петък, 9 април 2010 г.

Крими - 09.04.2010 г. !





СДВР. След успешна оперативно издирвателна работа криминалисти от Девето РУМВР разкриха извършител на кражба от жилище. На 29 март собственикът на апартамент в жк. ”Обеля” подал жалба в полицията, че в дома му е проникнато с подбран или подправен ключ и са отнети телевизор и мобилен телефон. В хода на разследването се установило, че преди време в жилището имало наемателка, която ненадейно се изнесла два месеца преди кражбата. Пред собственика се била представила с малка име “Алекс”, а той не се сетил да й поиска документите, нито я регистрирал на адреса. Криминалистите успели да я идентифицират като С.Р. /43 г./, обявена за общодържавно издирване за кражби, извършени в друг град в страната. На 6 април автопатрул я открил и задържал в Банкя. В обясненията си тя признала, че е извършила кражбата. Иззети са документи, удостоверяващи че е продала телевизора и мобилния телефон в заложна къща в жк. “Люлин”. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 195 от НК.
Кюстендил. При рутинна проверка на таксиметров автомобил дупнишки полицаи откриха канабис. Вчера около 16.00 ч. на главен път І-1 /Е-79/ в района на отбивката за с. Тополница автопатрул от РУМВР- Дупница спрял за рутинна проверка таксиметров автомобил с водач пловдивчанинът П.А. /27 г./. В колата се возел и Н.Х. – на 26 г., също от гр. Пловдив. При огледа на “Шкодат-а” полицаите се натъкнали на два пакета, съдържащи зелена суха листна маса с тегло 216 грама. При направения наркотест откритото вещество реагирало на канабис. По случая е образувано досъдебно производство.


Плевен. При вчерашна акция на полицията са намерени четири полиетиленови чанти с марихуана, 21 кофички с посадъчен материал и семена за посев. Полицаи от Първо РУ-Плевен претърсили частен имот в с. Гривица и открили сухата маса от наркокултурата и канабисовите семена. Разкрили и специално пригоден парник с 21 малки саксии с вече поникнали канабисови растения. Къщата е обитавана от двама братя /25 и 22г./. Мъжете са криминално проявени за кражби, по-големият е осъждан. Първоначалните тестове потвърдили, че иззетият наркотик е марихуана, а съдържанието в полиетиленовите чанти е 900 грама. Очакват се резултати от експертизите. Срещу двете лица е повдигнато обвинение по чл. 354 от Наказателния кодекс за производство и притежаване на наркотици. Задържани са за 24 часа. Уведомена е прокуратурата.


Габрово. След проведени оперативно-издирвателни действия, полицаи уличиха 29-годишен мъж от Кормянско и 19-годишен младеж от същото село в извършването на грабеж на дамска чанта с 2 мобилни телефона, дебитни карти и други вещи, собственост на 31-годишна жена от Севлиево. Двамата са уличени и като автори на още два грабежа – отново на дамски чанти. По случая е започнато досъдебно производство, материалите по което предстои да бъдат изпратени в Районна прокуратура – Севлиево.


Пловдив. Мъж, извършил четири кражби, бе задържан в смоленския арест за 24 часа. През март и началото на април 28-годишният М.К. откраднал газова бутилка, домакинска посуда, четири бродирани карета, плетива, 20 м кабел, посребрена чаша, метален свещник, бронзова камбана и медни съдове от вили край Асеновград. М.К., който е известен на полицията, бе обявен за общодържавано издирване на 4 януари тази година от ОДМВР-Смолян. Незаконно притежавано оръжие и боеприпаси бяха намерени в две къщи в село Паничери. Вчера при проверка служители от РУ-Хисаря открили в дома на М.Н./42г./ от Пловдив пушка “ИЖ” и 5 кутии с барут. Две ловни пушки без номера са намерили полицаите и в къщата, собственост на Б.К./56г./ от Пловдив.


Смолян. На 8 април служители на районното управление в Мадан извършили проверки в домовете на А.Г./21г./ и И.Й./20г./, намиращи се в с. Леска. У А.Г. били открити найлонов плик с 27 семена и 6 саксии със засети в тях 33 семена, наподобяващи канабис. В дома на И.Й. пък служителите на реда намерили 38 растения с различна височина на стеблата, отново наподобяващи канабис. Образувани са досъдебни производства.
При извършена полицейска проверка в бар в смоленския кв. Устово на пода до 20-годишния Д.С. служителите намерили и иззели полиетиленов плик с тегло 1 грам, съдържащ суха зелена растителна маса, реагирала положително на марихуана при направения полеви наркотест. Впоследствие при претърсване в дома на младежа бил открит втори полиетиленов плик с тегло 2.4 грама, съдържащ суха зелена растителна маса, също реагирала на марихуана. Д.С. е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.
Отново в Смолян на площад "България" в района на "Водни каскади" наряд по охрана на обществения ред при РУМВР-Смолян извършил проверка на трима младежи – А.Я./21г./, Б.Т./20г./ и Б.Б./23г./. При проверката Б.Б. изхвърлил сгъната рекламна брошура с тегло 4 грама, съдържаща суха зелена растителна маса, която при извършен полеви наркотест реагирала положително на марихуана. За 24 часа е задържан А.Я., на когото било изхвърленото пакетче. По случая е образувано досъдебно производство.
Вчера в РУМВР – Мадан 57-годишна жена от с.Давидково се оплакала, че била измамена от “ясновидка”. За разваляне на магии тя дала на измамницата общата сума от 8280 лева. Жертвата разказала, че видяла телефона на ясновидката по една от телевизиите и й се обадила с молба да й помогне за разрешаване на лични проблеми. Ясновидката казала, че има направена магия, която ще развали срещу превод на сумата от 180 лв. След известно време измамницата обяснила на жертвата си, че дъщерите й също имат направени магии, и за да ги развалени трябва да бъдат преведени още пари. Така тъжителката изпратила още две суми – 2500 и 5600 лева. Накрая жената разбрала, че е измамена и сигнализирала в полицията. Служители на РУ МВР – Мадан работят по случая.


Бургас. Служители от сектор “Криминална полиция” откриха в мазе на ул. “Цар Калоян” оранжерия за отглеждане на марихуана с монтирани кварцови лампи. Стените на мазето били облепени със светлоотразително фолио, а температурата и влажността на въздуха в импорвизираната лаборатория се поддържали от конвектор и вентилатор. В помещението са полицаите открили осем саксии с марихуана, с височини на стъблата до 180 см. Задържан е 28-годишният собственик на мазето - В.К. от Бургас. Работата по случая продължава. /снимки/
Вчера служители от сектор “Икономическа полиция” и Базова научно-техническа лаборатория проведоха специализирана полицейска операция в четири складови бази, извършващи търговия с акцизни стоки. В проверените обекти са намерени и иззети спиртни напитки, облепени с неистински бандерол. В склад, разположен в складова база «Немцов», стопанисван от бургаска фирма полицаите намерели и иззели 300 бутилки спиртни напитки с неистински бандерол. От друг склад на ул. «Одрин», стопанисван от пловдивска фирма проверяващите екипи иззели близо 1500 бутилки спиртни напитки с неистински бандерол. В хале на бургаска фирма, разположено на ул. «Калоян», полицаите открили още 510 бутилки спиртни напитки с неистински бандерол. Започнати са три досъдебни производства по чл. 234 от НК. След проверка в складова база, разположена в Промишлена зона «Юг» в кв. «Победа», са установени около 25 палета с бутилки спиртни напитки с неистински бандерол. Складът е запечатан, като предстои оглед, претърсване и изземване на спиртните напитки.


ПТП. Бургас. Тази сутрин около 01.30 ч. по централната улица на с. Съединение - ул. «Осма», в прав участък от пътя, лек автомобил «Опел», с бургаска регистрация, управляван от Н.Н. /22 г./. се блъснал в паркиран на пътното платно товарен автомобил - влекач «ДАФ», с прикачено полуремарке. При катастрофата на място са загинали две момчета на 20 и 21 години, които са се возели на предната и задната седалка на лекия автомобил. От удара са пострадали шофьорът и втори 23-годишен пътник. Двамата ранени са настанени за лечение в бургаската болница без опасност за живота. Причината за тежката катастрофа е несъобразена с пътните условия скорост. На водачът е взета кръвна проба за алкохол.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket