вторник, 20 април 2010 г.

Крими - 20.04.2010 г. !

Сливен. 2,3 кг вносна марихуана разкриха антимафиоти от областния град. Вчера, след сигнал за трафик на наркотични вещества от Холандия в България, служители на Териториалното звено на ГДБОП в ОДМВР-Сливен провели специализирана полицейска операция. В хода на акцията на бул.”Ст.Караджа” за проверка е спрян “Фолксваген Пасат” с транзитен номер. Автомобилът бил управляван от 42-годишния В.С. - постоянно пребиваващ в България чужд гражданин, с постоянен адрес в Сливен. При проверката на автомобила, в специално пригоден тайник под багажника спецполицаите открили и иззети три вакуумирани полиетиленови плика. Опаковките били с различни размери и брутно тегло около 2,3 кг. тревна маса от сухи съцветия марихуана. В.С. е задържан за 24 часа в РУМВР – Сливен, предстои районната прокуратура да внесе искане за удължаване на срока на задържането. Задържаният е много добре известен на сливенските антимафиоти за търговия и разпространяване на различни наркотици. Предстои изясняване на произхода на наркотика, който според експерти е висококачествен и вероятно произведен в лабораторни условия. Образувано е досъдебно производство. За случая е уведомена прокуратурата. Продължава работата за изясняване на цялостната престъпна дейност на В.С.
Полицаи от районното управление в Сливен разследват сигнал за блудство с дете. Вчера в полицията е получен сигнал за блудствени действия от 36-годишен мъж с малолетно момче от Сливен. До разкритието се стигнало случайно, след като на мобилния телефон на детето били забелязани снимки и клипове с участието на 13-годишното момче и възрастен мъж в необичайни пози. Подаден е сигнал в полицията и при проверката е установено, че в продължение на 5 години 36-годишния Д.Г. от Сливен е извършвал системни блудствени действия с момчето, син на жената, с която той живее. След проведени незабавни оперативни действия и издирване, извършителят на престъплението е задържан за 24 часа. За случая е информирано териториалното поделение на “Агенцията за закрила на детето” - Сливен. Образувано е досъдебно производство. Досега Д.Г. не е известен на полицията.


Ямбол. След продължително разследване ямболските криминалисти разкриха и задържаха извършителя на серия кражби на електромагнитни асансьорни спирачки. В периода от 9 януари до 8 април от входовете на жилищни блокове в различни квартали в Ямбол са извършени 15 кражби на електромагнитни спирачки. Установено е, че извършител е Д.Ш. /41г./ от Ямбол, криминално проявен и осъждан. В хода на провежданите процесуално следствени действия, Д.Ш. направил пълни самопризнания. Той извършвал кражбите като взломявал вратите на асансьорните помещения и за безопасност спирал асансьора на полуетаж между първия и втория етаж. Намерени и иззети са веществени доказателства. По случаите работи РУ на МВР – Ямбол.


СДВР. На 16 април 41-годишна столичанка се оплакала в Пето РУМВР, че е станала жертва на грабеж. На бул.”Мадрид” я нападнали непознати младежи, които насила отнели колие от шията й и избягали. Незабавно към мястото на инцидента били насочени два автопатрула и районът около гара “Подуяне” бил заграден. Не след дълго полицаите заловили 16-годишния Р.Н. и 20-годишния К.М., и двамата регистрирани за предишни престъпления. Отнетият накит е намерен и иззет. Двамата извършители са обвинени за престъпление по чл.198 от НК и им е определена мярка “задържане под стража” за срок до 72 часа. Документират се и други техни криминални деяния в столицата.
За въоръжен грабеж било съобщено на 2 април в Шесто РУМВР. Към 18 часа в магазин за обувки на бул.”Г.Делчев” непознат заплашил с пистолет 21-годишната продавачка и задигнал наличните 105 лева. След проведени оперативно-издирвателни действия криминалистите разкрили, че престъплението е дело на 23-годишния М.Е., военнослужещ, неизвестен досега на органите на реда. Материалите по образуваното досъдебно производство са предадени на Софийска военно окръжна прокуратура за повдигане на обвинение срещу М.Е. за извършения въоръжен грабеж.


Благоевград. Полицаи от Гоце Делчев разобличиха измамници, обявили лизингов автомобил за откраднат. Вчера, към 0.30 часа Д.Д. от същия град сигнализирал в местното районно управление за противозаконно отнет автомобил „Фолксваген Туарег”. Подалият сигнала уточнил, че джипът бил паркиран на ул. “Ал. Стамболийски” в Гоце Делчев. При проверка е установено, че колата е лизингова и Д.Д. я ползвал по уговорка с лизингополучателя – жителка на с. Хаджидимово. Полицаите предприели издирване и скоро автомобилът е установен в района на Банско, управляван от съпруга й - Б.М. от Хаджидимово. Шофьорът е доведен в РУМВР-Гоце Делчев заедно с автомобила. По случая е образувано полицейско дознание.
Разложки полицаи задържаха двама крадци на кабели от с. Бачево. Вчера служител на телекомуникационната компания сигнализирал в РУМВР-Разлог за кражба на телефонен кабел от землището на с.Бачево. Полицаите издирили извършителите и в управлението са доведени Т.Г.(48г.) и Б.Ш.(53г.), двамата от с.Бачево. Количеството и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване. По случая е образувано полицейско дознание.


ОДМВР-София. Ботевградски полицаи разкриха кражба на пет тона метални профили от строителна фирма в града. Авторите на деянието са установени, един от тях е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Сигналът за престъплението бил подаден в събота от работници, които забелязали, че от складово помещение за съхранение на метали липсват метални т-образни греди. Пристигналите на местопроизшествието полицаи установили, че тухлената стена била разбита. Констатирано било, че крадците прониквали нееднократно в склада като демонтирали част от тухлите, а след кражбата ги поставяли на мястото им. След сигнала полицаите извършили проверки на всички пунктове за изкупуване на черни и цветни метали. В един от тях, на дъното на контейнер, затрупан с желязо били открити част от откраднатите нарязани метални греди. Иззетото количество било около 700 кг. На собственичката на пункта бил съставен акт няколко дни преди тази проверка за това, че не попълвала нужната документация и не издавала касови бележки. Установени са и авторите на деянието, които извършвали кражбите в различно съучастие – криминално проявените и осъждани М.В. /25г./ от гр. Ябланица, Р.К. /21г./ от Ботевград. Техен съучастник бил и 16-годишен ботевградчанин, познат на инспекторите от Детска педагогическа стая. С полицейска мярка за 24 часа бил задържан Р.К. По случая се води досъдебно производство. Материалите по случая са докладвани на наблюдаващия прокурор от РП-Ботевград.


Бургас. Крадци на горива са установени и задържани от служители на Четвърто РУ–Бургас. На 18 и 19 април С.К. (19г.) от с. Порой, община Поморие; М.С. (22г.), П.И. (26г.) и С.А. (21г.) и 15-годишен - от Бургас, извършили кражба на 134 литра дизелово гориво, а също и антифриз и двигателно масло от метален гараж в комплекс “Меден рудник”. Отнетото гориво е иззето от дома на 31-годишната Е.С. в кв. “Победа”, където е било укрито. По случая е образувано досъдебно производство и в хода на разследването е изяснено, че петимата в различно съучастие, са извършили и осем кражби на вещи от гаражи на територията на комплекс “Меден рудник”, за които също има образувани досъдебни производства. Част от вещите, предмет на престъпленията са намерени и иззети. Трима от изброените са задържани за 72 часа. Работата за документиране на цялостната престъпната дейност на лицата продължава.


Пазарджик. Цигари без бандерол бяха иззети при специализирани полицейски операции във Велинград и Пазарджик. Вчера служители на „Икономическа полиция” при РУМВР-Велинград извършили проверка на сергия за продажба на зеленчуци в курорта. Там 39-годишният велинградчанин извършвал нелегална търговия с цигари без бандерол. Органите на реда открили 97 кутии от различни марки.
Почти по същото време полицаи от сектор „Икономическа полиция” при ОДМВР и колегите им от Полицейски участък „Изток” проверили жилището на С.Н./48г./ от Пазарджик. Там мъжът съхранявал 190 кутии цигари от различни марки без бандерол. Акцизните стоки са иззети, а срещу двамата им притежатели се водят бързо полицейски производства.


Велико Търново. Четирима мъже от Горна Оряховица са задържани в момент на кражба от бивш военен обект в града. В понеделник в местното РУМВР е получено съобщение, че четирима неизвестни са влезли в двора на бившето поделение и опитват да разбият помещенията и да откраднат имущество. На мястото е изпратен полицейски екип, който установил Й. М.(27г.), И.Б.(26г.), Д.Е. (32г.) и В.И. (29г.) близо до пристройка в двора на
бившето поделение и съоръжени с металотърсач, две кирки и мотика.
Четиримата са задържани за 24 часа.
Двама мъже и непълнолетно момче от с.Царски извор са уличени в кражбата на бетонни стълбове. На 13 април тримата са успели да откраднат 6 бетонни стълба от мрежата за ниско напрежение в селото. При издирването извършителите са установени - А.В. (24г.), Н.Н. (41г.) и 17-годишно момче. Арматурното желязо от стълбовете е открито в пункт за изкупуване на черни и цветни метали в с. Кесарево.


ПБС. Вчера към 17.50 ч. на тел.112 е съобщено за пожар в частен дом старозагорския кв.”Три чучура-юг”. В гасителните действия са участвали четирима огнеборци от РУ ПБС – Стара Загора с един противопожарен автомобил, които евакуирали жителите и домашните животни от съседните апартаменти и ликвидирали пожара в 18.50 часа. При инцидента е унищожено обзавеждането на жилището и е пострадал 53-годишният собственик, който е настанен в болницата с изгаряния по двете ръце, без опасност за живота. Причините за възникване на пожара се изясняват - от извършения оглед не са установени данни за умишлен палеж.. Работата по случая продължава.
Птицеферма изгоря вчера в с.Цалапица. Сигналът е бил получен в 11.40 часа. Няма пострадали. Изгорели са 200 литра мазут. Пристигналите на място огнеборци успели да спасят съседна сграда, трафопост и дизелов агрегат. По първоначални данни пожарът е възникнал при неправилна огнева работа от страна на работниците в птицефермата.


“Гражданска защита”. Снощи към 22.50 часа е получен сигнал за миризма на газ в банята на частно жилище на ул. „Кап. Петко войвода” в Стара Загора. Изпратеният на място екип на група от ОУ “Гражданска защита” е извършил замервания в приземният етаж на блока и установил в една от гаражните клетки 20-литрова газова бутилка, от която изтичал пропан бунтан. Миризмата на газа се е разнесла по ревизионният отвор на сградата. Бутилката е изнесена от екипа на ОУ”Гражданска защита” и след нейното изпускане ще бъде върната на собствениците. Извършено е повторно замерване, при което не са констатирани завишени концентрации на вредни емисии в района на жилищната сграда.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket