четвъртък, 15 април 2010 г.

Крими - 15.04.2010 г. !

СДВР. Сигнал за кражба от ресторант на ул.”Козлодуй” получили преди дни във Второ РУМВР. Извършителят проникнал вътре чрез разбиване на входната врата и отнел: лаптоп, музикална уредба, мобилен телефон, алкохолни напитки, кухненски съдове, въздушна пушка и декоративна сабя. Криминалистите установили, че автор на престъплението е 21-годишният А.Я., осъждан, срещу когото е образувано досъдебно производство.
Кражба от ресторант в жк.”Студентски град” пък разследвали служители на Седмо РУМВР. Те разкрили, че 33-годишната П.М. задигнала 200 лева от оборота на заведението – престъпление по чл.194 от НК. Тя е задържана за 24 часа и материалите са докладвани в СРП.


Стара Загора. Вчера полицаи от сектор «Икономическа полиция» при ОДМВР-Стара Загора са провели полицейска операция за установяване и задържане на извършител на изнудване. В момент на извършване на престъплението /чл.213 А от НК/ е задържан 34-годишен - И.М. от Враца. Спрямо него е взета мярка за неотклонение «задържане под стража» за 72 часа. Поводът за провеждане на операцията е жалбата на старозагорец, занимаващ се със строителен бизнес, който през септември м.г. сключил договор за даване под наем на строително скеле /настойност около 20 000 лв./ с врачанин, който работи за И.М. Старозагорецът не получавал уговорения месечен наем за скелето, като неколкократно се опитал да се разбере с И.М. за да му бъде върнато скелето или да му бъдат платени месечните наеми. Изяснено е, че спрямо собственика на строителното съоръжение е направен опит силово да бъде принуден да се откаже от претенциите си да си върне скелето, като в крайна сметка И.М. започнал да го изнудва за 1 500 лв. Няколко пъти на старозагореца са назначавани срещи за да плати исканите пари, като в последния момент са проваляни не по негова вина, докато се стигнало до последната среща, определена му във Враца. Старозагорецът се явил на уговореното място, като в момент на изнудването, служители от сектор «Икономическа полиция» при ОДМВР- Стара Загора са задържали И.М./34г./ от Враца. Той е криминално проявен, има няколко осъдителни присъди за измами и изнудвания. Работата по случая продължава от служители на сектор «Икономическа полиция» при ОДМВР Стара Загора.


Пловдив. Мъж бе задържан за 24 часа в ареста на РУ-Карлово за хулиганство. Вчера около 7 часа в карловския квартал “Сушица” е бил спрян за проверка лек автомобил, управляван от 27-годишния И.К. Тъй като карал с отнета шофьорска книжка, той изскочил от колата и побягнал. При опита да бъде заловен мъжът оказал съпротива на полицаите и се държал грубо с тях.


Смолян. Вчера към 18 часа в кв."Устово" в Смолян полицаи спрели за проверка лек автомобил "Ауди А4", собственост и управляван от смолянчанина С.Й. /30г./. В колата са намерени и иззети полиетиленов плик със суха тревна маса, реагирала на марихуана и втори плик с бяло прахообразно вещество - амфетамин. По-късно, при претърсване в дома на С.Й. са открити 3 саксии с канабис и стъкленица със същите семена. С.Й. е задържан за 24 часа в РУМВР – Смолян. По случая е образувано досъдебно производство.


Кюстендил. 27 пакетчета хероин иззели вчера кюстендилски полицаи от 52-годишния Л. М. – Абата. Проверката е направена късно следобед в кв. “Изток” в града. Пакетчетата с кафеникаво прахообразно вещество са открити при личен обиск на Абата в кутия в джоб на якето му. При полеви наркотест веществото е реагирало на хероин. Абата е задържан в полицейския арест за 24 часа. Той е известен на полицията с множество противозаконни деяния, като преобладават кражбите, осъждан е. До момента не е известен за престъпления, свързани с наркотици. По случая е образувано досъдебно производство в РУМВР – Кюстендил.
9 метални кутии с цирконий са иззети от 62-годишен мъж в с.Невестино вчера. Специализираната полицейска операция е проведена от антимафиоти от Кюстендил и столицата с участието на експерти от Националния център по радиобиология и радиационна защита. Кутиите с циркониевия прах, херметически затворени с тегло от по 5 кг, са предадени доброволно. При направените измервания специалистите не са установили завишаване на радиационния фон. Работата по установяване произхода на веществото, легитимността на придобиване и съхраняване продължава. Образувано е досъдебно производство по случая по чл. 339 от НК.


Кърджали. Шестима са задържани в РУ на МВР-Кърджали снощи в 21 часа за хулигански действия на ул. “Отец Паисий” в областния център. В управлението са: Ф.М./57г./, Т.С./27г./, Т.С./26г./, Т.А./22г./, Г.В./37г./, и Ю.Х./26г./. Инцидентът е станал час по-рано. По първоначални данни групата е нанесла побой на 35-годишен кърджалиец, който бил извикан от заведение. Пострадалият е бил настанен в кърджалийската болница с черепна травма. Дежурна оперативна група е извършила оглед на мястото на произшествието. Образувано е досъдебно производство. Иззети и запечатани са четири автомобила, с които са се придвижвали шестимата. Предстои оглед. Причините за инцидента са в процес на изясняване.


Плевен. Плевенски полицаи иззеха 98 кутии цигари от улични търговци на пазар в града. Нередовната стока е конфискувана при проведената вчера специализирана полицейска акция на разследващи полицаи и криминалисти от Второ РУМВР – Плевен. Проверките започнали в 13 часа и продължили до 14 часа. Цел на операцията е предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления по линия на нерегламентирана търговска дейност с акцизни стоки без бандерол, с неистински или с изтекъл срок на валидност и без разрешително за продажба на тютюневи изделия. Нередовната стока е иззета от четири жени /43г., 46г., 16г. и 51г./ и 16-годишен младеж. Търговците са от с.Буковлък. Цигарите са с марките Vigor, Range, Viva slims, King Raquel, LM. Предстоят експертизи на конфискуваните тютюневи изделия. Съставени са протоколи за доброволно предаване. Образувано е досъдебно производство и документирането на случаите е поето от разследващ полицай от Второ управление на МВР – Плевен. Материалите са докладвани на прокурор. Полицията ще продължи проверките за пресичане на престъпленията в сферата на търговията.


Бургас. Служители от РУ-Камено установили и задържали извършителите на четири кражби на медни проводници, осъществени в различно съучастие в периода от 2 до 5 април т.г. Задържаните М.М./37г./, М.И./22г./ и брат му Н.И./24г./, Х.К./24г./ и А.Р./18г./ са от с. Равнец. Констатирано е, че мъжете са извършили кражби на медни проводници от трафопост в землището на с. Равнец, от въздушната мрежа в с. Кръстина, от друг трафопост в землището на карнобатското с.Екзарх Антимово, както и меден казан от помещение за варене на ракия отново в с. Равнец. Мъжете са задържани за 24 часа. Работата по документиране на цялостната им престъпна дейност продължава от служители на Районни управления на МВР Камено, Карнобат и Второ РУМВР Бургас.
Други двама са задържани също за кражба на метали – вчера пред пункт за изкупуване на вторичнисуровини в Карнобат, са арестувани В.Д./39г./ и Р.Х./20г./, и двамата от айтоското с. Тополица. Те се придвижвали с лада, с бургаска регистрация, в която са открити и чугунени капаци за отводнителни шахти и метална гривна, крадени от Тополица.
Заради кражби на метали - изделия и проводници служители на ОДМВР-Бургас са задържали двама и в Приморско, в Средец – седмина.


Благоевград. Вчерашния ден служители на РУМВР-Банско и Гоце Делчев са работили по два сигнала за кражби на кабел. В месността "Св. Георги" между Банско и Добринище те задържали Д.У. /37г./ от с.Обидим и А.М. /35г./ от с. Филипово, които прекарвали току-що откраднат кабел. В полицията в Гоце Делчев също било получено съобщение за неизвестни, които извършват кражба на подземен кабел на пътя с.Огняново-с.Скребатно. На място пристигналият полицейски екип задържал жителите на с. Рибново М.И. /36г./, А.И. /26г./ и А.М. /23г./. От извършената проверка се установило, че тримата изкопали яма, откъдето започнали да изтеглят телефонен кабел, собственост на БТК "АД". По двата случая са образувани досъдебни производства.


Пазарджик. Бързо полицейско производство е образувано срещу собственичката на пункт за изкупуване на черни и цветни метали във Велинград. Вчера екипи на РУМВР-Велинград извършили внезапни проверки на няколко пункта за изкупуване на метални отпадъци, намиращи се на територията на общината. В един от тях, собственост на 42-годишната велинградчанка Л.Т. органите на реда открили три метални чучура. Предадените предмети не били записани в дневника за произхода на приеманите отпадъци. При проведеното разследване се оказало, че те са откраднати от чешма, намираща се в централния парк на Ракитово и са собственост на местната община. Това дало основание на полицаите да образуват срещу собственичката на обекта бързо полицейско производство.


Монтана. РУ МВР Берковица разкри двама крадци на кранове от напоителна мрежа в Берковица. В дните между 6 и 11 април в местността “Круша” в землището на Берковица неизвестен откраднал 7 хидратни крана от напоителната мрежа на града. В хода на проведените оперативно-издирвателни действия служители на РУМВР- Берковица установили извършителите – 20-годишният Н.И. и 17-годишен., и двамата от града.. По случая продължава работа РУ МВР Берковица.
Ломски полицаи задържаха пиян водач, използвал автомобил с незаконни регистрационни табели. Вчера около 16,45 часа. между селата Расово и Медковец, при извършване на контрол по безопасност на движението, полицейските служители на ПУ "Медковец" проверили лек автомобил "Форд Ескорт", управляван от Б.К. /41г./ от Монтана. Проба за алкохол на водача е отчела 3,42 промила. При извършената проверка е установено, че автомобилът е собственост на Г.С. /70г./ от Монтана, а регистрационните табели отговарят на товарен автомобил "Шкода", собственост на И.К. /49 г./, също от Монтана. Местопроизшествието е посетено от дежурна група при РУ-МВР Лом и е извършен оглед. На водача е съставен акт за установено административно нарушение по ЗДвП. Задържан е за 24 часа в РУ МВР Лом. Работата по случая продължава.


Търговище. Възрастна жителка на областния град станала жертва на телефонна измама, след като на 13-април домашния й телефон неизвестен позвънил и успял да я убеди, че нейна близка е болна от свински грип и са необходими пари за специална ваксина. По-късно 78-годишната жена се разделила с 650 лв. и около 10 г злато. В РУ на МВР-Търговище се извършва проверка по случая.


ПТП. Мъж загина, а други трима бяха ранени при тежка катастрофа, станала тази сутрин на пътя Пловдив-Садово. Около 8 часа лек автомобил “Форд Ескорт”, управляван от Д.П./41г./ от Харманли, навлязъл в лентата за насрещно движение и челно се блъснал в микробус “Мерцедес” с водач Г.Д./35г./ от Чешнегирово. На място е починал водачът на форда. С наранявания са 31-годишната Е.Д. и 6-годишната Л.Д., пътнички в буса, и Г.Д.
Двама са загинали при пътен инцидент на неохраняем ж.п. прелез край сливенското с. Чинтулово около 11.30 часа. При катастрофата, отнела два човешки живота, товарен влак по направлението София – Бургас е блъснал, преминаващ през ж.п. линията лек автомобил „Фиат Палио” /такси/ със сливенска регистрация, в който освен шофьорът, са пътували още две жени. По първоначални данни от удара, при който локомотивът е влачил колата около 200 м. са починали на място водачът и една от пътуващите в нея жени. На място са изпратени екипи на ОДМВР-Сливен, Гражданска защита и Бърза помощ. Установява се самоличността на пострадалите.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket