неделя, 16 октомври 2011 г.

Крими информационен бюлетин - 15.10.2011 г.

Информационен бюлетин

Пловдив. Сигнал за възникнал побой в пловдивско заведение е бил получен в четвъртък в Първо РУП. Като пристигнали около 23 часа в ресторанта на бул. “Македония”, полицейските служители установили, че пострадал от сбиването е Б.С. /23 г./ от Пловдив. Младежът е бил откаран в болница и след преглед, е освободен за домашно лечение. По първоначални данни малко преди това 20-годишните пловдивчани В.К., С.П. и Т.П. и Д.К. /21 г./ от Красново му нанесли побоя и след това избягали от заведението. При проведеното издирване четиримата нападатели били заловени и арестувани за 24 часа в районното управление. Причините за възникване на скандала се изясняват.
Три жени от с. Паничери са уличени в кражба на грозде. По първоначални данни вчера Е.А. /51 г./, А.А. /31 г./ и Г.А. /24 г./ влезли противозаконно в лозов масив край Старосел, собственост на местна земеделска кооперация. Крадлите накъсали около 280 кг грозде и се канели да го отнесат, когато били подплашени от пазача на имота и избягали. Работата по случая продължават служители от РУП – Хисаря.

Плевен. Само за часове плевенската полиция разкри автокрадец, извършил две престъпления в Плевен. През октомври в полицията постъпилш жалби от плевенчани за откраднати автомобилите. Часове след заявителските материали и след процесуално-следствени действия, колите били откривани изоставени в различни зони. На 10 октомври на първокласен път край Плевен е намерен задигнат часове преди това от местността «Нежовец» «Опел Кадет». На 14 октомври в Левск, близо до заведение, е открит «Форд Сиера», с испанска регистрация, противозаконно отнет на 13 октомври от паркинг пред магазин на улица «П.Р. Славейков» в Плевен. Шофьорът – 27-годишен плевенчанин, обяснил в полицията, че колата е открадната около 7:15 часа докато той пазарувал. Автомобилите са без липси и щети. Съхраняват се като веществени доказателства в поделения на МВР. Незабавни оперативни действия разкрили извършителят - 46-годишен от с.Стежерово. Той е рецидивист и има 18 присъди за различни престъпления и множество криминалистически регистрации. В богатата си криминална биография вписал 7 регистрации за кражби на МПС, 5 за кражби, една за сговор за бягство, 11 за изнасилване, една за подправяне на парични знаци, една за бягство от затвор, една за съставяне на неистински документи и една за обсебване и за измами. Извършителят е задържан в следствения арест в град Плевен за срок от 72 часа. Работата продължава разследващ полицай.

Ямбол. Вчера в Елхово 54-годишен мъж е открит с няколко прободни рани по тялото. Задържан е извършителят, опитал да се укрие след престъплението. На 14 октомври в 12.45 часа в РУП–Елхово е получен сигнал, че в избената част на блок в комплекс «Изгрев» е открит човек в безпомощно състояние. Пристигналият полицейски екип установил, че потърпевшият е 54-годишен, който живее на адреса. Мъжът е отведен в балницата. В хода на разследването бързо е изяснено, че пострадалият е ранен от И.И./48 г./ от Елхово, който предизвикал скандал и в разгара на разправията намушкал опонента си. Нападателят избягал и опитал да се укрие. Задържан е, в резултат на незабавните действия по «горещи следи». При обиска у него е намерено и иззето оръжието на престъплението – нож, а също и газов пистолет. Първоначално е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Предстои да му бъде взета прокурорска мярка от 72 часа «задържане под стража». В РУ «Полиция» - Елхово е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 115, вр. с чл. 18, ал. 1 от НК /опит за убийство/.

Търговище. Криминалисти разкриха инсцениран грабеж. На 13 октомври в РУП-Омургат е получено съобщение за ограбен 16-годишен младеж от града, останал без сребърен синджир, сребърен пръстен и портфейл с 13 лв. бързо е предприето издирване, изяснена е фактическата обстановка и скоро е установено, че става въпрос инсцениране от страна на тъжителя. Изяснено е, че същия ден младежът заедно със свои приятели употребили солидно количество алкохол. В резултат по пътя към дома си същият паднал на улицата, и за да няма проблеми, като се прибере вкъщи в този вид, измислил, че бил нападнат и ограбен от двама непознати. Вещите, посочени от него като предмет на посегателство, са намерени в дома на бабата на тъжителя, където той ги скрил.

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket