понеделник, 3 януари 2011 г.

Двама маскирани са обрали бензиностанция във Варна

Двама маскирани са обрали бензиностанция във Варна

03 януари 2011

Варна. Двама маскирани са обрали бензиностанция във Варна, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Варна. Извършителите на тежкото криминално деяние са установени и задържани часове след престъплението, съобщи на пресконференция директорът на ОД МВР – Варна, комисар Димитър Димитров.
Днес в 1,40 часа в Дежурната оперативна част на Трето РУП – Варна, е получен сигнал от работещ в бензиностанция “Про - Венд” в жк “Възраждане” за въоръжен грабеж. Две неизвестни лица с маски на главите и прорези за очите заплашили с пистолет и нож тъжителя, привели го в санитарното помещение на сградата и откраднали метална каса, закрепена в дървен шкаф. В нея по данни на работника е имало около 4000 лв. Мъжът дава подробно описание на извършителите.
Предприети са незабавно заградителни и издирвателни мероприятия. В резултат на тях в бл. 104, вх. 9 в заключена междуетажна стая на 5 етаж са открити касата, нож и пистолет.
Установени са извършителите – Хр. В. на 20 години от Варна, Ив. Д. на 30 години – осъждан, от Варна и Й. Ив. на 21 години от Варна. Първите двама, единият от които служител в бензиностанцията, са задържани за срок до 72 часа. Третият е обявен за общодържавно издирване.
По случая е образувано досъдебно производство, съобщи окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров. И подчерта, че добрата съвместна работа между представителите на Прокуратурата на България във Варна и служителите на МВР в морския град ще продължат и през новата година, като целта е не само борба с престъпността, но и по-спокоен живот за всички варненци.

crimebgtimes.blogspot.com

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket