вторник, 8 декември 2009 г.

Крими - 07.10.2009 г. !

Кърджали. В РУ на МВР-Крумовград снощи за срок от 24 часа е задържан А.Х./29/ във връзка с взрива в Комплекса за социални услуги в града, при който загинаха три деца. Той е петият задържан по случая. Късно снощи от РУ на МВР-Крумовград в Областното звено за изпълнение на наказанията в Кърджали бяха преведени три от задържаните преди това лица. Припомняме, че на 5 декември при експлозия в Комплекс за социални услуги в Крумовград загинаха три деца на 13, 15 и 16 години. Със заповед на окръжния прокурор бе сформиран екип от двама следователи и двама прокурори за работа по образуваното досъдебно производство по чл.123, ал.3 от Наказателния кодекс. На мястото на произшествието бе изпратената група от дирекция “Оперативни технически операции” от София.

Кюстендил. Сребърни древногръцки монети, фибула и разглобен металотърсач откриха вчера кюстендилски полицаи при проверка, извършена на лек автомобил “Ситроен” с благоевградска регистрация. Акцията е проведена вчера в ранния следобед. Колата, управлявана от С.Г. /37г./ от с. Жиленци, била засечена на ул. “Дупнишко шосе”. В нея пътувал и Е.А. /47г./ от Кюстендил, регистриран в полицията за кражби и хулигнство. В автомобила бил открит разглобен метолотърсач, а при последвалия личен обиск са открити 5 монети, три от които сребърни, древногръцки и една фибула.. Двамата са задържани с полицейска заповед за 24 часа в ареста на РУМВР – Кюстендил. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 278, ал. 6, и чл. 277 а от НК. /снимки/


Пловдив. Продължават постоянните полицейски проверки за противодействие на наркоразпространението. Полицаи от Второ РУ задържаха 20-годишната Д.С. от с. Труд и 27-годишния Г.Ч. от Пещера. В квартирата им са открити електронна везна, 25 пакетчета с марихуана и марихуана в насипно състояние с общо тегло 42.84 грама. На улица в града служители от сектор “Криминална полиция” заловиха 26-годишната В.Л. с 0.77 грама марихуана. Около 22 часа в жилище на същата улица полицаите намериха 0.342 грама марихуана и 0.309 грама амфетамини, притежание на Е.М. /20г./. Други четирима са заловени при полицейска операция в ж.р. ”Тракия”. От тях са иззети близо 51 грама канабис.


Новородено е намерено вчера около 10.30 часа в местността “Метоха” край Асеновград от гражданин. Бебето е настанено в родилното отделение на МБАЛ –Асеновград в добро състояние. При извършените незабавни оперативно-издирвателни действия полицаите открили майката на детето - Г.К. /30г./ от Асеновград. Работата по случая продължава.


Пазарджик. В събота сутринта в Затворническо общежитие към Затвора в гр. Пазарджик надзиратели предприели проверка на лишения от свобода Р.И. /21г./. Виждайки служителите, мъжът направил опит да се отърве от полиетиленов плик, в който имало 17 светлосини таблетки. На място незабавно е извикана и дежурна група на РУМВР-Пазарджик. Полевият наркотест отчел наличието на амфетамин. По случая се води полицейско производство.


Видин. На 5 декември в 20.15 часа в дежурната част на полицията е подаден сигнал, че на ул.”Хаджи Димитър” жена вика за помощ. Пристигналите на мястото полицейски служители заварили уплашената жена, която им обяснила, че минути преди това непознат мъж я нападнал, опитал да изтръгне дамската й чанта, но срещнал яростната й съпротива и избягал. Служителите на реда предприели незабавно издирване и близо до хотел в града забелязали мъж, който отговарял на описанието на жената. При вида на полицаите той хукнал да бяга, захвърляйки връхната си дреха и обувките, но и това не му помогнало. Така, след кратко преследване, на площад “Бдинци” 26-годишният криминално проявен видинчанин Ф.М. бил задържан. С прокурорско постановление той ще остане в ареста за срок от 72 часа. Продължава работата по изясняване на съпричастността му и към други грабежи, извършени на територията на града. По случая е образувано досъдебно производство.


СДВР. В Осмо РУМВР е образувано досъдебно производство по повод кражба на 1000 метра кабел от далекопровод, част от който е намерена при проверка в пункт за вторични суровини в кв. “Враждебна”. Проверен е и подобен обект в село Казичене, където са открити муфи, кабели и други крадени детайли от далекопровода. След проведено разследване криминалистите са установили, че престъплението е дело на 31-годишния Е.Г. и 30-годишния му брат М.Г. от Казичене, известни на органите на реда. При претърсване на дома им са намерени и иззети части от същия тип проводник. На двамата е наложена мярка “задържане под стража” за 72 часа.


В Пето РУМВР е задържан 22-годишният П.К., неизвестен досега на полицията. Оперативни работници от участък “Подуяне” разкрили, че той откраднал пет снопа медни бобини с общо тегло 60 кг от влакова композиция, установена в локомотивно депо “София” с намерение да ги присвои. За демонтирането им използвал специални инструменти. Отнетите вещи са намерени и върнати на депото, а П.К. е арестуван за 72 часа.


ПТП. Тежък пътен инцидент отне живота на двама души. Катастрофата е станала днес около 12.00 ч. на път Е 79 на разклона между селата Драгичево и Студена. По първоначална информация лек автомобил “Рено Меган” се е преобърнал. В колата са пътували петима души. Двама са загинали на място, други трима са ранени. Продължава огледът на място, установяват се и причините за пътния инцидент.

мвр / Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket