петък, 19 февруари 2010 г.

Крими - 19.02.2010 г. !

Монтана. Задържан е криминално проявен, ограбил супермаркет в областния град. Снощи минути преди 20 часа в РУМВР-Монтана е получен сигнал за грабеж в супермаркет на бул. «Парта», собственост на местна фирма. По данни на управителката, която била на смяна, около 19.40 часа в обекта влязъл В.З. /47г./, криминално проявен и осъждан от Монтана, както е изяснено по-късно. Мъжът взел козметични продукти и хранителни стоки и след като нанесъл на служителката удар с юмрук в гръдния кош, напуснал магазина и побягнал. Минути след това е задържан от граждани, които го предали на пристигналите полицаи от РУМВР Монтана. По случая е образувано досъдебно производство.


СДВР. Крадец – рецидивист, извършил четири взломни кражби от жилища в района на ж.к. “Младост” и “Мусагеница” е задържан от криминалисти от Седмо РУМВР. В хода на оперативно-издирвателните и процесуално-следствени действия е установено, че 30-годишният Й.П. на 14 януари разбил ключалката на входната врата и откраднал лаптоп, два цифрови фотоапарата, златни бижута и 2000 лева от апартамент в “Младост”. На 24 януари от жилище в “Мусагеница” задигнал 1800 лева. На 15 и 16 февруари той обрал два апартамента в района, като отмъкнал златни накити и пари. Част от инкриминираните вещи са намерени и иззети. След доклад на материалите в СРП, на задържания е наложено задържане под стража” за 72 часа. Работата за установяване и на други извършени от него престъпления продължава.
Служители от Седмо РУМВР разкриха кражба на чанта с документи и 400 лева, извършена докато шофьорът сменял спукана гума. На 16 февруари собственикът на автомобила съобщил в районното управление за случилото се. За броени дни криминалистите влезли в следите на извършителя и задържали 30-годишния В.Б, известен за кражби. По случая е образувано досъдебно производство.
Също за кражба на мъжка чанта с документи в Осмо РУМВР е задържан 43-годишният В.Х. Кражбата е извършена на 17 февруари, след разбиване на ключалката на автомобил, паркиран пред магазин в кв. “Дружба”. На задържания е наложена мярка за неотклонение за срок от 72 часа. Работата по случая продължава.


Плевен. Плевенски полицаи задържали мъж, заплашвал и обиждал в заведение в Кнежа. Вчера към 15:05 часа персоналът на кафе-аперитив потърсил помощ от полицията за възникнал скандал. На място е установено, че 49-годишен местен жител, в явно нетрезво състояние обиждал и заплашвал сервитьорите. С пристигането на полицейския екип мъжът оказал съпротива и това наложило ползването на помощни средства. С белезници той е доведен в районното управление за обяснения. В полицията продължил да буйства и заплашва. Изяснено е, че е криминално проявен и осъждан. Задържан е за 24 часа. За престъпление по чл. 63, ал. 1, т. 2 от ЗМВР е уведомена прокуратурата. Образувано е досъдебно производство.


Пловдив. Шофьор бе задържан в ареста на РУ-Хисаря за 24 часа след опит да подкупи полицаи. Вчера около 11 часа в с.Житница при специализирана полицейска операция е спрян за проверка микробус, управляван от В.Р./34г./ от Ихтиман. Оказало се, че шофьорът е неправоспособен. За да не му бъде съставен акт, В.Р. се опитал да подкупи проверяващите го полицаи, като подхвърлил в служебния им автомобил 20 лева.


Кърджали. За незаконно притежаване на наркотици на прокурор е предаден А.А./21г./. При проверка на автомобил и пътниците в него, полицаи от РУМВР-Кърджали открили 4 вида наркотици. 21-годишният младеж се опита да избяга от служителите на реда, които го задържали и иззели 7 грама амфетамин, 5 грама хероин, 1,5 грама марихуана и 0,75 грама хашиш. Досъдебното производство е приключено в РУ на МВР-Кърджали и материалите са изпратени в прокуратурата срещу лицето да бъде повдигнато обвинение пред съд.


Стара Загора. Вчера към 11.30 часа в РУ–Гълъбово е получено съобщение за нападнат чужденец. Към 23 часа на 13 февруари по пътя от Гълъбово за Стара Загора трима неизвестни, придвижвали се с лек автомобил “Опел Вектра” нападнали 31-годишен немски гражданин, когото качили да го превозят до града. След като му нанесли побой, те му отнели мобилен телефон и 60 лв. По случая е образувано досъдебно производство и при проведените бързи оперативно-издирвателни действия нападателите Р.М. (20г.) от с. Сърнево, Е.Х. (19г.) от с. Могила и И.К. (29г.) от с. Пшеничево са установени, а после и задържани за 24 часа. Работата по случая продължава.


Бургас. Пиян шофьор, оказал съпротива на полицаи, е бил задържан за 24 часа. В сряда вечерта, към 22.15 часа, на кръстовището на бул. “Сан Стефано” и ул. “Странджа планина” полицейски екип дал знак на шофьора на лек автомобил “Пежо” да спре за проверка. Водачът не реагирал на подадения със стоп палка сигнал и направил опит да осуети проверката и да се укрие. След кратко преследване, служителите на полицията спрели автомобила на ул. “Оборище”. Водачът, който е бил във видимо нетрезво състояние, отказал да удостовери самоличността си, отправил обиди и заплахи към полицаите и блъснал единия от тях. За възпирането му са използвани белезници, след което е установена самоличността му – Ч.Д. (39г.) от Карнобат. Той е задържан за 24 часа и срещу него е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 325, ал.2 от НК. Работата по случая продължава Първо РУ – Бургас.


Благоевград. Антимафиоти от ОДМВР установиха 7 проституиращи жени в Сандански. Вчера на територията на курортния град е проведена полицейска операция за противодействие на системното предоставяне на помещения за сексуслеги, насилствена и организирана проституция и трафик на хора. В хода на акцията са проверени хотели, мотели и помещения, давани под наем. В два хотела в Сандански са установени седем жени, предлагали платена любов, които са доведени в РУ. Снети са им обяснения и са им съставени предупредителни протоколи.


Хасково. За притежаване на наркотични вещества в РУ-Свиленград с полицейска мярка са задържани двама от Свиленград и двама от Хасково. Вчера към 16 часа полицейски служители засекли до гр. Любимец лек автомобил “БМВ”, който се отклонил от главния път в странична отсечка, за да избегне проверка. Колата е спряна и пътниците са установени - А.Т./25г./ и Г.Х./28г./ от Свиленград, К.М./33г./ и 20-годишната Г.Н. от Хасково. Извършен е оглед по пътя на движение на автомобила и на около 50 м от мястото, където са задържани четиримата, полицаите намерили две хартиени пликчета, увити в станиол от цигарена кутия. Прахообразното вещество в тях реагирало на хероин, общо 2.7 г. Установено е, че наркотикът е купен от Хасково, като преди полицейската проверка е изхвърлен от “БМВ”-то. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.


Габрово. Габровски полицаи от секторите “Противодействие на престъпността” в дирекцията и местното районно управление задържаха шестима, заподозрени в серийни кражби на медни проводници. В периода от ноември м.г. до януари Т.Н./19г./ и С.М./40г./ от Поповци, Ж.С. - 40-годишна, М.М./30г./, Х.Н./21г./ и Р.Р./29г./ от Габрово в различно съучастие извършили общо 14 кражби на електрически проводници между стълбове на електропреносната мрежа. “Съмишлениците” действали в землищата на различни села – Продановци, Бойновци, Карали, Тодорчета, Сейковци, Кметчета, Златевци, Шипчени; Козирог и Попари. Разкриването на престъпленията е улеснено със задържането на Х.Н. и Р.Р. като извършители на две тежки престъпления през януари – убийството на 68-годишен мъж от с.Буря, и въоръжен грабеж в дряновското с.Пейна /информация от 1 февруари/. Работата за изясняване цялостната им престъпна дейност продължава.


Пазарджик. Крадци на метални съоръжения са заловени от служители на сектор „Криминална полиция” при РУМВР-Пазарджик. Вчера в полицията е получен сигнал от собственик на имот в землището на пазарджишкото с.Звъничево. Мъжът съобщил, че в началото на седмицата апаши разбили врата на фургон, след което извършили кражба на четири метални решетки и 50 метални тръби, общо над 400 килограма. Щетите за собственика от съседното с.Братаница се оценяват на 2000 лева. С разплитането на случая се заели криминалисти от РУМВР-Пазарджик и след няколко дена работа органите на реда стигнали до извършителите. У звъничовците Д.Д./24г./, Я.С./35г./ и Я.Т. от панагюрското с.Попинци са открити откраднатите метални изделия, които по-късно са върнати на собственика. „Триото” е задържано в ареста за 24 часа, а по случая е образувано дознание.


Перник. Перничанин е задържан за неподчинение на полицейски орган и управление на автомобил в пияно състояние. Тази нощ, около 1,40 часа от КПП “Владая” е получен сигнал за неподчинение на лек автомобил “Опел “Корса” /пернишка регистрация/. Предприето е заграждане и в района на ж.п. спирка “Даскалово” автомобилът-беглец е спрян. Установено е, че колата е управлявана от познатия на полицията П.И./32г./ от Перник. При изпробването му за алкохол, дрегерът отчел 1,74 промила. Констатирано е още, че мъжът е без свидетелство за правоуправление. Задържан е в ареста на полицията за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.
Установени са извършителите на поредица кражби във вилната зона на брезнишкото с. Непразненци. За времето от октомври м.г. до вчера били разбити и ограбени пет вили на столичани в брезнишкото с. Непразненци. От всички имоти са отнети едни и същи вещи – алуминиеви домакински съдове, метални предмети и електрически проводници от инсталациите на домовете. В резултат на предприетите оперативно-издирвателни действия и наблюдение на района, извършителите на дръзките посегателства са задържани. За 24 часа в ареста на полицията са познатият на органите на реда Л.Б./25г./ и 20-годишния Б.Д., двамата от Перник. Голяма част от крадените вещи са намерени и иззети. Образувани са досъдебни производства и работата по документиране на случаите продължава съвместно с Районна прокуратура-Брезник.


ОДМВР-София. Три кражби на черни и цветни метали разкриха криминалисти от Сливница, Годеч и Пирдоп през вчерашния ден. С полицейска мярка за 24 часа в местните районни управления са задържани седмина. След получена информация за кражби на черни и цветни метали, полицаи от РУ-Сливница заловили четирима - С.К. /38г./, А.А. /27г./, С.В. /36г./ и Б.Д. /43г./ докато разграждат метални конструкции от каптаж. Местопроизшествието е запазено и при последвалия оглед е установено, че крадците са разбили съоръжението с кирки, брадви и чукове.Задържаните с полицейска мярка за 24 часа не са известни на полицията. Срещу тях е образувано досъдебно производство.
Вчера сутринта в РУ-Годеч е получен сигнал от жител на с. Туден, който съобщил, че заварил наследствената си къща с отрязани ел.проводници. След бързата реакция на полицията, авторите на деянието са заловени. И двамата са стари познайници на полицията, известни за кражби. При последвалото претърсване на ладата, с която Р.С. /32г./ и М.П./28г./ се придвижвали, са иззети режещи инструменти, гумирани ръкавици и лост тип “кози крак”. По случая се води досъдебно производство. В момента се установява съпричастността на лицата към други подобни престъпления.
На 17 февруари в РУ-Пирдоп е съобщено за продадени около два тона нарязани тръби и фланци в пункт за изкупуване на черни и цветни метали в Златица, вероятно - обект на кражба от “Елаците Мед АД”. След подадения в полицията сигнал е извършен оглед. Разследващите установили, че тръбите действително са крадени от обект на фирмата. Установен е и авторът на престъплението – Р.Д./57г./ от с.Челопеч, работник в предприятието. Мъжът е задържан за 24 часа. Криминалисти продължават работа по случая, образувано е досъдебно производство.
Крадец на акумулатор с фалшива шофьорска книжка задържали полицаи от РУ-Костинброд. Жителка на с. Петърч заявила в полицията кражба на акумулатор от дома й. След бързата реакция на полицията авторът на деянието бил задържан. Откраднатата вещ била открита в “Опел Вектра” със софийска регистрация. При последвалата проверка станало ясно, че шофьорската книжка, издадена във Великобритания, която заловеният Г.Б. /31 г./ представил, била фалшива. Г.Б. бил задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая се води досъдебно производство.


ПТП. Тежък пътен инцидент е станал тази сутрин на околовръстния път на Троян. Според сигнала, получен в 8.10 часа, лека кола “Форд мондео”, управлявана от 36-годишна от Троян, на заледен участък е навлязла в насрещната лента и се ударила в товарен “Мерцедес”. От размазващия удар водачката е изпаднала в кома, с опасност за живота е настанена в болница. Момиченцето й /7г./ е изхвърчало от колата и е загинало на място. Огледът на мястото на произшествието продължава и досега.
Катастрофа на пътя с.Драгомъж – Исперих е станала тази сутрин около 7.30 часа. Лек автомобил "Мерцедес", управляван от 32-годишен от селото, при движение с несъобразена скорост на заледен участък се позхлъзнал и завъртял няколко пъти, като ударил "Опел Вектра". В опела са пътували петима: 24-годишният шофьор Р.С. от с.Долец, Дуловско не е пострадал. Починала е пътничката /50г./ от с.Долец, тежко пострадали са 39-годишна жена от същото село и 42-годишен от исперихското с. Тодорово, които са настанени в болницата в Исперих. Леко е пострадала е дъщерята /36г./ на починалата.
Полицията издирва водач на автомобил, блъснал човек и избягал. Инцидентът е станал тази нощ около 1.30 часа в пловдивското с.Йоаким Груево. Пострадалият С.Р./40г./ е откаран в болница. След оказаната му медицинска помощ той е изписан за домашно лечение. Полицията издирва още един избягал след пътен инцидент шофьор. Вчера около 13.30 часа на ул.”Ландос” в Пловдив неизвестна кола е блъснала 12-годишния М.М. Детето е с охлузвания по тялото.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket