събота, 2 януари 2010 г.

Крими - 02.01.2010 г. !

Пловдив. Двама пияни шофьори са заловени тази нощ. Около 1 часа на бул.”България” в Асеновград полицаи спрели за проверка лек автомобил “Ауди”, чийто водач П.С./ 26 г./ от същия град бил с 2.65 промила алкохол в кръвта си. Час по-късно на бул.”Освобождение” в Карлово е бил хванат да управлявал лекия си автомобил с 1.26 промила П.П./ 22 г./ от Стара Загора. Двамата мъже са задържани за 24 часа в ареста и срещу тях са образувани бързи полицейски производства.


Търговище. Скандал между двама мъже в търговищкото село Пресиян завършил трагично в новогодишната нощ. Минути преди да настъпи новата година на площада пред сградата на кметството се скарали 71-годишният Т.Н. и 47-годишният Х.М., и двамата местни жители. Съселяни успели да прекратят разправията, но малко по-късно се намесил синът на Х.М. – 24-годишният Р.Й. Той пресрещнал Т.Н. и без никакво обяснение му нанесъл удар с ръка в лицето. Вследствие на удара Т.Н. паднал на земята, ударил главата си в тилната област и изгубил съзнание. Веднага след инцидента синът и бащата са избягали от местопрестъплението. На помощ на пострадалия се притекли негови съселяни. Пострадалият бил откаран в болницата в Търговище, където по-късно починал. Р.Й. и Х.М. са задържани с полицейска мярка за срок от 24 часа в РУ на МВР-Търговище. Разпитани са очевидци на случилото се. Проведените процесуално-следствени действия са съгласувани с Окръжна прокуратура-Търговище.

Стара Загора. В нощта срещу 1 януари в Стара Загора неизвестно лице е произвело изстрели с бойно оръжие в кв. “Железник”. Нанесени са повреди на лек автомобил “Пежо”, като проектилът е заседнал в горната част на рамката на задна дясна врата. Щети са нанесени и на втори автомобил, паркиран наблизо, на който е счупено задното стъкло, а проектилът е намерен върху кората пред него. По двата случая са образувани досъдебни производства.

ГДПБС. През първото денонощие на 210-та година звената за пожарна безопасност и спасяване в страната са реагирали на 155 сигнала за произшествия. Имало е 6 фалшиви повиквания. Ликвидирани са общо 129 пожара, от които 50 в обекти на икономиката и личната собственост на гражданите и 79 без нанесени преки материални щети. Извършени са 20 аварийно-спасителни дейности и помощни операции. За изминалото денонощие при пожари са загинали трима и е пострадал един човек.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket