неделя, 7 февруари 2010 г.

Крими - 07.02.2010 г. !

Ямбол. Криминалисти от ОДМВР-Ямбол и колегите им от РУ-Стралджа в рамките на пет часа задържаха 64-годишен мъж убил свой съселянин. Вчера в 11.30 часа в двора на дома си в с.Първенец бил намерен трупа на 72-годишен мъж. Сформирана е оперативно-следствена група, която установила, че има порезни рани по главата и едната ръка на жертвата. От извършената аутопсия станало ясно, че смъртта е настъпила от дълбока порезна рана, нанесена зад ухото. Предприети са светкавични оперативно- издирвателни действия от служители на сектор „Криминална полиция” при ОДМВР - Ямбол и служители от РУ– Стралджа. В рамките на пет часа криминалистите задържали извършителя - И.Т./64г./. В хода на разследването било установено, че инцидентът е станал на 5 февруари вечерта, след употреба на алкохол и възникнал скандал. 64-годишният мъж е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Продължава работата за документирането на престъплението под наблюдението на прокурор от окръжната прокуратура.


Сливен. Сливенските криминалисти разкриха извършител на изнасилване. Сигналът бил подаден на тел.112. Инцидентът станал малко след полунощ на 5 февруари в двора на възпитателно заведение в града. Тогава неизвестен нападнал жертвата, нанесъл и побой, изнасилил я и откраднал дамската й чанта. Незабавно били предприети действия за установяване и издирване на извършителя. На 6 февруари криминалистите задържали Б.М./22г./ от Сливен, за когото било установено, че е извършил грабеж в край на януари. Тогава той нападнал 40-годишна жена и откраднал 340 лева. Наложена му 72-часова мярка “задържане под стража”. Образувано е досъдебно производство.


Стара Загора. На 5 февруари около 21.30 часа в питейно заведение в Гълъбово М.И. /40г./ от с.Малко Градище, след употреба на алкохол, нанесъл побой на 41-годишен немски гражданин и отправил обиди и заплахи към собственика на заведението. На М.И. е съставен акт по Указа за борба с дребното хулиганство и на 6 февруари районния съд в Гълъбово му наложил административно наказание – задържане в районното управление за срок от седем денонощия.


Мъж е загинал при пожар в Стара Загора. Тази сутрин около 3.32 часа в пожарната служба бил получен сигнал за пожар в апартамент на шестия етаж в жилищен блок на ул. “Г.С.Раковски”. Огънят е локализиран в 4 часа от два екипа на районната служба и е ликвидиран в 5 часа. В една от стаите е открит обгорял труп на мъж, за който се предполага, че е на 67-годишният обитател на жилището. Продължават действията по идентификацията на загиналия. Причините за възникване на пожара се изясняват. По първоначални данни е предизвикан от небрежно боравене с отоплителен уред. По случая работи РУ – Стара Загора.


Пазарджик. Полицейски производства са образувани срещу две проституиращи момичета. Вчера служители на РУ-Пазарджик провели специализирана полицейска операция в района на пътя Пазарджик-Пловдив. В хода на акцията, малко след разклона за с.Говедаре полицаите засекли „жриците на любовта” В.В./23г./ от Пазарджик и Р.И./19г./ от Дряново. След направената проверка двете жени били задържани в ареста на управлението. Срещу тях са образувани бързи полицейски производства за получаване на нетрудови доходи по неморален начин.


Афектиран шофьор бе осъден от Районния съд в Пазарджик за хулиганска проява. В четвъртък около 17 часа на пътя между селата Огняново и Исперихово възникнал лек пътен инцидент. На мястото веднага пристигнал автопатрул, който предприел действия за отработването на катастрофата по административен ред. Тогава водачът на „Мерцедес” Н.Х./33г./ от девинското село Стоманово обсипал органите на реда с нецензурни изрази, псувни и закани за саморазправа. Неговите действия наложили задържането му в районното управление. Съставен му бил акт по Указа за борба с дребното хулиганство. В петък, в свое заседание Районния съд в областния град признал Н.Х. за виновен и удължил срока на задържането му с едно денонощие.


Пловдив. Четирима души са задържани в ареста на Четвърто РУ като заподозрени в извършване на побой. Около 5 часа сутринта на 6 февруари бил получен сигнал за сбиване пред пловдивска дискотека. По първоначални данни М.Т./22г./ от Хасково, Е.Ф./27г./ от Куклен, М.А./22г./ от Куклен и Н.Х. /25г./ от Момчилград са нападнали и били 24-годишен пловдивчанин. Работата по изясняване причините и обстоятелствата, свързани с инцидента, продължава.


Кърджали. Двама мъже са задържани в РУ - Кърджали след скандал и сбиване в клуб в областния център. Свадата между С.Р./40г./ и К.Ю./34г./ избухнала около 3 часа на 6-ти февруари. След разменени реплики започнала ръкопашна схватка между опонентите. След намесата на полиция скандалът бил прекратен. Проверката по случая е по чл.325, ал.1 от Наказателния кодекс за хулиганство.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket