понеделник, 17 октомври 2011 г.

Крими информационен бюлетин - 17.10.2011 г.

Информационен бюлетин

СДВР. Тази сутрин, към 5:45 часа в Института „Пирогов” е приет 20-годишен младеж, пострадал след побой, пред дискотека в ж.к.”Студентскси град”. Пострадалият е приет с контузии и сътресение на мозъка, без опасност за живота. По първоначални данни, побоят е предшестван от скандал, в който били участвали 7-8 човека. Криминалисти от Седмо РУП ряботят за изясняване на обстоятелствата.
Кражба на лек автомобил бе предотвратена от служители на Девето РУП- София. На 12 октомври по сигнал на граждани, трима съмнителни мъже са задържани при опит да откраднат „Фолксваген Голф”, паркиран пред блок в ж.к. „Люлин”. С бързи заградителни действия, служителите на реда задържали Е.Т. /42г./, В.В. /32г./ и непълнолетен техен съучастник. В хода на разследването е установено, че тримата изпълнявали поръчка на 33-годишният Ю.Ц., известен на МВР за кражби. В същия ден поръчителят е задържан. След доклад на материалите в СРП му е наложена мярка за неотклонение „подписка”.
Непосредствено след извършена кражба на авто СД „Сони” от лек автомобил, в Седмо РУП- София е задържан Л.Н. /39г./, криминално проявен и осъждан за кражби. На задържания е наложена 72-часова мярка за неотклонение. Работата по случая продължава.

Благоевград. Полицаи от Гоце Делчев разобличиха извършители на кражба на медни ламарини. Снощи към 20.30 часа в местното районно управление е получен сигнал, че двама мъже крадат метали от сграда на ул. „Царица Йоана”. На място е изпратен полицейски патрул, крадците са заварени в момент на извършване на кражба на медни ламарини от обшивката на покрива. Край сградата полицаите открили и дава чувала с вече отпрана ламарина. В РУП-Гоце Делчев са задържани с полицейска заповед за 24 часа криминално проявените Н.Д.(27 г) и Б.Р.( 24г.), двамата от града. По случая е образувано полицейско дознание.
Футболни фенове се сбиха на мач в Благоевград. Вчера на стадиона в Благоевград се проведе футболната среща между отборите на ОФК „Пирин„ и ФК „Аван”. В 70-та минута от мача, в сектора на домакините възникнало сбиване. Полицаите незабавно прекратили мелето преди да стане масово. Установени са участниците в инцидента. В РУП са задържани с полицейска заповед за 24 часа благоевградчаните Н.Р.(20 г.) и Е.И.(19 г.). Снети са обяснения от свидетели на инцидента. Работата по случая продължава.

Велико Търново. За броени часове криминалисти от РУП–Павликени и от ОДМВР–Велико Търново разкриха извършителите на въоръжен грабеж в частен дом в с.Стамболово. Снощи в 22,55 часа в РУП – Павликени е получен сигнал от 67-годишният Н. К., че десетина минути по-рано в дома му влезли двама непознати, маскирани и въоръжени. Те насочили пистолет към него и съпругата му Е. К. (68 г.) и поискали да им предадат парите си. Единият нанесъл няколко удара с пистолета по главите на двамата съпрузи и крещял «Давайте парите». Жената се развикала за помощ и успяла да свали маската от главата на единия от нападателите. В резултат на това двамата мъже се уплашили, че могат да бъдат разпознати и побягнали. На мястото е изпратена оперативна дежурна група, предприети са и незабавни заградителни действия. След извършен на мястото оглед и събраната от потърпевшите информация за случилото се, криминалистите стигнали до извода, че извършителите са местни. Започната е проверка и след издирване двамата маскирани мъже са установени и задържани. Г.А. (32 Г.) от с. Стамболово е с три криминални и четири съдебни регистрации, предимно за кражби, М.М. (19 г.) е от с. Писанец, община Вятово, с шест криминални и 14 съдебни регистрации, предимно за кражби и грабежи. Извършителите са задържани за 24 часа по ЗМВР. По време на разпитите единият посочил мястото, където по време на бягството са изхвърлени маските и газовия пистолет. Изяснено е, че двамата са познавали потърпевшите. През лятото те често ходели в дома им за да им помагат срещу заплащане. За случая е уведомен дежурен прокурор от Районна прокуратура – Павликени. Работата по случая продължава.

Перник. Пернишки полицаи задържаха четирима за притежаване на наркотични вещества. При акция на служители от териториалния сектор „Борба с организираната престъпност” е задържан криминално проявеният М.Й./22 г./ от Перник. При обиск на автомобила му, са иззети 9 дози марихуана и една амфетамин. Патрулни полицаи от Първо РУП – Перник проверили лек автомобил „БМВ” в центъра на областния град. В колата били криминално проявеният Л.И./26 г./ и шофьорът В.Р./25 г./. От 26-годишния мъж са иззети три найлонови пликчета със суха зелена листна маса. Криминалисти от Второ РУП-Перник задържали познатите на полицията К.Н./19 г./ и 18-годишния Д.Е. От единия е иззето пликче със суха зелена листна маса. Четиримата са задържани за 24 часа с полицейска заповед. По случаите са започнати досъдебни производства и процесуално-следствените действия продължават.

Хасково. Три случая на незаконна продажба на тютюн без бандерол установиха икономическите полицаи. Вчера те са извършили проверка на Неделния пазар в Димитровград. В хода на проверката, служителите на реда са открили общо 8,84 кг безакцизен тютюн, продаващ се на открито на 3 търговски обекта. От маса, собственост на 59-годишен мъж от пловдивското село Злато поле и в негов 35-годишен съселянин са иззети съответно 2,9 кг и 3,7 кг от тютюна. Последвало е изземване и на 2,24 кг от обект, стопанисван от 55-годишен пловидчанин.

Пазарджик. Криминалисти от РУП задържаха млад мъж, докато извършвал взломна кражба. Тази нощ в централната част на областния център екипи на сектор „Криминална полиция” при РУП-Пазарджик засекли с съмнителен младеж близо до павилион. Минути по-късно непознатият разбил вратата и направил опит да отмъкне наличните вътре цигари. Това не се случило, понеже междувременно е задържан. Изяснява се съпричастността на А. А. /26г./ от областния град и към други подобни кражби на територията на Пазарджик през изминалите два месеца.

ПБЗН. Днес между 8 и 9 часа в ОУ ПБЗН – Пловдив бяха получени две съобщения за закъсали автомобили в снежни преспи на прохода Троян – Кърнаре /Беклемето/, община Карлово. За случая бяха уведомени Областно пътно управление – Пловдив, Районна пътна служба – Карлово, Планинските спасителни служби в Пловдив и в Карлово и РУП – Карлово. За оказване на помощ на закъсалите автомобили и хора и за почистване на пътното платно от РПС – Карлово бяха изпратени един автомобил ППС-ЗИЛ, два снегорина, два пясъкоразпръсквача и роторна машина. Образувалите се снежни преспи и продължаващите снегонавявания създават затруднения за работата на снегорините.
В Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението” – Карлово се събират екипи на Планинска спасителна служба – Карлово и Пловдив,които ще тръгнат към прохода Троян – Кърнаре за оказване помощ на бедстващите хора.

crimebgtimes.blogspot.com

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket