четвъртък, 29 април 2010 г.

Крими - 29.04.2010 г. !

Стара Загора. 23-годишен е задържан при опит да подкупи пътни полицаи в Казанлък. Срещу него е образувано бързо производство. Вчера около 17 часа на бул.“Княз Александър Батенберг” полицейски екип на РУМВР спрял за проверка лек автомобил “Опел Вектра” със счупено предно панорамно стъкло, шофиран от Х.Н. от Казанлък. Освен, че управлявал технически неизправен автомобил, водачът не можал да представи документи за валидна сключена застраховка “Гражданска отговорност” и за преминат годишен технически преглед на автомобила. Той шофирал и с изтекъл срок на акт за установено административно нарушение. При съставяне на новите актове за установените нарушения, водачът опитал да подкупи служителите на пътния контрол, като подхвърлил банкнота от 50 лв. в отворения багажник на служебния автомобил. Банкнотата била иззета с протокол. Х.Н. е задържан за 24 часа и срещу него е образувано бързо производство по чл.304 НК. /снимка/.


София. За броени дни криминалисти от Девето РУМВР разкриха грабеж от магазин за хранителни стоки в ж.к. “Люлин”. Престъплението е извършено на 25 април, непознатият изчакал подходящ момент и когато продавачката останала сама нахлул, заплашил я и отмъкнал оборота от 400 лева. В хода на разследването криминалистите бързо влезли в следите на извършителя – Я.Д./22г./, криминално проявен за кражби. Материалите са докладвани в Софийска районна прокуратура за образуване на досъдебно производство.


На 11 февруари пред вход на жилищна кооперация млад мъж нападнал 76-годишна столичанка и със сила й отнел портмонето с лични документи и 100 лева. По случая в Седмо РУМВР бил заведен заявителски материал. След проведени оперативно-издирвателни действия, криминалистите установили извършителя – 16-годишен младеж от Севлиево. Той е криминално проявен, живеел в София без адресна регистрация.


ОДМВР-София. Две кражби на кабели от ел.инсталация на вили разкриха криминалисти от РУ-Елин Пелин.Вчера собственик на вила в с. Макоцево съобщил, че била разбита вратата на помощна постройка към къщата, а оттам липсвали медни проводници от електроуреди и електрическа инсталация. По горещи следи полицаите заловили двамата злосторници К.Б./45г./ и В.Л./44г./, които доброволно предали откраднатото в полицията. Образувано е досъдебно производство.


Софиянец бил спипан вчера от полицията за подобна кражба. Обект на неговия набег станала вила в същото село. А.А. /45г./, криминално проявен, успял да отмъкне медните проводници от ел.уредите и ел.инсталацията. Авторът на кражбата предал инкриминираните вещи с протокол за доброволно предаване. Срещу него е образувано досъдебно производство.


Снощи, след получен в РУМВР-Самоков сигнал за товарене на камион в нелицензиран пункт за черни и цветни метали, служители на полицията спрели за проверка товарен “МАН” с ремарке, собственост на лицензирана фирма със седалище във Велинград. Возилото било натоварено с 8500 кг метални отпадъци. Дежурна оперативна група извършила оглед, претърсване и иззземване на камиона, ремаркето и товара. В хода на разследването се установило, че металните отпадъци били натоварени от нелицензиран пункт на ул.“Латинка”, собственост на И.Я./59г./ от Самоков. Образувано е досъдебно производство по чл. 234, б. “Б” от НК.


Плевен. Фалшиви банкноти иззеха полицаи в село Рибен. Вчера те спрели за проверка в центъра на селото 23-годишен местен жител, в когото намерили две неистински банкноти с номинал 20 лева. Изяснило се, че предния ден той пазарувал и платил в магазина с други две също фалшиви двайсетолевки. Полицаите установили, че две от банкнотите имат еднакъв сериен номер. Иззетите ментета са лоши копия, но предстоят експертизи в Базовата научно-техническа лаборатория при ОДМВР – Плевен. 23-годишният мъж е криминално проявен и осъждан. Образувано е досъдебно производство, по което продължава работа разследващ полицай.


Задържаха крадци на кабели в Плевенско. На 27 април около 23.50 часа в землището на село Лозица при акция на полицаи от РУМВР-Никопол са заловени в момент на изкопна дейност двама мъже на 30 и 37 години от село Новачене, осъждани. Мъжете с брадви и ножовки увредили 180 метра проводник. По-късно били заловени и техните съучастници – осем мъже от село Новачене на възраст от 17 години до 30 години. Групата се возела в каруца. Иззети са 15 лопати, две брадви и три ножовки. Щетите са в процес на установяване. Извършителите са криминално проявени и са задържани за 24 часа. Сезирана е прокуратурата за престъпление по чл.195, ал.1, т.4 и 5 от НК.


Велико Търново. Четирима мъже от Г.Оряховица са уличени в извършването на крупна домова кражба. Миналата седмица те атакували жилище в града и оставили собствениците без автоматична пералня, хладилник, стереоуредба, фризер и телевизор. След проведени оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия са задържани 18 годишните А.А. и Ю.Д., З.З./22г./ и К.В./26г./. По-голяма част от откраднатите вещи са установени. Работата по случая продължава.


Кърджали. Криминалисти от РУМВР-Момчилград установиха мъжа, който счупил 31 прозореца на цех в село Карамфил. Извършителят е К.З./45/. Стари спорове, свързани с неуредени финансови отношения, са мотив за унищожаването на чуждото имущество. Акцията по трошенето започнала с чук и завършила с камъни. Материалите са изпратени в прокуратурата с мнение за повдигане на обвинение и предаване на съд на извършителя.


11-годишен е извършител на кражба от частен дом в с. Груево, установиха криминалисти от РУМВР-Момчилград. Момчето открило в обувка ключа за къщата, отворило и прибрало малка сума в долари и евро. Малолетният е автор и на още две кражби- от магазин и детска градина. Материалите са изпратени в прокуратурата с мнение за прилагане на възпитателни мерки от Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.


Пазарджик. Септемврийски полицаи заловиха извършител на домова кражба. В началото на този месец 59-годишна жена от Пазарджик подала сигнал в РУМВР-Септември, че от дворното й място в септемврийското село Карабунар изчезнала металната врата. В хода на разследването криминалистите установили, че извършител на престъпното деяние е И.С./23г./ от София. Той е задържан с полицейска мярка за 24 часа, образувано е дознание.


Велинградски пътни полицаи задържаха мъж, управлявал микробус с нередовни документи. Вчера по обед екип на „Пътна полиция” спрял за проверка микробус „Мерцедес”, управляван от Н.Н./30г./ от с.Света Петка. След направената справка се установило, че данните от регистрационния талон не отговарят на тези от автомобила. Униформените установили и липсата на табелите за номер на рамата на „Мерцедес”-а. Шофьорът е задържан за 24 часа, а по случая е образувано бързо производство.


Иззета акцизна стока без бандерол при проведени специализирани полицейски операции в страната. Полицаи от ОДМВР-Смолян открили 2310 кутии цигари без бандерол, след като в Златоград спрели за проверка лек автомобил “Фиат Мареа”, управляван от Е.Б./40г./ от Златоград. Част от акцизната стока е открита при последвалото претърсване в дома и търговския му обект на мъжа. Образувано е досъдебно производство. Със 17 литра наливен алкохол без бандерол се простил едноличен търговец, след проверка на павилиона му. Близо 840 кутии безакцизни цигари иззели свиленградските и димитровградските полицаи. Вчера около 18 часа на паркинг край мотел Върбица полицаите претърсили микробус ”Форд Транзит”, управляван от 21-годишен харманлиец, където открили 540 кутии цигари без бандерол.


160 безакцизни папироси спипали свиленградските полицаи в лек автомобил ”Опел”, управляван 36-годишен мъж. Други 40 кутии били иззети и от търговски обект на ул.”Теменуга” в Свиленград.


Студенти, продавали цигари без бандерол, попаднали в полезрението на полицаи във Велико Търново. На петимата е наложена 24-часова мярка “задържане под стража”. Част от стоката била предлагана от 21-годишна студентка в кафе-бар в града. При извършена проверка на квартира, наета от 20-годишен бургазлия, били намерени 300 кутии с цигари “Голд Класик” и „Слим”, а в друга – ползвана от трима 20-годишни жители на Ямбол, полицаите открили 220 кутии “Голд Класик”. Проверяващите установили, че студентите пласирали незаконната стока на познати в заведения, приятели и техни колеги. Образувани са досъдебни производство по чл. 234 от НК. Работата по случая продължава.


В таванско помещение към къща, собственост на Ц.Й./21г./ от Козлодуй полицаите попаднали на други 100 кутии цигари “Prestige”, които също били без български акцизен бандерол.Образувани са досъдебни производства.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket