понеделник, 15 февруари 2010 г.

Крими - 15.02.2010 г. !

София. Въоръжен грабеж разкриха за броени часове криминалисти от Девето РУМВР и сектор “Грабежи” при СДВР. На 13 февруари, около 19 часа в магазин за хранителни стоки в ж.к. “Връбница” нахлули двама мъже, а трети с маска на лицето застанал пред вратата на търговския обект. Нападателите заплашили продавачката с пистолет и отмъкнали оборота от 800 лева. Минути по-късно тримата се качили в чакащия ги наблизо автомобил “БМВ” и изчезнали в неизвестна посока. При незабавно проведените оперативно-издирвателни и процесуално следствени действия извършителите са установени и задържани. Документирано е, че организатор на грабежа е 33-годишният Д.Н., неизвестен до момента на полицията. В магазина влезли 20-годишният С.В. – заплашил с пистолет продавачката и 21-годишният М.Т., известен на полицията за кражби. Съучастникът с маската – Д.К./19г./ също е криминално проявен за кражби. В колата чакали организаторът и шофьорът – 26-годишният В.К., също досега непознат на органите на реда. Пистолетът, с който е извършено престъплението, е намерен и иззет. На С.В. и М.Т. е наложена мярка за неотклонение “задържане под стража” за 72 часа. Работата по случая продължава.
Кражба от къща на ул. “Опълченска” разкриха криминалисти от Трето РУМВР. В края на декември 2009 година собственикът заявил в районното управление, че от работилницата му липсват 25 велосипеда, 22 велосипедни рамки, 18 капли с гуми, 90 гуми и други части за велосипеди. В хода на оперативната работа, криминалистите влезли в следите на извършителя и задържали 25-годишният И.К., известен на полицията за кражби. Част от инкриминираните вещи са намерени и иззети. Работата по случая продължава.


Пловдив. Трима младежи са уличени в кражби, извършени в областния град. Вчера в 2.10 часа се задействала сигнално-охранителната техника на магазин за авточасти на бул.”Свобода”. Близо до търговския обект били заловени А.Б./21г./ и 15-годишен, откраднали 766 лева от магазина, където проникнали с взлом на входната врата. Същия ден във Второ РУ са получени жалби за кражби от два автомобила, извършени през нощта. От лек автомобил “Опел Вектра” на ул.”Свобода” липсвал акумулатор. След счупване на стъкло на предна врата от такси “Шевролет”, паркиран на същата улица, била отнета дребна сума. Служителите от Второ РУ установили, че кражбите са дело на Н.Л./19г./, А.Б. и 15-годишното момче. По време на предварителната проверка станало ясно, че Н.Л. и тийнейджърът, и двамата известни на полицията, са автори и на още две кражби – на 10 януари от павилион за вестници на бул.”Свобода” те откраднали 30 лева, а на 23 януари от билярд клуб на ул.”Чернишевски” извършили кражба на компютър, монитор, 30 билярдни топки, 3 щеки, 500 жетона за билярд и касов апарат. Тримата са задържани в ареста за 24 часа.
Младеж бе задържан в ареста за 24 часа, след като удари полицай и частен охранител тази нощ в Пловдив. Около 2.30 часа клиент във видимо нетрезво състояние започнал да буйства в клуб на ул.”Братя Пулиеви”. При опит да бъде укротен Г.П./21г./ ударил с юмрук по лицето служител на частен СОТ. На място пристигнали служители и автопатрул на Четвърто РУ. Пияният младеж продължил да буйства и ругае. Наложило се да му бъдат поставени белезници. При извеждане от клуба Г.П. ударил с глава единия от служителите на МВР и продължил да псува полицаите. На частния охранител и на полицая е оказана медицинска помощ.


Силистра. Извършител на множество домови кражби бе разкрит и задържан от дуловските полицаи. Те започнали разследване, след като само за десетина дни в региона са извършени няколко кражби на пари и скъпи вещи от частни домове. В хода на работа по случая криминалистите достигнали до извършителя - 24-годишният И.П. Той се оказал криминално проявен и осъждан. Задържан е за 24 часа. Образувано е дознание. Част от вещите са намерени и върнати на собствениците.


Ямбол. За няколко часа ямболските криминалисти разкриха извършителя на два въоръжени грабежи. Около 3 часа вчера маскиран мъж влязъл във видеозоната на ул. “Милин камък” и след като отправил заплахи и насочил пистолет към служителя, отнел 150 лева и стек цигари. След бързи полицейски действия е задържан 20-годишният Т.В. от Ямбол. Оказва се, че грабителят е криминално проявен, освободен от затвора само преди няколко дни. В хода на разследването е установено, че на 11 февруари той извършил по сходен начин и грабеж на 100 лева от магазин за хранителни стоки на ул. “Л. Каравелов” в Ямбол. Задържан е за 24 часа. Уведомена е Районната прокуратура. Продължава работата по документиране на престъпните деяния на Т.В..

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket