неделя, 31 януари 2010 г.

Крими - 30.01.2010 г. !

Плевен. Плевенските полицаи разкриха извършителите на шест нагли кражби, извършени от частни жилища в града. Криминалисти от Първо управление започнали разследването още след първата постъпила жалба, когато 37-годишна жена се оплакала в полицията, че прозорецът на дома й е разбит и от апартамента са откраднати златни накити, видеокамера, дигитален фотоапарат, позлатени мъжки и дамски часовници, както и сумата от 30 евро. Нанесените материални щети са на стойност около 3500 лева. След организирани бързи процесуални и оперативни действия са установени извършителите – 30-годишен с богато криминално минало. В биографията си плевенчанинът има 13 присъди. В процеса на разследването по образуваните досъдебни производства е установена съпричастността към извършените кражби и на други двама криминално проявени плевенчани на 27 и 33 години. 33-годишният мъж е задържан от полицаи за притежаване на наркотици. От крадците са иззети дигитален фотоапарат и три лаптопа. На тримата са наложени мерки за неотклонение “задържане под стража” за 72 часа. С решение на Плевенски районен съд мерките за неотклонение са потвърдени. Досъдебните производства са обединени и работата продължават разследващи полицаи. Изяснява се, съпричастността на групата и към други престъпления.


Бургас. На 29 януари, около 18.00 ч., служители от сектор “Криминална полиция” съвместно със служители от Специализираното подразделение “Охрана масови мероприятия и борба с безредиците”, задържаха в района на бл. 65 в к-с “Братя Миладинови” в момент на разпространение на наркотични вещества В.Л./32г./ и Г.Х./26г./, и двамата от Бургас. При извършения личен обиск у Г.Х. е открито пликче със суха зелена тревна маса /около 30 гр/, реагирала при направения полеви тест на марихуана. При проведените в хода на разследването допълнителни оперативно-издирвателните и процесуално-следствени действия, в жилището на В.Л. са открити и иззети метална кутия, съдържаща суха тревна маса около 100 гр, реагирала на марихуана при направения тест, пластмасова кутия, съдържаща около 150 гр бяло прахообразно вещество - амфетамин и 50 различни по цвят и големина таблетки, чийто произход е в процес на изясняване. В.Л. е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.


ПБС. София. Момче загина вчера при пожар в барака, пригодена за живеене, в столичния кв. “Христо Ботев”. Веднага след получаване на сигнала на мястото на произшествието са изпратени три противопожарни автомобила и линейка от Специализираното звено за медицинска помощ. За броени минути пожарът е потушен. В разрушената постройка е открито тялото на момче, което по информация от близките му е незрящ и неподвижен инвалид. Причината за пожара е неправилно ползване на отоплителен уред.


ПТП. Пловдив. 74-годишна жена от Дълго поле загина при пътен инцидент вчера. При обратен завой на кръстовището на улиците ”Победа” и “Д. Стамболов” автобус”Мерцедес”, шофиран от Г.Р./39г./ от София, блъснал внезапно излязлата на пътното платно възрастна жена.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket