сряда, 27 януари 2010 г.

Крими - 27.01.2010 г. !



Стара Загора. Казанлъшките криминалисти разкриха кражбата от храм “Св. Параскева”. Откраднатите предмети са намерени в пункт за изкупуване на метали. Сигналът за престъплението е получен в полицията на 22 януари в 16 часа. Установено е, че то било извършено в периода от 18 до 22 януари в с. Черганово - неизвестен проникнал през камбанарията в храм “Света Параскева” и откраднал три бронзови свещника, три големи и два малки медни съда и медна тава. По случая е образувано досъдебно производство и при проведените оперативно-издирвателни действия криминалисти установили и заловили извършителя – 17-годишен жител на селото. След кражбата, той пласирал откраднатите вещи в пункт за изкупуване на цветни и черни метали в Казанлък. Работата по случая продължава. /снимки/.


Видин. 24-годишна жена е уличена в извършени от нея четири кражби в града. При извършена проверка в жилището на Л.Ф. полицаи иззеха лични карти, свидетелства за управление на моторни превозни средства, банкови и дебитни карти и други вещи. В хода на разследването е установено, че дамата влизала в апартаментите през оставени незаключени входни врати. Така на 6 януари тя отмъквала три дамски чанти, лична карта, дебитна и кредитна карти, портфейл със златна монета, 10 лева, месингови и медни предмети, сребърни бижута и други вещи. Ден по-късно извършила кражба на портмоне с лична карта, дебитна карта, електрическа и ръчна дрелка. В нощта на 16 срещу 17 януари от жилище в комплекс ”Вида” присвоила дамска чанта с лична карта и шофьорска книжка, регистрационен талон на лек автомобил, дебитна и две кредитни карти, портмоне с лична карта, ключ от лек автомобил, кожен калъф със слънчеви очила, а на 21 срещу 22 януари от жилище в комплекс”Панония” - отмъкнала дамска чанта, две лични карти, една банкова и три дебитни карти. Материалите по образуваните за кражбите преписки са изпратени в Районна прокуратура – Видин.


Плевен. Плевенските полицаи задържаха извършителите на пет грабежа. Те са двама 16-годишни жители на село Буковлък. Действали в различни райони на града, използвали заплахи, физическа сила и нож. Служителите от Второ управление на МВР започнали разследване още след първата жалба на 8 януари. В центъра на града в района на водната каскада около 18.20 часа двама непознати нападнали 14-годишно момче и му отнели 50 лева, после избягали към градската градина. На 10 януари те набелязали втората си жертва - 13-годишен, нападнали го посред бял ден на улица “Никола Петков” и като го заплашили с нож, му взели фотоапарата. Седмица по-късно друго 13-годишно момче се оплакало в полицията, че около 14 часа на бул.”Данаил Попов” двама непознати му издърпали мобилния телефон. Следваща жалба постъпила от 20-годишен плевенчанин. На 23 януари около 12.30 часа на площад “Иван Мендиликов” след заплаха с нож непознат му отнел мобилен “Нокиа” и 5 лева, а два дни по-късно тяхна жертва станал 12-годишен тийнейджър. Криминалистите установили, че непосредствено след уличните нападения извършителите продавали задигнатите вещи на непознати. Материалите по случая са внесени в прокуратурата. По случая работата продължава разследващ полицай.


Монтана. Криминалисти от РУ - Монтана заловиха извършители на кражби на акумулатори в града. В дните от 20 до 25 декември миналата година неизвестен извършител отворил предния капак на лек автомобил "ВАЗ 2101", собственост на 53-годишна жена и откраднала акумулатора. От проведеното разследване криминалисти установили извършителите - 21-годишният И.Б. от Вършец и 22-годишният М.Ц. от Бойчиновци. В хода на разследването е установено, че в същия период двамата са отмъкнали още два акумулатора от леки автомобили “ВАЗ 2101”. Събраните материали ще бъдат докладвани на Районна прокуратура - Монтана с мнение за образуване на досъдебно производство срещу лицата.


София. Автокрадец – рецидивист бе установен от криминалисти на Четвърто РУ. До момента в полицията има регистрирани три кражби на автомобили, извършени от Н.К./24г./. Последната била на лек автомобил “Рено Рапид”, паркиран пред дома на собственика и предаден на пункт за вторични суровини. По идентичен начин действал и на 8 декември, когато задигнал “Фолксваген Голф” от ж.к. “Стрелбище”. Няколко дни по-късно той посегнал и на “Ситроен”, който бил намерен на автомагистрала “Тракия” близо до Пазарджик. Материалите са докладвани в Софийска районна прокуратура. На Н.К. е наложена постоянна мярка “задържане под стража”.


Пазарджик. Извършител на няколко дръзки палежа е задържан след тримесечна упорита работа на служители от сектор „Криминална полиция” при РУ-Пазарджик. На 12 октомври миналата година в асансьорна кабина в жилищен блок в града възникна пожар, който бе потушен от огнеборците. При извършения тогава оглед бе установено, че пожарът е умишлено предизвикан. През месец ноември последваха още два аналогични случая в съседни блокове, а на 17 януари бе регистриран пореден палеж. В разследването още след първия случай бе формиран специализиран екип от служители на сектор „Криминална полиция” при РУ-Пазарджик, експерти, разследващ полицай, инспектор от РУПБС-Пазарджик. Потърсено бе и съдействие на психолог от Института по психология на МВР. Всички действия на екипа бяха проведени под ръководството на прокурор от окръжна прокуратура. Така след неколкомесечна упорита и денонощна работа разследващите влязоха в дирите на извършителя и задържаха 24-годишния Д.Д.- жител на пазарджишкото село Ивайло. Мярката му за задържане бе удължена на 72 часа с постановление на прокуратурата. Предстои внасяне на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение -„задържане под стража”. Работата по разследване и документиране на случаите продължава.


Кюстендил. Дупнишки полицаи са задържали снощи двама софиянци с незаконно притежаван пистолет “Байкал” и седем патрона. Проверката била извършена на главен път Е- 79. Двамата мъже пътували в посока столицата. Пистолетът със заличени номера бил у М.М./31г./, който шофирал и колата. Другият- Ц.Д./43г./ е известен на полицията имал регистрация за нанесена средна телесна повреда. Двамата са задържани с полицейска мярка за 24 часа, образувано е досъдебно производство.


Бургас. На 26 януари служители от Пето РУ извършили претърсване в дома на Д.П./24г./ в комплекс «Меден Рудник». Оттам били иззети 11 пакетчета с кафеникаво прахообразно вещество, реагирало на хероин при направения полеви наркотест. Д.П. е задържан за срок от 24 часа. Работата по докумнтиране на цялостната му престъпна дейност продължава.


Хасково. 228 кутии безакцизни цигари и 2 кг тютюн иззеха хасковските полицаи след проверка на лек автомобил, управляван от 60-годишен мъж. Вчера следобед колата била спряна за проверка в района на хасковските складове. На водача е съставен акт за митническо нарушение.


Пловдив. Полицията издирва четирима мъже, нанесли побой на пловдивчанин. Причината за инцидента е спор за паркомясто. Свадата започнала снощи около 18.30 часа на паркинг в ж.р.”Тракия” - 37-годишен водач на л.а. “Опел Корса” се скарал за паркомясто с шофьор на такси “Шкода Фабия” и тримата му спътници. Скандалът бързо прераснал в неравен бой – четиримата мъже нападнали опонента си с юмруци и гумена палка, след което побързали да изчезнат с таксито, последвано от жертвата. Екшънът продължил малко по-късно и на паркинг пред хотел на бул. “Княгиня Мария Луиза.”, където таксиметровият автомобил спрял. 37-годишният мъж отново влязъл в пререкание с побойниците, които се качили в “Шкодата” и с нея започнали да блъскат паркираната му наблизо кола. По първоначални данни мъжът хванал през прозореца единия от пътуващите в таксито и го задърпал, но колата в този момент потеглила и той бил влачен около 15 метра. Пострадалият е откаран в болница с охлузни рани, откъдето е изписан за домашно лечение. Днес малко след полунощ в Първо РУ е получена жалба от 32-годишна пловдивчанка за противозаконно отнето от ул.”Ген. Тотлебен” вчера такси “Шкода Фабия”, което се оказало с регистрационните номера на издирваното. Работата по случая продължава.


ОДМВР-София. Криминалисти от РУ-Елин Пелин и техни колеги от областната дирекция разследват причините за смъртта на 56-годишен мъж от с. Столник. Сигналът за инцидента е подаден вчера в полицията от кметицата на селото. Пристигналите на местопроизшествието полицейски служители открили тялото на мъжа в една от стаите на приземен етаж на собствената му къща. Разследващите установили, че по лицето на починалия има следи от наранявания. Извършен е оглед, а тялото е предадено на Съдебна медицина-София за аутопсия. По случая се води досъдебно производство.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket