сряда, 13 януари 2010 г.

Крими - 13.01.2009 г. !







София. В отдел “Икономическа полиция” при СДВР е образувано досъдебно производство срещу двама измамници, опитали се да изтеглят 25 хиляди евро от чужда сметка с подправена лична карта. Организатор на измамата е 72-годишният Г.А., регистриран вече за престъпления срещу финансово кредитната система. За осъществяване на престъплението използвал 54-годишната С.Г., безработна и неграмотна. Нейна снимка била поставена върху личната карта на нищо неподозираща 82-годишна столичанка и с фалшивия документ за самоличност двамата направили опит да изтеглят 25 000 евро от сметката на възрастната жена, с намерение да ги присвоят. Разследващите ще изясняват как Г.А. се е сдобил с личната карта на потърпевшата. При извършения обиск от него са иззети: фалшива лична карта със снимка на мъж и 15 фотокопия на чужди документи за самоличност. На Г.А. е наложена мярка за неотклонение “задържане под стража” за 72 часа.
Снощи към 20.50 часа в СДВР е получен сигнал за възникнал пожар пред хотелски комплекс в кв. “Бояна”. Изпратените на място полицаи установяват, че горят два автомобила “Ауди А-8” и “Ауди А-4”. Екип от огнеборци е потушил пожара, след което е извършен оглед от дежурна оперативна група. Няма пострадали. Иззети са веществени доказателства. По първоначални данни, запалването е причинено умишлено. Води се разследване.

Русе. Полицаи от Първо РУМВР –Русе задържаха мъж с наркотици. При проверката на русенеца, за когото има данни, че съхранява и разпространява дрога, е открита марихуана и оборудване за отглеждане на канабис. Поредната акция срещу разпространението и употребата на наркотични вещества в региона е проведена в понеделник следобед. При полицейските действия в дома на П.М./25г./ антимафиотите открили марихуана - около 60 грама. Наркотикът е иззет, а също и намерените приспособления за измерване, съхраняване на тревата и за свиване на цигари. В мазето на обитаваната от русенеца сграда е открито и оборудване за отглеждане на дрогата в домашни условия. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 354 от НК. Мъжът е задържан за 24 часа, после е пуснат с постановена мярка “подписка”. Работата по случая продължава./снимки 1,2 и 3/.

Смолян. Двама мъже са задържани при полицейска операция, проведена на територията на област Смолян. Снощи около 22 часа на ул. “Момина скала” служители на РУМВР – Смолян и на сектор /“БОП” спрели за проверка джип “Чероки”, управляван от М.Т. /21г./. При извършената проверка в автомобила до шофьорската седалка са намерени 60 полиетиленови пликчета със суха тревна маса, която при извършения полеви наркотест реагирала положително на марихуана, с общо тегло 135 грама. Днес около 09.00ч. е задържан и гост на хотел в Пампорово – К.К. /30 г./ от Хасково, в когото било намерено пакетче със същата дрога. Срещу двамата са образувани досъдебни производства.

Стара Загора. Други трима са задържани също за притежание на наркотик. Д.В. /24 г./, Г.Т. /22 г./ и М.Е. /22г./ били засечени на кръстовище в града докато пътували в л.а. «Ситроен». На предната дясна седалка в автомобила е намерен и иззет пакет, увит с хартия - с около 5 грама суха растителна маса. При последвалото претърсване в жилището на Г.Т. полицаите намерили други 11 полиетиленови плика с около 50 грама марихуана. По случая е образувано досъдебно производство. /снимки 5 и 6/

Видин. Служители на областната дирекция извършили претърсване в дома на 20-годишния М.С. от с.Делейна. В помещение на селскостопанска постройка и в подпокривното пространство на сграда в двора на къщата те открили марихуана с общо тегло 220 грама. По случая в РУМВР-Видин е образувано досъдебно производство по чл.354а от НК.

Търговище. Вчера след провеждането на оперативни действия полицаите от РУМВР – Попово задържали жена с половин килограм тревиста маса, реагирала при полевия тест на марихуана. Работата по случая продължава. Предстои изясняване на произхода на намереното вещество.

Плевен. Плевенски криминалисти задържаха 23-годишен за притежание на наркотици. Полицаите спрели за проверка момчето на улица «Парашкев Цветков». При обиск у него са намерени 7 пакетчета с размери 1 Х 1 см, съдържащи прахообразно вещество, което при полеви тест е реагирало на хероин. Допълнителна проверка установила, че притежателят на наркотика е с три присъди за кражби и има в полицията пет заявителски материала за притежаване на наркотици. С прокурорско постановление 23-годишният е задържан в следствения арест за 72 часа.

Пазарджик. След навреме подаден сигнал от гражданин, служители на РУМВР-Септември заловиха трима мъже, направили опит да прокарат в обращение фалшиви банкноти. Снощи около 20 часа в хранителен магазин в Септември влязъл непознат и напазарува. На касата той опитал да плати с банкнота от 20 лев, но продавачката се усъмнила в истинността на парите и отказала да ги приеме. Минути по-късно бдителната жена съобщила за случилото се в дежурната част на РУМВР-Септември. Полицаите реагирали веднага и спрели за проверка лек автомобил „Лада”, управляван от криминално проявеният М.Б. /37г./ от Ихтиман. Заедно с него пътували съгражданинът му Г.М./30г./ и В.Р./21г./ от Ветрен. В ладата униформените открили и иззели общо 37 неистински банкноти с номинал по 20 лева. Органите на реда разширили обхвата на проверката и тествали шофьора с дрегер. Уредът отчел 1.90 промила концентрация на алкохол. „Триото” е задържано в ареста на РУМВР-Септември, образувано е дознание и незабавно полицейско производство. Работата по изясняване и документиране на случая продължава. /снимка 4/

Кюстендил. Двама бракониери Р.Д. /30 г./ и Е.Р. /31 г./ са задържани от дупнишките полицаи. Служителите на реда спрели за проверка л.а. «Сеат» и в багажника му открили убит див заек. Близо до колата полицаите открили и заредена ловна пушка. Р.Д. е известен на полицията с множество противозаконни деяния, осъждан е, в момента срещу него има условна присъда за незаконно притежание боеприпаси. Работата по случая продължава, изяснява се собствеността на намереното оръжие.

Пловдив. Криминалисти издирват нагли крадци, които само за денонощие задигнали единайсет акумулатора от автомобили. Колите били паркирани пред жилищни блокове. При извършения оглед е установено, че на всичките коли са разбити предните капаци. От други пет коли бил направен опит за кражба.

Благоевград. За броени часове полицаи от РУМВР- Банско задържаха четиричленна група, разбила и ограбила автомобили. Престъплението е извършено в ранните часове днес. М.П./23г./ и трима непълнолетни са заловени при пореден опит за престъпление. По случая е образувано полицейско дознание.

ПБС. Пожар с трагичен край гасиха огнеборците от Кнежа. Вчера около 10 часа пожарникарите получават сигнал, че гори къща в село Староселци, община Искър. Веднага към посочения адрес заминават два пожарни екипа и медицински екип. На място се оказва, че огънят е обхванал спалното помещение в къщата. При погасяването на пламъците е открито тялото на собственика – 49 годишен. По първоначални данни причината за пожара е самозапалване поради непредпазливост – мъжът е заспал докато е пушил в леглото. При извършения оглед не са открити следи от насилие.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket