събота, 26 декември 2009 г.

Крими - 25.12.2009 г. !

ШУМЕН. Снощи около 23:15 часа в оперативната дежурна част на Районно управление “Пожарна безопасност и спасяване” – Шумен е получен сигнал от център 112, че в жилище на ул. “Съединение” в града е възникнал инцидент - експлозия на камина с водна риза. На място веднага е изпратен спасителен екип. Установено е, че в жилището е имало компания от петима, които след инцидента са транспортирани от екипи на Центъра за спешна медицинска помощ в МБАЛ - Шумен. При прегледа е установено, че Р.С. е с контузии в областта на главата, в тежко състояние, настанен е за лечение в болницата, с опасност за живота. За лечение и оказване на медицинска помощ в град Варна са транспортирани 27-годишният Я.Ж. и 28-годишният К.Б., които са с обгаряния по ръцете и краката. Другите двама млади мъже след оказаната им медицинска помощ са освободени за домашно лечение. По данни на И.А. той и гостите му установили, че помещението се изпълва с пара и дим и го напуснали. След като излезли разбрали, че в стаята е останал 28-годишният Р.С. И.А се върнал и видял, че приятелят им лежи на пода и е в много тежко състояние. Огнеборците го извадили от помещението и го предали на медицинския екип за транспортиране в болнично заведение. На място е извършен оглед от дежурна оперативна група и служители на звено “Пожарна безопасност и спасяване”. Образувано е досъдебно производство. Работата по изясняване на случая продължава.


СТАРА ЗАГОРА. Вчера в 10.02 ч в РС ПБС – Стара Загора е получено съобщение за възпламеняване на преносима газова бутилка в частен двор в с.Опан, обл. Стара Загора. При извършената проверка на място е установено, че инцидентът е възникнал при пърлене на прасе с газова горелка. Газовата бутилка се самозапалила и възпламенила, при което са пострадали намиралите се в близост трима мъже , както и 54-годишния собственик на къщата. Четиримата са транспортирани в ЦСМП – Стара Загора. На двама от тях е оказана амбулаторна медицинска помощ и са освободени. Другите двама пострадали са настанени в болница,с изгаряния по тялото. Няма опасност за живота им. По случая работи РПУ – Стара Загора.



Пътно транспортни произшествия

Вчера около 14.40 ч по път ІІ-66 от Стара Загора за Нова Загора се е движел лек автомобил “Пежо 307”, управляван от Т.Ц. (44) от Стара Загора. Източно от града, между разклона за с.Колена и разклона за с.Дълбоки, по неустановени причини автомобилът навлязъл в лентата за насрещно движение, блъснал се челно в движещия се в нея автомобил “Шкода Фабия” и се преобърнол в канавка. В резултат на удара, на място е загинала возещата се в “Пежо” 48-годишна жена от Перник. Водачът на “Пежо”-то е получил комоцио, гръдни и коремни травми (две счупени ребра) и е настанен за лечение в МБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота. Без опасност за живота в същата болница е настанен и водачът на “Шкода”, който при инцидента е получил счупване на лява ръка и гръдни травми – също две счупени ребра. На двамата е взета кръв за химически анализ. По случая е образувано досъдебно производство.

Вчера около 15.40 ч в Стара Загора по ул. “Братя Жекови” се е движел лек автомобил “Опел Вектра”, управляван от М. С. (34) от Стара Загора. До дом № 73 ударил с предната си част пресичащото улицата 4-годишно момченце. Детето е откарано от водача в Центъра за спешна помощ, където при медицинския преглед са установени охлузвания по главата и натъртвания по тялото му. Оказана му е амбулаторна медицинска помощ. При извършената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта на водача. Съставен му е акт за установено административно нарушение по чл. 116 от Закона за движение по пътищата.


Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Пътните настилки в по голямата част от страната са мокри, а по високите места са заснежени и частично заледени. Дъжд превалява в района на гр. Дупница. Заледени участъци по пътищата има в района на гр. Лом и област Плевен, същите се почистват и опесъчават. Опасност от падащи камъни има в прохода “Троян - Кърнаре”, област Смолян, Искърското и Кресненското дефиле и по пътищата София - Самоков, Асеновград - Смолян, Югово - Лъки, Кричим - Девин, Мездра - Ботевград, в района на Мечи дол и района на Козница, Белица - Загражден. Участъците са сигнализирани с пътни знаци.

До 30 декември 2010 г. е забранено движението на товарни МПС с маса и товар над 10 т. през прохода “Шипка”.
Забранено е движението на МПС с ремаркета и полуремаркета през проходите “Петрохан”, по пътя Пещера-Батак-Доспат, Белово-Юндола, Велинград-Сърница, Котел-Омуртаг, Сливен-Ичера и Сливен-Стара река .
Изцяло затворени пътни участъци са: проходите: Троян–Кърнаре, Арабаконак, ,,Твърдишки” (Твърдица – Елена /движението се осъществява през прохода Вратник/), ,,Златишки” (Етрополе – Златица), “Върбишки проход “ от км. 176+600 до км. 200+900, ГП І-4 в гр.В.Търново от км.127+380 до км.127+700 –представляващ кръстовище “Качица”.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket