вторник, 27 април 2010 г.

Крими - 27.04.2010 г. !

Благоевград. Криминалисти от Гоце Делчев задържаха телефонен измамник с помощта на избраната от него жертва. Вчера по обед жена сигнализирала в районното управление, че на стационарния й телефон позвънил непознат мъж, представил се за прокурор и й съобщил, че дъщеря й е предизвикала катастрофа, загинал е човек. Мнимият прокурор обяснил, че за да не бъде образувано съдебно преследване, е необходимо да бъде заплатена сумата 20000 лв. Независимо от притеснението, жената позвънила на дъщеря си и когато разбрала за измамата веднага потърсила служителите на реда. Договорили се тя да продължи ролята и двамата се договорили за мястото и часа на срещата. Междувременно криминалисти на РУМВР организирали незабавни заградителни действия в района. Така около 14.00 часа, в центъра на Гоце Делчев, в момента на предаване на парите в полицейския капан попаднал Ф.Х./21г./ от с. Абланица. По случая е образувано полицейско дознание.

Крадец на кабели е задържан на местопрестъплението в района на с. Камен. Около 9.00 часа вчера в РУМВР-Банско бил получен сигнал за извършвани изкопни работи вдясно от пътя за курортния град. Незабано изпратеният полицейски автопатрул, на място задържал А.Я./54г./ от с. Филипово. Нанесените щети са в процес на изясняване. По случая се извършва проверка.

Бургас. На 25 април, около 11.00 часа, в РУМВР–Несебър е получено съобщение за извършена кражба на джип “Хюндай Теракан”. По данни на тъжителя - 42-годишен мъж от Св. Влас, автомобилът бил изгорял и оставен в складов парцел срещу база в Несебър, докато тече процедурата по делото със застрахователната компания. При проведените оперативно-издирвателни действия, колата е намерена, нарязана на части в склад за изкупуване на метални отпадъци в Каблешково. Образувано е досъдебно производство и в хода на проведените спешни действия по разследването е установено, че деянието е извършено от И.А./22г./ от Пловдив. Работата по случая продължава.

Стара Загора. Вчера около 12.55 часа младши полицейски инспектор от ПУ–Братя Даскалови получил сигнал, че в магазин за хранителни стоки в с. Марково, двама клиенти опитали да прокарат в обращение неистинска банкнота с номинал 50 лв. Незабавно били предприети заградителни действия и час по-късно в с. Братя Даскалови е спрян за проверка лек автомобил “Форд Ескорт”, шофиран от П.И./25г./ от Раковски. С него пътувал и 15-годишен младеж от същия град. В колата са намерени и иззети 19 неистински банкноти с номинал 50 лв., 3 ловни патрона 12 калибър и 10 малокалибрени гилзи - 22 кал. Двамата са задържани за 24 часа. Работата по изясняване на цялостната им престъпна дейност продължава РУ –Чирпан.

На 20 февруари 56-годишният А.С., във видимо нетрезво състояние, отправил обиди и закани към персонала на заведение в Стара Загора и изпратеният за прекратяване на скандала полицейски екип. Съставен му е акт по Указа за борба с дребното хулиганство. Вчера районния съд му е наложил административно наказание – 300 лв. глоба.

Габрово. Вчера в полицейското управление в града бил получен сигнал, че между 16 и 26 април били демонтирани и откраднати 15 метални прозорци от помещение на габровска фирма. В резултат на проведените оперативно-издирвателни действия са установени извършителите на престъплението - Н.Ш./19г./ и В.И./22г./, и двамата от Габрово. В хода на разследването било изяснено, че в периода 1 март-24 април двамата, в съучастие с други двама габровци – К.М./22г./ и непълнолетно момче, са откраднали абрихт от къща в с. Трънето и две метални колелета от асансьорно помещение на фирма в Габрово. По случая е заведена преписка.

София. Столичанка се оплакала в Девето РУМВР, че неизвестен крадец влязъл в дома й в жк.”Люлин” през незаключена входна врата и отнел чанта с лични документи, дебитни и кредитни карти, с една от които по-късно са изтеглени 400 лева от сметката й. След успешни оперативно издирвателни действия криминалистите установили, че извършител на престъплението е 28-годишният Н.С., осъждан, който живеел под наем в същия жилищен блок. Чантата на тъжителката с личните й документи и други вещи са намерени и иззети при претърсване в неговата квартира. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.194 от Наказателния кодекс.

Криминалисти от Осмо РУМВР са разкрили двама извършители на кражба от имот в с.Панчарево. Осъжданите вече за предишни престъпления, 22-годишните Р.Т. и Т.Г., срязали и демонтирали метални огради, платна и колове, собственост на 75-годишен мъж. Р.Т. е задържан под стража за 72 часа, а съучастникът му се издирва.
За кражба на осем комплекта мобилни телефони различни марки и аксесоари за тях съобщила в Четвърто РУМВР продавачка в магазин на ул.”Костенски водопад.” Магазинът бил разбит в събота, на 24 април, а два дни по-късно криминалистите разкрили и задържали автора на деянието – В.А. /29 г./, известен на органите на реда. Отнетите телефони са намерени и иззети. На В.А. е наложена мярка “задържане под стража” за 72 часа.

София-област. Трима криминално проявени столичани, разбили читалище в с. Джурово, бяха задържани след бърза реакция на полицаи от РУ-Правец. Вчера след полунощ жител на селото, който живеел близо до читалището, чул шум от разбиване на входната врата. След подадения от него сигнал, незабавно на мястото на инцидента пристигнал полицейски екип. Служителите на реда установили, че външната врата била разбита с щанга, после крадците разбили и касата на кафе-автомата, отмъкнали събраните монети и избягали. След като заградили изходите на селото, полицаите спрели за проверка автомобила, с който се придвижвали А.Г./24г./, Н.Д./23г./ и Б.А./20г./. У тях били открити и липсващите монети – около 30 лв. Тримата са стари познайници на полицията за кражби, грабеж и употреба на наркотични вещества. По случая се води досъдебно производство.

Монтана.
Служители на районното управление в града разкриха след разследване по горещи следи крадец на ел. проводник на стойност 400 лв., собственост на видинска фирма. Кабелът, с дължина 180 метра, бил откраднат в ранните часове на 24 април в с. Доктор Йосифово. В резултат на успешно проведените оперативно-издирвателни действия полицаите задържали извършителя - криминално проявения и осъждан Л.С./44г./ от с. Якимово. Откраднатият кабел е открит в пункт за вторични суровини в Монтана. По случая е образувано досъдебно производство.

Плевен. На 26 април, около 16 часа, в землището на с. Брестовец полицейски служители извършили проверка на паркиран джип "Чероки", шофиран от 35-годишен мъж от с. Тодорово. В колата те намерили осем стоманени въжета, всяко с дължина 8 метра. Изяснено било, че те са откраднати от въжена линия на вагонетки край Плевен. Полицейска проверка установила, че мъжът има осем присъди за кражби. Той е задържан за 24 часа. Уведомена е Плевенската районна прокуратура.

Акцизни стоки. Продължават полицейските операции на територията на страната за предотвратяване на нелегална търговия с акцизни стоки. От 19 до 25 април на територията на Раднево, обл. Стара Загора са проверени 21 обекта, извършващи търговска дейност с акцизни стоки - алкохолни напитки и тютюневи изделия, складове за търговия на едро, специализирани магазини, питейни заведения, пазари и др. По време на акцията е установено, че в кафе-аперитив на ул. “Митьо Станев”, собственост на Д.Ц./36г./ от Раднево, са държани на склад с цел продажба 117 кутии вносни цигари без бандерол. Цигарите са предадени доброволно от собственика. Работата по случая продължава РУ “Полиция”–Раднево. Пещерски полицаи също иззеха цигари без бандерол. Вчера следобед екип на РУМВР-Пещера извършил рутинна проверка на лек автомобил „Ауди”. Така било установено, че водачът С.М./33г./ от Пловдив превозва в багажника 510 кутии с цигари без бандерол. Акцизната стока е иззета, а собственикът й е задържан в ареста за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство. На цигари без бандерол се натъкнали вчера и полицаи от Сандански. В района на пазара в курортния град те забелязали две жени, които предлагат цигари. При извършена проверка станало ясно, че С.Г./38г./ и Ж.А./30г./, и двете от Сандански, продават стоката без бандерол. От С.Г. са иззети 70 кутии цигари от различни вносни марки. По случая е образувано полицейско дознание. 39 стека цигари от различни вносни марки без задължителния акцизен бандерол открили полицаи в гараж на ул. “Круша” в Петрич, собственост на С.Р./39г./ от същия град. Незаконната стока е иззета, за случая е сезирана Митница Югозападна. Вчера към 17.20 часа в Роман, обл. Враца, бил спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген Пасат”, управляван от М.Г./36г./ от града. В колата му били открити общо 43 кутии цигари от различни марки без бандерол.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket