понеделник, 5 април 2010 г.

Крими - 05.04.2010 г. !

Шумен. 77-годишен мъж загина на място, внукът му – на 17 години, почина на път за болницата, а 40-годишният му син е настанен в болница. Това е трагичната равносметка от извършеното тежко престъпление в с. Каменяк, за което сигнал бе получен днес в 05.25 ч. След извършения на място първоначален оглед и разговор със съседи, полицейският екип е изяснил и част от обстоятелствата. По първоначална информация в ранните часове в къщата им нахлул непознат мъж, започнал скандал на битова основа, после се чули и изстрелите, а неизвестният побързал да изчезне с лек автомобил. Установена е самоличността му - 37-годишен криминално проявен от село Подайва. Няколко часа по-късно неговият труп бил открит в гориста местност между разградските села Подайва и Здравец. При извършения първоначален оглед е установено, че най-вероятно той се е самоубил с пистолет “Броунинг”. Около 10.00 часа в РУМВР- Исперих дошъл 27-годишен жител на с. Подайва, който обяснил, че разполага с информация за извършеното престъпление в село Каменяк. Той, заедно с нападателя и други трима криминално проявени дошли в селото с л.а. “Мазда”. В хода на проведените незабавни съвместни действия на служители на ОДМВР-Шумен и Разград Б.И. /22 г./, брат му – И.И. /25 г./ и С.М. /32 г./ са задържани в домовете им в с. Подайва. Те ще останат в полицейския арест за 24 часа. Продължава провеждането на процесуално следствените действия по случая. Започнато е досъдебно производство с оглед на извършено престъпление по чл. 116, ал.1, т.4 от НК.


Пловдив. 64-годишен мъж е настанен в болница с дълбока прободна рана в корема и с опасност за живота. Инцидентът станал вчера около 10.30 часа пред дома му на улица “Копривщица” в Първомай. По първоначални данни стопанинът се скарал с минаващия оттам овчар Х.Д. /75г./. Поводът бил, че стадото му замърсява улицата и плаши децата. Скандалът преминал в ръкопашен бой, при който пастирът ранил опонента си с нож. Х.Д. е задържан за 24 часа в ареста на РУМВР- Първомай.


Бургас. Двама бургазлии са задържани в полицейския арест за 24 часа. З.И. /32г./ и И.П. /31г./ били засечени вчера докато пътували с л.а. “Пежо”. При последвалата проверка в багажника на колата униформените открили 7 туби, пълни с общо 170 литра нафта. Полицаите установили, че горивото е откраднато същия ден от автобус, паркиран в центъра на с. Твърдица. За престъплението сигнал подал шофьорът на междуселищния рейс, който обяснил, че нафтата е открадната, след като е разбита капачката на резервоара. Работата по документирането на случая продължава от служители на Четвърто Районно управление на МВР – Бургас.


София. Досъдебно производство е образувано срещу С.И. /43 г./. Установено е, че от три месеца той захранвал къщата си в ж.к. «Връбница» с електрически ток като се вързал към общата за района електропреносна мрежа. Разбира се стопанинът се топлел на аванта, защото електромерът му не отчитал разход на енергия.


С различно количество амфетамин и хероин в столичните районни управления са задържани трима наркозависими. Ц.И. бил засечен на бул. «Скобелев» и при проверка в него полицаите намерили пликче с амфетамин. 24-годишният Р.Г. бил спрян в района на ж.к. «Модерно предградие», където живее. При личния обиск служителите на реда открили полиетиленово топче, реагирало на хероин при последвалия наркотест. В ж.к. «Дружба» бил спрян за проверка л.а. «БМВ» с врачанска регистрация, шофиран от В.Ц. /27 г./. Оказало се, че в колата той укривал 2 найлонови топчета с кафеникаво прахообразно вещество, показало реакция на хероин.


Плевен. 22-годишен жител на с. Буковлък също е задържан за притежание на хероин. Той бил спрян за проверка вчера към 15.30 часа в района на кв. «Сторгозия» и в него полицаите намерили две полиетиленови пакетчета със светлокафяво прахообразно вещество. Проверка изяснила, че притежателят му е осъждан за кражби. Наркотикът е иззет за екстертизи. Образувано е досъдебно производство и материалите са докладвани на прокурор.


Трима рецидивисти /на 37, 27 и 23 години/ нападнали охранител на земеделска кооперация в с. Ставерци и направили опит да задигнат два акумулатора и електрически двигател. Престъплението е извършено вчера към 14.00 часа, когато пазачът забелязал присъствието им в чуждия имот. Човекът обаче успял да се отскубне от нападателите и да сигнализира в полицията. Светкавично на място пристигнали екипи на РУМВР-Долна Митрополия и тримата местни жители, записали в биографиите си присъди за кражби, попаднали в полицейския капан. Уведомена е прокуратурата. Образувано е досъдебно производство за грабеж по чл. 198 от НК.


Полицаи от Гулянци заловили в момент на извършване на кражба двама мъже от село Брест. Служителите на реда действали по информация, получена снощи към 21 часа, че е прекъснат телефонен сигнал между селата Брест и Гиген. Така те засекли и задържали двамата злосторници – на 25 и 21 години, в землището на с. Брест докато опитвали да изтръгнат и откраднат съобщителен проводник. За престъпление по чл. 195, ал.1 т.4 от НК е образувано досъдебно производство и е сезирана прокуратурата.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket