понеделник, 5 април 2010 г.

Убиецът на двамата мъже в шуменското село Каменяк се е самоубил

Продължава работата по случая с двойното убийство в шуменското село Каменяк !

05 април 2010

Шумен. Продължава работата по случая с двойното убийство в шуменското село Каменяк. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен. Около 05.25 часа тази сутрин в оперативната дежурна част на Районно управление “Полиция” – Шумен е получен сигнал, че в дома му в село Каменяк е прострелян с огнестрелно оръжие 77-годишен мъж. За изясняване на случая е изпратен полицейски екип. В хода на първоначалните мероприятия е установено, че 77-годишният мъж Х.А е починал на място. При откарването му към болницата в град Шумен е починал и 17-годишният му внук Д.Х , който също е прострелян, а в МБАЛ Шумен е настанен за лечение 40-годишният Г.Х., син на 77-годишния мъж. По първоначална информация след възникнал скандал тримата са простреляни от 37-годишен криминално проявен мъж от село Подайва, област Разград. Непосредствено след инцидента 37-годишният мъж от село Подайва, е напуснал село Каменяк с лек автомобил. На място е извършен оглед от дежурна оперативна група и съдебен лекар. Започнато е досъдебно производство с оглед на извършено престъпление по чл. 116, ал.1, т.4 от НК. Няколко часа по-късно е получена информация, че в гориста местност между селата Подайва и Здравец, област Разград е намерен труп на мъж. При предприетите незабавни мероприятия от служители на ОД МВР Шумен и Разград е установено, че трупът на е на 37-годишния С.А. от село Подайва, област Разград, заподозрян в извършване на двойното убийство в село Каменяк. При извършения първоначален оглед е установено, че най-вероятно С.А. се е самоубил с пистолет “Броунинг”, като до трупа освен оръжието са открити и боеприпаси за него. Около 10.00 часа в Районно управление-Исперих се е явил 27-годишният А.П. от село Подайва, непознат на полицията, който е заявил, че разполага с информация за извършеното престъпление в село Каменяк. Обяснил е, че са се придвижвали заедно със С.А. и още няколко лица с управлявания от него лек автомобил “Мазда”, с разградска регистрация. В хода на проведените незабавни мероприятия са установени и другите лица, които са пътували с тях до село Каменяк. Това са 22-годишният Б.И с постоянен адрес в село Каменяк, 25-годишният му брат И.И. с постоянен адрес в град Шумен и 32-годишният С.М. с постоянен адрес в село Подайва, тримата криминално проявени. Изяснено е, че и тримата пребивават в селото. След проведени съвместни мероприятия служители на ОДМВР Шумен и Разград са ги задържали в обитаваните от тях жилища в селото. На основание чл. 63, ал.1,т.1 от ЗМВР са задържани за срок от 24 часа.
Продължава провеждането на процесуално следствени действия по случая.


Вижте по-голяма карта


Адил Рашидов: Семейна драма е в основата на убийството в село Каменяк !

05 април 2010

Исперих. Семейна драма е в основата на убийството в шуменското село Каменяк. Това разказват жители на исперихското село Подайва, каза за радио „Фокус”-Шумен кметът на Исперих Адил Рашидов. Убиецът на двама души в село Каменяк е търсил съпругата си, която го била напуснала, но след като не е я открива убива 77-годишен мъж, баща на съпругата му и 17-годишно момче, което е негов син. Убиецът е жител на село Подайва. След като е извършил убийството в Каменяк, връщайки се към Подайва, той се самоубива по пътя. Има полиция в село Подайва и работата по случая продължава.
Ивелина ИВАНОВА

:::

Убиецът на двамата мъже в шуменското село Каменяк се е самоубил !

05 април 2010

Разград. Убиецът на двамата мъже в село Каменяк се е самоубил в Разградско. Това съобщи за радио „Фокус”-Шумен Пламен Десков, говорител на Областната дирекция на МВР-Разград. Мъжът стрелял срещу трима души в Шуменско е родом е от село Подайва. Намерен е трупът му в местност близо до пътя между селата Подайва и Здравец. Десков уточни, че за сега не е ясно как се е самоубил мъжът, дали с огнестрелно оръжие или чрез обесване. Причината за двете убийства са на семейна основа. 38-годишният мъж от Подайва е отишъл в Каменяк да търси бившата си жена и е застрелял свекъра, мъжа и детето й. Към момента се провежда разследване.
Йоанна ВЛАДИМИРОВА

:::

Няма опасност за живота на третия прострелян в шуменското село Каменяк !

05 април 2010

с. Каменяк. Няма опасност за живота на третия прострелян в село Каменяк, съобщи за радио „Фокус” - Шумен д-р Юлия Димитрова, зам.-изпълнителен директор на МБАЛ - Шумен, където е настанен пострадалият 37-годишен мъж. Той е с кръвоизлив в белия дроб, но е направен дренаж. Към момента е в Отделението по анестезиология и интензивно лечение, в добро общо състояние, контактен е. В Спешното отделение на болницата е докаран и 17-годишният младеж, загинал при стрелбата в село Каменяк. Момчето е прието, но само за да се констатира смъртта. Сега трупът е във Съдебномедицинския отдел за аутопсия. Йоанна ВЛАДИМИРОВА

:::

Досъдебно производство срещу неизвестен извършител е образувано за убийствата в шуменското село Каменяк !

05 април 2010

Шумен. Досъдебно производство срещу неизвестен извършител е образувано за убийствата в шуменското село Каменяк. Това съобщи за радио „Фокус”-Шумен Димитър Димов, зам.-окръжен прокурор на Шумен. Повдигнатите обвинения са по чл. 116 ал. 1, точка 4 от Наказателния кодекс, според който виновният за убийството на повече от едно лица се наказва с лишаване от свобода от 10 до 20 години. Вчера в село Каменяк неизвестно лице е простреляло в дома им трима души на 77, 17 и 37 години, като двама от тях са починали, а третият е настанен в болницата в Шумен.
„Нищо не мога да ви кажа. Вкъщи съм, не съм на мястото на инцидента”, каза кметът на село Каменяк Сабрие Хайри, относно станалото в селото тази сутрин убийство. Тя обясни, че криминалистите работят на мястото на инцидента, но нито от полицията, нито от селото са потърсили нейното съдействие. Тя беше категорична, че не разполага с никаква информация около двойното убийство. Познавала е жертвите.
Йоанна ВЛАДИМИРОВА

:::

Двама души са били убити в Шуменско !

05 април 2010

с. Каменяк. Двама души са били убити в Шуменско, съобщиха от Областна дирекция на МВР – Шумен. Около 05.25 часа тази сутрин в оперативната дежурна част на Районно управление “Полиция” – Шумен е получен сигнал, че в село Каменяк е прострелян с огнестрелно оръжие 77-годишен мъж, в дома му. За изясняване на случая е изпратен полицейски екип. В хода на първоначалните мероприятия е установено, че 77-годишният мъж Х.А е починал на място. При откарването му към болницата в Шумен е починал и 17-годишният му внук Д.Х , който също е прострелян, а в МБАЛ - Шумен е настанен за лечение 40-годишният Г.Х., син на 77-годишния мъж. По първоначална информация след възникнал скандал тримата са простреляни от 37-годишен криминално проявен мъж от село Подайва, област Разград. Непосредствено след инцидента 37-годишният мъж от село Подайва е напуснал село Каменяк с лек автомобил “Опел Корса”, тъмен на цвят, със силистренска регистрация. На място е извършен оглед от дежурна оперативна група и съдебен лекар. Започнато е досъдебно производство с оглед на извършено престъпление по чл. 116, ал.1, т.4 от Наказателния кодекс. Работата по случая продължава.иаф

Crime Bg Times

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket