събота, 6 февруари 2010 г.

Крими - 06.02.2010 г. !

ГДГП. Акт за митническо нарушение е съставен на 47-годишен македонски гражданин, управлявал товарен автомобил “Скания”. Той опитал незаконно да прекара 2 500 кутии цигари “Ева слимс” без акцизен бандерол. Снощи към 21.30 ч. македонецът бил спрян при влизане в страната през ГКПП-Гюешево. Граничните полицаи се усъмнили в поведението му и по тяхно искане била извършена щателна митническа проверка. Така проверяващите открили фабрични кухини под леглото в кабината на тира, в които била подредена нелегалната стока, част от цигарите били укрити в сенниците и отворите за инструменти. Акцизната стока е иззета, а чуждият гражданин е санкциониран.


Смолян. Криминалисти на РУ МВР – Чепеларе работят по разкриването на грабеж, извършен от храма “Св.Атанасий Велики”. Сигналът за престъплението е подаден вчера. По първоначална информация и след направения оглед е установено, че неизвестните апаши са проникнали в светата обител след като разбили вратата на западния вход. После те задигнали 420 лева - оборот на църквата, и изчезнали.


Независимо от непрекъснатите апели към гражданите да подхождат внимателно към телефонните разговори с непознати, вчера 62-годишна жителка на с. Старцево станала поредна жертва на измамната схема и “изгоряла” със 7 990 лева. В късните часове предния ден непознат позвънил на домашния й телефон и й обяснил, че зет й е катастрофирал и е задържан в полицията. Той се представил за негов приятел и обещал да му помогне, ако тъщата намери спешно 8 000 лева. Половин час след полунощ доверчивата жена се срещнала в селото с мнимия близък и му предала до стотинка спестяванията си. Едва часове по-късно тя разбрала за измамата и веднага потърсила помощ в полицията. Служители на РУ МВР – Златоград работят по разкриването на измамниците.


Бургас. В РУМВР-Поморие са задържани Щ.М. /29 г./ и Д.А. /30 г./, убили три лебеда в района на защитена зона “Поморийско езеро”. Чудовищният акт бил прекратен благодарение на навременно подаден сигнал и предприети бързи действия на служителите на реда. Работата по документирането на случая продължава.



Пловдив. 40-годишен жител на с. Столетово е уличен, че неправомерно се е присъединил към електропреносна мрежа, стопанисвана от “ЕVN – България”. Това било установено при проверка на служители на компанията. Друг 57-годишен мъж от с. Житница решил да спести от изразходваната от семейството му вода и се прикачил към водоснабдителната система на селото. Той бил разкрит от инкасатор, който се усъмнил в реалните показатели на водомерите в дома му.


Неизвестни апаши посегнали на инвентара на читалище “Родолюбие” в Асеновград. Оттам липсвали 11 медни духови инструмента. При огледа е установено, че злосторниците проникнали в складовото помещение, след като взломили вратата. Предприети са действия по установяването им.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket