сряда, 10 февруари 2010 г.

Крими - 10.02.2010 г. !

Силистра. Административно наказание по Указа за борба с дребното хулиганство и два акта отнесе силистренец, хванат в нарушение. Около 03.00 часа в събота 26-годишният Д.В. бил заловен от полицейски екип да шофира автомобила си по ул. “Добрич” в областния град само с една регистрационна табела и след употреба на алкохол. Водачът отказал да се подчини на полицейските разпореждания, заплашвал и обиждал служителите на реда. В резултат си „заслужил” актове по Закона за движение по пътищата и по МВР, а вчера с решение на Силистренския районен съд и 350 лв. глоба по Указа за борба с дребното хулиганство.


Плевен. Вчера при специализирана акция за противодействие на разпространението на наркотици в Плевен 17-годишен е задържан с канабис, а у 28-годишна е намерен хероин. Операцията е проведена от служителите от Второ РУ. На улица в комплекс “Сторгозия” полицаи спрели за проверка 17-годишния плевенчанин, осъждан за притежаване на наркотици. При извършеното претърсване у него е открито полиетиленово пликче със суха зелена тревиста маса, реагирала на канабис при направения полеви наркотест. 28-годишната жителка на Гулянци пък е задържана с 8 дози хероин в градинката до плевенската ж.п. гара. Двамата са задържани за срок от 24 часа. Канабисът и хероинът са иззети за лабораторни изследвания. За престъпленията по чл. 354а от НК е уведомен дежурният прокурор.


Враца. Предварителни оперативно-издирвателни действия насочили вчера полицаи от Мездра към възрастен жител /54г./ на града, заподозрян в блудство. Предприето е задържането му в момент на блудствени действия с 12-годишно момиче. П.К .е задържан в ателие за обущарски услуги, ползвано от него. Полицейските служители установили, че в период от една година, той е блудствал с още четири малолетни, които примамвал като им предлагал пари. Мъжът е задържан за 24 часа. Служители на ОДМВР-Враца продължават работата за изясняване на случая. Образувано е досъдебно производство.


Бургас. На 9 февруари служители на група “Противодействие на джебчийските кражби” при сектор “Криминална полиция”, съвместно със служители от Второ РУ, задържаха в момент на джебчийска кражба М.А. /47г./ и 16-годишно момиче от Българово. Двете отнели от 73-годишна бургазлийка портфейл с 460 лв. и лични вещи. Откраднатите вещи са върнати на потърпевшата, а М.А. и и непълнолетното момиче са задържани със заповеди за 24 часа. Работата по случая продължава.


ОДМВР-София. С бързата си реакция самоковски полицаи предотвратиха кражба на телефонни кабели. С полицейска мярка за 24 часа в местното РУ са задържани трима младежи, които опитали да избягат от местопроизшествието. Снощи, около 21.00 часа, в полицията е получен сигнал за нарушение по линия на СОТ. Незабавно на мястото на инцидента са изпратени три автопатрула, които организирали заградителни действия и задържали А.Р./22г./, К.Р./18г./ и непълнолетно момче. А.Р. и К.Р. са известни на полицията за кражба на цветни метали. Екип на РУ-Самоков е извършил оглед на местопроизшествието. Полицаите установили, че тримата задържани успели да срежат само част от единия кабел. Намерени и иззети били веществени доказателства. Срещу младежите е образувано досъдебно производство.


Шумен. На 9 февруари, около 10.50 часа, служители на РУ “Транспортна полиция” – Варна, които обслужват района на ж.п. гарата в Шумен, извършили рутинна проверка на пътници, слизащи от бързия влак от Плевен. Полицаите се усъмнили в поведението на две жени и ги спрели за изясняване на самоличността им. Станало ясно, че това са криминално проявените 37-годишна жителка на Горна Оряховица и нейната 17-годишна дъщеря. При последвалите действия служителите на реда установили, че в края на месец януари т.г. младата дама е обявена за общодържавно издирване, като обвиняема по досъдебно производство на 05 РУ при СДВР за извършена кражба. Момичето е предадено на служители от Районно управление – Шумен и е задържано на основание чл.63, ал.1 от ЗМВР. Ще бъде конвоирана до град София.


СДВР. Досъдебно производство за извършено тежко криминално престъпление е започнато в СДВР. Убийството на 41-годишен снощи към 22.30 часа в столичния квартал “Левски В” е извършено след употреба на голямо количество алкохол. Скоро мъжът и жената, които живеели на семейни начала, се скарали, а поводът бил - запалка. Когато стопанинът нападнал с юмруци партньорката си, тя успяла да докопа кухненския нож и нанесла фаталния удар. Дежурна група от СДВР е извършила оглед на място, разпитани са свидетели. На задържаната за умишлено престъпление Р.С. /36г./ се очаква да бъде наложена мярка за неотклонение “Задържане под стража” за 72 часа, като в момента материалите по случая са на доклад в СГП.


След упорита оперативно-издирвателна работа криминалисти от Седмо РУ, съвместно с група “Сили за превенция и охрана” при СДВР, задържаха 21-годишния Б.Д. и двама непълнолетни - на 16 и 17 години. Установено е, че тримата са автори на три престъпления: палеж в жилището на столичанка от ж.к. “Люлин”; прокарване на неистински парична знаци в аптека в ж.к. “Младост”; кражба на 170 лв., извършена в района на Сточна гара, след нападение на 17-годишна девойка и 19-годишния й приятел и заплаха с пистолет. Материалите по случаите са докладвани в СРП. На задържаните е наложена мярка “Задържане под стража” за срок от 72 часа. Работата по установяване и на други извършени от тях престъпления продължава.


За броени часове служители от Девето РУ задържаха извършител на грабеж. Около 1.15 часа между ул. “Кукуш” и бул. “Сливница” 20-годишен младеж бил нападнат от непознат, който му нанесъл побой и отмъкнал мобилния му телефон и 40 лева. В оперативната работа веднага се включили служители от група “Полицейско разследване” и криминалисти от Трето РУ. Задържаният Д.Б./33г./ от “Суходол” е известен на МВР за кражби и грабежи. Той е привлечен в качеството на обвиняем и му е наложена мярка “Задържане под стража” за 72 часа.


Трима непълнолетни грабители са установени и задържани от криминалисти на Осмо РУ. На 3 януари, прибирайки се от работа в ж.к. “Дружба”, столичанка била нападната в гръб от непознати, които със сила издърпали дамската й чанта с 500 лева, мобилен телефон и лични документи. За броени дни криминалистите влезли в следите на извършителите и задържали трима непълнолетни - двама 16-годишни и един 14-годишен, известни на инспекторите от детска педагогическа стая с противообществените си прояви в квартала. Материалите се подготвят за доклад в СРП. Работата по случая продължава.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket