четвъртък, 1 април 2010 г.

Полицейска операция за пресичане превозването на незаконно месо !



Продължават проверките за превоз на месо с неясен произход !

При специлизирана операция служители на ОДМВР-София предотвратиха разпространението в търговската мрежа на над 250 кг месо !

Тази нощ служители на магистрална полиция от ОДМВР-София и техни колеги от РУМВР-Ихтиман проведоха специализирана полицейска операция за пресичане превозването на незаконно месо, предназначено за пазара в столицата. В акцията се включи и дежурен екип на ДВСК. Иззето е над 250 кг трупно месо. На установените нарушители, превозвали незаконно месо и живи животни без документи, били съставени актове от ветеринарните власти.
Около 4.30 часа на автомагистрала “Тракия” в района на 34-ти км близо до пътен възел –Ихтиман, автопатрул на магистрална полиция спрял за проверка микробус “Рено Еспейс”, управляван от стария познайник на полицията А.Д./58г./ от Ихтиман. Возилото било натоварено с над 250 кг телешко и конско месо без необходимата здравна и идентификационна маркировка, а водачът на микробуса не могъл да представи удостоверение за превозване на храни. На нарушителя бил съставен акт за установяване на административно нарушение.
Трупното месо е иззето като от ДВСК е издадено разпореждане за неговото унищожаване.
Малко по-късно около 6.30 часа ихтимански полицаи извършили проверка на микробус “Форд Транзит”, управляван от С.И./61г./ от Ихтиман. Мъжът превозвал три овце и две кози без съпроводителни документи.
В района на Вакарел полицаи от РУМВР-Ихтиман проверили и “Форд Транзит” с пазарджишка регистрация. Бусът бил натоварен с 26 живи агнета, за С.Ц. /50г./ също не представил нужните документи. Още два микробуса, превозващи около 30 живи агнета и о месо били проверени вчера по време на полицейската операция, но шофьорите им представили изрядни документи за стоката.
Полицейските проверки по тази линия ще продължат и през празничните дни.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket