неделя, 3 януари 2010 г.

Крими - 03.01.2010 г. !

Сливен. 44-годишен мъж е задържан като заподозрян в извършено от него тежко престъпление. Скандал между баща и син възникнал вчера около 16 часа в дома им на ул.”Култура” в Твърдица. Разпрата прераснала в сбиване, при което Д.Д./44г./ нанесъл няколко удара с брадва в главата на 73-годишния си баща.Възрастният мъж починал на място. В полицейския арест за 24 часа е задържан Д.Д., за когото е изяснено, че е психично болен. Образувано е досъдебно производство.


На 31 декември около 10.15 часа в РУ – Сливен 69-годишен мъж подал сигнал, че бил ограбен. Половин час след полунощ трима неизвестни влезли през незаключена входна врата в дома му на ул.”Патриарх Евтимий”, нанесли му побой и му откраднали 700 лева. На пострадалия била оказана медицинска помощ, няма опасност за живота му. При проведените незабавни оперативно издирвателни действия били установени извършители на престъплението –С.И./22г/., Г.Д./25г./ и Н.А./26г./, и тримата от Сливен, известни на полицията. Двама от тях - Г.Д. и Н.А. са задържани с полицейска мярка за 24 часа, а С.И. се укрива. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.


Пазарджик. Полицаи от РУ-Септември задържаха мъж предложил им подкуп. Вчера в близост до железопътен надлез в града автопатрул спрял за проверка микробус „Фолксваген Транзит”. Униформените установили, че колата не е преминала годишен технически преглед и предприели действия за съставяне на акт за установяване на административно нарушение. В този момент водачът Н.Б./62г./ от пазарджишкото село Церово пъхнал банкнота от 10 лева под папката с документите на единия от полицаите. Веднага на място пристигнала дежурна група, която извършила оглед. Банкнотата е иззета, а мъжът задържан в ареста за срок от 24 часа. Срещу него е образувано бързо полицейско производство.


Кърджали. Трима са задържани в РУ -Кърджали след скандал и сбиване в село Багра. Инцидентът станал на 1-ви януари около 1.30 часа. Р.С./49г./, Б.Р./29г./ и Р.Р./31г./ се скарали с таксиметров шофьор за сметката и му нанесли побой. Материалите по случая ще бъдат внесени в прокуратурата по Указа за борба с дребното хулиганство.


95 бутилки алкохол със съмнение за неистински бандерол са иззети при съвместна операция на Икономическа полиция и инспектори от Агенция “Митници”. Проверките са извършени вчера в обекти на територията на община Кърджали. По случаите се извършва митническа проверка.


Стара Загора. Вчера около 13.50 часа при акция на РУ – Чирпан в дома на 20-годишния М.М. на ул.“Капитан Паница” били намерени и иззети четири полиетиленови плика с около 80 грама суха растителна маса. Наркотикът реагирал на канабис.От жилището са иззети също полиетиленов плик с бяло прахообразно вещество-амфетамин и електронна везна със следи от вещество, реагиращо на канабис. М.М. е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.


Пожарна безопасност и спасяване. През изминалото денонощие служителите на пожарната служба са реагирали на 63 сигнала за произшествия. Ликвидирани са 50 пожара, от които 21 в обекти на икономиката и личната собственост на гражданите и 29 без нанесени преки материални щети. Извършени са 7 аварийно-спасителни дейности и помощни операции. Вчера сутринта бил получен сигнал за възникнал пожар в къща, на ул.”Св. княз Борис І” в Стара Загора. Пострадала е 55-годишна жена, вероятната причина - късо съединение. До 12 часа на деня огнеборците са гасили 11 пожара и са участвали в 4 аварийно-спасителни дейности. Тази сутрин в 2.53 часа бил получен сигнал за възникнал пожар в стая на неизползваема училищна сграда в Неделимо. Унищожени са дюшеци, паркет, мебели и табли за легла. Причината е в процес на установяване.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket