понеделник, 22 февруари 2010 г.

Крими - 22.02.2010 г. !

ОДМВР-София. Управител на дискотека в Елин Пелин бил ранен от агресивен пиян клиент. Криминалисти от местното РУ задържаха нападателя – Г.Н. /30 г./ от с. Мусачево, стар познайник на полицията, с две осъдителни присъди – за нанасяне на средна телесна повреда и унищожаване и повреждане на имущество и неговите двама авери Г.Г./27г./ и А.Т./34г./. Те неведнъж създавали проблеми в дискотеката с агресивното си поведение. И този път след як запой започнали да ругаят персонала и клиентите, а когато управителят им направил остра забележка, те го атакували и в суматохата Г.Н. го ранил в остър предмет. Тримата са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Г.Г. и А.Т. от Елин Пелин също били в полезрението на полицията за участие в свади и сбивания. Според информация от болничното заведение пострадалият е опериран и няма опасност за живота му. Образувано е досъдебно производство по чл. 129 от НК.


Перник. Криминално проявен и обявен за издирване перничанин е задържана тази нощ след извършени от него нови три престъпления. Само за нощ в пернишкия кв. “Рудничар” Н.К. /36 г./ нападнал и изнасилил две жени от София, после извършил грабеж на мобилен телефон, нанасяйки побой на майка и дъщеря. В резултат на бърза координация на дежурните полицейски части и автопатрулите на дирекцията, Н.К.бил задържан докато се качвал на такси за София. Той е рецидивист, преди около година и половина е напуснал затвора, излежавайки 18-годишна присъда за убийство. Бил е обявен за общодържавно издирване за извършени поредица от кражби и заплахи. Наложена му е полицейска мярка за 24 часа и днес ще му бъде поискано постоянно задържане. Образувано е досъдебно производство.


Бургас. Вчера около 16.35 часа в оперативната дежурна част на Първо РУ МВР – Бургас бил получен сигнал, че 54-годишен мъж е нападнат от двама неизвестни. Те му нанесли побой с метална тръба и му измъкнали мобилен телефон и документи. След инцидента мъжът се прибрал в дома си, съобщил на жена си за случилото се и загубил съзнание. Бил откаран в спешен медицински център, а по-късно настанен за лечение в болницата със счупена лява ръка, повърхностни рани по главата и комоцио. При извършения оглед и проведените бързи оперативно-издирвателни действия било изяснено, че около 16 часа в пункт за вторични суровини на ул. “Ивайло” възникнал скандал между него и двама негови познати - М.А./44г./ и С.К./40г./. Нападателите са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Работата по случая продължава.


Пловдив. Брат рани с нож брат си при скандал вчера в село Радиново. Съобщение за инцидента бил получен в 12.10 часа. Установено е, че малко преди това в къщата на Г.Ж./ 34 г./ пристигнал 42-годишният му брат. Двамата се скарали за електрическа машина за рязане на дърва, собственост на починалия им баща, сбили се и тогава Г.Ж. намушкал с нож брат си в гърдите. Пострадалият е настанен в болница без опасност за живота. Г.Ж. е задържан в ареста на РУ-Труд за 24 часа.


Мъж бе заловен с наркотици в Пловдив. Около 19.30 часа при претърсване в лек автомобил “Рено Сценик”, паркиран пред магазин, собственост на Л.А./30 г./ от Пловдив, полицаи намерили и иззели плик с 0.653 грама марихуана и друг - с 2.118 грама амфетамин на прах. При обиск у Л.А. полицаите открили още 1.465 грама марихуана. Мъжът е задържан в ареста за 24 часа.


Непълнолетно момиче бе отвлечено от Асеновград за булка. Около 12 часа в полицията бил получен сигнал от 34-годишен мъж, че 14-годишната му дъщеря била похитена от улицата пред дома им и насила качена в лек автомобил. След проведените оперативно-издирвателни действия в 13.30 часа полицаите намерили момичето и го довели в районното управление в Асеновград. От събраните данни било установено, че тийнейджърката била отвлечена от 19-годишния Ж.А., който я завел при роднини в Пловдив с цел съжителство на семейни начала. Младежът, който се укрива, е обявен за местно издирване.


Плевен. Прекратен е пореден опит за внасяне на наркотици в Беленския затвор. Дрогата била открита на 21 февруари при проверка на колетна пратка, носена от 36-годишна русенка за мъж, лишен от свобода. В пластмасова сламка, пъхната в тубичка с паста за зъби е намерено 2,8 грама жълто-розово пресовано прахообразно вещество. Иззето е за лабораторен анализ. Затворникът е от град Русе. Продължава работата по изясняване за кого е предназначена дрогата и дали са замесени други затворници. Случая е поет от разследващ полицай на РУМВР - Белене. Материалите са докладвани на прокурор.


Благоевград. Криминалисти от Сандански иззеха близо 725 грама марихуана. На 20 февруари на влизане в града бил спрян за проверка лек автомобил “Опел Вектра”, управляван от В.Т./32г./. В специални тайници на колата били открити две пресовани пакета със суха растителна маса, реагирала на марихуана. Мъжът е задържан с полицейска мярка за 24 часа, образувано е дознание.


Полицейски служител пострада при пътен инцидент край Сандански докато подавал сигнал на водачите за намаляване на скоростта – причината била аварирал ТИР, на който оказвали помощ негови колеги от полицейския патрул. По първоначални данни инцидентът станал след като лек автомобил “ Форд” не спазил дистанция, ударил се в “Опел”, който се завъртял и се блъснал в паркирания край пътя полицейски автомобил. Полицаят е с фрактура на десен крак. Нанесена си материални щети на трите автомобила. Алкохолите на водачите са отрицателни. Образувано е дознание.

София. За броени часове криминалисти от Шесто РУ разкриха извършителите на въоръжен грабеж. Около 20.30 часа на ул. “Хубча” 15-годишно момче било нападнато от двама непознати, които след заплаха с пистолет му отнели мобилния телефон и 10 лева. Очевидци на грабежа подали сигнал на тел. 112. Веднага на мястото бил изпратен автопатрул. В резултат на незабавно предприетите заградителни действията в района на местопрестъплението е задържан единият от извършителите – Х.П./23г./. В хода на оперативната работа служителите на реда установили и неговия съучастник – 20-годишният Д.Х., който в момента се издирва. При проведения разпит Х.П. признал за извършения грабеж. Работата по установяване и на други извършени от двамата престъпления продължава.


Отново за въоръжен грабеж в Шесто РУ е задържан 27-годишният С.С., известен на полицията и осъждан за кражби и грабежи. На 21 януари в ж.к. “Бели брези” той заплашил с нож 15-годишно момче и отмъкнал мобилния му телефон. Задържаният е привлечен в качеството му на обвиняем. Наложена му е мярка “Задържане под стража” за срок от 72 часа.

Ямбол.
Ямболските полицаи задържаха 24-годишен мъж от Бяла. Той е криминално проявен и осъждан, откраднал две коли и направил опит за трета. В нощта на 30 януари противозаконно бил отнет лек автомобил “Опел Астра”, паркиран в комплекс ”Г.Бенковски” в Ямбол. Седмица по късно през нощта на 7 февруари 24-годишният мъж направил опит да открадне лек автомобил “Фолксваген Голф”, паркиран на ул. “Полк.Бакланов”, но не успял да го запали и го изоставил. След това се насочил към “Опел Астра”, паркиран на ул. “Д.Благоев” в града и го отнел. Образувани са съдебни дела, работата по документиране на цялостната му престъпна дейност продължава.

Стара Загора. Криминалисти от РУМВР-Стара Загора задържаха шестима, извършили серия кражби на коли и вещи и части от МПС. На 6 февруари в районното управление е получен сигнал, че неизвестен противозаконно отнел “ВАЗ 21011”, паркиран на ул. “Д. Караджов”. Същия ден полицейски екип открил автомобила изоставен на бул. “Цар Симеон Велики”. На 14 февруари в 3 часа на кръстовището на улиците “Климент Охридски” и “Граф Игнатиев” служители на полицията намерили изоставен друг автомобил от същата марка. При извършената проверка било установено, че колата била открадната от кв. “Самара 3”. При проведените оперативно-издирвателни действия, старозагорските криминалисти установили, че деянията са извършени от П.Г./18г./, четирима непълнолетни - на 14, 15 и 17 г.от Стара Загора и 16-годишен от Якоруда. В хода на разследването било констатирано, че в периода от ноември 2009г. до 20 февруари шестимата в различни комбинации помежду си, са извършили десет кражби на леки автомобили “ВАЗ, както и кражби на части от тях. Отнетите автомобили използвали, за да транспортират крадените вещи, които укривали в гориста местност източно от града и след това ги предавали на пунктове за изкупуване на цветни и черни метали или ги продавали на частни лица. По-късно изоставяли колите, като демонтирали акумулаторите им. Действали са само през нощта и основно в почивните и празнични дни. Част от вещите, предмет на престъпленията били намерени и иззети. Работата по изясняване и документиране на цялостната им престъпна дейност продължава.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket