вторник, 27 април 2010 г.

Крими - 25.04.2010 г. !

Акцизни стоки. Цигари и алкохол без бандерол са иззети при проведени спецоперации в различни градове на страната. Акциите са с цел предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления, свързани с извършването на нерегламентирана търговска дейност с акцизни стоки.

В Кюстендил при проведена в края на седмицата от служители на сектор “Икономическа полиция” специализирана полицейска операция в къща и магазин за хранителни стоки в с. Слокощица са открити и иззети 239 бутилки с вместимост от литър и литър и половина с високоалкохолни напитки без бандерол, 877 кутии цигари от различни марки без бандерол и с изтекъл срок на валидност на бандерола, 10 пакета тютюн за свиване на цигари. Назначени са експертизи за установяване на вида на алкохолните напитки. По случая е образувано дознание по чл. 234 от НК. /снимка/

Цигари без бандерол са иззети и при специализирана полицейска операция, проведена вчера в Плевен и в Червен бряг. Служители от Второ РУМВР в Плевен извършили проверки на улични търговци на пазар в града. Установени били три жени – на 44, 51 и 78 години, и двама мъже на 21 и 25 години, които извършвали нелегална търговия с цигари без бандерол. Полицаите иззели от тях 64 кутии с цигари от различни марки. Групата е от село Буковлък. Предстоят експертизи на нередовната стока. Образувано е досъдебно производство. При проверките в Червен бряг служителите на реда намерили пет кутии цигари без бандерол в павилион за закуски, стопанисван от 50-годишна жена от града. По случая е изготвен констативен протокол и тютюневите изделия са иззети. Образувано е досъдебно производство.

Двама мъже бяха заловени с цигари без бандерол на общинския пазар в Калояново вчера. Около 11 часа полицаи от РУ-Хисаря установили при проверка, че В.А./36г./ и А.Я./61г./ от Пловдив предлагат цигари от различни марки без бандерол. От двамата мъже са иззети 17 кутии цигари и 16 найлонови торби от по 900 грама, пълни със ситно нарязан тютюн.

Вчера в бургаския комплекс “Меден рудник” полицейски екип на Четвърто РУМВР открил изоставен и отключен лек автомобил “Опел Вектра”, собственост на 43-годишна жена от Бургас. На задната седалка и в багажника на колата са открити и иззети 2000 кутии цигари “Lucky Strike” без акцизен бандерол. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава сектор “Икономическа полиция” – Бургас.

Благоевград. Антимафиоти от ОДМВР-Благоевград проведоха съвместно със служители на РУМВР-Петрич специализирана полицейска операция по противодействие на проституцията и трафика на хора на територията на Петрич. В операцията са взели участие и представители на “Инспекция по труда” и РИОКОЗ. В хода на акцията са проверени хотели, мотели и крайпътни заведения. В заведение, намиращо се в близост до ГКПП-Кулата, служителите на реда установили шест жени, които предлагали платена любов. В районното управление са им снети писмени обяснения и са предупредени с протоколи. При извършен обиск у Ж.И./25г./ от Петрич, е открито и иззето пакетче с кафеникаво вещество с тегло 1.6 грама, реагирало на хероин при полевия наркотест. По случая е образувано полицейско дознание.

Разложки полицаи разобличиха крадци на кабели. Вчера в районното управление бил подаден сигнал за прекъснат телефонен кабел в района на с. Баня. Незабавно на място бил изпратен полицейски екип, който установил, че крадците са прекъснали кабел с дължина 40 метра. В резултат на проведените издирвателни действия за броени часове били установени извършителите на кражбата - Г.Г./22г./, Г.Б./27г./ и И.Б./24г./, всички то с. Баня. Откраднатият кабел е върнат на телекомуникационната компания. Работата по случая продължава.

Пловдив. Мъж, откраднал пари от църква в Кричим, бе заловен от полицията. Вчера в РУ-Стамболийски бил получен сигнал от игумена, че от храма на манастира са откраднати 50 лева от непознат мъж. В резултат на извършените полицейски действия заподозреният в кражбата – Г.Д./46г./ от Кричим, е заловен.

Три жени и двама мъже са заловени в Пловдив при специализирана полицейска операция на служители от сектор “Криминална полиция” и Шесто РУМВР. Около 21 часа в жилище на ул. ”Възход” били задържани 28-годишната М.М., 36-годишната П.А., 50-годишната П.А., И.А./54г./ и М.А./30 г./ със 7.8411 грама хероин.
Същия ден полицаи от Пето РУ са заловили в ж.р. ”Тракия” Н.А./20г./ с три пакетчета марихуана с общо тегло 1.277 грама.
Още един мъж е задържан с дрога този ден. Около 16.30 часа на пътя Пловдив-Белащица при проверка на лек автомобил “Пежо” полицаи от Първо РУ са намерили в колата 0.0976 грама хероин и таблетка, съдържаща клоназепам.

Пазарджик. Младо момиче се блъсна с лека кола в патрулен автомобил. Случката се разиграла снощи около 23.20 часа на улица в областния град. 18-годишната М.А. от пазарджишкото село Черногорово предприела с „Опел Кадет” ляв завой, отнемайки предимството на движещият се насреща патрулен автомобил „Опел Астра”. Последвал сблъсък, при който са нанесени материални щети и по двете возила, за щастие няма пострадали. Водачите са тествани от екип на „Пътна полиция” за употреба на алкохол, пробите им са отрицателни. На девойката е съставен акт за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата.

Септемврийски полицаи задържаха непълнолетно момче, извършило вандалски прояви, след като 36-годишна жена от Пловдив и 32-годишен мъж от с. Бошуля се оплакали в районното управление, че автомобилите им, паркирани на улица в селото, са станали обект на вандализъм. На двете коли били счупени страничните огледала и изкривени регистрационните номера, а на едната били счупени и фаровете, задните мигачи и предната решетка. Тръгвайки по горещи следи, криминалистите бързо установили извършителя на двете престъпления - 16-годишно момче от селото. Тийнейджърът е задържан, а по случая са образувани полицейски производства.

Бургас. На 23 април в 16.50 часа в Четвърто РУМВР 24-годишен бургазлия подал сигнал, че по-рано същия ден бил потърсен по телефона от мъж, когото познавал само по малко име, и пожелал да се срещнат на кръстовището на улиците “Републиканска” и “Гурко”. Младият мъж отишъл на мястото на срещата, където с лек автомобил “Мерцедес” пристигнал неговият познат, придружаван от още един мъж на видима възраст 45-50 г. 24-годишният се качил в автомобила и тримата се отправили в посока комплекс “Меден рудник”. По пътя двамата мъже го обвинили, че е откраднал от апартамента на единия от тях, намиращ се на ул. “Мара Гидик”, 27 000 лв., 1000 евро и около 500 гр злато. Откарали го на поляна извън града, сложили му качулка на главата, завързали го и го вкарали в необитаема постройка. Там му нанесли няколко удара по тялото и го залели с бензин, като настоявали да си признае, че е извършил кражбата. Двамата пребъркали джобовете на жертвата, отнели му 500 евро, след което го качили обратно в колата и го върнали в дома му. По случая е образувано досъдебно производство и са предприети незабавни оперативно-издирвателни действия, при които е установен и задържан за 24 часа единият от извършителите - Р.Д./42г./ от Бургас. Вчера с прокурорско постановление мярката му за задържане е удължена на 72 часа. Съучастникът му се издирва. Работата по изясняване на случая продължава.

Кърджали. Двама души, извършили кражби на метали, са установени по време на специализирана операция, проведена на територията на Момчилград. В хода на акцията са проверени две площадки за изкупуване, 84 автомобила, превозващи отпадъци, и осем души. Полицаите са разкрили извършителката на кражба на 15 метални кола от частен имот. Материалите по случая са изпратени в прокуратурата с мнение за налагане на административно наказание на Р.А./26г./. При операцията е разкрит и А.М./20г./, който откраднал метална врата от обществена сграда.

Малолетен е извършил две кражби от детска градина и магазин в Момчилград, установиха полицаи от районното управление. 11-годишното момче се промъкнало в забавачката през незатворен прозорец и откраднало пособия за рисуване, а от търговски обект – радио и джобно фенерче. Материалите са изпратени в прокуратурата с мнение за препращане в Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни за предприемане на възпитателни мерки.

Силистра. Двама са задържани в полицейския арест за повреждане на паметник. Около 3.30 часа тази сутрин дежурен екип на група „Охрана на обществения ред” при РУМВР-Силистра се отзовал незабавно на сигнал на гражданин и заловил Х.Г./22г./ и Б.В./28г./ в района на паметника „Тридесет и първи силистренски полк”, където мъжете направили опит да откъртят метални плочи. Двамата са отведени в ареста, срещу тях е образувано дознание за унищожаване и повреждане.

23-годишен силистренец е задържан по подозрение в притежаване на наркотици. Б.П. бил заловен от полицейски екип около 3.00 часа днес, след като счупил странично огледало на лек автомобил, паркиран в централната част на Силистра. При последвалия личен обиск у него било намерено пакетче, съдържащо 3.23 грама сушена листна маса, която реагирала на канабис при полевия наркотест. Младежът е задържан за срок от 24 часа, срещу него е образувано дознание.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket