четвъртък, 1 април 2010 г.

Крими - 01.04.2010 г. !




София. Грабеж на златни обици, издърпани от ушите на 60-годишна столичанка, разкриха криминалисти на Четвърто РУМВР. На 12 март на ул. “Княз Борис І” жената била нападната от непознат, който след като я съборил на земята и откраднал обиците. В хода на оперативната работа криминалистите установили извършителя – И.Я./30г./, криминално проявен и осъждан за грабежи. Наложена му е постоянна мярка “задържане под стража”.


В Столичното Девето РУМВР пак за грабеж е задържан 27-годишният А.С., известен на полицията за кражби и грабежи. На 12 януари той причакал възрастна жена пред блок в ж.к. “Люлин” и издърпал от ръцете й дамската чанта с документи, кредитна и дебитна карта, три мобилни телефона, 300 евро и 329 лева. Наложена му е 72- часова мярка “задържане под стража”.


Пловдив. Мъж инсценира грабеж на пътя Асеновград - Болярци вчера. Около 15.30 часа на телефон 166 гражданин сигнализирал, че до товарен “Мерцедес” на пътя край Асеновград видял мъж с вързани на гърба ръце. Той разказал, че това е шофьорът на камиона и е ограбен. Пристигналите незабавно на място полицаи от РУМВР-Асеновград установили, че водачът на “Мерцедес”-а е А.Б./33г./ от Асеновград. Пред полицаите той обяснил, че пътувайки със служебния камион, забелязал край пътя лек автомобил “Форд Фиеста” с вдигнат преден капак и застанали до него млади мъж и жена. А.Б. решил, че те имат нужда от помощ, спрял и отишъл при тях. Когато попитал как би могъл да помогне, мъжът извадил пистолет и го ударил с него по лицето. После накарал А.Б. да застане на колене в канавката, взел му чантичката с около 500 лева, завързал ръцете му със сезал и заедно с жената потеглили с “Форд”-а към Болярци. След проведените оперативни действия полицаите установили, че А.Б. не казва истината и е инсценирал грабежа. Водачът на товарния "Мерцедес" е известен на полицията.


Млад мъж бе заловен с наркотици в Пловдив. Около 16 часа при проверка в апартамента на ул. ”Димо Хаджидимов”, обитаван от 23-годишния С.М., полицаи от Първо РУ открили 325.33 грама марихуана. По случая е образувано дознание, а С.М. е задържан в ареста за 24 часа.


Плевен. Вчера на ул.”Хаджи Димитър” служители от Първо РУМВР са извършили проверка на 24-годишен плевенчанин, у него били открити четири полиетиленови пликчета със зелена тревиста маса. Наркотикът реагирал марихуана. Мъжът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е досъдебно производство, сезирана е прокуратурата.
Служители от Транспортна полиция са предали на криминалисти от Първо РУМВР наилонов плик с марихуана. Те го намерили у 26-годишен пътник във влак Варна – София. 26-годишният е от с. Гложене, задържан е за 24 часа. Уведомен е районен прокурор.


Видин. 3770 кутии цигари без български бандерол са иззети при специализирана полицейска операция, проведена вчера на територията на видинския квартал “Нов път”. В къща на ул. ”Ружа”, обитавана от А.М./20г./, са иззети 307 стека цигари без бандерол от различни марки, а от дома на С.С./34г./ - 64 стека цигари. При претърсване в имот, собственост на М.Д./32г./, на ул.”Байкал” били иззети 60 кутии цигари без бандерол, а от лекия му автомобил “БМВ” са конфискувани 30 дебитни карти, издадени на имената на други лица. Образувани са досъдебни производства по чл.234, ал.1 от НК. /снимки/


Кърджали. За кражби на цигари и бира от павилион в с.Паничково в РУМВР-Кърджали вчера са задържани Т.Г./20г./ и Д.Я./18г./. Те разбили входната врата на обекта и откраднали 3 стека цигари и 36 бутилки бира. По случая е образувано досъдебно производство.


За продажба на алкохол на непълнолетни лица в РУМВР-Кърджали е приключила проверка и материалите са изпратени в прокуратурата с мнение за образуване на досъдебно производство срещу М.Б./20г./. От хранителния магазин, в който тя е продавачка, две ученички са закупили бутилка водка. След почерпката те попаднаха в болница.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket