неделя, 20 декември 2009 г.

Крими - 19.12.2009 г. !



Силистра. Двама мъже са настанени в силистренската болница след пиянска свада и сбиване. Случката се разиграла снощи около 21.30 часа в помещение на бивша земеделска кооперация в с.Цар Асен, ползвано за жилище от 33-годишен мъж. След солидна почерпка с алкохол домакинът и гостите му - С.И./55г./, А.Х./55г./ и М.Д./44г./, се скарали, последвало и сбиване. С прободна рана в корема той и единият от познатите се приети в болница. Състоянието на 33-годишния е тежко. Образувано е дознание, работата по случая продължава.

Кюстендил. Кюстендилските полицаи издирват неизвестен, който наранил две момчета. Инцидентът бил подаден около 21.30 часа в местна дискотека. Две 15-годишни момчета били приети в болницата - едното с порезна рана в областта на корема, другото - с порязана дясна ръка, което след преглед е освободено.

Ямбол. 2 360 кутии с цигари от различни марки без акцизен бандерол откриха вчера ямболските антимафиоти при специализирана полицейска операция в района на ж.п.- гара Ямбол. По време на операцията бил спрян за проверка микробус “Форд Транзит”, управляван от 37-годишен мъж от Бургас. Цигарите, на стойност 3500 лева, били открити в кашони и найлонови торби. Работата по случая продължава. /снимки/

Кърджали. За предизвикан скандал и неизпълнение на полицейско разпореждане в РУ-Кърджали снощи в 23.30 часа е задържан Н.В./35г./. Мъжът предизвикал скандал в заведение и при пристигането на полицейския патрул се нахвърлил с ругатни върху униформените. По случая е образувано бързо производство за хулиганство.
Две ученички откраднали 60 лв. от хранителен магазин в село Боровица, община Ардино, установиха криминалисти от РУ-Ардино. Двете 13-годишни момичета влезли да пазаруват. Клиентките успели да приберат оборота, когато собственикът отишъл за кратко време до склада, после го и похарчили. Материалите по случая са изпратени в прокуратурата с мнение за препращане в Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни за определяне на възпитателни мерки.

Пловдив. 39-годишен пловдивчанин е задържан като заподозрян в разпространение на наркотични вещества. На 16 декември на кръстовището на булевардите”Цариградско шосе” и ”6-ти септември” криминалисти спрели за проверка лек автомобил “Форд Фиеста” с водач Д.М./39г./ при опит да продаде на А.Я./36г./ от с. Желязно наркотично вещество. В колата служителите открили 1,6287 грама хероин. Материалите по случая са докладвани в Окръжна прокуратура Пловдив. Хероин с тегло 0,0649 грама бил иззет на 17 декември от 21-годишен пловдивчанин. Около 14 часа в изоставена сграда на детски ясли на ул.”Елба” служители от Шесто РУ заловили М.М., известен на полицията, с наркотик. Материалите по случая са докладвани в Районна прокуратура Пловдив.

София. При поредната специализирана полицейска операция, проведена през изминалото денонощие на територията на столицата, са проверени осем питейни и увеселителни заведения и два компютърни клуба. Проверени са 121 души, двама от които от криминалния контингент. След 22 часа не са установени малолетни и непълнолетни, без придружител. По Закона за движение по пътищата са съставени 3 акта и са наложени 6 глоби по фиш.
През последните два месеца зачестиха сигналите за поставени взривни устройства в столични училища, сигнализират от СДВР. Задържани са авторите на пет сигнала, по други два – на 4 и 17 декември, работата продължава. Един от сигналите бе подаден на 17 декември в 16.20 часа – по думите на анонимния глас в средно образователно училище е поставена бомба. Спецполицаите веднага установили мястото на обаждането - уличен телефон в ж.к. “Овча купел”. Изпратеният на място автопатрул задържал извършителя – 17 годишен, който признал, че искал да впечатли приятелката си /ученичка в училището/. Друг негов връстник е автор на четири анонимни сигнала в същото училище, датиращи от 20, 27, 30 ноември и 4 декември. Той бил засечен пред телефон на Булфон до хотел “Хемус”. Обясненията му били, че не желае да ходи на училище.
Непълнолетен бе установен и задържан от криминалисти на Второ РУ. На 19 ноември вечерта, в кв. “Орландовци” 59-годишна жена била нападната от младеж, който я ударил и отмъкнал дамската чанта с лични документи, дебитна карта и 100 лева. За извършеното престъпление на 14-годишния младеж е наложена мярка “задържане под стража” за срок от 72 часа. Той е известен на инспекторите от Детска педагогическа стая за кражби и грабежи.
Днес, в 3.20 часа от ИСМП “Пирогов” е получен сигнал, че в болницата са постъпили за лечение двама мъже. 21-годишният бил. с прободна рана в прасеца на левия крак, а 20- годишният -. с три прободни рани в бедрото на десния крак. По думите им те били ранени от непознат за тях мъж, след възникнал скандал. Мъжът се представил за охранител на паркинг пред столичен клуб, поискал им 5 лева за паркиране, двамата пък изискали от него касов бон. На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативна група при СДВР. След оказана медицинска помощ пострадалите са освободени. Работата по случая продължава.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket