощта на близък на жалбоподателката, служителите на реда заловили авторката на деянието – известната за измами и осъждана М.В. /54 г./. В хода на разследването станало ясно, че измамницата, наета като болногледачка, претарашила необезпокоявана жилището и откраднала монетите, които успяла да пласира в заложна къща на Женски пазар за 3000 лева. Крадлата била задържана в местното районно управление с полицейска мярка за 24 часа, а материалите – докладвани в Софийска градска прокуратура. М.В. е привлечена като обвиняема.

Пловдив. Двама мъже бяха уличени в грабеж, извършен в Перущица. Тази нощ около 0.30 часа пред казиното в града възникнал скандал между 37-годишния охранител на заведението и двама клиенти - П.Г./39 г./ и З.Г./30 г./. По време на кавгата двамата братовчеди заплашили с нож гарда, нанесли му побой и му отнели 220 лева. Служители на частен СОТ заловили близо до казиното заподозрените в грабежа мъже. Те са известни на полицията и осъждани. Задържани са в ареста на РУП-Стамболийски за 24 часа.
Мъж пострада при скандал в Болярино. Снощи около 20 часа в центъра на селото 52-годишен мъж се скарал с Г.Л./49 г./ и 25-годишния му син Г.Л. По време на скандала бащата и синът набили опонента си. Пострадалият е с два избити зъба, травма на едното око и съмнение за счупени челюст и нос. Побойниците са задържани в ареста на РУП-Раковски за 24 часа. По първоначални данни кавгата била заради жена.

Смолян. Незаконно оръжие е иззето от гръцки гражданин. Към 18 часа вчера на ГКПП - Златоград, преди напускане на страната към Гърция, е проверен гръцкият 37-годишният Т.Х. от Ксанти. У него е намерен незаконно притежаван боен пистолет "Червена застава" калибър 9 мм., с 5 патрона калибър 9 мм. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при РУП-Златоград. Гръцкият гражданин е задържан за срок от 24 часа в районното управление. По случая е образувано досъдебно производство.

Благоевград. Пътни полицаи иззеха 300 кутии контрабандни цигари. Към 22.30 часа снощи, на пътния възел при Симитли за проверка е спрян лек автомобил ”БМВ”, управляван от петричанина З.С. В багажника на колата полицаите открили кашон с цигарите от вносни марки, без акцизен бандерол. Нередовната акцизна стока е предадена с протокол. З.С. е задържан с полицейска заповед за 24 часа във Второ РУП. Работата по случая продължава.
Благоевградски полицаи разкриха извършител на грабеж. На 27 октомври, към 1.00 часа, К.Я. от областния град сигнализирал в РУП, че двама мъже му нанесли побой и отнели мъжката му чанта с 600 лв. Грабежът станал в района на площад „Македония”. Служителите на реда незабавно предприели издирване и установили извършителите на престъпното деяние. С полицейска заповед за 24 часа в РУП са задържани благоевградчаните М.Ч. и И.Ф. По случая е образувано дознание.
Криминалисти разобличиха благоевградчанин, измамил възрастна жена. В хода на работата по жалба на гражданка, че е измамена от непознат мъж, полицаите от Първо РУП установили извършителя - С.К.(56 г.) от с.Пороминово, криминално проявен. Той е задържан в районното управление с полицейска заповед. Изяснено е, че измамникът завлякъл жената с дребна сума, като успял да я убеди, че ще й достави продукти. Работата по случая продължава.

Шумен. След издирване служители на Районното управление “Полиция” в Нови пазар задържаха с наркотици двама криминално проявени от града. Към 15:30 часа вчера полицаите претърсили таванско помещение на ул. “Панайот Волов”, ползвано от 40-годишния Р.М. Намерени са 19 пакетчета със суха тревиста маса /общо към 13 гр/. Проба от веществото реагирала на канабис. По-късно е претърсено и помещение на ул. “Янаки Вергиев” в Нови пазар, ползвано от 20-годишния Е.И. Намерени са две пакетчета с бяло вещество на кристали, реагирало при наркотеста на амфетамин. Допълнително количество от същото вещество е намерено и при обиска на младия мъж. Двамата са задържани на основание чл. 63, ал.1, т.1 от ЗМВР за срок от 24 часа. Образувани са досъдебни производства.

Бургас. Към 19.50 часа снощи в землището на с. Варвара служители от Граничен полицейски участък - Царево спрели за проверка лек автомобил «Опел корса» със софийска регистрация, управляван от 30-годишния Р.Ш. от селото. С него пътували 23-годишният Р.Й. от с. Ново Паничарево, С.К. /28 г./ от с. Варвара и 27-годишният Я.С. от Ахтопол. В колата е открито незаконно притежавано огнестрелно оръжие /въздушна пушка, преправена за стрелба с бойни патрони/. Мъжете са задържани за срок от едно денонощие в Районно управление «Полиция» - Царево. Спрямо Р.Й. е образувано бързо полицейско производство.

Пожарна безопасност и защита на населението. Около 1.45 часа в районното управление в Созопол е съобщено за горящи автомобили пред заведение в центъра на с. Вършило. Огънят е потушен от един противопожарен автомобил и петима огнеборци, като напълно са изгорели два микробуса «Мерцедес Вито» и «Фиат Дукато», и двата с бургаски регистрации, собственост на 50-годишна жена от селото. Частично е обгоряло в предната си част «Ауди 80», също с бургаска регистрация, собственост на 70-годишен мъж от селото. Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети, са в процес на изясняване от служители на Районно управление «Полиция» - Созопол.

crimebgtimes.blogspot.com

Крими информационен бюлетин - 29.10.2011 г.

Информационен бюлетин

София. Сигнал за побой и грабеж подала вчера в Осмо РУП 31-годишна столичанка от ж.к. „Дружба”. Пред полицаите тя разказала, че преди два дни в дома си била нападната от мъжа, с когото преди време живеела на семейни начала. Агресивният мъж се нахвърлил върху нея с юмруци, нанесъл й побой, издърпал от ръцете й дамската чанта, в която имало 4000 лева и избягал в неизвестна посока. Жертвата представила съдебно медицинско удостоверение, приложила и извлечение от банковата си сметка, от което било видно, че парите са изтеглени в деня на грабежа. По думите на пострадалата нападателят многократно й се обаждал по телефона и отправял заплахи както към нея, така и към цялото й семейство. Той я предупредил, че ако сигнализира в полицията и бъде задържан, след изтичане на мярката му, ще я убие. По случая незабавно било образувано досъдебно производство. Криминалистите предприели издирване и заловили извършителя - И.С. /33 г. /, живущ в ж.к. „Дружба”. Задържаният е стар познайник на полицията, известен за кражби и противозаконно отнемане на МПС, осъждан. Преди време агресивният мъж откраднал лаптоп на предишната си приятелка. Наложена му е 72 часова мярка „задържане под стража”. Продължават действията по разследването.
Криминалисти от Шесто РУП заловиха 43-годишен мъж, изнудвал столичанин за 30 000 лева. На 16 октомври в полицията 44-годишен мъж съобщил, че от няколко дена е рекетиран от мъж с малко име Георги за сумата от 30 000 лева. В хода на разследването криминалисти установили, че 44-годишният мъж снабдявал два автосервиза на известна верига с авточасти на цени по-ниски, от тези, които предлагал рекетьора. Изнудвачът пробил по-рано на пазара и снабдявал останалите сервизи на фирмата, но при появата на 44-годишния мъж предпочитанията на собствениците на фирмата наклонили в негова полза. Това вбесило утвърдилия се до момента фирмаджия и той започнал да тормози потърпевшия. Поискал да му заплати загубите в резултат на конкуренцията, които възлизали на 30 000 лева, а при невъзможност му предложил да ги плати на части. Криминалистите установили самоличността на рекетьора – Г.Л. /43 г./. По време на специализирана полицейска операция на 21 октомври изнудвачът бил заловен на излизане от офиса на изнудвания. При последвалия личен обиск от него били иззети 800 лева, предварително описани. Г.Л. е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 214 ал.1 от НК. Работата по случая продължава.

Велико Търново. След няколко месечно разследване криминалисти от РУП - Свищов разкриха извършителя на въоръжен грабеж в хранителен магазин в града. На 13 април през нощта маскиран мъж влязъл в денонощен хранителен магазин, заплашил с нож служителката и откраднал от касата 900 лв. След проведени съвместни оперативно-издирвателни и процесуално - следствени действия служители от РУП - Свищов и колегите им от Троян установили извършителя – С.Д. /23г./ от Свищов. Мъжът има съдебни и криминални регистрации за кражби. Привлечен е в качеството на обвиняем, взета му е мярка за неотклонение "подписка". Работата по случая продължава.

Видин. За 72 часа е задържан Д.Ф. /37г./ от с. Кутово. На 26 срещу 27 октомври в с. Капитановци мъжът откраднал 30 м меден ел. проводник от междустълбие от мрежа ниско напрежение. Задържаният за кражбата 37-годишен мъж преди 10 дни бил освободен от затвора, където изтърпял присъда за кражба на ел. проводници. По случая в РУП-Видин е образувано досъдебно производство.

Пловдив. Младеж, отглеждал марихуана в дома си в Черничево, бил заловен вчера. Около 11 часа след получен сигнал полицаи от РУП-Хисаря извършили проверка в къща в селото, собственост на 47-годишен мъж. В помощна постройка криминалистите намерили 49 грама марихуана. Други 6 грама марихуана те открили на тавана на жилищната сграда. По първоначални данни марихуаната е била засята и отгледана от З.С./ 21 г./, син на собственика на къщата. Младежът е задържан в ареста за 24 часа. Още двама младежи бяха заловени с дрога в областта. Вчера около 12.30 часа в Първомай при проверка бил задържан в дома си на ул.”Тервел” С.П. /21 г./ с 3,119 грама канабис. Ден преди това в Пловдив около 17 часа полицаи от Трето РУП са задържали 15-годишно момче с 1,54 грама марихуана.

ГД"Гранична полиция". Гранично-полицейски наряд от ГПУ- Олтоманци спрял за проверка лек автомобил „Хюндай”, управляван от 46-годишната С. К. от Кюстендил. В колата пътувала и В. С./68 г./ от същия град. Двете жени се връщали от Сърбия. На граничните полицаи се сторило подозрително поведението им, поради което те били върнати на ГКПП – Олтоманци с искане за щателна митническа проверка. При извършената проверка в дрехите на жените са открити 24 кутии цигари от различни марки със сръбски акцизен бандерол. В кутия за прах за пране, в кутия от боя за коса и кутия от високоговорител са намерени още 17 кутии сръбски цигари. Акцизната стока е иззета.
На ГКПП – Златарево гранични полицаи са отклонили за допълнителна проверка влизащ в страната лек автомобил „Хюндай”, управляван от 56-годишен мъж от Петрич. Под предното табло на колата са намерени укрити 40 кутии цигари с македонски бандерол. На шофьора е съставен акт за митническо нарушение.
Гранично-полицейски наряд от ГПУ-Трън спрял вчера лек автомобил „Фолксваген”. Колата била върната на ГКПП – Стрезимировци за извършване на митническа проверка. При нея са установени 20 кутии цигари със сръбски акцизен бандерол. Акцизната стока е иззета.

crimebgtimes.blogspot.com

Крими информационен бюлетин - 26.10.2011 г.

Информационен бюлетин

Кърджали. Криминалисти на областната дирекция задържаха 19-годишния Г.Х., изнасилил и принудил да проституира непълнолетно момиче. Сигнал, че непълнолетната не се е прибрала в дома си втори ден, е подаден в полицейското управление в неделя вечерта. Тя веднага е обявена за издирване и при организираните действия за нейното установяване била открита от полицейски автопатрул в района на автогарата в Кърджали. При проведените разговори с непълнолетната разследващите изяснили, че била държана насила два дни в апартамент в кърджалийския квартал “Възрожденци”. След многократно изнасилване, Г.Х. я принудил да проституира. В хода на последвалите действия полицаите установили част от клиентите, които са имали контакт с жертвата. Работата по разследване на престъплението продължава. На извършителя на тежкото криминално деяние ще бъде поискано удължаване на мярката за задържане с прокурорско постановление. Образувано е досъдебно производство за изнасилване и склоняване към проституция.

Бургас. Шест деца на възраст от 3 до 10 години били открити в нощта на 22 срещу 23 октомври в района до пощата в Несебър. Те били боси, почти без дрехи и видимо гладни. Изоставените хлапета били доведени в полицията и след продължителна работа на служители от Детска педагогическа стая към Районното полицейско управление е установено, че са зарязани преди два дни от майките им - М.Х. /34 г./ от с. Градец, община Котел и М.Г. /35 г./ от Малко Търново. През цялото това време малките се хранели с отпадъци от кошчетата за боклук, спели където намерят. На децата е предоставена полицейска закрила, тъй като имало непосредствена опасност за здравето им. След уведомяване на служителите от «Отдел закрила на детето» - Поморие те са настанени в специализирани домове в Средец и Поморие. Материалите по случая са изпратени в прокуратурата с мнение за образуване на досъдебни производства. Продължава работата по издирването на двете жени, изоставили децата си.

В.Търново. Шофьор на турски ТИР, предложил подкуп от 200 евро на служители на ДАИ, е задържан в полицията. Вчера А.С. /49 г./ бил засечен на входа на старопрестолния град докато шофирал товарния камион, пълен с текстил. Пътувал за Германия. При извършената проверка инспекторите установили липсата на тахометри в тира и поканили турския гражданин в офиса им за изясняване на случая. С помощта на преводач му обяснили, че за констатираното нарушение ще му бъде съставен акт на стойност 1 500 лв. За да избегне глобата и да освободи камиона си, А.С. веднага предложил на служителите 200 евро, но «ударил на камък». Последвал сигнал до полицията и задържане на чужденеца в рамките на 24 часа. По случая в РУП – В. Търново е образувано досъдебно производство.
Кюстендил. Още 1600 кутии цигари без акцизен бандерол откриха криминалистите в лекия автомобил “Мерцедес”, който бе задържан преди няколко дена на пътя София – Кюстендил. Контрабандните тютюневи изделия от марките „Мерилин” и LD били скрити в специално пригодени тайници на колата. Припомняме, че при проведената операция на 21 октомври служителите на реда задържаха шофьора Е.И. /34 г./ и спътника му Д.К. /33 г./. Тогава при първоначалния оглед от автомобила бяха иззети 880 кутии от нередовната акцизна стока и 33 бутилки с алкохол с изтекъл срок на бандерола. Работата по започнатото досъдебно производство продължава. /снимки/

16-годишен е задържан за грабеж на златен накит от врата на жена. Криминалистите работили по точно описание, дадено от жертвата, която била нападната от непознатия в ранния следобед в жилищен квартал. При обиск в обувката на непълнолетния полицаите открили и колието на жената. Оказало се, че той си имал и двама помощници - Д.Е. /18 г./ и В.Б. /19 г./. Установено е, че тримата са извършили аналогично престъпление и в средата на миналия месец. Групата е задържана, продължава работата по документирането на двата случая, както и по версията за извършени от триото други противозаконни деяния.

Ямбол. Криминалисти на областната дирекция задържаха 18-годишен, извършил множество престъпления на територията на града. По първоначални данни на 16 септември късно вечерта М.Д. нападнал 30-годишен мъж и избягал с личната му карта, 300 лева и други лични документи. В края на миналата година издебнал на улицата 50-годишна жена и издърпал от ръцете й дамската чанта с лични документи, златни накити и сумата от 50 лева. Според събраната информация 18-годишният е автор и на взломни кражби на пари от кафе-автомати в града, регистрирани през май. М.Д. е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Работата по случаите продължава, образувани са досъдебни производства.

Пловдив. Двама мъже са задържани за извършени от тях кражби от села край града. Полицаи от РУП-Труд установили, че седемте кражби на пръскачка, косачка, два ъглошлайфа, шмиргел, велосипед и пет акумулатори от товарни автомобили и от трактор са дело на Т.К./ 22 г./, като в четири от случаите негов съучастник бил Г.Л./ 28 г./. Вещите са откраднати от селата Костиево и Бенковски, както и от паркинг на комплекс ”Девети километър” на Пазарджишко шосе. Двамата мъже са от Костиево и са известни на полицията. На Т.К., който е осъждан, е постановена постоянна мярка „задържане под стража”.

Перник. За по-малко от час криминалисти от Второ РУП разкриха джебчийска кражба. Вчера в районното управление се оплакала 19-годишна местна жителка, останала без портфейла си, в който имала лични документи и 90 лв. В хода на предприетото разследване криминалистите бързо влезли в следите на криминално проявената Е.Л./39 г./. Въпреки, че дамата била добре позната на полицията, до този момент успявала да се изплъзне от наказателна отговорност и срещу нея не е водено досъдебно производство. В изработената схема тя включвала и малолетно момиче. Двете „невинно” се блъскали в набелязаната жертва и докато жената се осъзнае, от чантата й изчезвали ценни вещи. После извършителката прехвърляла престъплението на детето, което не може да бъде задържано и съдено. Работата по документиране на случая продължава.

Смолян. Служители на РУП-Златоград работят по жалба за манипулиране на вота за избор на кмет на община Неделино. Според сигнала били сключвани фалшиви трудови договори на работници във фирма, за да се гласува за определен кандидат за кмет.

София. Тази нощ около 03.30 ч. в Столичната дирекция на полицията е получен сигнал за взривен банкомат на входа на кметството в с. Мрамор. Няма пострадали. На място екип на Дирекция „Оперативно-технически операции”, дежурна оперативна група на СДВР и Девето районно управление са извършили оглед. На този етап е установено, че от взрива са изпочупени стъклата на първия етаж на сградата. Парични липси не са констатирани. По случая работят служители на отдел „Борба с организираната престъпност” в СДВР.

crimebgtimes.blogspot.com

Крими информационен бюлетин - 27.10.2011 г.

Информационен бюлетин

ГДКП. Служители на Транспортна полиция задържаха извършител на кражба на ж.п. скрепителен материал. На 26 октомври в РУ “Транспортна полиция” /РУТП/ – Горна Оряховица към Главна дирекция “Криминална полиция” е получен сигнал, че неизвестно лице извършва кражба от железния път в района на спирка Татари. Незабавно са предприети мерки за залавянето му, поискано е съдействие от РУП- Белене. Изпратеният автопатрул успял да задържи на място А.Л. / 39 г./ от село Стожерово, Плевенско - кадрови военнослужещ в поделение в град Белене. Уведомена е Войнна окръжна прокуратура град Плевен. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група от РУТП- Горна Оряховица и Военно полиция Плевен. По случая е заведен заявителски материал за престъпление по чл.195 от НК.

София. Криминалисти от сектор „Кражби” в СДВР и техни колеги от Девето РУП заловиха стар познайник на полицията, специализирал се в кражби от жилища. Служителите на реда спипали излезлия преди няколко дни от следствения арест младеж вчера след поредния му престъпен набег, извършен на 25 октомври преди обяд. Изобретателният И.П. /20 г./ с прякор Пинчера успял да заблуди охраната на 56-то СОУ и се вмъкнал в учебното заведение. От директорския кабинет, който за минути останал без надзор, за секунди отмъкнал 200 лева. Пред разследващите И.П. признал стореното. Впоследствие младежът бил разпознат. В хода на разследването се установило, че на 22 и 24 октомври И.П. извършил още две кражби от апартаменти в жк:”Люлин” – І и V микрорайон. Първия път младежът се представил на собственичката на жилището за майстор. Под предлог, че извършва ремонтни дейности на апартамента на горния етаж, той предложил да постави предпазни найлони, за да не изцапа дограмата. Ловкият крадец успял да отмъкне портмоне с лична карта, свидетелство за правоуправление на МПС, две дебитни карти, 50 лева и 10 евро. При следващия набег И.П. претарашил апартамент, откъдето откраднал портмоне с 200 лева, шофьорска книжка, лична карта и контролен талон на МПС. Измамникът установил, че децата на собственичката били сами и се представил за приятел на майка им. Казал, че с нея се разбрали да отиде да вземе оставен за него плик и докато децата търсели по стаите, И.П. отмъкнал портмонето и избягал. Част от вещите - обект на последните две престъпления са иззети. На И.П. е наложена 72- часова мярка „задържане под стража”. Продължава работата по документиране на престъпната му дейност.

Перник. Криминалисти от Второ РУП иззеха монети с културно историческа стойност и ловен трофей. При извършена проверка в къща на територията на Дивечовъдно ловно стопанство „Витошко”, били иззети 36 римски и византийски монети от ІІ, ІІІ и ІV век преди новата ера и ловен трофей от благороден елен, отстрелян най-вероятно преди около месец. Къщата била обитавана от познатия на полицията В.Б./58 г./ с постоянен адрес в София. Мъжът не дал смислени обяснения за произхода на трофея и монетите. На 23 октомври му била иззета законно притежавана ловна пушка, поради изтичане срока на разрешителното за носене на оръжие, а преди около девет месеца - законно притежаван пистолет. Задържан е с полицейска мярка за 24 часа. Работата по случая продължава.

Велико Търново. След бързи и ефективни действия криминалисти от РУП – Велико Търново задържаха трима извършители на палеж на хранителен магазин в града. В хода на разследването е установено, че на 16 октомври тримата направили неуспешен опит за палеж. На 23 октомври подали сигнал в полицията, че в магазина се продава алкохол, въпреки забраната му, а на 25 октомври счупили стъклото на входната врата и хвърлили бутилка със запалителна течност. Образувани били досъдебни производства. След проведените оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия криминалистите стигнали до извършителите - А.Н. /30 г. /, Н.С./26 г./ и 18-годишният му брат, всички от Велико Търново - съдружници в съседен магазин. Тримата са привлечени в качеството на обвиняеми, взети са им мерки за неотклонение „подписка”. Работата по случая продължава.

Кърджали. За разбита входна врата на чуждо жилище вчера полицаи от Крумовград са задържали Ш.М. /36 г./ и Е.Ю. /34 г./. След задържането им двамата са се държали агресивно в сградата на полицейското управление и са оказали съпротива на служители на реда. Мъжете, които са от близки до Крумовград села, разбили входната врата на апартамента на 24-годишна жена от града. Инцидентът станал около 3.30 часа в сряда и за него е подаден сигнал на тел. 112. След организираните издирвателни действия два часа по-късно извършителите са задържани в полицията. Образувано е досъдебно производство за незаконно проникване в чуждо жилище. Изяснява се мотивът за среднощната акция. Работата по случая продължава и с оглед на чл.325, ал.2 от Наказателния кодекс за хулиганство, съпроводено със съпротива срещу орган на властта.

Плевен. 17-годишен младеж от село Бръшляница взломил стъкло на прозорец и проникнал в частен дом, обитаван от самотноживееща 85-годишна жена в нощта на 24 срещу 25 октомври. От кухненско помещение непълнолетният откраднал 150 лева. Веднага след постъпилия сигнал е проведена специализирана акция по линия "Престъпления против собствеността" на територията на селото и са извършени претърсвания и проверки в домове на криминално проявени лица. Установен е извършителят на кражбата. Той има заявителски материал за друга кражба, не е осъждан. Младежът е направил пълни самопризнания в хода на досъдебното производство в присъствие на защитник, адвокат и родител. Повдигнато му е обвинение за извършено престъпление по чл. 195, ал.1т.3 от НК и е задържан за 24 часа.

Враца. Боен ареснал бил открит при извършена вчера полицейска проверка в дома на Г.А. /60 г. / от Криводол. В него са намерени газов пистолет, преправен на боен и 6 патрона. При последвалото претърсване в дома му са иззети самоделно направена ловна карабина, боен пистолет „Макаров” със заличени номера и 8 патрона, самоделно направена флоберкова пушка, цев за руска карабина, самоделно направена цев за изстрелване на патрони 7,62 мм., саморъчно направена цев за флоберка, 21 патрона за автомат „Калашников”, 50 флоберкови и други патрони. Образувано е дознание, работата по случая продължава.

Шумен. Вчера около 7.30 часа служители на РУП – Велики Преслав са извършили претърсване в жилище на ул. “Чаталджа” в града. То било обитавано от криминално проявения В.П. /43 г./. Там полицаите открили и иззели незаконно притежавани ловна пушка 16-ти калибър и патрони. От имот в местността “Аргата” край града, ползван от мъжа, са иззети още 5 незаконно притежавани ловни патрона. Образувано е бързо производство по чл. 339 от НК.

Бургас. Тази сутрин криминалисти от ОДМВР-Бургас и служители от сектор „Специализирани полицейски сили” са провели спецакция срещу наркоразпространението. В апартамент на ул. „Струма”, в процес на производство на метамфетамин, са задържани М.М./22 г./ от Ямбол, 20 годишната Т.У. и Ж.Б./21г./, и двамата от Бургас. В една от стаите на жилището били открити прибори и приспособления от подвижна лаборатория за производство на метамфетамин. Криминалистите са иззели прекурсори, химически вещества /ацетон, фосфорна киселина, натриева основа, йод на гранули и др./, чрез които се произвеждал синтетичният наркотик, и около 20 грама метамфетамин. Тримата са задържани с полицейска мярка за 24 часа, образувано е досъдебно производство.

Монтана. 20,4 кг насипен тютюн без бандерол е иззет от частен дом в ломското с. Василовци. След получен сигнал бил проверен частен дом в селото, собственост на 47-годишната Е.Д. От там полицаите иззели насипния тютюн. По случая е образувано досъдебно производство.

crimebgtimes.blogspot.com

Крими информационен бюлетин - 25.10.2011 г.

Информационен бюлетин

СДВР. Трима бяха задържани за кражба на кабели след сигнал на бдителен гражданин и светкавични действия на полицаи от Четвърто районно управление. При обиск на автомобила служителите се натъкнали на голямо количество електрически кабели, отмъкнати от строителен обект в кв. „Лозенец”. Малко след полунощ на ул. „Златоструй”, гражданин, който се прибирал пеш към дома си, забелязал движещ се „Фолксваген Голф ” без включени светлини. В колата пътували трима души. Регистрационните табели на возилото били покрити с вестници и това навело човека на мисълта, че колата е крадена. След подадения в полицията сигнал, незабавно бил изпратен автопатрул. Минути по-късно, на съседна пряка служителите на реда спрели голфа и започнали проверка на возещите се в него мъже - Н.Н. /24 г./, З.Е.. /25 г./ и Д.А./19 г./, и тримата от кв. „Факултета”. При последвалия обиск на автомобила полицаите открили голямо количество ел.кабели, натъпкани в багажника, специална ножица за рязането им и бормашина. Колата била иззета, а пътувалите в нея – задържани и доведени в районното управление за изясняване на случая. В хода на разследването е установено, че преди време Д.А. работил на обект на ул. „Симеоново”, където се строяла кооперация и дал идея да отмъкнат кабелите оттам. След полунощ тримата влезли през оградата като огънали ламаринените платна и изрязали цялата ел.инсталация от гаражните клетки. Впоследствие разбили вратата на стаята на електротехниците на строежа и откраднали всички кабели, които били складирани там. Тримата мъже са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Двама от тях са криминално проявени – Н.Н. е известен за кражби, а З.Е. е регистриран за кражби и грабежи, шофирал е колата без книжка, за което му е съставен акт. В момента се извършва щателен оглед на автомобила и на кооперацията, откъдето е извършена кражбата. Разследващият екип продължава работата по случая, води се досъдебно производство.

С помощта на граждани, служители на Първо районно управление заловиха младежи, ограбили и нанесли побой на възрастна продавачка в денонощен павилион за алкохол и цигари. При обиск на единия от тях, са иззети 180 лв., обект на грабежа, а от домовете им – полицейска униформа, газов пистолет, въздушна пушка и наркотици. В неделя около 5.00 часа грабителите набелязали обекта, единият застанал срещу гишето на павилиона, насочил пистолет срещу 64-годишната продавачка и й наредил да даде оборота. Жената оказала яростна съпротива и успяла да натисне паник-бутона, но до идването на екипа на СОТ нападателите успели да избягат. Тази нощ двама от тях решили да пробват късмета си отново. В 2.30 часа единият - облечен с полицейска униформа, се приближил към гишето, представил се за служител и помолил продавачката да отключи и да излезе, за да поговорят да инцидента от неделя. Жената не заподозряла нищо нередно и излязла отвън. Тогава нападателите се нахвърлили върху нея с юмруци и ритници и я повалили на земята, отмъкнали 180 лева оборотни пари и десетина кутии цигари. Потърпевшата започнала да вика за помощ и няколко граждани, които живеели в апартаменти на същата кооперация, излезли веднага. Един от тях хукнал след грабителите, като успял да залови Г.Г. /18г./от кв. „Бояна”. Минути след като е подаден сигналът в Първо районно управление, на място пристигнал полицейски екип. При обиск на задържания служителите иззели 180-те лева, обект на грабежа. Потърпевшата 64-годишна жена била транспортирана за оказване на медицинска помощ и след преглед освободена. В хода на разследването били установени и останалите членове на групата – двама непълнолетни, единият от ж.к. „Славия”, а другият от кв. „Бояна”. При последвалия обиск в апартамента на 17-годишния младеж от ж.к. „Славия” служителите се натъкнали на полицейската униформа, за която момчето не могло да даде сносно обяснение. От жилището на другия маловръстен били иззети газов пистолет, въздушна пушка и няколко грама марихуана, а от дома на Г.Г. – найлонов плик с около 50 грама канабис. Младежите са задържани в Първо районно управление с полицейска мярка за 24 часа. Единият от групата – 17-годишният от ж.к. „Славия” се води на отчет в Детска педагогическа стая за кражби. Разследващият екип продължава работата по документиране на престъпната дейност на групата. По случая се води досъдебно производство.

Бургас. Рано сутринта вчера, към 5.00 часа, на изхода на кв. «Крайморие» в посока Бургас, служители на бургаската жандармерия спрели за проверка л.а. «БМВ», с бургаска регистрация, управляван от криминално проявения Д.М. /23г./. В багажника на автомобила са открити две найлонови торбички със суха тревна маса /марихуана/ с общо тегло 16,155 гр. Открит е и пистолет със седем патрона 9-мм, за който Д.М. обяснил, че е газов. Д.М. е задържан за срок от 24 часа, като впоследствие му е взета мярка за неотклонение «задържане под стража» за 72 часа. Работата по случая продължава от служители на Четвърто Районно управление «Полиция» - Бургас.
65- годишен мъж подал жалба в районното управление на полицията в Поморие след като от около година се простил с микробуса си «Фолксваген Транспортер». Обяснил, че е дал временно товарния автомобил на 39 годишния Х.Д. от Каблешково, за да го ползва. В хода на полицейските действия е установено, че автомобилът е предаден в пункт за изкупуване на черни и цветни метали в Каблешково, без знанието и съгласието на собственика. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Поморие.

Пловдив. Полицията издирва жена, измамила пловдивчанка. Вчера сутринта непозната посетила дома на 83-годишна пенсионерка в ж.р.”Тракия” и казала, че й носи зимнина, приготвена от познат на бабата. Възрастната жена трябвало да даде за бурканите 68 лева. След като платила, тя оставила портмонето си на етажерка в коридора и влязла в една от стаите на жилището си в очакване непознатата да й качи зимнината. След известно време станало ясно, че няма никаква зимнина, както и че от коридора е изчезнало портмонето, в което имало 80 лева.

Ямбол. По сигнал на ГПУ–Елхово в местното районно управление на полицията е образувано досъдебно производство за притежание на акцизни стоки – цигари без бандерол. В района на ГКПП-Лесово, при проверка на лек автомобил „Деу Ланос”, с водач Н.В. /28 г./ и пътничка С.А. /25 г./ от Ямбол, са открити и иззети общо 310 кутии цигари от марките „Кинг”, „Асос”, „Ашима”, „Карелия” и „Виктори”.

Благоевград. Разложки полицаи разобличиха конекрадец. Вчера в РУП-Разлог е получен сигнал от Г.А. от с.Долно Драглище, че неизвестен се опитва да открадне коня му, завързан в ливада край селото. Незабавно на място бил изпратен полицейски автопатрул. Служителите заварили там софиянеца С.И./ 35г./ , който е задържан в РУП с полицейска заповед за 24 часа. Работата по опита за кражба на животното, купено от стопанина му за 2000 лв, продължава.

crimebgtimes.blogspot.com

сряда, 26 октомври 2011 г.

Полицията в Кърджали задържа мъж, изнасилил и принудил да проституира непълнолетно момиче

Полицията в Кърджали задържа мъж, изнасилил и принудил да проституира непълнолетно момиче

26 октомври 2011

Кърджали. Полицията в Кърджали задържа мъж, изнасилил и принудил да проституира непълнолетно момиче, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града. За противозаконно лишаване от свобода, изнасилване и сексуална експлоатация на непълнолетно момиче 19-годишният Г.Х. е задържан вчера в Районно управление „Полиция” (РУП)-Кърджали. Сигнал, че непълнолетната не се е прибрала в дома си втори ден, е подаден в полицейското управление в неделя вечерта. Тя е обявена за издирване и при организираните действия за нейното установяване е била открита от полицейски автопатрул в района на автогарата в Кърджали. След снетите обяснения са извършени допълнителни оперативно-издирвателни действия от криминалисти в ОД на МВР и РУП-Кърджали. Полицаите са установили, че ученичката е била противозаконно лишена от свобода и в продължение на два дни принудително държана в апартамент в кърджалийския квартал „Възрожденци”. Там многократно била изнасилвана от Г.Х, след което насилникът я принудил да проституира. В хода на предприетите от полицията действия са установени част от клиентите, които са имали контакти с непълнолетната. Работата по разследване на престъплението продължава. На извършителя на тежкото криминално деяние ще бъде поискано удължаване на мярката за задържане с прокурорско постановление. Образувано е досъдебно производство за изнасилване и склоняване към проституция.

иаф / http://crimebgtimes.blogspot.com

понеделник, 24 октомври 2011 г.

Крими информационен бюлетин - 24.10.2011 г.

Информационен бюлетин

Видин. На 23 октомври около 17.30 часа автопатрул на “Пътна полиция” спрял лек автомобил “Рено” в района на кръстовището на улиците “Цар Симеон Велики” и “Княз Дондуков”. При проверката е установено, че водачът на реното е 37-годишен испански гражданин. Шофьорът е отведен до паркирания полицейски автомобил, за да бъде тестван за алкохол. Пробата отчела показание 1,67 промила. Докато пътните полицаи оформяли акта, 37-годишният мъж извадил няколко банкноти, предложил ги на полицаите и след като получил отказ, ги хвърлил през отворената предна лява врата в купето на служебния автомобил. Шофьорът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Съставен му е акт и му е връчен талон за кръвна проба. По случая е образувано досъдебно производство за престъпления по чл.304, ал.1 във вр. с чл.18 от НК и чл.343б, ал.1 от НК.

Кърджали. 8 шашки и огнепроводен шнур са иззети при извършено претърсване в дома на А.Н./30 г./ от с.Падина. Мъжът бе задържан в полицейското управление, след като се бе покатерил на терасата на чуждо жилище в същото село през нощта в неделя. След подадения сигнал полицаите го заловили на място. Образувано е досъдебно производство за незаконно проникване в чуждо жилище. Незаконният арсенал е бил открит в хода на разследване на извършеното престъпление. Експерти от специализираната дирекция от София са били на мястото на произшествието за изследване на намереното. Изяснява се и начинът на придобиване на взривните вещества и предназначението им. Притежателят им е задържан в РУП-Ардино. Започнато е досъдебно производство за незаконно придобиване и съхранение на боеприпаси.
Малолетен на 11 години е откраднал сам три велосипеда и четвърти в съучастие със 7-годишния си брат, установиха полицаи от РУП-Крумовград. След сигнали за липсата на колелата и предприетите издирвателни действия от полицията, откраднатите возила били намерени в дома на малолетните. Пред майка си по-голямото момче обяснило придобиването на колелата като резултат от участие в спортни състезания. Велосипедите са иззети. Материалите по случая ще бъдат изпратени в прокуратурата с мнение за препращане в Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни за предприемане на възпитателни мерки.

Шумен. Към 11:30 часа вчера служители на участък “Полиция” – Каспичан открили при извършване на обход в с.Златна нива търсен от закона. 23-годишният Р.М. от селото е обявен за общодържавно издирване в началото на октомври по досъдебно производство на РУП Нови пазар за престъпление по чл. 195 от НК, с мярка принудително довеждане. Р.М. е отведен в Районно управление “Полиция” в Нови пазар. С постановление на прокурор от Районна прокуратура - Нови пазар е задържан за срок от 72 часа. Предаден е на служители от ОЗ “Охрана” – Шумен за привеждането му в Областна служба “Изпълнения на наказанията” сектор “Арести”.
Също вчера към 18:30 часа в с.Зайчино Ореше, след като е упражнил правото си на вот, 33-годишният И.И. от селото, на излизане от избирателната секция, без причина отправил обидни и цинични изрази към полицейския служител, осъществяващ охраната. И.И, който е криминално проявен, е задържан на основание чл. 63, ал.1, т.1 от ЗМВР за срок от 24 часа. Образувано е бързо производство.

СДВР. Непълнолетен грабител, стар познайник на полицията, бил заловен от полицейски автопатрули на Девето районно управление след извършване на поредното престъпление. Момчето било задържано за 24 часа и привлечено в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 198 ал. 1 от НК. Инцидентът станал в петък следобед пред бл. 329 на ж.к. „Люлин”. Пострадалата 54-годишна жена телефонирала в полицията, че докато се прибирала, натоварена с торби в двете ръце, била нападната от младеж, който дръпнал шала й и издърпал златния й синджир от врата. Нападателят действал много бързо, но потърпевшата успяла да го види и когато след минути пристигнали полицаите, тя дала много точно описание. Автопатрулите блокирали района и скоро заловили двама младежи – Ц.Д. /26 г./ и 16-годишният му брат. В хода на разследването станало ясно, че автор на грабежа бил непълнолетният. Междувременно той успял да свали зеления суитчър, с който бил облечен по време на грабежа и го носел в ръка. Жертвата разпознала нападателя и той бил задържан с полицейска мярка за 24 часа в местното районно управление. Двамата братя са стари познайници на полицията – Ц.Д. е известен за кражби и грабежи, а непълнолетният е контингент на Детска педагогическа стая за същите престъпления. След доклад на материалите в Софийска районна прокуратура, момчето било привлечено в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 198 от НК с взета мярка за неотклонение „Надзор на инспектор от Детска педагогическа стая”.
Служители на Девето районно управление спипали пиян мъж с психични отклонения за хулиганска проява. Старият познайник на полицията Й.Н. от с. Василовци, Сливнишко, е осъждан по Указа за борба с дребното хулиганство. В събота вечерта пияният Й.Н. /24 г./ се возел в автобус № 150. Когато спрял на последната спирка в кв. „Обеля”, шофьорът на возилото го подканил да слиза. Агресивният мъж отказал, влязъл в пререкание с водача, изпочупил огледалата за обратно виждане на автобуса и избягал. След подадения в полицията сигнал, автопатрул задържал агресивния мъж. Оказало се, че същия ден Й.Н. се държал безобразно с ватманка, за което бил санкциониран с предупредителен протокол. Й.Н. бил задържан в Девето районно управление с полицейска мярка за 24 часа. Мъжът е криминално проявен, води се на отчет в Психодиспансер-София област. В началото на настоящата година Й.Н. бил задържан в РУП-Сливница за хулиганска проява и осъден по Указ за борба с дребното хулиганство на 10 денонощия арест.
Софиянец бил задържан в Четвърто районно управление за телефонна измама. При обиск у него били открити 3000 лева белязани банкноти. В събота около обяд в полицията сигнализирал 66-годишен софиянец, който разказал за обаждане от непознат мъжки глас на домашния му телефон. Непознатият действал по познатата схема - представил се за полицай и съобщил, че дъщерята на възрастния мъж блъснала дете с автомобила си и са необходими 3000 лева, за да бъде прекратено разследването. Съобразителният човек веднага изтичал до районното управление и след светкавичните действия на криминалистите авторът на деянието бил заловен, след като получил белязаните пари на „Моста на влюбените” до НДК. 21-годишният С.З. бил задържан в местното районно управление с полицейска мярка за 24 часа. Младежът се опитал да заблуди служителите като разказал, че докато се разхождал в района на НДК, непознат му предложил да изкара 100 лева като пренесе пакет. По случая било образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 209 от НК. Материалите били докладвани в Софийска районна прокуратура, а младежът – привлечен в качеството си на обвиняем с наложена мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 1000 лева.

Благоевград. Битов скандал завърши със сбиване в Гоце Делчев. Вчера към 10 часа в полицията е получен сигнал за инцидент на ул.„Драгоман”. Незабавно на място е изпратен полицейски автопатрул. Установен е поводът за разправията, преминала в сбиване между двамата мъже - скандал за имот. Боят е прекратен от полицаите. Няма пострадали при инцидента. Двамата опоненти - Н.А.(57 г.) и А.Р.(34 г.) от града, са доведени в полицейското управление, дали са обяснения и са им връчени предупредителни протоколи

Пътно-транспортни произшествия. Двама загинаха, а други четирима бяха ранени при тежка катастрофа тази сутрин на пътя Пловдив-Асеновград. По първоначални данни, около 7.45 часа близо до бензиностанция „Лукойл” лек автомобил „Опел Астра” с кърджалийска регистрация при разминаване странично се ударил в „Опел Корса”. Веднага след това "Опел Астра"-та челно се блъснала в лек автомобил „Мерцедес” с пловдивска регистрация. Водачът на опела е починал на място, единият от спътниците му е починал в болница, а останалите трима пътници в „Астра”-та са настанени в болница с различни наранявания. В болница е откаран и водачът на мерцедеса. В спасителната операция участваха и служители на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”.

crimebgtimes.blogspot.com

Крими информационен бюлетин - 23.10.2011 г.

Информационен бюлетин

Благоевград. Марихуана иззеха петрички полицаи при спецоперация срещу наркоразпространението. В хода на полицейските действия е извършена проверка в апартамент в ж.к. „ Изток”, обитаван от криминално проявения Б.Д. /22 г./. В една от стаите на жилището полицаите изненадали четирима петричани, които в този момент пакетирали дрогата на дози. Общо 171 г суха тревиста маса била разпределена в конфискуваните полиетиленови пликчета. В найлонова торба били открити още 3 кг сухи съцветия. Зелено-кафява тревиста маса с тегло 186 г пък била иззета от избеното помещение. При полевия наркотест намерените количества реагирали положително на марихуана. В районното управление за срок до 24 часа са задържани петричаните Б.Д., С.И., С.С. и Р. В. По случая е образувано досъдебно производство, сезирана е прокуратурата.
Служители на районното управление в Петрич прекратиха бой, възникнал пред нощно заведение в града. Сигналът за инцидента бил подаден два часа след полунощ днес. Незабавно на място бил изпратен полицейски автопатрул, който прекратил свадата. Служителите на реда установили, че след солидна почерпка петима петричани направили опит да влязат в нощния клуб. До размяната на удари се стигнало, след като охраната на заведението отказала да ги пусне вътре. Двама от участниците в инцидента - Б.Ф. /27 г./ и Д.Г. /34 г./, са прегледани в Центъра за спешна медицинска помощ. Няма сериозно пострадали при сбиването. За срок до 24 часа в районното управление са задържани В.К. /28 г./, С.С. /33 г./ и К.Ф. /30 г./. Работата по изясняване на случая продължава.

Кърджали. 30-годишен мъж бе заловен тази нощ при опит да влезе в чуждо жилище. Сигналът за престъплението бил подаден около 2.00 часа на тел. 112. Собственикът на къща в с. Падина потърсил помощ от полицията, тъй като забелязал, че някой се изкачва по тръба на терасата на втория етаж. Изпратеният незабавно автопатрул от РУП-Ардино заловил натрапника А.Н. /30 г./ на местопрестъплението. Проверката по случая продължава.

Бургас. В 17.00 часа вчера в Първо РУП бил получен сигнал от бургаския затвор за хваната пратка с марихуана. Тя била открита при проверка на багажа на С.У. /27 г./ и 18-годишната Е.С. В един от хлябовете, предназначени за излежаващия присъдата си И.С. /32 г./, служителите на затвора намерили найлоново топче с тревна маса. Работата по случая продължава.

София-област. Служители на РУП-Костинброд задържаха криминално проявен за побой на 49-годишна жена. Сигналът за свада между мъж и жена пред портала на птицекомбината в града бил подаден малко след полунощ на тел. 112. Пристигналите на място полицаи установили, че побойникът А.Г. /39 г./ от София, във видимо нетрезво състояние, нанесъл побой на 49-годишна жена от Костинброд, с която живеел на семейни начала. В хода на работата по случая било изяснено, че глухонемият мъж счупил стъклото на входната врата на общежитието, където пребивавала половинката му. Свадата между двамата прераснала в побой и насилникът нанесъл множество удари по цялото тяло на жената. С комоцио и множество отоци и кръвонасядания, пострадалата била транспортирана в болница без опасност за живота. Побойникът, който е известен на полицията с агресивното си поведение, е задържан за срок до 24 часа. По случая се води досъдебно производство.

Стара Загора. Снощи в Първо РУП бил получен сигнал от Центъра за спешна медицинска помощ за момченце на година и 4 месеца от Брезово, прието в тежко състояние с травма на главата. Според 17-годишната му майка, нараняванията детето получило, след като паднало от креватчето си. Полицейските служители незабавно започнали работа по изясняване на случая. Установено било, че 33-годишният А.А., с когото девойката живеела на семейни начала в с. Братя Кунчеви, преди дни започнал редовно да малтретира майката и детето. А.А. е задържан за срок до 24 часа. На младата майка е осигурена полицейска закрила. По случая е образувано досъдебно производство.

crimebgtimes.blogspot.com

Крими информационен бюлетин - 22.10.2011 г.

Информационен бюлетин

Бургас. На 21.10.т.г. около 15.00 ч. в Районно управление «Полиция» - Айтос е получено съобщение от представители на партийна коалиция. По думите им, предния ден около 21.00 ч. двама мъже поискали 30000 лева на кандидат за кмет на общината, за да му осигурят подкрепа от 500 избиратели. По случая в РУП- Айтос е образувано бързо полицейско производство по чл. 167 ал. 3 от НК. За срок от 24 часа е задържан единият от предлагалите подкупа - С.С. /29г./, продължава издирването на втория мъж.

София-област. Трима мъже, отвлекли 25-годишна жена, са задържани с полицейска мярка за 24 часа в районното управление в Костенец. Престъплението е разкрито с активното участие на полицаи от ОДМВР-София и РУП-Септември. Снощи около 20.40 ч. в РУП-Костенец бил получен сигнал на тел.112 от сестрата на жертвата. Пред пристигналите полицаи близката обяснила, че тя и сестра й били в кафене в Долна баня. На съседна маса се черпели трима мъже от с. Семчиново, с единия от който – Й.М., жертвата от доста време контактувала във фейсбук. Когато излезли навън, Й.М. и приятелите му насила вкарали сестра й в автомобил и потеглили в неизвестна посока. Полицаи от Костенец и областната дирекция незабавно предприели действия по установяване и задържане на извършителите. С помощта на служители от РУП-Септември бил установен 23-годишният Й.М., който бил задържан в дома му. Там била открита и отвлечената жена. Рано тази сутрин служителите задържали и съучастниците му - К.С. /21 г./ и А.М. /39 г./ от същото село. Установен е и автомобилът, с който е било извършено престъплението – ван “Рено Еспейс”. В момента се извършват разпити на потърпевшата и задържаните мъже. По случая се води досъдебно производство.

След едномесечно разследване криминалисти от РУП Ботевград разкриха кражба на златни накити от апартамент в града. Преди месец собственичката на жилището подала жалба в полицията за липсата на златни бижута от дома й с общо тегло 26 грама. В хода на разследването е установено, че автор на престъплението е Д.И. /44 г./ от същия град, стар познайник на полицията, известен за кражби, осъждан. Преди месец той правил ремонт в дома на собственичката и тогава успял да претърси жилището и да задигне златните накити. Веднага ги пласирал в заложна къща, откъдето полицаите иззели част от тях. Продължава работата по случая.

Пловдив. Пловдивчанин, заподозрян в присвояване на ваучери за мобилни услуги, предлагани от софийска фирма, е задържан в ареста за 24 часа. Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” в Пловдив действали по сигнал. По първоначални данни, в качеството си на длъжностно лице, Ж.Д. /31 г./ е присвоил ваучери на стойност 92 000 лева. Работата по случая продължава.
Цигари и алкохол без бандерол иззеха полицаи от магазин за хранителни стоки в Пловдив. При проверка в търговски обект на ул.”Ген. Скобелев” с управител Р.М. служители от Четвърто РУП намерили 206 стека цигари от различни марки, 237 кутии с цигари „Ашим”, както и 7 десет-литрови туби с прозрачна течност с мирис на спирт. Продължава работата по изясняване на случая.
Цигари без бандерол са намерени и у 58-годишна жена в Пловдив. Вчера в района на УМБАЛ ”Св. Георги” полицейски автопатрул засякъл А.М., в чиято чанта открили 8 стека цигари от различни марки. Пловдивчанката е задържана в ареста за 24 часа.

Плевен. Специализирана операция за противодействие на незаконната търговия с акцизни стоки без бандерол бе проведена вчера от плевенските полицаи. Иззети са 32 кутии с цигари от осем улични пласьори на кооперативен пазар в града, площад «Иван Мендиликов» и квартал «Сторгозия». Търговците са четирима мъже, между които и двама непълнолетни, и три жени от Плевен, Буковлък и Гулянци. Тютюневите изделия са от марките "Rigvel", "Еser", "Gold mount", "Slims", «Westbury». В храсти, близо до читалище, са намерени и иззети още 3 кутии с цигари. Нередовната стока ще бъде предадена на митниците за вземане на отношение.
Вчера около 9.45 часа в плевенския квартал «Дружба» бил спрян за проверка лек автомобил "Опел-Астра", управляван от 39-годишен мъж, жител на село Пелишат. В колата полицаите намерели четири ролки меден електрически проводник, собственост на "ЧЕЗ Разпределение-България" АД. Установено е, че кабелът бил откраднат от електро-разпределителната мрежа на село Одърне. Мъжът е осъждан. Задържан е за 24 часа, а проводникът се съхранява в полицията като веществено доказателство. За случая е сезирана прокуратурата и е образувано досъдебно производство.

crimebgtimes.blogspot.com

събота, 22 октомври 2011 г.

„Таймс стандарт”: Граждани на България, Украйна, Германия и Тайланд са арестувани за търговия с марихуана в САЩ

„Таймс стандарт”: Граждани на България, Украйна, Германия и Тайланд са арестувани за търговия с марихуана в САЩ

22 октомври 2011

Хумболт Каунти. Седем от общо 12 обвиняеми, срещу които са повдигнати обвинения за участие в мащабна мрежа за търговия с марихуана, са пледирали за невинност пред Върховния съд на Хумболт Каунти, щата Калифорния, в петък, съобщава американският вестник „Таймс стандарт”.
В сряда властите са направили обиски в няколко жилища в градовете Хайдсвил и Бриджвил, където са намерили над 272 килограма изсушена марихуана, 200 хиляди долара в брой и огнестрелни оръжия.
11 от 12-те обвиняеми по делото са чужденци, като сред тях има граждани на България, Украйна, Германия и Тайланд.
Един от задържаните е натурализиран в САЩ гражданин с български и американски паспорт.

иаф / http://crimebgtimes.blogspot.com

Ловец загина, прострелян от свой колега при ловен излет край Гоце Делчев

Ловец загина, прострелян от свой колега при ловен излет край Гоце Делчев

22 октомври 2011

Гоце Делчев. Ловец е прострелян от свой колега при ловен излет над с. Корница, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в Благоевград. Днес към 11.30 ч. на тел 112 е получен сигнал за инцидент по време на лов над с.Корница. 51-годишен мъж от Гоце Делчев е прострелян по невнимание от свой колега при лов на диви прасета. Простреляният мъж е починал. Смъртта е констатирана от медик. Предприети са мерки по установяване на лицето, произвело изстрела. Трупът на простреляния мъж е транспортиран за аутопсия в МБАЛ. Инцидентът е станал по време на разрешен ловен излет от организирана ловна дружинка със законно притежавано ловно оръжие. По случая е образувано полицейско дознание и е сезирана прокуратурата.

иаф / crimebgtimes.blogspot.com

Аудио и Видео:В Турция девет души са загинали при катастрофа, причинена от български камион


Катастрофа, причинена от български ТИР, взе девет жертви в Турция


Katastrofa,prichinena ot balgarski TIR,vze devet... by timesbg

Тежка автомобилна катастрофа с български товарен автомобил причини смъртта на 9 души и рани 11 души. Инцидентът се разигра край Истанбул и блокира една от главните магистрали в страната.

Аудио ТУК.

ТИР с регистрационен номер А 1110 ЕЕ, управляван от български гражданин от турски произход, Мехмед Салим Караисмаил навлязъл в отсрещното платно на магистралата за Анкара, блъснал пътнически микробус и два леки автомобила.

При инцидента е загинал шофьорът на българския ТИР, останалите осем загинали са турски граждани.

Очевидец, когото цитираха турски телевизии каза, че преди катастрофата чул силен шум и спукана гума, след което тирът навлязъл в отсрещното платно, избухнал е пожар.

Поради катастрофата движението по магистралата е било блокирано за няколко часа. Води се следствие във връзка с катастрофата.

бтв / BgTimes.Net

:::

9 загинали и 8 ранени при катастрофа с български тир в Турция

Нахиде Дениз


Нахиде Дениз

Кореспондент в Истанбул,Турция

Нахиде Дениз - кор. на БНР в Истанбул

9 души са загинали при катастрофа на ТИР с българска регистрация в Турция. Инцидентът е станал на трансевропейската магистрала. Товарният автомобил, управляван от българския гражданин от турски произход Мехмед Салим Караисмаил, навлязъл в насрещното платно на пътя за Анкара, блъснал пътнически микробус и още два леки автомобила.

Шофьорът на тира и още 8 души са загинали. Други 8 души, всичките турски граждани, са откарани в болница. Част от тях са в тежко състояние.

Очевидец, цитиран от турски медии, твърди, че преди катастрофата е чул силен шум от спукана гума, след което тирът навлязъл в насрещното платно.

Магистралата е била затворена за движение няколко часа и са се образували задръствания. Води се разследване.

бнр / BgTimes.Net

:::

В Турция девет души са загинали при катастрофа, причинена от български камион

22 октомври 2011

Анкара. Девет души са загинали при катастрофа, причинена от камион с българска регистрация, съобщава турско електронно издание. Според полицията, камионът навлязъл в насрещното платно и се блъснал в микробус с пътници край Султанбейли. Сред загиналите е Мехмед Салим Караисмаил, за когото се съобщава, че е с българско гражданство.
При инцидента има осем ранени.
Очевидец твърди, че причина за катастрофата е спукана гума на камиона.

иаф / BgTimes.Net /

http://crimebgtimes.blogspot.com

KAZA DEĞİL KATLİAM


KAZA DEGIL KATLIAM by timesbg

TEM Otoyolu Sultanbeyli Mevkii'nde meydana gelen trafik kazasında 9 kişi öldü 7 kişi yaralandı. İstanbul istikametine seyir halinde olan TIR bariyerleri parçalayıp yolun karşı şeridine geçti. Karşı şeritte Ankara istikametine seyir halinde olan 3 otomobile çarptı. Dehşet saçan TIR son olarak bir minibüsle kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmayla birlikte minibüste can pazarı yaşanırken TIR yan devrildi. Minibüstekilerin bazıları içerde sıkışırken bazıları da otoyola savruldu. Olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Ramazan ALMAÇAYIR - Cengiz ÇOBAN - DHA

петък, 21 октомври 2011 г.

Крими информационен бюлетин - 21.10.2011 г.

Информационен бюлетин

Ямбол. Трима местни жители, ползвани в измамни схеми, са установени и задържани от служители на областната дирекция. Младежите – двама осемнадесетгодишни и един на седемнадесет, заявили, че били наети за извършване на куриерски услуги по обява. Оказало се, че на практика те изпълнявали ролята на “мулета” при две телефонни измами в Ямбол. Измамите са извършени в края на август и в средата на септември по схемата за скъпоструваща операция на близък, а жертви станали две възрастни жени, които се лишили от общо 3200 лева. Парите те предавали на изпратените в домовете им непознати момчета. Разследването по случаите продължава в рамките на образуваните досъдебни производства в РУП - Ямбол.
Плевен. Две пласьорки на контрабандни цигари са задържани при полицейски проверки вчера. 59-годишна плевенчанка била засечена на кръстовището на улиците "Сан Стефано" и "Генерал Колев", от нея полицаите иззели 18 кутии цигари от марките "Raquel slims" и "Coirsair". Жената е осъждана за причиняване на телесни повреди по хулигански подбуди, посочват от областната дирекция. При проверка на кооперативен пазар в града е задържана и нейна „колежка” с 15 кутии цигари без бандерол от марките "Westbury" и "Gold mount". На пода до щанда на 20-годишната от Буковлък са намерени още 30 кутии от марките "Slims" и "Corsair". Нередовната стока е иззета и предадена на митническите власти.
Кюстендил. 880 кутии цигари от различни марки без бандерол и 33 бутилки с водка и ракия, на които имало изтекъл акцизен бандерол, са иззети вчера от служителите на реда в хода на проведена спецакция. Те спрели за проверка лек автомобил “Мерцедес”, управляван от 34-годишния Е.И. от Кюстендил. Колата била засечена в района на местността “Стражата” на пътя София–Кюстендил. В нея пътувал и съгражданинът на шофьора Д.К. /33 г./. Двамата са задържани с полицейска заповед за 24 часа, по случая е образувано дознание.
Видин. Полицейски служители са извършили неотложни процесуални действия във връзка с досъдебно производство по описа на ОДМВР-Видин. То е образувано по прокурорска преписка на Районна прокуратура срещу неизвестен извършител по чл.167, ал.2 от НК – престъпление против политическите права на гражданите. Извършени са претърсвания на общо седем адреса в кв. ”Нов път” и с.Новоселци. При претърсванията са иззети ксерокопия на две лични карти, фирмени печати, тефтери, тетрадки и листове, на които били изписани три имена и ЕГН-та на жители на града. Намерен е и 9-милимитров пистолет “Ekol”. Действията на служителите на реда са съгласувани с наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура-Видин. Протоколите от извършените процесуални действия са предадени в Районна прокуратура. Работата по случая продължава.
Смолян. Служители на РУП – Златоград проверяват жалба от председател на общински предизборен щаб и общински ръководител на политическа партия в града. В нея той съобщавал за предлагани парични средства за гласуване в полза на конкретни кандидати. Материалите по проверката ще бъдат предоставени на районната прокуратура.
София област. Служители на РУП-Ихтиман спасиха живота на 26-годишен мъж. Тази нощ към 02.00 часа той позвънил на тел.112 и обяснил, че се е качил на шестия етаж на жилищен блок на ул. „Цар Освободител” и възнамерявал да скочи оттам. Незабавно на място пристигнали спасителни екипи и психолози. Започнали преговори с мъжа, който обяснил, че се страхува да не попадне в затвора и затова решил да сложи край на живота си. Само преди няколко месеца бил задържан в полицията за палеж на сеновал в с. Стамболово, при който изгорели тонове бали. В хода на разговорите полицаите успели да го разубедят, с оглед на безопасността му е отведен в районното полицейско управление. Материалите по случая ще бъдат докладвани на Районна прокуратура-Ихтиман, а мъжът ще бъде настанен за лечение в психодиспансер. По случая се води преписка.
София. След едномесечно разследване криминалисти от Трето районно управление разкриха три грабежа, дело на двама 18-годишни от кв. „Факултета”. Престъпленията били извършени от средата на септември до началото на октомври на територията на ж.к. ”Красна поляна”, „Зона Б-19” и „Западен парк”. Посред бял ден в гръб били нападнати две жени и мъж, който разхождал детето си в парка. Жертвите се разделили със златните си накити. В хода на разследването криминалистите влезли в дирите на 18-годишните И.А. и Д.А. Установено е, че двамата действали поотделно. Преди три дни бил задържан за 72 часа Д.А., а вчера и „колегата му”, който е стар познайник на полицията, регистриран за кражби. Пред разследващите двамата признали, че избирали жертвите произволно и веднага след грабежите пласирали златните накити в различни заложни къщи. Материалите по случаите са докладвани на Софийска районна прокуратура, а на авторите на престъпленията са повдигнати обвинения.
Полицаи от столичното Трето РУП задържаха двама наркодилъри от Монтана. Те действали по сигнал, че гастрольорите се движели в с голф и пласирали дрога в центъра на София. Така в сряда следобед на ул. „Отец Паисий” криминалистите изненадали мъжете, които тъкмо паркирали колата. Единият от дилърите хвърлил под седалката ръкавица, която се оказала пълна с изсушена марихуана. Последвал обиск на А.Я. /24 г./ и И.И. /33 г./, в които били намерени две хартиени сгъвки с хероин и канабис. Двамата са криминално проявени и осъждани. А.Я. е регистриран в полицията за кражби, а И.И. – за изнасилване. А.Я. е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 354А от НК.
Непълнолетна, отмъкнала четири мобилни телефона от класна стая в столично училище, е задържана в столичното Трето РУП. 16-годишната вече е натрупала в биографията си над петдесет регистрации за кражби. Действала по точна схема - набелязвала училището, казвала на охраната, че чака приятелка, използвала благоприятен момент и влизала вътре. Обикновено нахълтвала в празни класни стая, където на спокойствие пребърквала оставените ученически раници и излизала оттам с мобилните телефони на децата. Вчера обаче „щастието й” изневерило. Тя влязла в стая на третокласници, които имали физическо, избрала си четири мобилни апарата и тъкмо ги напъхвала в джобовете си, когато влязла класната ръководителка. След снемане на обяснения в присъствието на инспектор от Детска педагогическа стая, непълнолетната е предадена на Пето РУП.

crimebgtimes.blogspot.com

Англичанинът Колин Такър, който изнасили дете, ще лежи три години по-малкоо в затвора

Крими

Намалиха присъдата на изнасилвач на дете

* 21.10.2011

* от Иван Иванов


Велико Търново. Англичанинът Колин Такър, който изнасили дете, ще лежи три години по-малкоо в затвора, след като великотърновският апелативен съд намали присъдата му.

53-годишният британец, който работеше като селски пастир в Ново градище, община Стражица, бе осъден на 15 години затвор от Окръжния съд във Велико Търново, но след обжалване въззивната инстанция му наложи 12-годишна присъда. Той ще трябва да заплати и 60 000 лв. неимуществени вреди за причинените страдания на детето и неговите близки.

6-годишното момиченце бе изнасилено от Такар на 14 декември 2009 г. Преди това той бил на гости в дома на бабата на момиченцето. Привечер жената изпратила Такар, а заедно с него до магазина тръгнало и детето. Мъжът го отвел в жилището си, където го насилил.

Присъдата на Апелативния съд подлежи на обжалване или протест пред Върховен касационен съд в 15-дневен срок.

асн / BgTimes.Net

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket