събота, 13 февруари 2010 г.

Крими - 13.02.2010 г. !





Ловеч. Вчера към 14.30 часа 60 - годишна жителка на Троян съобщила в местното районно управление за двама непознати, които обикалят необитаеми през зимата вили в околностите на града и крадат. Собственици на имотите ги забелязали и хванали единия, а другият успял да избяга. 15 минути по-късно последвало второ обаждане в полицията и този път жената казала, че съпругът й е прострелял втория извършител. Незабавно към мястото на инцидента е изпратена оперативно-следствена група. Екипът установил, че след като заловили първия, местните собственици преследвали и застигнали и съучастника му. Извикали му да спре, но той отвърнал със заплахи и симулирал, че вади нож. Тогава 64-годишен собственик произвел два предупредителни изстрела със законно притежаван от него пистолет „Макаров”, но притиснатият нарушител продължил да настъпва към него и е прострелян в таза. Пострадалият е транспортиран в Центъра за спешна медицинска помощ в Троян, където по-късно е починал. Установено е, че това е 33 - годишен от Троян, криминално проявен и осъждан. По случая е образувано досъдебно производство, а за 24 часа в РУ МВР-Троян са задържани стрелецът и другият извършител на кражбите – 15 годишно момче от Троян.


Шумен. Антични на вид монети открили вчера антимафиоти и служители на областната дирекция в Шумен. Те предприели претърсване на частен дом на ул. “Васил Априлов” в Нови пазар. Жилището е собственост на близки на И.Д. /47г./ с постоянен адрес във Варна, който не е криминално проявен. В избени помещения на къщата полицаите открили около 8 000 монети, съхранявани в кутии от обувки, които, според обясненията на И.Д., са антични. Иззети са и 2 чифта наколенници, 2 комплекта нагръдници, множество статуетки и апликации, както и много монети с неизяснен произход - най-вероятно съвременни отливки. В избеното помещение са намерени и 77 матрици за изработване на копия на старинни монети, инструменти, везна и други материали. Образувано е досъдебно производство по чл. 278 А, ал.2 от НК. Предстои назначаване на експертизи. Работата по случая продължава. /снимки/


Кърджали. Извършител на кражба от църквата “Свети Спас” в Кърджали е задържан тази нощ в РУ на МВР-Кърджали. В 1,30 часа тази нощ се е задействала сигнално-охранителната техника на храма и незабавно изпратеният автопатрул е установил на място И.П./38/. Той е проникнал в църквата, след като счупил стъкло на прозореца. Изяснява се дали липсват пари или предмети. Образувано е досъдебно производство.
За произведени изстрели с ловна пушка в село Комунига в РУ на МВР-Кърджали е задържан Р.С./29/. По първоначални данни мъжът стрелял в нетрезво състояние и един от изстрелите уцелил входната врата на 63-годишен жител на селото. Няма пострадали. Оръжието е законно притежавано. По случая е образувано досъдебно производство по чл.338, ал.1 от Наказателния кодекс.
За извършен грабеж на 200 евро в РУ на МВР-Кърджали е задържан Д.С./32/. Около 20 часа снощи е подаден сигнал, че валутата е принудително отнета от 33-годишен в района на автогарата в областния център. Извършителят на деянието е издирен и задържан. Проверката по случая продължава.


Стара Загора. На 17 януари в РПУ – Казанлък е съобщено за взломена входната врата на храм “Успение Богородично” в с. Овощник. При огледа е установено, че неизвестен деформирал халката на катинар на входната врата, проникнал в храма и извършил кражба на около 80 лв. от метална кутия за дарения. По случая е образувано досъдебно производство и при проведените оперативно-издирвателни мероприятия е изяснено, че кражбата е извършена от 16-годишен младеж от с. Черганово.
Вчера към 17.30 часа в РУ – Стара Загора е съобщено, че в района над градския стадион неизвестни са нанесли побой на 13-годишен от областния град. Пострадалото момче е настанено в МБАЛ – Стара Загора с комоцио и контузно - разкъсна рана на главата, без опасност за живота. По-късно, издирването отвело полицаите до четирима непълнолетни извършители – на 15 и 16 г. Работата по случая продължава.


Бургас. Вчера криминалисти от Пето РУ- Бургас установили и задържали непълнолетни младежи, извършили кражби от търговски обекти в града. На 10/11 февруари двете 17-годишни момчета от Бургас проникнали с взлом в павилион в кв. “Изгрев”, откъдето откраднали електронна везна, две кутии нес-кафе, сметана, ядки, кроасани и др. Вещите са намерени и иззети в жилището на единия от младежите. По случая е образувано досъдебно производство и в хода на разследването е установено, че същата нощ двамата са извършили още една кражба на дребни вещи от автобус, паркиран в същия квартал. Отнетото е предадено доброволно. Двамата са привлечени в качеството им на обвиняеми. Работата по изясняване и документиране на случаите продължава.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket