понеделник, 17 октомври 2011 г.

Крими информационен бюлетин - 16.10.2011 г.

Информационен бюлетин

Пловдив. Повече от 300 г амфетамин иззеха пловдивски полицаи при спецоперация срещу наркоразпространението на територията на града. В следствения арест за 72 часа са задържани четирима мъже, заподозрени в незаконна търговия с дрога. В хода на акцията, около 21.00 часа, на кръстовище между булевардите “Цар Борис ІІІ Обединител” и “Христо Ботев” в таксиметров автомобил бил заловен пловдивчанинът В.С. /26 г./, у когото служителите на реда открили 13.341 г амфетамин. Два часа по-късно пред ресторант на бул. “Дунав” за проверка бил спрян лек автомобил “Опел”, с който се придвижвали други двама пловдивчани – 32-годишните Х.Д. и А.Д. От колата им били конфискувани общо 7.177 г амфетамин, 1.294 г марихуана и таблетка “Екстази”. Други 0.029 г амфетамин и 0.118 г марихуана били намерени у А.Д. при извършения му личен обиск. В хода на разследването е установено, че тримата мъже са закупили наркотичните вещества от П.Ч. /29 г./ от Стряма. От дома на мъжа и лекия му автомобил “БМВ” са иззети общо 333.103 г амфетамин, електронна везна, мобилни телефони и пари. Материалите по случая са докладвани в Окръжна прокуратура – Пловдив.
23-годишен мъж от Първенец е заподозрян в кражба от лозов масив край Пловдив. Вчера в Първо РУП бил получен сигнал, че между 9.00 и 11.00 часа крадци са влезли с лек автомобил “Фиат” в лозе в кв. “Прослав” и са обрали около 310 кг грозде от различни сортове. В хода на оперативните действия извършителят на кражбата - З.Д. /23 г./, бил задържан. Той ще остане в ареста за срок от едно денонощие.

Плевен. Никополската полиция не допусна ескалиране на напрежението в с. Муселиево, след възникнала тази нощ свада. Злоупотреба с алкохол разпалила искрата на враждата. След съвместна почерпка, започнал скандал между двама братя – на 27 и 31 години, и представители на друга местна фамилия. Освен размяна на обиди се стигнало и до сбиване. Сериозно бил ранен 27-годишният мъж. Той е транспортиран в болница в областния град с опасност за живота. За 24 часа е задържан 31-годишният му родственик. Разпитани са десетки участници в побоя, иззет е и дървеният прът, с който опонентите на братята били „въоръжени”. През цялата нощ в селото имаше засилена полицейска охрана и напрежение не беше допуснато. Действията по разследването продължават под наблюдението на прокуратурата.

Бургас. Вчера, около 3.30 часа, в районното управление в Малко Търново бил подаден сигнал за нанесени материални щети и унищожено имуществото в комплекс „Рибарника” край града. В резултат на професионалните действия на полицейските служители извършителите на деянието са задържани. Срещу 39-годишните мъже от Айтос - А.С. и Р.Р., е образувано досъдебно производство.
Бързо полицейско производство е образувано срещу 53-годишен руски гражданин, предизвикал серия от катастрофи, след като се качил зад волана след употреба на алкохол. Близо половин час след полунощ днес мъжът блъснал с колата си „Киа Жес” паркиран на ул. „Проф. Стоянов” лек автомобил „Смарт”. След сблъсъка „Киа”-та преминала през тротоара и се ударила в стъклената врата на заведение. Чуждият гражданин, който живее в Поморие, избягал от местопроизшествието и се отправил към ул. „Сливница”. Там застигнал и блъснал управляваният от 21-годишен бургазлия „Опел Корса”, който пък ударил таксиметров автомобил „Фолксваген Пасат”. Служители на районното управление в Поморие са задържали 53-годишния мъж. Тестът с техническо средство показал, че той е шофирал под въздействието на алкохол. Взета му е и кръвна проба за химичен анализ. Той ще остане в ареста за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

ПТП. Възрастна жена загина при катастрофа на пътя Костинброд-Годеч. Инцидентът станал малко след 10.30 часа, когато, поради движение с несъобразена скорост, лек автомобил „Фолксваген Поло”, управляван от 28-годишна жена, навлязъл в лентата за насрещно движение и блъснал лека кола „Хюндай”. В резултат на удара на място е загинала 81-годишна жена, пътувала във „Фолксваген”-а.

crimebgtimes.blogspot.com

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket