четвъртък, 22 април 2010 г.

Крими - 22.04.2010 г. !

Акцизни стоки. Голямо количество цигари и алкохол без бандерол са иззети при проведени спецоперации в различни градове на страната. Акциите са в контекста на един от изведените приоритети на ръководството на МВР за противодействие на нелегалната търговия с акцизни стоки. Специализираните полицейски операции са проведени на територията на Хасковски, Ямболски, Габровски, Старозагорски, Благоевградски, Видински, Врачански и Плевенски региони. Близо 400 стека цигари без бандерол от различни марки, 6 килограма безакцизен тютюн и над 2000 литра нелегален алкохол са иззети в хода на проверките. Те са извършени предимно в търговски обекти в градовете и околните села. Част от контрабандните папироси са открити и иззети от улични търговци, които пласирали стоката по пазарите. Друго голямо количество цигари са намерени при проверки на различни адреси. По всички случаи в съответните полицейски управления са заведени досъдебни производства.

Плевен. Два компютъра с порно съдържание иззеха вчера полицаи от Плевен при поредната специализирана акция по противодействие на трафик на лица и насилствена проституция. Вчера към 8 часа криминалисти и разследващи полицаи от Първо РУМВР извършили претърсвания на два адреса в града. От жилището на 33-годишен в квартал “Дружба” е иззета компютърна конфигурация с порнографски снимки и видеоклипове. В хода на разследването било установено, че плевенчанинът е устройвал в дома си алкохолни оргии. Полицаите изяснили, че срещу него има 22 заявителски материала за различни престъпления и е с 16 присъди. От апартамента на 34-годишен в квартал “Сторгозия” служителите на реда иззели също компютър с шокиращо порно и пакетче с канабисови семена. В биографията си мъжът има присъда за притежаване на наркотици. Документирането на престъпната дейност на двамата плевенчани продължава. Те са задържани за 24 часа. Полицаите установяват контактите им и дали сред тях има непълнолетни. Предстоят и експертизи на иззетите компютърни конфигурации. Сезирана е прокуратурата.

В хода на специализирана полицейска операция от служители на РУМВР – Гулянци по линия на кражби на черни и цветни метали, проведена вчера, е задържан 42-годишен. Мъжът разбил входната врата на склад на фурна в село Гиген, за да открадне варели, метални решетки, стилажи и касетки. В полицията се установило, че той е местен жител и е с богато криминално досие. Има три заявителски материала и една присъда. Вещите, обект на престъпното посегателство, са иззети с протокол за доброволно предаване. Върнати са на собственика с разписка. По случая е образувано незабавно производство. Уведомена е прокуратурата.

При проведената вчера спецоперация антимафиоти от ОДМВР–Плевен и служитеи на РУМВР–Долни Дъбник са иззели от жилището на 45-годишен мъж в село Долни Луковит римска оброчна плочка от II век и 36 патрона с различен калибър. Притежателят им е криминално проявен, но не е осъждан. Предстои установяване на художествената стойност на антиката и експертизи на боеприпасите. Работата продължава разследващ полицай. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 278 и чл. 339 от НК.

СДВР. Трима рекетьори са заловени от служители на СДВР при получаване на откуп за крадена кола. Автомобилът “БМВ” бил противозаконно отнет от паркинг пред блок в жк.”Студентски град” на 10 април. В последствие непознат се свързал по телефона със собственика и му поискал 4 200 лева за връщането на колата. След успешни оперативно издирвателни действия криминалистите установили, че престъплението е дело на Г.В./31г./, осъждан, Е.А./32г./ и С.Г./21г./ - неизвестни досега на органите на реда. Вчера на тримата е повдигнато обвинение по чл.346 ал.3 от НК по образуваното досъдебно производство. Наложена им е мярка за неотклонение “парична гаранция” в размер на 500 лева.

При специализирана полицейска операция на служители от СДВР и Седмо РУМВР в жк.”Студентски град” е задържан 20-годишният наркодилър Й.Т. от Ботевград. Той е арестуван заедно с двама наркозависими в момент, когато им продавал дрога. В хода на разследването криминалистите установили и 25-годишния Г.П., който снабдявал Й.Т. с наркотици. От тях са иззети 37 пликчета с растителна маса и няколко с бял прах. Направените в лабораторията на СДВР експертизи уточнили, че веществата са марихуана и амфетамин. Образувано е досъдебно производство, двамата са задържани под стража за 72 часа.

Пловдив. Вчера в Пловдив са проведени две специализирани полицейски операциипо противодействие на наркоразпространението. В ареста за 24 часа са задържани общо седем души. Снощи служители на Второ РУ и сектор “Криминална полиция” са заловили в Пловдив в момент на продажба на наркотици трима мъже с 10 грама марихуана и 35 грама амфетамин. В резултат на последвалите оперативно-издирвателни действия в Съединение бил задържан още един мъж, у когото са били намерени 40 грама марихуана и 15 грама амфетамин. Двама от задържаните са известни на полицията.

Служители от Трето РУ и отдел БОП-Пловдив заловили трима мъже, известни на полицията. При претърсванията са иззети две електронни везни със следи от бяло прахообразно вещество, много пакетчета с бял прах, който при полевия тест е реагирал на амфетамин, и годишна винетка за товарен автомобил, чийто произход се установява. Материалите по случаите са докладвани в прокуратурата.

Друг мъж, заподозрян в притежание на наркотици е задържан в Асеновград. На площад “Академик Николай Хайтов” полицаи спрели за проверка на Б.К./25г./ от Златовръх, който успял да изхвърли на земята кутийка с две пакетчета със зелена тревиста маса. При последвалото претърсване в квартирата му в Асеновград били открити още 9 пликчета със суха тревиста маса. Б.К. е задържан в ареста за 24 часа. Предстои да бъде извършена експертиза на съдържанието на иззетите пликчета.

Благоевград. Криминалисти от ОДМВР и РУМВР Петрич предотвратиха изнасянето на тракийска надгробна плоча от иманяри. На 20 април в районното управление в Петрич бил получен сигнал, че иманяри извършват незаконни изкопни работи в района на с. Михнево. Незабавно на място е изпратен полицейски екип, който заварил там дълбок изкоп, от който се подава част от каменна плоча. При извършените издирвателни действия в района иманярите не били открити. В присъствие на експерт от музея в Петрич, полицаи извадили от изкопа тракийска надгробна плоча. Назначена е експертна оценка на намерената плоча. По първоначални данни на експерти тя се датира от I - II век от н.е. По случая е образувано полицейско дознание, сезирана е прокуратурата. /снимки/

Монтана. 400 грама тротил иззеха антимафиоти от частен дом в с. Долно Белотинци. Вчера в териториално звено БОП-Монтана бил получен сигнал, че в частен дом в селото, собственост на 44-годишния А.П., се съхранява взривно вещество. Антимафиоти са извършили оглед на мястото, претърсване и изземване. В едноетажна постройка, използвана за съхранение на различни предмети, в една от стаите е намерено взривно вещество тротил в пресовка от 400 гр. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 339, ал. 1 от НК.

Ямбол. На 20 април бе проведена съвместна операция на служители от сектор БОП-Ямбол и отдел “Инспекторат по авторското право” при Министерство на културата. При проверката на един от кабелните оператори в града било установено, че доставчикът препредава телевизионни програми без необходимото съгласие на носителите на сродни права, с което нарушава разпоредбите на ЗАПСП. Съставени са констативни протоколи от отдел “Инспекторат по авторското право” при Министерство на културата.

Стара Загора. При проведена вчера специализирана полицейска операция на РУ “Полиция” – Стара Загора в момент на кражба на проводници от района на летището са заловени старозагорците М.Д./24г./ и Д.Д./27г./. Двамата са задържани за 24 часа и срещу тях е образувано бързо производство. В хода на акцията е задържан и обявеният за издирване М.М./27г./ от Стара Загора - заподозрян като извършител на четири кражби на проводници от района на астрономическа обсерватория “Ю. Гагарин”, на когото с прокурорско постановление е взета мярка за неотклонение “Задържане за 72 часа”.

Вчера при акция на служители от РУ “Полиция” – Раднево под парник в двора на 69-годишната М.Г. от с. Трънково са открити 8 кофички от кисело мляко със засети растения, наподобяващи канабис. Жената предала доброволно растенията. По случая е образувано досъдебно производство и в хода на разследването е установено, че те са били засети и отглеждани от 22-годишния й внук – М.Ж. от Раднево. Работата по случая продължава.

В Мъглиж криминалисти от РУ “Полиция” – Казанлък извършили проверка на 59-годишния Т.Г. от Симеоновград, с временен адрес в Мъглиж. У него са намерени и иззети 30 ампули морфин по 20 мл и 10 ампули дексаметазон по 4 мл. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Кюстендил. Служители на полицейския участък в кв. “Изток”установили вчера 23-годишните С.В.–Симо и Е.Г. в момент на “работа” в близост до разрушения мост в землището на с. Николичевци. Двамата обгаряли медни проводници, за да ги подготвят за предаване в пункт за изкупуване на метали. Освен проводниците те се сдобили и с две медни лозарски машини, медно котле и акумулатор. Полицаите установили, че вещите са откраднати от къща в с. Богослов, докато собственикът бил в дома си. Двамата мъже, известни на полицията с множество кражби, се придвижвали с лек автомобил “Опел Кадет”, действали тихо и бързо и при други удари. Симо е осъждан ефективно. По случая е образувано дознание в РУМВР – Кюстендил. Работата по установяване съпричастността им и към други противозаконни деяния продължава. Двамата ще останат в ареста 24 часа.

По-късно автопатрул на РУМВР–Кюстендил и криминалисти задържали 35-годишния Т.С. с 19 месингови пръчки, които били откраднати от хотелски комплекс в града. Т.С. също ще остане в полицейския арест за 24 ч.

Вчера служители на РУМВР–Дупница проведоха специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с притежание и разпространение на наркотични вещества. В дома на 22-годишната Д.А. е открито пликче с бяло прахообразно вещество, което при направения полеви наркотест реагирало на амфетамин. Младата жена и приятелят й - Г.Б./34г./, известен на полицията като извършител на кражби, са задържани в полицейския арест на РУМВР–Дупница. Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство.

Бургас. Вчера в 12.30 часа в хода на акция на криминалисти от Пето РУ “Полиция”в комплекс “Братя Миладинови” била извършена проверка на бургазлиите Х.П./23г./ и Д.Н./25г./. Д.Н. изхвърлил кръгла пластмасова кутийка с две полиетиленови пликчета с капковидна форма. От направения полеви наркотест съдържанието на пакетчетата - кафеникаво прахообразно вещество - е реагирало на хероин. При последващите процесуално-следствени действия в избено помещение на ул. “Патриарх Евтимий”, където се намира квартирата, ползвана от Х.П., било открито пакетче с амфетамин. Двамата са задържани за 24 часа. Образувано е бързо производство. Работата по случая продължава.

Час по-късно била извършена проверка и на 20-годишния С.И. от Бургас
. В хода на проверката от него била иззета целофанова опаковка от кутия за цигари, съдържаща канабис. С.И. е задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Бургаски криминалисти откриха вчера по време на акция три термоизолирани шкафа - оборудвани с термометър, хидрометър, осветителни тела, вентилатор и отоплителен уред - на балкона в дома на А.Х./36г./ в комплекс “Славейков”. В шкафовете са намерени и иззети 10 саксии със зелени растения с височина 75-95 см, 9 - със зелени растения с височина 50 см, една - с растение с височина 28 см и 30 кофички и чашки с растения с височина около 15 см. При направения полеви наркотест растенията са реагирали на марихуана. От стаята, обитавана от А.Х., са иззети полиетиленов плик, три топчета с диаметър около 4 см и торбичка, съдържащи суха зелена растителна маса и листна маса в насипно състояние, също реагиращи на марихуана. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.354а ал.3 и чл.354в ал.1 НК. Работата по случая продължава.

Видин. В резултат на проведени оперативно–издирвателни действия служители на районното управление в града установиха извършители на домови кражби – криминално проявените Я.Й./23г./, С.П./20г./, М.И./20г./ и 17–годишно момче, всички от с. Покрайна. Полицаите разкрили, че в периода от януари до март месец четиримата в различно съучастие са извършили десет кражби от къщи, мазета и стопански постройки в селата Покрайна, Антимово и Гомотарци, обл.Видин. Предмет на кражбите са медни казани, котли, пръскачни машини и посуда, както и кабели, ел.инструменти и други вещи, част от които са намерени и иззети. Материалите по преписките са изпратени на Районна прокуратура-Видин с мнение за образуване на досъдебно производство.

На 21 април между 11.00 и 15.30 часа в с. Винарово, общ. Ново село, мъж и жена, купувайки вино в бутилка от три литра от случайно избрани жители на селото, са заплащали с подправени банкноти с номинал от 50 лв. Потърпевшите са трима. По случая са иззети с протоколи за доброволно предаване пет банкноти с номинал от 50 лв. и са заведени 3 преписки по чл.244 ал.1 от НК.

Десет минути след полунощ днес при проверка на лек автомобил "Форд Транзит" на трасе "Вход" служители на ГКПП-Видин при ГПУ- Видин са установили, че колата е снабдена с регистрационни табелели с черен надпис върху бял фон, издадени за друго МПС. Образувано е досъдебно производство срещу водача на автомобила - румънски гражданин.

ПТП. Благоевград. Пешеходка загина при пътен инцидент на изхода от Благоевград за Дупница. Към 21.00 часа на Е-79 34-годишен водач, управлявайки лекия си автомобил ”Мерцедес”, предприел изпреварване. По думите му, в този момент на пътя от ляво изскочила пешеходка. Жената паднала, водачът отбил вдясно, за да сигнализира за произшествието, но именно тогава през нея преминали няколко автомобила. Екипът на ЦСМП само констатирал смъртта й. Тялото й е откарано за съдебно-медицинска експертиза в Благоевградската болница. Установена е самоличността на загиналата. Алкохолната проба на водача Н.Т. е отрицателна. Предприети са мерки по установяване на автомобилите, които са преминали през тялото на пешеходката. По случая е образувано полицейско дознание.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket