четвъртък, 21 януари 2010 г.

Крими - 21.01.2010 г. !

СДВР. По обвинение в разпространение на наркотици в Осмо РУМВР е образувано бързо производство срещу криминално проявените П.Г. /21г./ и И.Д. /23г./. Преди дни в жк.”Дружба” патрулиращи полицаи спрели за проверка лек автомобил “Опел”, в който били двамата дилъри. В колата униформените открили плик с 42 по-малки пакетчета кафеникаво прахообразно вещество. Полевият тест го характеризирал като хероин, а последвалата експертиза в лабораторията на СДВР потвърдила вида на дрогата. Двамата са задържани под стража за 72 часа.
Вчера по обед, при полицейска проверка срещу наркопласьори в жк.”Люлин”, екип на Девето РУМВР задържал 24-годишния К.Т., неизвестен досега на органите на реда. От него са иззети полиетиленов плик със зелена растителна маса и още 18 опаковки от сребристо фолио със същата трева в тях. Експертизата показала, че веществото е марихуана. Материалите по случая са предадено на СРП.


Видин. Снощи към 21.15 часа в белоградчишката полиция е получен сигнал за възникнал скандал пред заведение в с.Горни Лом между двама жители на селото – Г.А./20г./ и Д.С./44г./. Установено е, че 44-годишният мъж с кухненски нож е пробол опонента си в корема. Пострадалият е транспортиран в белоградчишката болница и след оперативна намеса е настанен за лечение с опасност за живота. Извършителят е открит към 22 часа на около 500 метра от мястото на инцидента с множество охлузни рани по цялото тяло. Настанен е в болницата без опасност за живота. На местопроизшествието е извършен оглед. Работата по случая продължава, в РУМВР-Белоградчик е образувано досъдебно производство.


Пловдив. Двама мъже, противозаконно отнели автомобил, бяха заловени тази нощ в Пловдив. Около 2 часа в Трето РУ е бил получен сигнал, че мъже качват на платформа лек автомобил “Фолксваген Пасат”, паркиран на ул.”Мизия”. Полицаите реагирали незабавно и на кръстовището на бул.”Дунав” и ул.”Победа” спрели за проверка автомобил “Форд Транзит” с натоварен на него “Пасат” с немска регистрация. ”Фордът” бил управляван от Б.Х./35г./ от Враца и в него пътувал и Г.С./33г./ от врачанското с.Бели извор. Установено е, че пасатът е откраднат от ул.”Мизия”. Двамата мъже, които са известни на полицията, са задържани в ареста за 24 часа.
Полицията издирва автомобил, блъснал пешеходец и избягал. Вчера около 11 часа на пътя между селата Желязно и Войводиново е бил намерен в безпомощно състояние Д.П./50г./ от Желязно. Мъжът е настанен в болница в Пловдив с охлузвания на гръдния кош, счупен глезен, извадено рамо и мозъчен кръвоизлив. Установено е, че Д.П. е бил блъснат от неизвестно моторно-превозно средство, което напуснало местопроизшествието.


Благоевград. Криминалисти разобличиха група крадци, разбивали и ограбвали скъпи автомобили на територията на областния град. Вчера в хода на полицейските действия след кражба на лаптоп от луксозен автомобил в двора на болницата, криминалистите установили извършителите. С полицейска заповед за 24 часа са задържани Л.Х.(34г.) и Н.А.(35г.), и двамата от Благоевград. Откраднатите скъпи вещи и лаптопи крадците продавали на нищо неподозиращи граждани. Л.Х. и Н.А. са многократно задържани и осъждани за подобни деяния. Двамата благоевградчани са съпричастни към извършването на няколко кражби от скъпи автомобили. Работата по случая продължава.
Полицаи задържаха извършител на взломна кражба. Днес към 1.30 часа в полицейското управление е съобщено за проникване в охраняван обект в района на автогарата. Незабавно на място е изпратен полицейски автопатрул и на място е установено, че е разбито стъкло на прозореца на билетно гише, откъдето нападателите опитали да откраднат компютърна конфигурация и мобилен телефон. Бързата реакция на полицаите попречила на крадеца да отмъкне всичко и той взел само мобилния телефон. Скоро извършителят е установен и след кратко преследване - задържан. В Първо РУМВР е доведен столичанинът М.С. (29г), от когото е иззет крадения телефон. Софиянецът е задържан с полицейска заповед за 24 часа. По случая е образувано полицейско дознание.
Криминалисти задържаха наркодилър при опит за продажба на дрога. Вчера на територията на Първо РУМВР е проведена акция срещу наркоразпространението. В хода й, на бул. „Св.св. Кирил и Методий” са установени двама благоевградчани в момент на сделка. Задържани са В.Т.(32г.) и К.Г.(28г.), и двамата стари познайници на полицията. От дилъра К.Г. е иззета марихуана, в дома му е открито и допълнително количество - още 50 гр марихуана, разпределено в дози. При обиска криминалистите открили и иззели и кутия с канабисови семена. Двамата криминално проявени мъже са задържани с полицейска заповед за 24 часа. По случая е образувано полицейско дознание и е сезирана прокуратурата.
Антимафиоти от ОДМВР-Благоевград иззеха 800 гр канабис от дома на жителка на с. Габрене. Вчера на територията на РУ-Петрич е предприета акция за противодействие на производството и разпространяването на наркотици. В къща в с. Габрене, собственост на С.С.(59г.) антимафиотите открили 0,800 кг. суха тревиста маса - марихуана. По случая в РУМВР Петрич е образувано полицейско дознание.


Стара Загора. На 19 януари към 13.30 часа на ул. “Августа Траяна” в Стара Загора екипи на криминална и охранителна полиция задържали А.Д. (27г.) от Нова Загора и В.Г. (23г.) от областния град, които се придвижвали с лек автомобил “Опел Вектра”. В автомобила са намерени и иззети две пакетчета кафяво прахообразно вещество, реагирало на хероин. И двамата са познати на полицията и са задържани преди месец за същото престъпление. Задържани са за 24 часа.
Около 14.30 часа вчера при акция на старозагорските криминалисти, във входа на жилищен блок в кв.”Три чучура” е заловен И.Н. (29г.) от Стара Загора, който оказал съпротива на полицейските служители. В дрехите му е намерен и иззет полиетиленов плик с около 5 гр хероин. И.Н., който е осъждан и е изтърпял наказание лишаване от свобода за същото престъпление, е задържан за 24 часа. По случаите са образувани досъдебни производства.


Кюстендил. Тази нощ полицаи от Дупница открили и иззели 830 г канабис от двама младежи. Проверката на лека кола “Ауди” е извършена на ГП Е -79 в района на с. Мурсалево. В купето на автомобила е открит пакет със суха листна маса, реагирала на марихуана. Двамата младежи – Т.М./20г./ и М.М./24г./ пътували в посока София, задържани са в полицейския арест в Дупница. Образувано е дознание срещу тях.
Вчера кюстендилски полицаи задържали трима извършители на джебчийска кражба. В.М./48г./ - Кулата, С.А./35г./ - Лячко, и Л.Т./48г./ проследили възрастен мъж, докато пазарувал в Кюстендил, последвали го, в централната градска градинка го заговорили и успели да отмъкнат портфейла му с лични документи, 300 лв, дебитни карти. След сигнала, полицаи предприели издирване и тримата мъже са установени в кв. “Изток” докато поделяли добитото. Задържани са, вещите и парите са върнати на собственика им. Тримата са известни на полицията като извършители на кражби, осъждани са. Ще останат в полицейския арест 24 часа. Образувано е дознание по случая.
Незаконно притежавана ловна гладкоцевна пушка с неустановена марка, 8 ловни, 17 бойни патрона и 3 пълнителя са иззели вчера кюстендилски полицаи от два адреса в с. Драгойчинци, община Трекляно. Проверката полицаите извършили след сигнал за бракониерски лов в района. Пушката е иззета с протокол за доброволно предаване от 27-годишния А.Ц, а боеприпасите - от 42-годишния С.Б. Работата по изясняване на произхода на оръжието и боеприпасите продължава РУМВР – Кюстендил, образувана е преписка по случая.


Пазарджик. При поредната проверка на питейни и търговски обекти служители на РУМВР-Велинград откриха цигари без бандерол. Вчера органите на реда извършвали проверка в търговски обекти на територията на курорта. В магазин, собственост на 34-годишния велинградчанин Ц.А. полицаите открили общо 102 кутии цигари без бандерол от марките "MERILYN", "KING", MURATTI", "LM", "WALTON", "KARELIA", "VIKTORI", "EVE" и "CAPITAL". Акцизните стоки са иззети, а продавачът им задържан в ареста. Срещу него е образувано бързо полицейско производство.


Плевен. Рецидивист е заловен след поредна кражба в Плевен. На 15 януари в полицията постъпила жалба от 62-годишна плевенчанка, че са й откраднати две камери за видеонаблюдение, монтирани на къщата й на улица «Страцин» в града. След бързи действия криминалистите установили, че извършител на кражбата е 33-годишен плевеначнин. Проверка изяснила, че той има в биографията си 29 заявителски материала за кражби и хулиганство, 8 криминалистически регистрации и 12 присъди от Районните съдилища в Плевен и Ловеч. Вещите, обект на престъплението, са намерени и върнати на собственичката. За престъпление по чл. 194, ал.1 от НК работата продължава разследващ полицай. Уведомен е районен прокурор.


ОДМВР-София. Пирдопски криминалисти разбиха още една група, специализирала се в кражби на ел.проводници от електропреносната мрежа. Само преди три дни полицаите разкриха няколко такива престъпления, извършени от друга група, вилняла в селата Челопеч и Църквище. Втората група крадци е разбита със съдействието на криминалисти от РУ-Елин Пелин. В хода на разследването е установено, че на 29 декември м.г. К.М. /39г./ и К.М. /43г./ от с. Мирково срязали ел.проводници от междустълбия в махала “Карабете”, землище на с. Каменица. Двамата действали съвсем спокойно, тъй като местността била безлюдна. Откраднатото количество кабели – около 40 кг двамата предали в пункт за черни и цветни метали в Златица. На следващия ден К.М., заедно със сина на авера си – Х.М. /18г./ и С.С. /23г./ отишли в същата местност и успели да откраднат още 90 кг ел.проводници, които предали в пункт в Златица. На 31.12.2009 г. тримата действали по познатата схема - посетили добре познатия район и срязали ел.проводници с тегло около 80 кг, които отново предали в същия пункта за изкупуване на черни и цветни метали. По случая е образувано досъдебно производство. Срещу извършителите на престъпленията са повдигнати обвинения. Проведени са разпити пред съдия от Районен съд-Пирдоп. К.М. и Х.М. са задържани в местното РУ с полицейска мярка за 24 часа. Разследването по случая продължава. К.М., К.М. и Х.М. са известни на органите на реда за кражби.
Самоделно взривно устройство, поставено под задна гума на джип “БМВ Х 5” избухнало тази нощ към 4.20 часа в Божурище. Возилото било паркирано на ул. “Витоша”. Няма пострадали при инцидента. Нанесени са материални щети на задната част на автомобила. Извършен е оглед от служители на ГДБОП, СДОТО и РУ-Сливница. По случая се води досъдебно производство.


Монтана. Криминалисти от Лом разкриха малолетен, ограбил възрастна жена в дома й в Лом. На 11.01.2010 година около 21.30 часа неизвестно лице взломило входна врата на къща в гр. Лом и употребил сила и заплаха спрямо самотноживеещата собственичка - М.Т. на 84 г.,след което й отнел 600 лева и други вещи. В резултат на успешно проведено разследване криминалисти от РУ МВР Лом са установили извършителя – малолетният Н.И. от гр. Лом на 13 г. Намерени са и са иззети веществени доказателства. Работата по случая продължава.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket