понеделник, 28 декември 2009 г.

Крими -28.12.2009 г. !

Варна. 20-годишен врачанин е задържан в полицейски арест в областната дирекция. Д.А. бил обявен за издирване на 17 декември, след като британски гражданин-представител на фирма за покупко – продажба на имоти и преотдаване на апартаменти под наем, подал жалба в полицията. Той обяснил, че двама непознати нахлули в жилището му и след като го заплашили, го привели в безпомощно състояние, отмъкнали 8000 британски паунда и 6 500 лева и изчезнали. По случая било образувано досъдебно производство и той бил поет от криминалисти на Първо РУ под наблюдението на прокуратурата. Те установили, че Д.А. е наел чрез фирмата на англичанина таванско помещение. Заради неплатен наем за последните два месеца двамата имали спор, който трябвало да изчистят при уговорената на 16 декември среща. В уречения час обаче Д.А. пристигнал с негов познат – М.С. /21 г./ от Монтана и извършили грабежа. В хода на проведените действия на 24 декември в гр. Етрополе Д.А. бил установен и задържан, като с прокурорско разпореждане той остава в ареста за 72 часа. Продължава работата на криминалистите по установяването и задържането на съучастника му.


СДВР. Неправоспособен шофьор на такси е заловен навръх Коледа от служители на Второ РУМВР. 42-годишният Л.К. управлявал лек автомобил “Опел Астра” и возел клиент, а включеният апарат вече бил отчел значителна сума. Служителите на реда го спрели на кръстовището на булевардите “Христо Ботев” и “Княгиня Мария Луиза”. При проверката се оказало, че водачът извършва таксиметров превоз на пътници без да притежава удостоверение за това. Не успял да представи дори шофьорска книжка. Задържан е за 24 часа и срещу него е образувано досъдебно производство по чл.324 ал. 1 от НК. Материалите по случая са докладвани в СРП.


Сигнал за откраднати метални капаци от канализационната система в кв.”Военна рампа” е получен в полицията на 26 декември. Автопатрули незабавно заградили района и заловили на място извършителите – А.П. /18г./ и П.Б. /20г./, неизвестни досега на органите на реда. Откраднатите метални капаци били открити в лек автомобил “БМВ” и иззети с протокол. Дежурен прокурор при СРП наложил на двамата мярка “парична гаранция”.


Благоевград. Скандал между съседи в Хаджидимово завърши с бой. Сигнал за инцидента е получен снощи към 20 часа в районното управление в Гоце Делчев и към близкия град незабавно е насочен полицейски екип. С пристигането на полицаите е прекратен бой, отначало тръгнал като междусъседска свада. Служителите на реда установили участниците в инцидента – Р.Ф., Р.А. и А.К., всички от Хаджидимово. При сбиването е пострадал А.К., който е настанен в болницата в Гоце Делчев с рана на главата. По случая в РУМВР е образувано полицейско дознание.


Полицаи от Гоце Делчев разобличиха 17-годишен, измамил гръцки гражданин със 150 евро. Гъркът се оплакал за случилото се в местното РУМВР и уточнил, че непознатият младеж му обещал пчеларско оборудване на изгодна цена. Гъркът платил 150 евро с уговорката да получи обещаната стока след минути. Чакал близо половин час, но от младежа нямало и следа. При проведените издирвателни действия полицаи установили извършителя на измамата и в РУМВР е доведен 17-годишен от града. Момъкът върнал парите на потърпевшия.


Полицаи от Банско разобличиха грък, опитал да прокара в обръщение фалшива банкнота от 100 евро. На Коледа към 20.30 часа в районното управление в курорта служител на обменно бюро сигнализирал, че клиент се опитва да обмени неистинска банкнота от 100 евро. Незабавно на място е изпратен полицейски екип, който установил пред бюрото гръцкият гражданин Д.С. Чужденецът е заведен в полицейското управление, за да даде обяснения. Фалшивата банкнота е иззета за експертиза. Работата по случая продължава.


Пловдив. Мъж беше задържан вчера след възникнал скандал в Пловдив. Около 23.00 часа във Второ РУ е получен сигнал за битов скандал на ул. “Д-р Г.М. Димитров”. По първоначални данни 47-годишният Й.П. нанесъл побой на съпругата си след евентуална употреба на алкохол. Мъжът обиждал пристигналите на място полицаи и ги заплашвал с уволнение. При опита си да го усмирят, служителите извикали на помощ втори автопатрул. Хулиганът е задържан за 24 часа в ареста на районното управление.


Кюстендил. 1099 кутии без бандерол иззеха днес служители на сектор “Икономическа полиция” – ОДМВР. Цигарите са от марките: Ева, Неро, Евро, Вайсрой, Давидов и са с косовски и македонски бандероли. Те са съхранявани в жилище в града. 47-годишна жена ги е доставяла, а продаването им поела майка й. По случая е образувано дознание по чл. 234 от НК по оп иса на РУМВР – Кюстендил.


Враца. На 27 декември в 23.46 часа в РУ на МВР - Враца е получен сигнал от 18-годишен, че на бул. ”В. Кънчов”, срещу бензиностанция “Лукойл”, двама непознати го заплашили с нож и със сила му отнели газов пистолет. Полицаите бързо предприели издирване и скоро задържали извършителите – двама врачани, също 18-годишни, но вече криминално проявени и осъждани. Те са задържани за 24 часа. По случая е образувано дознание.
На 27 декември в РУ на МВР - Козлодуй е получен сигнал от 65-годишен мъж от с. Манастирище, че в къщата му е влязъл К.К./41г./ от с.Бутан, който му нанесъл побой и му отнел 350 лв. и металотърсач. К.К. е задържан за 24 часа.


ПБС. Огнеборци от Благоевград гасили пожар, възникнал сред паркирани автомобили, сигнал за което е получен към 4 часа днес. Изпратеният екип огнеборци започнал да гаси пожара, обхванал три паркирани в съседство автомобила. Огънят бързо е локализиран и погасен. По колите са нанесени материални щети, които са в процес на изясняване. Огънят е засегнал “Фиат Пунто”, “Фиат Стило”, и „Опел Астра и “Сеат”. Експерти от РСПБС работят за установяване на причините за пожара.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket