петък, 14 октомври 2011 г.

Крими информационен бюлетин - 14.10.2011 г.

Информационен бюлетин

Пловдив. Полицаи от Второ РУП заловиха вчера мъж непосредствено след извършен от него грабеж в Пловдив. Около 12.30 часа на ул.”Иван Вазов” близо до централния площад непознат нападнал 48-годишна жена и й отнел златния синджир с висулка. След получения за грабежа сигнал криминалистите заловили нападателя – Ф.А./ 28 г./. Пловдивчанинът, който е известен на полицията и осъждан за грабеж, е задържан в ареста за 24 часа.
Баща намушка сина си при битов скандал вчера в с. Войводиново. При спречкване около 18 часа 73-годишният мъж пробол с кухненски нож 40-годишния си син. Пострадалият е настанен в болница без опасност за живота. Инцидентът е станал в дома им на ул.”Христо Ботев”. По случая е образувано дознание.

Перник. Пернишки полицаи иззеха 12 стръка канабис и суха листна маса от апартамент. Акцията е проведена от криминалисти на Първо РУП. В апартамент в жилищен комплекс „Тева”, обитаван от криминално проявения К.Г./26г./ били иззети 12 стръка канабис и неустановено количество суха листна маса - марихуана. Мъжът е задържан с полицейска мярка за 24 часа и е образувано досъдебно производство. При друг обиск на 28-годишния И.Й., живущ също в кв. „Тева” било иззето пакетче, съдържащо зелена листна маса. И.Й също е задържан за 24 ч. Процесуално-следствените действия продължават.
Кражба на акумулатор е разкрита от служители на Второ РУП. Тази нощ, около 2 часа автопатрул заловил криминално проявения В.Л. /22 г./ от Перник. Установено е, че той е откраднал акумулатор от лек автомобил Опел „Астра”, паркиран на ул. „Мл. Стоянов” в града. Задържан е за 24 часа, предстои искане за постоянна мярка „задържане под стража”. Наскоро младежът е излязъл от затвора за кражба. Образувано е досъдебно производство.

Монтана. Берковски криминалисти разкриха кражба на инструменти за 6000 лв.. От началото на месеца от гараж на частен дом в Берковица, собственост на 51-годишния Ц.Й., неизвестен откраднал електрически инструменти, на стойност около 6 000 лв. В резултат на извършеното разследване криминалисти по “горещи следи” са разкрили извършителя – 43-годишният Л.А. от Берковица. Работа по случая продължава.

Пазарджик. Криминалисти заловиха мъж, тормозил няколко месеца семейството на свои съселяни от пазарджишкото село Мало Конаре. През нощта на сряда срещу четвъртък неизвестен направил опит да запали лек автомобил „Лада”, но бил засечен от екипи на РУП-Пазарджик и секунди по-късно белезниците щракнали на ръцете му. Органите на реда установили, че това е криминално проявеният Г.Н./46г./. У него била открита двулитрова бутилка със запалителна течност и кибрит. В хода на проведеното разследване било установено, че през изминалите два месеца мъжът е автор на още три палежа на имущество, собственост на същото семейство. След изтичане на полицейската мярка, му е наложена 72-часова мярка „задържане под стража”. Предстои внасяне на искане за постоянното му задържане. Работата по случая продължава.

Бургас. В резултат на полицейски действия са задържани извършителите на взломна кражба от хранителен магазин. Сигнал за инцидента бил подаден на 12 октомври и откъдето били отнети голямо количество марков алкохол, козметика, енергийни напитки и други. На криминално проявените - М.Г./20г./, осъждан с четири присъди и Х.У./27г./ – осъждан с висящи наказателни производства и 21 - годишната К.В., всички от Свети влас, са наложени 72 часова мярка „задържане под стража”. След извършените проверки от домовете и автомобила на заловените са открити вещите - предмет на престъплението. Работата по случая продължава.

Разград. 53-годишен мъж беше задържан вчера по подозрение за съпричастност към случая с разбитата джамия в Разград. Сигналът бил получен на тел. 112. На място криминалисти установили, че била разбита вратата на храма, нанесени са материални щети. Задържаният е криминално проявен и многократно осъждан за взломни кражби от храмове. Установено е, че той действал на територията на страната - срещу него има произнесени присъди в Хасково, Айтос, Разград, Исперих, Ардино и Русе. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.164 и чл.216 от НК. Работата по случая продължа.

Кърджали. Авиационна бомба е била открита вчера в района на кирковското село Крилатица при извършване на изкопни работи за полагане на кабел. Сигналът за находката е подаден около 16 часа. Незабавно е бил изпратен екип, който е отцепил района и е обезопасил мястото. Взривното устройство се охранява денонощно. Петима полицаи са ангажирани в ограничаването на достъпа до мястото. Отклонява се движението на автомобили от Кирково и Фотиново по обиколни маршрути. Днес се очаква екип от сапьори, който да обезвреди бомбата.

Хасково. 2572 кутии контрабандни цигари иззеха димитровградските полицаи от сектор “Икономическа престъпност”. В къща в село Голяво Асеново, собственост на 45-годишен мъж и стопанската пристройка към нея, били открити 2350 цигари от различни марки. Мъжът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. В багажното отделение на лек автомобил „Мерцедес”, паркиран на улица “Хр.Ботев”, собственост на 59-годишен димитровградчанин били намерени 222 кутии от контрабандната стока. Образувани са досъдебни производства.

crimebgtimes.blogspot.com

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket