петък, 2 април 2010 г.

Крими - 02.04.2010 г. !

Гранична полиция. Тази сутрин в 3.10 часа на ГКПП -Дунав мост, на излизане от страната ни, била извършена проверка на лек автомобил “Мерцедес” с водач Е.П./36г./ от Търговище. Той представил на граничните власти паспортите на пътуващите в колата, като умишлено личната карта на един от тях задържал. Оказало се, че предния ден същият бил върнат принудително в страната ни. Тогава той поставил в паспорта си банкнота от 100 евро, за да бъде пропуснат безпроблемно. Шофьорът е задържан. Образувано е дознание в ОДМВР-Русе по чл.304, ал.1 от НК.
Вчера служители на гранично полицейския участък и митничари, на пристанище Бургас – Изток извършили проверка на лек автомобил “Фолксваген”. Колата била управлявана от К.К./34г./. В тайник на автомобила били открити 60 литра дизелово горива. На шофьора е съставен акт за митническо нарушение и е задържан. Образувано е дознание.


Пловдив. Мъж бе заловен с крадени бутилки вино в Асеновград. Вчера на ул.”Кирил и Методий” при полицейска проверка в лек автомобил “Рено Еспейс”, управляван от Г.Н./ 37 г./, са били намерени 431 бутилки с вино от различни марки. Полицаите установили, че те са откраднати от “Винзавод Асеновград”. Г.Н. е задържан в ареста за 24 часа.


Пазарджик. Благодарение на бързата реакция на полицаи и банкови служители бе предотвратено извършването на крупна измама. Вчера по обед в дежурната част на РУМВР бил получен сигнал от служители на банков клон в областния град. Те съобщили, че непознат млад мъж прави опит да изтегли 70 000 лева от разплащателна сметка, използвайки неистински документ за самоличност. Незабавно към мястото се насочили дежурни автопатрули, които съвместно с охраната на банката предприели действия за задържането на извършителя. Той обаче успял да избяга през единия от прозорците на втория етаж. На местопрестъплението е извършен щателен оглед от дежурна група на РУМВР-Пазарджик. Продължават действията на криминалистите по установяване самоличността на измамника и неговото издирване. По случая се води полицейско производство.


Плевен. Полицаи от Второ РУМВР задържаха автокрадец непосредствено след извършване на престъплението. В нощта на 31 март бил получен сигнал за разбит микробус “Транспортер”, паркиран в квартал “Сторгозия”. Полицаи с три патрулиращи автомобили предприли незабавни действия за задържане на извършителя и в близост до местопрестъплението е задържан 26-годишен плевенчанин. Огледи на разбитата кола установили, че мъжът счупил стъклото на предната лява врата, взломил предния капак и направил опит да открадне акумулатора. Допълнителна проверка установила, че същата вечер от друг паркинг в квартала плевенчанинът разбил ключалката на предната лява врата на лек автомобил “Голф” и чрез отваряне на предния капак направил опит за открадне акумулаторната батерия. 26-годишният мъж е рецидивист, осъждан за кражби. Първоначално е задържан за 24 часа, а после му е взета мярка “задържане под стража” и е приведен в ареста на следствена служба. Работата продължава разследващ полицай.


На 1 април около 18.45 часа на булевард „Христо Ботев” криминалисти спрели за проверка лек автомобил „Рено”, управляван от 20-годишен плевенчанин. При претърсване на колата под предната дясна седалка били открити три полиетиленови пликчета, съдържащи бяло прахообразно вещество. Наркотикът е иззет за лабораторни изследвания. Притежателят му е задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Сезирана е прокуратурата.


Стара Загора. Вчера състав на райония съд е постановил глоба в размер на 400 лв. и забрана за посещения на спортни мероприятия за срок от 1 година за М.К /29г./ от Стара Загора. На Д.К./27г./ от Бургас пък глоба в размер на 350 лв. и забрана за посещения на спортни мероприятия за срок от 1 година. Наказанието им е наложена за извършени противообществени прояви по време и след приключване на футболната среща между ПФК “Берое” и ПФК “ЦСКА”.


Пожарна безопасност и спасяване. През изминалото денонощие служителите на пожарната служба са реагирали на 123 сигнала за произшествия. Ликвидирани са 84 пожара, загинал е един. Извършени са 31 аварийно-спасителни дейности. На 1 април в 05.35 часа бил получен сигнал за възникнал пожар в къща в с.Ново Оряхово. При пожара е загинал 47-годишен мъж. До 6 часа тази сутрин огнеборците са гасили 14 пожара и са участвали в 9 аварийно-спасителни дейности. В 3.23 часа е получен сигнал за възникнал в къща с.Чепинци. На мястото е бил един пожарен автомоли и линейка. При пожана е пострадал 86-годишен мъж, който е приет в болница. По първоначални данни причините за пожара е неправилно използване на отоплителен уред.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket