четвъртък, 18 февруари 2010 г.

Крими - 17.02.2010 г. !






Пазарджик. Мъж от Пазарджик с издадена Европейска заповед за арест е задържан от служители на звеното „Борба с организираната престъпност”. В края на миналия месец те получили информация, че П.П./36г./ е издирван от Интерпол по искане на властите в Германия. За него била издадена Европейска заповед за арест, заради обвинение в нанасяне на телесна повреда, склоняване към проституция и трафик на хора. При проведените оперативно-издирвателни действия вчера следобед спецполицаите засекли издирвания мъж в питейно заведение в центъра на града. Последвало задържане за срок от 24 часа в ареста на областната дирекция. Материалите по случая са предадени на окръжната прокуратура в областния град, очаква се срокът на задържането му да бъде удължен за 72 часа.


Благоевград. 30-годишен мъж, обявен за общодържавно издирване, е задържан от служители на РУМВР-Банско. Н.С./30г./ от София бил засечен в курортния град и е обявен за издирване от СДВР заради влязла в сила присъда. Той е приведен в следствения арест.

Петрички полицаи задържаха двама мъже, които обиждали и заплашвали пътни полицаи. Вчера около 11 часа в района на бензиностанция край с. Ръждак униформените спрели за проверка товарен автомобил, управляван от 36-годишен петричанин. Полицаите констатирали нарушение и съставили акт на водача по Закона за движение по пътищата. В този момент от камиона слязъл баща му – С.Я./56г./ и започнал да блъска, обижда и заплашва служителите на реда. В скандала се включил и техен 22-годишен познат със същите инициали, криминално проявен. Незабавно на мястото бил изпратен и втори екип, който оказал съдействие и прекратил скандала. С полицейска мярка в районното управление са задържани двамата мъже, оказали яростна съпротива, срещу тях е образувано дело по Указа за борба с дребното хулиганство.


ОДМВР-София. Само няколко часа бяха необходими на криминалисти от РУ-Ихтиман, за да разкрият авторите на взломна кражба от магазин за хранителни стоки в града, за което сигнал подал вчера собственикът. А.М./26г./, Г.М./31г./, Б.М./20г./ и В.К./23г./ са задържани в полицейския арест за 24 часа. След предварителна уговорка четиримата “атакували” магазина с клещи за рязане на арматура. Единият от тях проникнал в помещението, след като срязал предпазната метална решетка, счупил стъклото и унищожил кабелите на локалния СОТ. Заедно с друг авер натикали в чували кафе-машина, месо, кайма, месни изделия, перилни препарати, каса бира и 20 стека цигари от марките “Виктори”, “ММ”, “Кинг”, после се включили и другите двама – те натоварили откраднатото в кола и го скрили в къща, собственост на тяхна близка. Четиримата задържани са стари познайници на полицията, известни за кражби. Г.М. е осъждан , а А.М. е с мярка “пробация”. Криминалисти продължават работата по случая.


Монтана. Служители от полицейския участък в Огоста заловиха по "горещи следи" извършител на грабеж в с. Доктор Йосифово. На 13 февруари между 18 и 19 часа неизвестен проникнал в частен дом, собственост на самотно живееща 87-годишна жителка на селото.Нападателят заплашил възрастната жена с нож и й отнел 60 лева. От проведените оперативно-издирвателни действия криминалисти установили, че извършител на престъпното деяние е криминално проявеният и осъждан И.М. /19г./. Образувано е досъдебно производство.


Пловдив. Друг криминално проявен и вече осъждан мъж отново попадна в полицейски капан и бе уличен в две кражби от магазин в село Златовръх. Престъпленията са извършени на 16 януари и на 15 февруари – в двата търговски обекта той прониквал след като чупел витринните стъкла, после крадял всичко, което му попадне - алкохолни напитки, цигари, пари, колбаси, захарни изделия. На К.С./27г./ от с.Златовръх е наложена 72-часова мярка “задържане под стража”.


Стара Загора. Служители на Полицейски участък – Братя Даскалови установиха извършителите на множество кражби от къщи в с.Черна гора, регистрирани от 14 октомври миналата година до момента в РУМВР-Чирпан. При проведените оперативно-издирвателни действия е установено, че седем от престъпленията са извършени от Г.Т./23г./ и В.Х./37г./ от с. Черна гора, многократно осъждани. Те действали през нощта, най-често след употреба на алкохол. Прониквали са с взлом в къщи, които не били постоянно обитавани. Оттам отмъквали главно медни съдове и метални предмети, които след това предавали в различни пунктове за изкупуване на цветни и черни метали. Част от вещите, предмет на престъпленията са намерени и иззети от служителите на полицията. В.Х. е задържан за 24 часа, а съучастникът му е разпитан и освободен. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на лицата. /снимки/.


Трима мъже от Твърдица са задържани за кражба на дизелово гориво в Стара Загора. Вчера сутринта около 5.30 часа полицейски екип забелязал мъже със съмнително поведение в двора на старозагорска професионална гимназия. При извършената проверка били заловени Н.С./22г./, Н.Д./23г./ и Д.Н./28г./ от Твърдица. В управляваните от тях леки автомобили “Фиат Крома” и “Рено Меган”, паркирани в двора на учебното заведение, служителите на полицията открили варел и множество туби с около 500-600 литра нафта. В хода на операцията е установено, че триото е откраднало дизеловото гориво от товарни автомобили, паркирани на частен паркинг в кв.“К. Ганчев”. По случая е образувано досъдебно производство./снимки/


Плевен. На 14 февруари около 1.20 часа двама непознати влезли през незаключена входна врата в дома на 75-годишна в село Тотлебен. Повалили я на земята и след заплахи й отнели две портмонета с лична карта, 34 купона за хляб и 120 лева, после избягали. В хода на предприетите оперативни действия криминалистите задържали двама братя – на 14 г. и 16 г., местни жители. Момчетата са криминално проявени за кражби, 14-годишният е осъждан. Те са разпитани пред съдия и са направили пълни самопризнания. Задържани са с полицейска мярка за 24 часа и са приведени в помещение за полицейска закрила на малолетни и непълнолетни.


Самоделно взривно устройство избухна рано тази сутрин в павилион в квартал “Дружба”. При инцидента няма пострадали. От взрива са изпотрошени стъклата на намиращ се в близост тото-пункт, а части от ламаринения покрив на павилиона изхвърчали и се разпръснали наоколо. На мястото са извършени огледи от служители на ДОТО - МВР и криминалисти при ОДМВР-Плевен. По данни на областната дирекция павилионът е собственост на плевенчанин, известен с криминалистически регистрации за кражби, грабежи, обсебвания. Криминалисти и антимафиоти работят по случая.


Кюстендил. Вчера служители на РУМВР – Рила засекли петима мъже, докато извършвали изкопни работи в регистриран исторически обект. Полицаите действали след сигнал, че в местността “Корията” в землището на с.Бараково “работели” иманяри. Пристигналият полицейски екип заловил Б.Н./42г./ от Сапарева баня, А.Д./37г./ от Дупница, М.В./52г./, В.Б./51г./, Р.Г./42г./, и тримата от Бобов дол, които копаели с лопати и металотърсач. Тримата бобовдолци са известни на полицията с интереса си към културно-исторически обекти и “интереса им” към иманярска дейност. Оборудването на групата е иззето. За случая е уведомена окръжна прокуратура.


Перник. Криминално проявен перничанин е задържан с 18 хартиени пликчета хероин. Акцията е проведена от служители на сектор “Криминална полиция” при ОДМВР - Перник и Второ РУМВР вчера. Те тръгнали по дирите на 25-годишния Р.С. и в мазе на жилищен блок в пернишкия кв.“Изток”го задържали. В него били открити пликчетата, обвити в тиксо, съдържащи кафяво прахообразно вещество. Р.С. е криминално проявен, срещу него са водени дела за разпространение на наркотици. Той ще остане в полицейския арест за 24 часа, по случая е образувано досъдебно производство. /снимка/.


София. Трима известни на полицията с извършени от тях кражби са задържани при опит да проникнат в жилище на бул. “Мадрид”. С прокурорско разпореждане И.П./40г./, Ц.Г./38 г./ и М.И. /26 г./ ще останат в ареста за 72 часа. При задържането в И.П. е намерен специален набор за отключване на касови брави, а у Ц.Г.–шлосерски инструмент, пригоден за разбиване на брави. Работата по установяване и на други извършени от тях престъпления продължава.


Мярка “Задържане под стража” за 72 часа е наложена на 22-годишния Г.Т.. На 15 февруари при полицейска акция и последвала проверка, в управлявания от него автомобил “Сеат Ибиза” са намерени 15 пликчета с марихуана и 10 - с амфетамин. Задържаният е известен на МВР за хулиганство и разпространение на наркотични вещества. Работата по случая продължава.


При рутинна полицейска проверка служители на Първо РУМВР задържаха 25-годишния Н.Н. от село във Варненска област, който пребивавал в столицата без адресна регистрация. В него полицаите намерили 5 пакетчета с хероин, с тегло 1,54 грама. След доклад на материалите в СРП на задържания е наложена мярка за неотклонение за срок от 72 часа. Работата по случая продължава.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket