неделя, 18 април 2010 г.

Крими - 17.04.2010 г. !





СДВР. Полицаи от Четвърто РУМВР са заловили двама криминално проявени минути след извършена от тях кражба от апартамент в центъра на столицата. Сигнал в полицията подал 70-годишният собственик на жилището. Съобщил, че по обед отсъствал за по-малко от час, а когато се върнал, забелязал двама непознати с пълни сакове в ръце, които успели да избягат. От дома липсвали пари, часовници, златни накити и други вещи. Патрулите в района незабавно били насочени към адреса, заградили съседните улици и задържали 39-годишния рецидивист В.Д.-Фитила и 27-годишния П.В.-Мецата, както и ползвания от тях лек автомобил “Мерцедес”. Крадените вещи са намерени и иззети. По случая е образувано досъдебно производство, на извършителите е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 195 от НК и са задържани под стража за 72 часа.


Пловдив. Боен арсенал бе открит при полицейска проверка вчера в дома на 61-годишен. Около 15 часа в РУ-Карлово бил получен сигнал за възникнал семеен скандал в с.Каравелово. Пристигналите на място униформени служители установили, че Н.К. /61г./ бил в неадекватно състояние и буйствал. Полицаите открили зад входната врата на жилището разглобена самоделно изработена ловна пушка и патрони за нея. При последвалата обстойна проверка в стаите и таванското помещение на къщата било намерено още самоделно изработено оръжие – две карабини и гладкоцевна пушка. В арсенала на Н.К. имало и 19 нарезни цеви - различен калибър; цеви за успоредна ловна пушка - 16 калибър; три приклада с ударно-спускателен механизъм; глава за приклад за ловна пушка; дървен приклад; един затвор и заготовка за затвор с блок. Освен това, полицаите открили и 4 заглушителя и ръкохватка за РПГ. Били открити и над 800 патрона от различен калибър, както и 9 тръби с различен диаметър. Незаконните оръжия и боеприпаси са иззети. Н.К. е отведен в Психо-диспансера в Пловдив. Работата по случая продължават служители от РУ Карлово. /снимки/


Силистра. Кражба на пари и бижута от заложна къща в Силистра разследва полицията. В петък по време на обедната почивка помещението е било взломено и по данни на собственика от него са отнети около 2 кг златни накити и 1500 лв. На мястото е извършен оглед и е образувано дознание.
Двама са задържани по подозрение в извършване на множество кражби в Дулово. В хода на разследването на три посегателства на части и вещи от МПС, регистрирани в нощта срещу 13 април в Дулово, полицейски служители установили като извършители А.Д.(20г.) и О.Н.(21г.). Допълнителна проверка показала, че младежите са автори и на други 9 кражби на части и вещи от МПС в периода март – април т.г. Откраднатите вещи са намерени и иззети. Двамата извършители, които до момента не са известни на полицията, са задържани за срок от 24 часа. Срещу тях е образувано дознание.


Стара Загора. Възрастна жена е била измамена по позната схема. Около 15.30 часа вчера на домашния телефон на 72-годишна от казанлъшкото с. Копринка се обадил непознат и съобщил, че зет й е допуснал катастрофа със загинало дете. За да не влезе зетят в затвора, непознатия поискал от «тъщата« 12 000 лв. Пенсионерката успяла да събере 1 350 лв. и 640 долара, които предала на мъж на възраст 30 – 40 години в района до бившето ТКЗС в селото. След извесетно време жената се свързала с близките си и установила, че е станала жертва на класическа телефонна измама, след което алармирала полицейските служители от Районно управление на МВР Казанлък. Работата по случая продължава.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket