събота, 20 февруари 2010 г.

Крими - 20.02.2010 г. !

Пловдив. Тази нощ в Пловдив служители от сектор БОП заловиха шестима мъже, извършили кражба на гориво от петролна база на дружество. В ареста за 24 часа са задържани Б.В./58 г./, Й.П./32 г./, Г.В./ 42 г./,Р.В./40 г./, Д.С./60 г./ и Н.А./40 г./ - всичките от Пловдив. При извършения на място оглед са открити около 100 литра бензин, налят в туби и бидони с различен литраж, както и множество празни пластмасови туби. Бензина мъжете наливали чрез един от обезвъздушителните кранове на помпата за гориво и тръбата под него.


Шумен. Двама мъже, които опитали да продадат земеделска земя с неистински документи, са задържани от служители на РУМВР-Шумен. Сигналът за това бил получен на 18 февруари около 15.30 часа. При последвалия обиск в Я.В. /41г./ от София били намерени две лични карти – на едната от които била залепена неговата снимка, но с данните на друг столичанин. Х.П. /39г./ от Димитровград, който е с криминални регистрации, не носел лични документи и самоличността му била установена след допълнителна справка. В хода на разследването криминалиситите установили и схемата, по която двама работили. В края на миналата година Х.П. се свързал със служители на фирма за изкупуване на земеделски земи и им предложил за продажба земи в Североизточна България. Месец по-късно той вече представил и конкретна оферта - 60 декара земи в землището на село Ивански и изяснил условията за извършването на сделката. На 17 февруари довел със себе си «упълномощения собственик» - Я.В., който представил «пълномощно от баща си» за реализиране на продажбата на земеделската земя. Столичанинът се легитимирал с неистинската лична карта и поискал 220-230 лева на декар за земята. Материалите по случая са предадени на Районна прокуратура с мнение за образуване на досъдебно производство.


Плевен. Незаконна колекция от антични монети и предмети е открита и иззета при спецакция на служители на ОДМВР-Плевен. Операцията е проведена вчера в град Левски. Проверено е жилището на 57-годишен мъж, в което били намерени 292 сечени римски монети от I-ви век пр.н.е. и други 50 различни антични предмета - фигури, фиболи и върхове на стрели. Незаконната колекция е иззета и са назначени експертизи, които да установят произхода и културно-историческата й стойност. По случая е образувано досъдебно производство. Материалите са докладвани на окръжен прокурор.


София. Само няколко часа бяха необходими на столичните полицаи, за да установят и задържат извършители на грабеж. Сигналът за престъплението бил подаден вчера по обяд от служител на софийска фирма. Той обяснил, че четирима го нападнали, стреляли срещу него, отмъкнали хилти и къртач и изчезнали с кола в неизвестна посока. Веднага били предприети оперативно-издирвателни действия и в гориста местност до бул. «Първа българска армия» те забелязали изоставена лада. При извършения оглед до колата открили хвърлен газов пистолет 9мм. Така следите ги отвели до намираща се наблизо барака, където полицаите спипали Д.К. /21 г./ и С.С. /29 г./ - регистрирани и вече осъждани, Т.К. /18 г./ и 26-годишната К.М. криминално проявена. Четиримата са задържани за 24 часа, по случая е образувана преписка и работата по документирането му продължава.


Видин. 27-годишен мъж, извършил блудствени действия с 13-годишно момче, е установен и задържан. Според събраните до този момент данни криминално проявеният и вече осъждан М.Н. от Белоградчик примамил малолетния в изоставен строеж до градския стадион. Той е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Работата по случая продължават служители от РУМВР-Видин.


София-област. При претърсване на жилище на криминално проявен в Ботевград полицейски служители иззеха 9 пакетчета канабис, пакетиран на дози и две пликчета семена. Вчера криминалистите извършили претърсване на три адреса в града във връзка със започнато досъдебно производство срещу местен младеж от 17 февруари. Тогава във вилна зона “Чеканица” полицаи забелязали младежи, които стояли в паркиран “Опел Астра”. Сред тях бил и И.Д. /18 г./ - стар познайник на полицията, известен с разпространение и употреба на наркотични вещества. При огледа на колата служителите на реда открили в пепелника канабис, а при личния обиск на И.Д. се натъкнали на цигара марихуана. Вчера полицаите проверили три апартамента в ж.к “Васил Левски”. В единия от тях - собственост на криминално проявения Ц.П. /21 г./, известен за кражби и разпространение на дрога, криминалистите открили и пакетирания канабис, подготвен за разпространение. В момента 1 доза марихуана се продава за 15 лв., уточняват експертите. Срещу Ц.П. се води досъдебно производство.


Само за денонощие служители от ОД МВР-София задържаха 14 лица за различни криминални престъпления на територията на Софийска област.
Вчера около 17.00 ч. на тел. 112 било получено съобщение от жена, шофирала личната си кола по автомагистрала “Хемус”, че в района на с. Потоп била нападната от непознат мъж, който й нанесъл побой и й отнел два мобилни телефона “Нокиа” и ключовете от автомобила. Потърпевшата разказала, че пътувала от Бяла Слатина за София и преди Враца и го взела на автостоп. По време на пътуването той поискал да спре на виадукта над с. Потоп и започнал да я удря като се опитал да откъсне от врата й златно синджирче. Жената успяла да се отскубне, излязла от колата и побягнала, а нападателят се оттеглил към селото. Служители на магистрална полиция, криминалисти от областната дирекция и РУ-Елин Пелин незабавно предприели оперативно-издирвателни и процесуални действия по установяването му. Извършен е оглед. В хода на разследването се установило, че вероятният извършител на престъплението е С.П. /18 г./, криминално проявен, известен за кражби. Той е обявен за общодържавно издирване. И в момента продължават съвместните действия на ОД МВР-София и СДВР по издирването му.
След бързата реакция на полицаи от РУ-Костенец непосредствено след извършване на кражба на строителни материали от обект в курорт “Пчелински бани”, били установени извършителите - тримата криминално проявени Д.И. /38 г./, А.А. /38 г./, В.М. /23 г./. Те са задържани за 24 часа по ЗМВР и момента продължават действията по доказване на вината им.
Служители от същото РУ заловили 40-годишния Л.И. от гр. Ихтиман за противозаконно отнемане на л.а. “ВАЗ”, собственост на местното горско стопанство, извършено на 16 февруари. Автомобилът е иззет, а Л.И. е задържан за срок от 24 часа.
Служители на РУ-Костинброд задържали Б.И. в момент на изгаряне на кабели, откраднати от стопански двор в местността “Спасов кръст” край с. Дреново. Заловени са и още две лица за извършени други престъпления – кражба и телесна повреда.
Снощи в РУ-Самоков бил получен сигнал, че от строителен обект на “Виваком” в с. Широки дол се извършва кражба на строителни материали. Извършителите на престъплението заплашили пазача с резачки за рязане на дърва и избягали с откраднатото. След бързата реакция на полицейските служители белезниците щракнали на ръцете на В.Г./ 42 г./ и Г.Т. /54 г./. наложена им е мярка за задържане – 24 часа по образуваното досъдебно производство.
Вчера самоковски криминалисти задържали трима младежи, извършили кражба на джип “Сузуки Витара” на 07.02.2010 г. от паркинг пред местно заведение. В хода на разследването се установило, че след извършеното престъпление, возилото било разкомплектовано на части в с. Гуцал. Част от тях били открити от полицаите в дома на един от извършителите. В момента продължават действията по доказване престъпната дейност на Г.И. /18 г./, Д.Т. /19 г./ и непълнолетно момче. Тримата са задържани за 24 часа.
Криминалисти от РУ-Пирдоп заловиха Н.И. /25 г./ за извършена кражба от тухларен цех на 17.02. Сигналът в полицията бил подаден от охранителите на обекта, намиращ се в с. Мирково – били откраднати кабели и акумулатор от склад за резервни части. В хода на разследването бил установен и задържан един от авторите на деянието. Разследването продължава. Н.И. е задържан за 24 часа.
Тази нощ по предварително изготвен план бе проведена специализирана полицейска операция на територията на Самоков. По време на акцията са проверени девет питейни и увеселителни заведения, 110 лица и 27 моторни превозни средства. Проверяващите констатирали нарушения по Закона за българските лични документи, за което били съставени 4 акта и нарушения на Закона за движение по пътищата – 2. В едно от заведенията били установени 7 непълнолетни без придружител, за което на родителите били съставени актове по Закона за закрила на детето.За установени нарушения.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket