четвъртък, 18 февруари 2010 г.

Крими - 18.02.2010 г. !



СДВР. Криминалисти от Първо РУМВР са разкрили опит за застрахователна измама. На 11 февруари в районното управление постъпила жалба от 34-годишния Х.Б. за противозаконно отнет лек автомобил “Порше Кайен”, паркиран на ул. “Ю.Венелин”. Колата, собственост на лизингова компания, имала застраховка за 93 000 евро. Тя била отдадена на лизинг на 39-годишна столичанка. Поради невъзможност да погасява вноските лизингополучателката оставила за ползване поршето в автокъща. Оттам предоставили автомобила на столичанина и му издали пълномощно да го управлява. В хода на разследването по жалбата криминалистите установили, че Х.Б. умишлено е въвел в заблуждение органите на реда и е излъгал, че колата е открадната. Пред съдия той признал, че организатори на измамата били двама служители в автокъщата – 27-годишният М.Д. и 33-годишният Г.Ш., и двамата регистрирани за криминални прояви. С постановление на Столичната прокуратура вчера им е повдигнато обвинение за престъпление по чл.215 от НК – вещно укривателство в особено големи размери. Наложена им е мярка за неотклонение “задържане под стража” за 72 часа. Разследващите продължават работата по документиране на деянието. Ще се проверява дали колата е укрита или вече е продадена извън страната.
Организирана престъпна група за разпространение на наркотични вещества бе разкрита от служители на столичното Пето РУМВР. Мрежата действала от септември миналата година до преди броени дни, когато са задържани четиримата участници в нея - трима мъже и една жена. Първи в полицейски капан попаднал 19-годишният А.П., неизвестен досега на полицията. На 13 февруари близо до стадион “Г.Аспарухов” в лек автомобил “Рено” са арестувани 21-годишната З.Н., осъждана и 26-годишния Т.М., без криминални регистрации до момента. При извършения обиск от тях са иззети 38 пакетчета с марихуана и 12 топчета от полиетилен, съдържащи бял прах. Впоследствие експертизата установила, че веществото е амфетамин с тегло 10 грама. Престъплението е по чл.354А от НК- притежание и разпространение на наркотици. На следващия ден е задържан и 23-годишният П.Ц., осъждан. Материалите по случая са предадени на Софийска градска прокуратура. На четиримата са повдигнати обвинения за престъпление по чл.321 ал.3 от НК и са задържани под стража за 72 часа.


София – област. Криминалисти от РУ-Ботевград заловиха стария познайник на полицията Р.К. /33 г./, уличен за извършване на грабеж и побой на младеж от с. Орешене. На 16.02. вечерта потърпевшият съобщил в полицията, че помолил непознат мъж да го упъти как да стигне до Ботевград. Непознатият без видима причина го нападнал, нанесъл му побой и откраднал 290 лв. Пострадалият помогнал на разследващите с точното описание на извършителя и автомобила, с който се движел. След бързата реакция на полицията, авторът на деянието е установен и задържан с полицейска мярка за 24 часа, а парите, обект на грабежа – иззети. Материалите по случая са докладвани на Районна прокуратура-Ботевград. Р.К. е известен на полицията за кражби, осъждан е на пробация за шофиране без свидетелство за правоуправление.


Благоевград. Благоевградски криминалисти разобличиха извършител на поредица от кражби. В хода на работата по образувани множество дознания криминалисти установиха и задържаха 35-годишния Н.А. Той е заподозрян, че е извършил кражби на строителни машини, вещи и части от леки автомобили, лаптоп и други вещи. Стойността на откраднатото възлиза на над 6000 лв. Материалите са внесени в прокуратурата, а на Н.А. е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за 72 ч. Работата по случая продължава.


Пловдив. Двама пловдивчани бяха уличени в грабеж, извършен в Асеновград. Вчера около 18.30 часа на ул.”Бойка Войвода” до спортната зала двама младежи нападнали 24-годишен асеновградчанин и му отнели два мобилни телефона и 70 лева. В резултат на извършените оперативни действия на служители от РУ-Асеновград и Първо РУ-Пловдив нападателите - А.П./ 20 г./ и Н.Т./ 22 г./, бяха заловени. Те остават в ареста за 24 часа.


Стара Загора. Двама мъже са задържани за разпространение на наркотици в Казанлък. В рамките на операцията са задържани 30-годишният К.Т. от с. Крън и 34-годишният М.А. от Казанлък. При последвалите процесуални действия, в дома на К.Т. са намерени и иззети 8 полиетиленови пликчета с около 8 грама прахообразно вещество, което при направения полеви наркотест е реагирало на кокаин, а от дома на М.А. са иззети незаконно притежавани боеприпаси - 45 патрона от различен калибър. Двамата мъже са задържани за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.
На 16 и 17 февруари в областния град е проведена специализирана операция за осигуряване на безопасността на движение и намаляване предпоставките за пътнотранспортни произшествия с пострадали хора. Основен акцент на полицейската акция бе осъществяването на засилен контрол по спазване правилата на движение от страна на пешеходци и респектирането на агресивни водачи на МПС. През двата дни са проверени 182 превозни средства и 218 лица. Констатирани са 125 нарушения на Закона за движение по пътищата и 3 – на Закона за българските лични документи. Съставени са 27 акта за установени административни нарушения и са наложени 101 глоби по фиш. 40 са констатираните нарушения от страна на пешеходците, за които са съставени един акт за установено административно нарушение и 39 фиша. (снимка 1)


Плевен. Установен и задържан е шофьорът, който блъсна 48-годишен в Кнежа и избяга от местопроизшествиетио. На 13 февруари около 22.35 часа патрулиращи полицаи откриват мъж в безпомощно състояние на кръстовището на улиците «Иван Бонов» и "П. К. Яворов" в Кнежа. Въпреки, че пострадалият е транспортиран незабавно до Плевенската болница, по-късно той почина. След извършения на място оглед веднага е предприето издирване, което отвежда полицаите до извършителя – 39-годишен, с криминални регистрации за кражби и една присъда. Уличеният е блъснал човека с «Фолксваген-а» си. От автомобила са иззети веществени доказателства. Извършителят е разпитан пред съдия от Окръжен съд – Плевен и е направил пълни самопризнания. Повдигнато му е обвинение по чл.343, ал.3, във връзка с чл.342, ал.1 от НК. Работата продължава разследващ полицай. В РУМВР-Кнежа е образувано досъдебно производство.


Велико Търново. Криминалисти на областната дирекция издирват двама грабители. Вчера около 22.30 часа двама маскирани разбиват прозорец на бензиностанция „Петрол”, намираща се на входа на областния град. Влизат безпрепятствено в помещението, нанасят побой на продавачката и след като я заплашват с пистолет я принуждават да им предаде оборотните средства – около 300 лева. Двамата избягали в неизвестна посока. След като се съвзела от шока служителката на бензиностанцията е сигнализирала полицаите с паник-буон. По случая е образувано досъдебно производство.


Шумен. Тази сутрин около 9 часа полицейски екип извършва проверка на водач на лек автомобил “Рено” с шуменска регистрация, паркиран на улица “Цветан Зангов” в областния град. В хода на проверката полицаите забелязват, че под седалките има кутии с цигари. Установено е, че кутиите не са облепени с акцизен бандерол. Открити са общо около 150 кутии от марките “KING”, “COOPER”, “Slims” и “Merilyn”. 51-годишният П.П. от град Шумен е заявил, че е закупил цигарите за лична употреба от непознат водач на товарен автомобил. Материалите по случая ще бъдат предадени на Районна прокуратура. /снимка 2/


Пазарджик. Млад мъж, извършил кражба бе заловен от служители на РУМВР-Септември. Във вторник около 19.00 ч. той проникнал в къща, намираща се в септемврийското село Ветрен дол. Жилището било собственост на 56-годишната В.Ч. от Пазарджик. От там била извършена кражба на осем метални винкела с обща дължина около 20 метра. В хода на проведеното разследване за по-малко от денонощие органите на реда стигнали до извършителя. Оказало се , че това е 36-годишният Н.М. от същото село. Той е задържан, а откраднатото е иззето. По случая е образувано бързо полицейско производство.


Хасково. С полицейска мярка са задържани К.Д. /25 г./ и 23-годишната М.Д. от Свиленград, за които има данни, че разпространяват наркотични вещества. На 17 февруари по пътя от с. Генералово за Свиленград последователно са спрени от полицейски служители три леки автомобила, в които са пътували 7 лица. При проверка от пътници са иззети 6 пакетчета с хероин. В хода на оперативните действия криминалистите установили, че дрогата е закупена от дома на родителите на М.Д. в с.Генералово. При претърсване на къщата и помощните постройки те открили 3 флаш памети, за едната от които има данни, че е открадната, листчета със записани на тях имена на лица, парични суми и телефонни номера, два мобилни телефона без сим – карти и лаптоп с неизяснен произход. Пак там били намерени два пакета с наркотични вещества. Единият бил пълен със зелена суха листна маса, а в другия имало прахообразно бежево вещество – хероин, открито е и ббизо 50 грама марихуана. Освен разпространителите, в ареста остават и купувачите – И.И. /32г./, С.С. /18г./ и К.М./33 г./. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.


ПБС. Двама загинаха при пожари за последните 24 часа на територията на област Търговище. Вчера сутринта е съобщено за пожар в къща в с. Птичево. На мястото на произшествието пристига екип от огнеборци, които в рамките на половин час успяват да потушат огъня. При разчистването на горящите отломки е открито тялото на 56-годишна жена. Причината за инцидента се разследва от РПУ-Омуртаг. Два часа по-късно на огнеборците от Попово е съобщено, че гори къща в с.Садина. Произшествието е ликвидирано с един пожарен екип. В огъня е загинал 88-годишният собственик на къщата Причината за инцидента е неправилно ползване на отоплителен уред. Унищожено е домашно имущество.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket