петък, 26 февруари 2010 г.

Крими - 26.02.2010 г. !

Благоевград. Благоевградски криминалисти иззеха незаконно притежавано оръжие и наркотици в рамките на операцията по задържането на В.П.-Бахамата /35г./ от Дупница, обявен за общодържавно издирване. Вчера при извършено претърсване в дома на Т.П. от гр. Петрич са установени В.З./33г./ и Г.И./38г./ и двамата от София. От Г.И. е иззет незаконно притежаван пистолет “Байкал”- 9 мм и пълнител с 11 патрона. На терасата на жилището е открита цигарена кутия със суха тревиста маса с тегло 4.07 гр, реагирала положително на марихуана при проведения полеви наркотест. Както вчера съобщихме, В.П.-Бахамата /35г./ от Дупница бе задържан в помещение до къщата и е приведен в следствения арест. По случая е образувано полицейско дознание и е сезирана прокуратурата.


Приключи проверка срещу управителка на благоевградска фирма, ползвала неистински документи пред ТД НАП. В хода на проверката е установено, че Ц.Х. от Благоевград, в качеството си на управител на транспортна фирма, е представила неистински документи пред ТД НАП Благоевград, чрез които на практика е целяла избягване плащането на ДДС в размер на 80 000 лв. С тези си действия Ц.Х. е осъществила състава на чл. 225, ал.1 ,т.2 от НК. Материалите от проверката са докладвани на Районна прокуратура с мнение за търсене на наказателна отговорност.


Кюстендил. Полицаи задържаха В.Я.–Гринго /37г./ за притежание на 32 дози хероин. Специализираните полицейски действия са проведени вчера в кв. “Изток”. При направен личен обиск на 31-годишната С.Р. е открито още едно пакетче със същия вид прахообразно вещество, реагирало при направения полеви наркотест на хероин. Двамата, които са известни на полицията за множество кражби, са задържани в полицейския арест за 24 ч. Срещу тях е образувано дознание по чл. 354 от НК. Гринго е осъждан. Той е на свобода е отпреди 6 месеца.


Велико Търново. Полицаи от Горна Оряховица задържаха двама мъже и жена по подозрение за извършени от тях телефонни измами. Операцията е проведена под ръководството на Окръжна прокуратура - В.Търново. Претърсванията на полицейските служители и колегите им от Специализираното тактическо звено за бързи действия в ОДМВР–Велико Търново са извършени тази сутрин около 6.00 часа на пет адреса в кв. “Гарата” в града. За собствениците на жилищата е установено, че са извършители на измами. В домовете им са намерени и иззети множество мобилни телефони и SIM-карти на „Вивател”, телефонни апарати с карти, които били зазидани в стените на къщите и готови за работа. Намерени са още множество банкноти от по 20 лв., ваучери за предплатени разговори, телефонен указател с оградени в него имена. За срок от 24 часа са задържани З.А./26г./, племенникът му А.Б./19г./ и 42-годишната Р.Д., която е осъждана за измами. Присъда за същото престъпление има и А.Б. Работата по изясняване на случаите продължава.


Хасково. По подозрение в извършване на незаконна лихварска дейност в районното управление в Димитровград с полицейска мярка са задържани Н.И./53г./, Х.И./32г./, Р.Н./35г./ и В.И./25г./ от Димитровград. При проведените на 25 февруари процесуално-следствени действия на адреси в града са открити и иззети множество чужди лични карти, дебитни карти с PIN-кодове, договори за покупко-продажба на моторни превозни средства, нерегламентирана отчетна документация и други документи. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава.


Плевен. Самоделно взривно устройство е избухнало снощи на улица “Сергей Румянцев” в Плевен. При инцидента няма пострадали и жертви. Взривен е гараж, собственост на 38-годишен плевенчанин. Повредена е вратата на гаража и предната част на паркирания вътре лек автомобил “Ауди”. Специалисти от ДОТИ са извършили огледи на местопрестъплението. Криминалисти от Първо РУ – Плевен и антимафиоти работят по случая.


Полицейско разследване на служители от РУМВР – Долна Митрополия е установило, че четирима мъже на 22, 24, 28 и 32 години от село Биволаре са извършили кражба от нефункциониращ лимонаден цех, намиращ се в селото. Сигнал за кражбата е постъпил в полицията на 17 февруари. Мъжете задигнали винтов компресор - английско производство, три никелови казана, електрически двигател и помпа за вода "Вида" 5, ръчна косачка "Бош" и 20 метра кабели от ел.инсталация. От мъжете са снети обяснения и част от вещите са предадени за съхранение в полицията. Работата продължава разследващ полицай.


Двама рецидивисти са заловени след поредната им кражба в село Обнова. Криминалисти от РУМВР – Левски установили, че в нощта срещу 24 февруари двама мъже от Горна Оряховица на 23 и 39 години разбили входната врата на постройка в селото и откраднали 80 метра кабел с различно сечение и медна пръскачка за лозе. От друга къща разбили стъкло на гараж и откраднали три автомобилни гуми, звездогаечен ключ и ръчна помпа. Мъжете се придвижвали с лек автомобил “Опел Вектра”. Те са многократно осъждани за кражби. Първоначално са задържани за 24 часа. След като са разпитани пред съдия и са направили пълни самопризнания Районната прокуратура в Левски е удължила мярката им на 72 часа. По случая е образувано досъдебно производство.


Пловдив. Жена, измамила пенсионерка при врачуване, бе заловена от служителите на РУ-Карлово. На 29 януари две "гадателки" посетили дома на 60-годишна жена в село Войнягово и под предлог, че ще развалят направена й магия и й взели 820 лева. В резултат на оперативно-издирвателните действия на служителите от районното управление е установено, че парите са откраднати от С.Г./53г./ от Чешнигирово.


Незаконно притежавани акцизни бандероли за спиртни напитки бяха намерени в частен дом в село Куртово Конаре. При съвместна проверка на служители от РУ-Стамболийски, сектор “Криминална полиция” и сектор “Икономическа полиция” от помещение, обитавано от К.К./37 г./, те иззели 557 акцизни бандерола.


Стара Загора. На 25 февруари, около 22 часа, на тел.166 в РУ- Гълъбово е получено съобщение за извършен грабеж над 44-годишен немски гражданин. Потърпевшият заявил, че четвърт час по-рано на бул. “Република” е бил нападнат от двама неизвестни, които го заплашили с нож и му отнели мобилен телефон, 70 евро и 20 лв. При проведените незабавни оперативно-издирвателни действия, към 0.20 часа на 26 февруари, на около 100 метра от домовете им в гълъбовския кв. “Лозенец” са заловени извършителите – С. К./19г./ и И.М./25г/. Вещите, предмет на престъплението са намерени и иззети от близки на задържаните. С.К. е осъждан за кражба като непълнолетен, а съучастникът му – И.М. има 6 присъди за кражби и грабеж. Двамата са задържани за 24 часа. Работата по изясняване и документиране на цялостната им престъпна дейност продължава.


СДВР. Преди време 52-годишна столичанка станала жертва на уличен грабеж, за което подала жалба в Пето РУ. Тя описала как на бул. ”Ботевградско шосе” трима непознати й отнели чантата с пари, документи и мобилен телефон. Криминалистите установили, че един от извършителите е 21-годишният Л.В., осъждан и към момента обявен за общодържавно издирване с мярка “задържане под стража” по наказателно дело срещу него. На 22 февруари автопатрул успял да задържи издирвания, който е отведен в Пето РУ. Отнетият мобилен телефон е намерен и иззет, Л.В. е разпознат от тъжителката и признава за извършеното деяние.


При полицейска операция срещу наркоразпространители в ж.к. ”Младост” служители на Седмо РУ са задържали 22-годишния Е.Н., осъждан. Дилърът е арестуван в момент, когато продавал дрога на клиенти. От тях и от апартамента на Е.Н. са иззети пакетчета с амфетамин и марихуана. На наркопласьора е повдигнато обвинение и е задържан под стража за 72 часа.


Бургас. Полицията в Поморие изяснява причините за побой над 44-годишен мъж от с. Страцин. На 12 февруари той се оплакал в Районното управление, че предишния ден около 20.30 часа в кафенето, на което е собственик и управител, двама непознати мъже го нападнали и били. Ден след като внесъл жалбата в полицията, здравословното състояние на пострадалия се влошило и той постъпил по спешност в болницата, където медиците установили фрактура на черепа в областта на тила. В резултат на проведените оператино-издирвателни действия служители на Полицейски участък - Каблешково установили извършителите – 34-годишните Н.И. и И.И., и двамата от с. Разбойна, общ. Руен. Работата по случая продължава.


На 25 февруари в Бургаският районен съд е внесен акт по Указа за борба с дребното хулиганство срещу С.М./29г./ от Бургас. На същата дата, около 01.30 часа, автомобилът на мъжа бил спрян за проверка. Той се държал грубо, арогантно и обиждал проверяващите го полицаи. Състав на Бургаски районен съд е наложил на С.М. административно наказание “глоба” в размер на 400 лв.


ПТП. Пловдив. Полицейски служител от РУ-Труд бе ранен при катастрофа вчера на пътя Войсил - Съединение. Инцидентът станал около 10.30 часа, когато товарен автомобил “Ивеко”, шофиран от П.Т./60г./, за да избегне дупка на пътното платно, засякъл пътя на изпреварващия го полицейски автомобил “Опел Астра”, управляван от 46-годишния служител. След удара служебната кола се завъртяла и се е ударила в бетонно съоръжение на отводнителен канал вляво от пътя. Полицаят е настанен в болница без опасност за живота.


София. Тази сутрин на бул. ”Възкресение” е възникнало ПТП между трамвайна мотриса и лек автомобил “Фолксваген Голф”, управляван от 26-годишната П.Ц., която пътувала със своя приятелка. След инцидента между двете “дами” и 44-годишната ватманка започнала разправия, последвана от блъскане, причинило на водачката на трамвая фрактура на дясната тазобедрена става. Откарана е в “Пирогов”, където е оставена на лечение, предстои операция. След получения в полицията сигнал за инцидента дежурна оперативна група е извършила оглед, служители на КАТ съставили протокол за ПТП. 26-годишната шофьорка била проверена с дрегер, който отчел наличие на 1.2 промила алкохол в кръвта й. Заради причинените травми на 44-годишната жена срещу П.Ц. е образувано бързо производство за престъпление по чл.129 ал.2 от НК и е задържана за 24 часа. За случая е уведомена Софийска районна прокуратура.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket