четвъртък, 25 февруари 2010 г.

Крими - 24.02.2010 г. !

СДВР. Трима извършители на поредица взломни кражби от строителни обекти в района на кв. “Витоша” са установени и задържани от служители на Шесто РУМВР. Само за ден, на 6 февруари тримата проникнали в два строителни обекта, от единия отнели ъглошлайф, къртач “Бош”, ударно пробивна машина, две електрически резачки, електрожен и електрическа потопяема помпа, а от другия–два мобилни телефона. На 10 февруари извършили кражба от трети обект в квартала на алуминиев радиатор и инструменти. Задържаните – 21-годишният А.С., 18-годишният М.С. и 17-годишният В.Р. - Шако са известни на МВР за кражби, но не са осъждани. Част от инкриминираните вещи са намерени и иззети. С постановление на прокурор при СРП им е наложена мярка “задържане под стража” за срок от 72 часа. Работата по установяване и на други извършени от тях престъпления продължава.
Собственик на заведение за бързо хранене в “Студентски град” заявил в Седмо РУМВР, че на 13 февруари намерил разбита вратата на заведението и установил липсата на метална касета с 60 лева. При проведените оперативно-издирвателни действия криминалистите влезли в следите на извършителя – 22-годишния К.А., известен на полицията за кражби. В процеса на работа със задържания е изяснено, че той е автор и на друга взломна кражба от павилион за бързо хранене в квартала, откъдето отнел 90 лева броени дни преди задържането му. Материалите са докладвани в СРП. Работата по случая продължава.
Кражба от апартамент на ул. “Княз Борис І” разкриха криминалисти от Трето РУМВР. На 16 февруари собственикът на жилището заявил в районното управление за липсата скъпи инструменти и микровълнова печка. За броени дни криминалистите стигнали до извършителя и на 22 февруари задържали 37-годишния Ц.Х. от гр. Луковит, пребиваващ на територията на столицата без адресна регистрация. Всички откраднати вещи са намерени и иззети. Материалите са докладвани в СРП. Работата по случая продължава.
Днес, 45 минути след полунощ във Второ РУМВР е получен сигнал за прободен мъж в кв. “Орландовци”. Към мястото е насочен автопатрул, който заварил на адреса две жени. Те уведомили полицаите, че преди минути при тях дошъл техен познат, облян в кръв. Едната повикала съпруга си, който качил пострадалия в личния си автомобил и го откарал към болница. При приемането му в Института “Пирогов” лекарите установили, че 33-годишният мъж е починал от прободно проникваща рана в шията. За него се знае, че е криминално проявен за кражби, грабежи, заплаха за убийство и хулиганство. На адреса и в автомобила са извършени огледи и са иззети веществени доказателства. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава. Криминалисти от СДВР изясняват обстоятелствата, свързани със случая.


Пловдив. Тийнейджър бе заподозрян в кражба на портфейл в Пловдив. Преди няколко дни португалец се оплакал в Шесто РУ, че бил обран в района на паметника “Скобелева майка” от непозната жена. В портмонето 44-годишният имал 60 лева, две дебитни карти и лични документи. Служителите от Шесто РУ установили, че кражбата е извършил С.А./18г./, който е известен на полицията. Младежът, който обикновено се представял за жена в района на “Скобелева майка”, е уличен и в други четири подобни кражби. С.А. е задържан в ареста за 24 часа.
Иманяри са заловени вчера в момент на разкопки край с.Труд. След сигнал, че в местността “Кереметлика” в землището на селото двама мъже извършват изкопни работи на територията на археологически обект, служители на РУ-Труд задържали Х.Д./28г./ и Д.Х./52г./ от Пазарджик, от които иззели два металотърсача. Установено е, че Д.Х. е бил обявен за общодържавно издирване още през 2004 година от РУ-Созопол. Оттогава той е издирван за извършена измама. Двамата пазарджиклии са задържани в ареста за 24 часа.


Ямбол. Вчера към 18 часа в управлението на МВР в Елхово е съобщено за опит да се прокарат в обращение в търговската мрежа фалшиви банкноти с номинал 50 лeва. След бързо издирване са задържани Й.Ц. и Д.М. /по на 28 г./ и Д.М./26г./ от Нова Загора. При проведените процесуално следствени действия - оглед и претърсване на автомобила, с който пътували тримата, е намерена и иззета една неистинска банкнота от 50 лева. Намерени са и хранителни продукти, купени от магазини в Елхово. Двамата новозагорци са задържани със заповед за 24 часа на основание ЗМВР. Продължава работата по образувано в РУМВР - Елхово досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 244 ал.1 от НК.


Бургас. Полицаи от Средец задържаха заподозрян за кражба на микробус. Вчера към 1 часа охранител от частна фирма съобщил в местното районно управление за намерен изоставен микробус в с.Дебелт. Изпратеният на място полицейски екип установил и втори автомобил “Фиат Уно” – също изоставен близо до околовръстния път Средец – Бургас, с отключени врати и ключ на контактното табло. На около 30 м от автомобила служителите задържали 20-годишен бургазлия, без документи за самоличност. При извършената справка е установено, че изоставеният робус “Фолксваген Транспортер” е обявен за издирване като противозаконно отнет същия ден.. Заподозреният ще остане в ареста 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.


Благоевград. Полицаи задържаха четирима докато крадат кабели. Снощи към 23 часа в РУМВР-Гоце Делчев е получен сигнал за неколцина, които изкопават подземен кабел в района на с.Господинци. Незабавно към мястото е изпратен полицейски екип, който установил група мъже да разравят телефонни кабели, собственост на телекомуникационната компания. В управлението са задържани Д.Т., И.Т.,А.Я. и Л.Г., всички от с. Филипово. На мястото на кражбата са установени и автомобилите им, в които са открити около 500 м. кабел. Работата по случая продължава.
Полицаи съставиха акт по УБДХ на жител на Разлог, проявил оскърбително отношение към органите на реда. Вчера в РУМВР е получен сигнал за инцидент в кафене в града, на който веднага реагирали полицаите от автопатрул. Екипът установил, че свада между двама пийнали клиенти е преминала в бой. Скандалът е прекратен от служителите на реда. Установена е самоличността на участниците в инцидента - И.К. и Д.Г., и двамата от Разлог. При прекратяване на разправията Д.Г. се държал непристойно, като отправял закани и ругатни по адрес на полицаите. По случая е съставен акт по УБДХ срещу Д.Г. (38г). С решение на Районния съд му е наложена глоба в размер на 400 лв .


ОДМВР-София. Служители на РУ-Сливница задаържаха С.А. /45г./ от с. Алдомировци, успяла да прокара в обращение фалшива банкнота от 50 лв. Сигналът в полицията е получен от магазинерка в с.Цацаровци след 18 часа вчера. Преди това С.А. се опитала да пробута фалшивата банкнота в аптека и магазин в Сливница, но безуспешно. С бързата реакция на полицаите, принудително е спрян автомобил “Ауди 80”, с който С.А. се придвижвала. Жената била задържана с полицейска мярка за 24 часа.
Криминалисти от РУ-Пирдоп и техни колеги от Панагюрище работиха по сигнал за отвличане на непълнолетно момиче. За няколко часа непълнолетната е открита в къща в с.Калугерово и предадена на родителите. Сигналът за изчезването й е подаден в полицията вчера към 17 часа от майката на девойката, която изразила съмнение, че щерка й е отвлечена. Полицаите от двете районни управления бързо изяснили, че момичето е с. Калугерово. В хода на разследването станало ясно, че преди време то се запознало по скайпа с И.М. /18г./ от пазарджишкото село. Наскоро те се уговорили да се оженят и вчера към 14 часа се срещнали в Пирдоп. За цялата ситуация родителите на момичето не били уведомени. В хода на проверката не са установени данни за насилие от страна на младежа. След беседа с инспектор от Детска педагогическа стая момичето е предадено на родителите.
Служители на ПУ-Долна баня заловили двама младежи в момент на кражба на оградната мрежа на местния гробищен парк. Авторите на деянието били задържани с полицейска мярка за 24 часа. Снощи бдителен гражданин съобщил в полицията за двама крадци, които се навъртат в гробището. Изпратеният на място автопатрул спипал В.С. /23г./ и аверът му Д.И. /30г./, докато режели мрежата от оградата. Извършен е оглед.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket