сряда, 28 април 2010 г.

Крими - 28.04.2010 г. !

СДВР. За броени дни криминалисти от Осмо РУМВР разкриха грабеж, извършен вечерта на 24 април в кв. “Димитър Миленков”. Прибирайки се в дома си, 38-годишен столичанин бил нападнат от непознат, който му нанесъл побой и отмъкнал 800 лева. По случая е образувано досъдебно производство. В хода на оперативно-издирвателната работа, грабителят – 21-годишният Й.Й. е установен и задържан. Материалите са докладвани в СРП, а на задържаният е наложена мярка за неотклонение “парична гаранция”.
Също за грабеж в Девето РУМВР е задържан 19-годишният Г.С. от кв. “Филиповци”, известен на полицията за кражби и грабежи. В писмени обяснения младежът признал, че на 25 януари, около 22 часа в ж.к. “Люлин” нападнал столичанка и издърпал дамската й чанта с документи, 102 долара и 50 лева. Работата по установяване и на други извършени от него престъпления продължава.
Минути след заявена джебчийска кражба, автопатрул на Пето РУМВР задържал извършителките – две сестри /12 и 15г./, известни на инспекторите от Детска педагогическа стая. В заведение за бързо хранене в един от моловете, македонска гражданка установила, че от дамската й чанта липсва портмонето й с лична, дебитна карта, 115 евро и 3790 динара липсва. След бързата реакция на полицаите, откраднатите вещи са й върнати. С обяснения, сестрите са предадени на родител, а материалите по преписката са изпратени в СРП.
Кражба на 371 броя метални решетки за отводнителни канали от подземен паркинг в сградата на друг мол разкриха криминалисти от Трето РУМВР. Извършителят на кражбата – 33-годишният С.И. е известен на полицията за кражби. Част от инкриминираните вещи са намерени и иззети. Материалите по случая са докладвани в СРП.


Шумен. Деветгодишно момче откраднало 2000 лв. от дома на възрастна жена. Вчера 85-годишна жителка от с.Марково съобщила в районното управление в Нови пазар, че предния ден от дома й изчезнали 2100 лева. За изясняване на случая в селото са изпратени служители от участъка в Каспичан. Пред полицаите трудноподвижната стопанка, учителка по професия разказала за случилото се. Предния ден тя не излизала от къщи, но била посетена от 9-годишно момче от селото, което я помолило да му помогне с уроците. Служителите на реда бързо изяснили, че предната вечер същото момчето разполагало с необичайно много пари и черпело наред познати. Купило си играчки, а част от парите дало на майка си, като пред всички споделяло, че ги е намерило на улицата. По-късно “щастливецът” казал на полицаите, че в същност взел спестяванията изпод възглавницата на възрастната жена. Част от тях са иззети и върнати. Материалите по случая ще бъдат предадени на Районна прокуратура-Нови пазар.


ОДМВР-София. Криминалисти от РУ-Ботевград заловиха извършителите на кражба на меден обков на ритуалния дом в града. Престъплението било извършено през нощта в неделя срещу понеделник. На 26 април сутринта управителката на “Обредни дейности” съобщила в полицията, че крадци откъртили част от медната ламарина на фасадата. На местопроизшествието бил извършен оглед. Вчера полицаите заловили и авторите на кражбата – ботевградчаните И.П. /18г./ и И.И. /19г./. Служителите ги спипали в момент на предаване на откраднатата медна ламарина в местен пункт за изкупуване на черни и цветни метали. Двамата известни на полицията младежи били задържани с полицейска мярка за 24 часа. По случая се води досъдебно производство.


Пазарджик. Панагюрски полицаи задържаха криминално проявен млад мъж, извършил кражба. През миналата седмица 69-годишната Ц.П. от Панагюрище подала сигнал в местното полицейско управление. От него станало ясно, че някой е успял да проникне през незаключена врата в дома й, като отмъкнал 100 лева. След проведеното разследване криминалистите бързо стигнали до извършителя на престъплението - оказал се старият им познайник И.П./22г./ от средногорския град. Той е задържан в ареста, а материалите по случая са изпратени в Районната прокуратура в Панагюрище.
Двама вандали бяха заловени от служители на РУМВР-Пазарджик. През миналата нощ неизвестни повредили двете входни алуминиеви врати на дома на 68-годишната Х.К от пазарджишкото с.Черногорово. На мястото незабавно се отзовали полицейски служители, които извършили оглед. Не след дълго криминалистите влезли в дирите на вандалите - А.Р./22г./ и А.К./30г./, и двамата от същото село. Те са задържани в ареста на РУМВР-Пазарджик, а срещу тях е образувано полицейско производство.


Кюстендил. Незаконно притежавана ловна пушка и взривни вещества са иззели вчера кюстендилски полицаи от 60-годишен жител на треклянското с.Кършалево. Иззетата ловна пушка е с рязана цев, калибър 16. 60-годишният Г.С. предал доброволно и и 1.5 кг амонит и 8 шашки от същото вещество, 4 капсулдетонатора и 4.4 м огнепроводен шнур. Работата по случая продължава РУМВР - Кюстендил, започнато е досъдебно производство.


Велико Търново. Полицаи задържаха петима, крали агнета. За 24 часа в РУМВР–Горна Оряховица са задържани петима жители на града, срещу които има заведени преписки за извършени кражби на 15 агнета. Те задигнали животните в периода от 19 до 26 април от бивше помощно стопанство към „Захарни заводи” – Горна Оряховица.След проведените оперативно-издирвателни действия е установено, че автори на престъпленията са К.А. (29г.), К.Д. (27г.), М.К. (27г.), Б.М. (39г.) и П.Н. (31г.), всичките от Г. Оряховица. Материалите по случая са докладвани на Районна прокуратура – Г. Оряховица. Работата по случая продължава.


Ямбол. 40-годишен сръбски гражданин и словак са задържани за 24 часа в РУМВР – Ямбол. Вчера, към 0.15 часа на ГКПП – Лесово на трасе изход при щатна митническа проверка на товарен автомобил “Скания” с ремарке, /словашка регистрация/, във фабрични кухини на шофьорското табло и в личния багаж на двамата са намерени недекларирани 87 500 евро, 42 100 щатски долара и пакет с 0.800 кг. стружки от бял метал - на вид сребро. Автомобилът е управляван от сръбския гражданин С.Б. и придружаващия го като втори шофьор словакът О.Б., които са задържани. Недекларираната валута и пакета сребърни стружки стока са иззети. По случая в Областна дирекция на МВР–Ямбол е образувано досъдебно производство по чл.251 от НК. Работата продължава.


Сливен. Служител на РУМВР прострелял по невнимание свой колега. Вчера следобед, в двора на КАТ-ОДМВР - Сливен, при преглед на състава за смяна на униформеното облекло с лятно, полицай от районното управление не спазил мерките за безопасност и докато прибирал служебното си оръжие пистолет “Макаров” в кобура, неволно произвел изстрел. Със стоп-патрон в дясното бедро е прострелян намиралият се наблизо ст.полицай, също служител в РУМВР - Сливен. На пострадалия е оказана медицинска помощ в болницата, където е настанен без опасност за живота. Тестовете за алкохол и на двамата служители са отрицателни. Образувано е следствено дело.


Кърджали. 1400 лв. е предала на телефонни измамници 80-годишна от Кърджали. Възрастната жена е била измамена по сценария за болен близък от свински грип. На домашния телефон се обадил непознат, кой съобщил, че дъщерята на жената се нуждае от спешна ваксина и посредник дошъл да прибере сумата. Полицията напомня, че това е новата схема за измама, по която мошениците измъкват пари от хората. Напоследък десетки жители на областта са получили обаждания за болни роднини от свински грип. Не изпадайте в паника и в никакъв случай не предавайте пари на непознати, съветват криминалистите.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket