неделя, 21 февруари 2010 г.

Крими - 21.02.2010 г. !

СДВР. Тази вечер е проведена поредната специализирана полицейска операция на територията на столицата. Акцията е имала цел предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления, установяване на лица от криминалния контингент и на такива, обявени за общодържавно издирване и установяване на непридружени малолетни и непълнолетни лица на обществени места след 22.00 ч. Близо 40 полицейски служители са проверили 22 обекта - питейни и увеселителни заведения и компютърни клубове. В хода на операцията са проверени 41 лица, като е установено едно лице от криминалния контингент. От служители на Инспектората на Столична община са съставени 7 констативни протокола на управителите на заведения.


Плевен. При проверка на колетна пратка служители от Плевенския затвор откриха наркотични вещества. На 20 февруари при рутинна проверка на пратка, носена от 19-годишен от село Дъбован за 19-годишен, лишен от свобода, са намерени две полиетиленови пакетчета с дължина около 3 см. При направения полеви тест веществото в едното такетче е реагирало като хероин, а другото като марихуана. Все още се изяснява за кого е предназначена дрогата и дали са замесени други лишени от свобода. Криминалисти от ОДМВР-Плевен продължават да работят за установяване на лицата, съпричастни към търговията с наркотици сред осъдените. Случая е поет от разследващ полицай на. Материалите са докладвани на прокурор.


Пловдив. 20-годишен пловдивчанин е бил задържан като заподозрян в притежание на наркотични вещества. На 19 февруари до магазин “Форум” в ж.к. “Тракия” полицаи спрели за проверка А.Е./20/ от Пловдив и открили в него 3 пакетчета канабис с тегло 1,054 грама. В дома на младежа били намерени още 7,265 грама канабис. А.Е. е известен на полицията. Материалите по случая са докладвани в Районна прокуратура Пловдив.


Габрово. Полицаи от Дряново откриха над 400гр. канабис. Наркотичното вещество е намерено при претърсване в дома на 19-годишен. Сухата листна маса е била с тегло от 420 грама и при полевия наркотест е реагирала на канабис. В обитаваното от младежа жилище е открит и газов пистолет „Ексол”, преработен в огнестрелно оръжие. Намерени са и боеприпаси за пистолета - 6 патрона. По случая в РУМВР-Дряново е започнато досъдебно производство.


Пазарджик. Добре почерпен шофьор попадна в полезрението на велинградските пътни полицаи. Снощи около 23.00ч. на улица в Ракитово екип на РУМВР-Велинград спрял за проверка „Опел Кадет”, управляван от ракитовецът Д.Т.-63г. След направената проба с „дрегер” се установило, че мъжът е зад волана с 2.36 промила концентрация на алкохол. Той е задържан за срок от 24 часа в ареста на местното полицейско управление. Срещу него се води незабавно полицейско производство.


Търговище. Задържан е 45-годишен мъж прострелял след скандал свой съгражданин. На 20 февруари около 23,50 ч в междублоково пространство в източната част на гр. Търговище, неизвестен извършител е прострелял в областта на лявото бедро и лявата подбедрица 53-годишен мъж с газов пистолет, пригоден за изстрелване на сачми. Раненият е настанен за лечение в МБАЛ-Търговище. След проведени оперативно-издирвателни действия е установено, че извършител е 45-годишният Р.И. от гр. Търговище. Мъжът е признал, че е прострелял съгражданина си след като помежду им е възникнал скандал. Р.И. е задържан на основание чл. 63, ал.1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е образувано досъдебно производство.


Открити цигари без акцизен бандерол. Видин. Полицейски служители откриха вчера при проверка на автомобил цигари без акцизен бандерол. Около 18.30 часа органите на реда спрели товарен автомобил „Форд Транзит” с монтанска регистрация, управляван от 33-годишния Б.Б. от гр.Берковица. В автомобила пътували още двама негови съграждани – на 30 и 33 години. При проверка в товарния отсек на „Форд”-а са открити над 10 000 къса цигари без акцизен бандерол от марките „VIGOR”, „WINNER” и „BARON”. Случаят е предаден по компетентност на видинската митница.
Пазарджик. Голямо количество цигари без бандерол бяха открити от служители на РУМВР-Велинград. В петък полицаи извършили проверка в складово помещение, собственост на 52-годишната А.Т. от Велинград. При направеното претърсване органите на реда открили цигари без бандерол от марките: “KING”, “BARON”, “ESER”, “SLIMS”. Иззети са общо 1100 кутии от акцизната стока. Притежателката им е задържана в ареста за срок от 24 часа, а срещу нея е образувано бързо полицейско производство.


ПБС. Тази сутрин малко след 5 часа е получено съобщение за възникнал пожар във фургон на ул.”Стара планина” в с.Реброво. Произшествието е ликвидирано с 1 пожарен екип от град Своге. При пожара е загинал 68-годишен мъж. Унищожен е фургона и имуществото в него. Спасено е читалище и основно училище, които са в съседство. Причината за огнената стихия е неустановена. По случая работи РУМВР-Своге.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket